Komşumun köpeği ve kızım..

Bende bir havanseverim ,hatta kedim yeni doğum yaptı,deli olurum onlar için ,fakat konu sahibi belediyeye haber verdim ,gelip ne yaparlarsa yapsınlar dememişki ,bizler gibi hayvanseverlerden yardım istemek için açmış konuyı ne yapabilirim diye,vicdanı olmasa zaten ne yapacağı belli ,akıl danışmaz direk uygulardı değil mi ,bence çok fevri davranmayın,

Hayır biliyorum zaten o sebeple açmadığı için akıl verdim kendisine ama "annelik" kisvesi altında beni azarlayan bir mesaj yazdı benim tepkim ona..yoksa konu sahibi hayvan sevmiyor falan demedim :) seviyodur o da kendince..en azından belediyeyi aramaz diye ümit ediyorum

Tesekkur ederim biraz fikir edinmiş oldum ilk isim derneğe başvurmak olacak ayni zamanda haysevi aricam bilgi almak için sanirim cozulecek

rica ederim, umarım o zavallı hayvanın canı yanmadan, sizinde yavrunuzun uykusuna ve sağlığına zarar gelmeden çözebilirsiniz olayı..

bu beni cok mutlu eden bi hikaye. canımın sıkkın olması falan bi kenara geçti bile. muhteşemsiniz. ve teşekkür ederim böyle güzel bi kurtuluşu gerçekleştirdiginiz için..

enazından diyorum azda olsak hayvan severler olarak varız biz.. 10'a 4 gibi bi oran görüyorum diger insanlar ve o canların gözlerinde ki duyguları anlayabilenler olarak .. herkes biraz empati yapabilse en azından gözlerinin içine bir kere baksa sokakta gördügü meleklerin birazcık merhamet duygusu oluşucak belkide..

Terbiyenizi takinin birisi insan birisi hayvan kimse hayvan pisliği çekmek zorunda değil. Daha fazla uzatmanin alemi yok ben bu sorun ortada öylece kalsin diye acmadim cozum bulunsun diye actim ki fikir de aldim zaten vakit ayirip cevap yazdiginiz için tesekkkurler

Tiksiniyorsunuz kelimesini hatirlatirim ayrica

umarım aramaz ,zaten verdiğimiz bilgiler doğrultusunda haysevi arama kararı aldı sanırım.
Her kadın anne olmasa bile annelik içgüdüsü taşır,bazen bir bebeğe ,bazen bir hayvana ,bazen doğaya karşı ,bu karşı konulamaz bir içgüdü dür,konu sahibide bebeği için endişe ediyor ,zamanında bende ediyordum ve gerekeni yaptım,o da aynısını yapacak .kalp kırmayalım ,zaten ülkemizde son zamanlarda yaşananlar hiç iç açıcı değil ,birde burda bizler yapmayalım .

Ah ah sormayın onların gözlerine bakmak beni öldürüyor..bugün 5-6 aylık henüz dayak yememiş,henüz araba çarpmamış,henüz insanların eziyetine uğramamış,henüz başka bir köpekle kavga etmemiş bir köpek gördüm..sevdim muhteşemdi kuyruk sallıyodu henüz başına neler geleceğimden habersizdi içim paramparça oldu alıp evime getirmek istedim..kocaman bahçeli bir evim olsa bulduğumu getircem heralde panter emel gibi yaşayıp gidicez :)

Bana bak sen terbiyeni takın nerde terbiyesizk yapmışım ben tepemi attırma!!! Anlamıyormusun bu dünya sadece sana ve senin çocuğuna ait değil bu dünya aynı zamanda hayvanlarada ait !!! Sadece senin dünyan değil burası!!! Eğer kavga çıksın diye uğraşıyosan gerçekten sabrımı zorlamaya başladın!!!

Biri insan biri hayvan diye ayrim yaparak arkadas zaten zeka seviyesini vicdaninin ne kadar düsük oldugunu göstermistir.
Böyle insanlarla tartismayin bence.

aynı hayaller içindeyizzz
ben sadece göz göze geliyorum uzun uzun bakıyorum anlattıklarını dinler gibi ve anlıyorumda o gözlerden herşeyi görebiliyorum..

veee o minik tertemiz yavrular benim de içimi burkar hep.. isterim mincıklamak sevmek ama başka kötü niyetli insanlara da böyle kolay yaklaşır da zarar görür diye uzaktan bakıp kendimi yiyorum

azıcık merhamet, azıcık tahammül lazım sadece.

yemekleri çöpe atarken başka bi poşette çöpün kenarına bırakmak mesela. sevme hayvanları uzak dur ama sana muhtaç oldugunuda bil. onun da yaşamaya hakkı var..

şimdi bide bebek kedicikler dogacak mart ayını geride bıraktık malum hamile gezen kedilere bakıp kara kara düşünüyorum öyle minicik kedilerin başlarına bişey gelmese bari diye napsam da hepsini korusaam ... zor işte azınlık olmak cahillerin arasında kalmak.

Siz de meleksiniz :)

gereksiz, lütfen böyle tartışmaya girmeyin de o köpek içinde çözüm üretilebilsin burda. konu başka yönlere girmesin hiç..

Siz istediğinizi söyleyinistemediğiniz birşey duyunca da küplere binin.seviyenizi belli ettiniz hanımefendi size verecek cevabim yok zira kendi anlamak istediğiniz gibi anliyorsunuz.

Ya hadi hayvansevmesinler bu dünyanın onlarında olduğu bilinç düzeyine varamadanda ölüp gitsinler dünyadan ama zarar vermesinler bari ya..sopayla belini kıranlarmı dersin,kulağını kesenler mi ,durduk yere tekme atıp yaralayanlarmı...inanın paramparçayım bu konu benim yaşam mücadelem olmuş durumda..

Bizim evimizde asla asla hiçbir yemek çöpe dökülmez..herkes sevsin sevmesin artıklarını onlara verse bir kap su koysa bu bile barış içinde yaşamak için yeterdi bize..ben 27 yaşındayım bilmiyorum ölmeden türkiyede insan haklarının varolduğunu hayvan haklarının varolduğunu doğanın korunduğunu falan görebilecekmiyim çok merak ediyorum..

Biri insan biri hayvan diye ayrim yaparak arkadas zaten zeka seviyesini vicdaninin ne kadar düsük oldugunu göstermistir.
Böyle insanlarla tartismayin bence.

Az önce sustum ama devam etti benimde bir sabrım var..dediğim şey sen hayvanlardan rahatsız oluyosun başkalarıda senin çocuğundan ama bu dünya rahatsız olup olmamaya bakmadan hepimizin..bende mesela komşu çocuğunun tüm gün çığlık atmasından çok rahatsız oluyorum? Eee napayim yani çocuk işte gidip kavgamı edeyim canınımı yakayim yönetimemi şikayet edeyim ..kadın hayvan hakları diye birşey bilmiyorkü hayatında bu dan bahsedince terbiyesizlik yaptın sanıyor :)) neyse haklısınız uzamasın tartışma

Birşey sormak istiyorum eğer köpeğin sahibi olduğunu resmiyete doktuyse yani hamiliği ondaysa elinden alabilirler mi ya da benim belgelemem mi lazim köpeği ac biraktigini pislik içinde yasattigini.

aynen. illa herkesin seviyo olmasına gerek yok ki..
bende insanları uyarmaktan dışarıya su kapları koymaktan her seferinde nereye gittigini anlamadıgım halde yeniden koymaktan vee çöpün kenarına bıraktıgım poşetide çöpe atan insancıklardan bıkmış durumdayım.

hiç umudum yok. insan haklarını savunamayan bi ülkedeyiz. sokaklarda insanlar birbirini öldürüyo anneler cocuklarını döverek öldürüyo kocaman adamlar küçücük cocuklara tecavuz edip öldürüyo. bunlar olurken bu canları pek önemseyen yok bu ülkede.. cana kıymet vermiyolar ki.

ben dertliyim bu konuda cok . hep derim. insanlardan öncelikli hayvanlar benim için..

bunu kıskanan bi adam! kedilere yemek veriyosunuz bende acım bana vermiyosunuz diye kedileri toplayıp yakacagını söylemiş böyle bi haber okumuştum haysev sayfasındaydı sanırım. insanlar da zor durumda canıım!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…