Komşumun köpeği ve kızım..

Elimizden geldğince zor durumdaki insanlarada yardım etmeye çalışıyoruz ama onların ağzı dili var dertlerini ifade edebiliyolar ve birşekilde duyarlı birileri yardım eli uzatıyor ama hayvanlar gerçekten çok savunmasızlar..dini inancınızın ne olduğunu önemsemeden yazıyorum hz muhammed yavru köpekler için 150 bin kişilik fetih ordusunun yönünü değiştiren dünyadaki en büyük hayvanseverdi..onun ümmeti ise hayvanlara eziyet ediyor ve onlara yaşama hakkı tanımıyor

etegine yatan bi kedi için uyuyo uyanmasın diye de hareketsizçe bekleyip sonra eteginin ucunu kestigini biliyorum bende.

bir de. müslümanım diye geçinen bi insancık gelmiş bahcesine yavru bi köpek girmiş diye ortalıgı birbirine katıyo. üzerine büyük mermerler demirler atıo. köşeye sıkışmış aglayan minik bi köpek ! zar zor kurtardım aldım onu ama o gun katil olcaktım aklımdan hala cıkmıyo o görüntü..

ya insanlar işlerine geldigi gibi anlıyo işte. sorsan haberleri yoktur peygamberin hayvan severliginden ama onun gittigi yoldan da cıkmıyolar kendilerince. bende hiç birinin müslümanlıgına inanmıyorum.

Ayyy cidden iyiki bana öyle biri denk gelmedi cidden gözüm döner katil olurum diye korkuyorum.allah sizden razı olsun demek bir de yavruydu (((

Sözde müslüman kesim araplardan gelen bidatlere inanıyor..yok köpek giren eve melek girmez yok köpekleri öldürün gibi hz muhammedin tamamen yaşamına ve kurana ters söylemlere inanıyolar..

Hz muhammed hqyvanlara yardım etmeninde sadaka yerine geçtiğini hadislerden birinde belirtmiş keşke sevmeseler bile onun yolundan gitmek uğruna bu gözle bakabilseler..keşke çocuklarına "ayyyyyy ellleme ısırır,pistir o mikroppp" demek yerine beslemeyi öğretebilseler

Cok abartmişşsnz bnce sonuçta kopek uzakki size cozmeye gidememişsnz e adamda kendi bahçesinde bakiyor kimseyi ilgilendrmz gidip rahatsizlgnzi kopegin sahibiyle paylaşin olsun bitsin

evet !
minicikti ve hergün onu sevip yemek verip oynuyoduk onu öyle görünce cıldırdım kadını itekledim az daha bişey olacaktı ona ama o köpegin aglama sesi beni kendime getirdi ve ona yöneldim. o ıslak minik burnunu sevdim atladı hemen kucagıma..

ama onun sonunu kurtaramadım. onun ve kardeşinin... malesef ben okuldayken işlerini mükemmel yapan zabıtalar onları alıp götürmüşler. artık hangi şekilde ölüme bıraktıklarını bilmiyorum öyle cok agladım ki onlar için.. o kadınlada yeniden tartıştım evine götürseydin dedi bide bana. ah ögrenci olmasaydım zaten o duruma gelmezlerdi de işte..

aslında cok biliyo onlar! kedi tüyü kist yaparmış filancanın amcası öyle olmüş , yok kedi köpek varsa evde bereket olmazmış. cok kokar aman cok tüy olur . en fenasıda yakın komşumuzun 3 kedisi var. kadın hamile şimdi. kadının biri atın artık kedileri baktınız yıllarca yeter hem bebegin üzerine yatar öldürür bebegi ne gerek var ! diye cok mükemmel sinir bozucu bi yorum yaptı. hadi parçalama bu kadını..

Avrupa çocuklarını çatır çatır özellikle gelişimleri için hayvanlarla büyütsün bizimkiler hala kedi tüyü efsanesiyle avrupa birliğine özensin...sanki eşya atıyor ölürmüsün öldürürmüsün.. Hayvanlarla büyüyen çocukların hem zeka hem duygusal gelişimine büyük katkısı var..hayvansevgisi ve doğa bilincinden bahsetmiyorum bile..canım biz ne yazik ki bir ortadoğu ülkesiyiz insanın değeri yok hala burda hayvanlara sıra gelene kadar senin benim gibi insanlar daha çok ağlar böyle umutsuzum çok ( hangi şehirde yaşıyosun?

Ankara'da yaşıyorum o bahsettigim olay okudum şehirde gerçekleşti ordaki kediler köpekler şimdi ne durumdalar merak ve acı içindeyim. hergün onlarla vakit geçirdigim için sanırım benim onları özledigim gibi onlarda beni özlemişlerdir

Bende başka bir semte taşınıcam ve sırf burda baktığım hayvanlarım ne olacak diye taşınma konusunda vicdan azabı yapıyorum ( umarım sizin gibi biri daha onları bulmuş yardım ediyodur ((

Bende başka bir semte taşınıcam ve sırf burda baktığım hayvanlarım ne olacak diye taşınma konusunda vicdan azabı yapıyorum ( umarım sizin gibi biri daha onları bulmuş yardım ediyodur ((

böyle benimle aynı düşüncede insanları gördükçe duydukça rahatlıyorum gerçekten.. onlar cok şanssızlar ama yinede iyi insanlar hala var...

umarımm bana yaklaştıkları güvenle herkese yaklaşmamışlardır ve zarar görmemişlerdir..

Burda bir anne köpek vardı yavrularını emziriyodu herkese kuyruk sallayarak yaklaşıyoru birgün camdan bakarken bir baktım arkadaki arsada bir çingene(esrar çekmiş oluyolar genelde) elinde kablo gibi birşey yakalamaya çalışıyo 8.kattan bir bağırdım sakın dokunma oraya gelir seni öahvederim diye inan aşağıda havuzdakiler ve cafedekiler sesimin gürlüğüne şok olup ayağa kalktılar noluyo diye ve arsadaki adam çooooook uzaktı bana duydu beni ve kaçtı..sonra o gün anneyi göremeyince gece uyuyamadım indim o arsadaki şantiye bekçisine sordum anne nerde diye burda dedi o hissettiğim rahatlamayı ve allaha öminnetimi unutamam sonra noldu biliyomusun? O anne belediye ekipleri tarafından iğne atılarak öldürülmüş..diğer köpekler kaçmışlar ama o herkese güveniyodu bu yüzden öldürüldü..yavruları gece aşağıda ağlarken ben yukarda ağlıyorum kalbim acıyor gece hala onların sesini duyduğumda

yapma ya ..

kötü oldum bende şimdi bu dayanılcak bişey degil. sevgiye aç insana aşık bu köpekler nasıl vicdansızca bunu yaparlar ki birine zarar vermiş olsa anlarım ama hiç bi canlı zarar görmedikçe zarar vermez ki.. bide yavruları olan bi köpek..

bende sürekli kontrol içindeyim. köpek bagırışlarını aglama seslerini bi duyayım hemen cıkıyorum camlara. bırak onu elleme onu git yanından diye bagırmalarıma alıştı artık cevredekiler..

yinede kurtaramıyoruz işte..

birde o bebekken boyunlarına baglanan kablolar ipler onun boynunda kaldıgında köpek büyüyüp irileştikçe bogazlarını kesiyo. ve acı bi şekilde ölümüne sebep oluyo. böyle bişeye şahit olcam diye aklım cıkıyo.

konu sahibi umarım rahatsızlık vermemiştir yorumlar böyle dagıldı konun ama konu hayvanlar canlar olunca ben fazlaca duygusal yaklaşıyorum.

haysev senin bu sorununu çözecektir. belediye zabıta falan degil direk hayvanseverlere teslim edersen çözerler. söylendi mi bilmiyorum ama kötü şartlar altındaysa mutlaka görüntüsünü alsaydın. delil olarak gerekebilir.

Biz senle çok benziyomuşuz (sanırım bu ülkede hayvanseven herkes senin benim gibi-olmakta zorunda çünkü çoook azız) bende sokaktan kedi köpek ağlaması dinleyip sürekli cama fırlarım..

Biz senle çok benziyomuşuz (sanırım bu ülkede hayvanseven herkes senin benim gibi-olmakta zorunda çünkü çoook azız) bende sokaktan kedi köpek ağlaması dinleyip sürekli cama fırlarım..

Aglama sesi duyucam diye panik atak geçiriyorum ben resmen. anlayamadıgım bi ses duysam hemen dinliyorum bi cocuk sesi mi bi kedi köpek sesimi diye. bi gün o sesleri cıkaranın bi bebek oldugunu anlayıp rahatlamıştım. neden aglıyo bu bebek diye düşünmedim bile sadece rahatladım

azız malesef. küçük cocukların kedileri köpekleri sevdiklerini görünce mutlu oluyorum birazcık. ama endişeleniyorum da o melekler için. bazı cocuklar cok acımasız olabiliyolar çünkü..

Aynı hareketler birebir aynı hisler :))

O çocuklar öyle bir aileden geldikleri için öyleler..sağlıklı bir ebeveyn ilişkisi olan,sağlıklı anne-çocuk baba-çocuk ilişkisi olan bir aileden gelen çocuk asla zalim olamaz..psikoloji basittir çocuğumuz bizim aynamızdır..sen çocuğunu dövüyosan o çocuk dışardaki canlılara zarar vermeye arkadaşlarını dövmeye başlar sen aşağılıyodan bağırıyosan o da aynısını başkalarına yapmaya başlar..yada karını dövüyosan aşağılıyosan çocuk yine aynısı olur..

Köpeğimi gezdirirken bazen aileleriyle birlikte 2 yaşındaki çocuklar seviyo öpüyolar ve aileler onları böyle görmekten çok mutlu..tek hayalim birgün benimde böyle bir cocugum olması..

evett. e cocugu eve götürmek için pataklayan bi anne varken o cocuk nasıl büyüyebilir ki. nasıl bi canlıya vurmaması gerektigini ögrenebilsin. kaldıki zaten aileler hayvanlara karşı acımasız. cocuklarından ne bekleyelim..

benimde hayalim bi köpegimin bi kaç kedimin olması

Kaç yaşındasın? Hayalin gerçek olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…