Yok yok ağır deil az bile dediniz. Katılıyorum katılıyorum ama elimden bişey gelmiyor bağırıp çapırmaktan başka bişi gelmiyor. Evet bende bir insanım ama kendime saygım yok ki hayatımı onun eline vermişim. Yazıklar olsun bana ki insanların sözünden çıkamayacak kadar küçük düşürüyorum kendimiYetişkin insanlar anne baba koca abi dayı enişte kayınvalide gibi yakınlarından dışarı çıkmak için izin istemek zorunda değildirler. Ben çok üzülüyorum böyle kocasından izin almadan dışarı adımını atamayan kadınlara. Hadi böyle yetiştirildiniz diyelim size bunu direttiler böyle olacaksın dediler diyelim siz hiç mi bir değerlendirme yapmadınız hayatınızı kendinizin yönlendirmeniz gerektiğini anlayamadınız nasıl bu kadar sindirildiniz? Eşler arasında tabi ki birbirinin hayatını yaptığı şeyleri onaylama gerekir de bu o değil yalnız. Bu bildiğiniz kölelik. Dışarı çıkarken izin almak nedir yahu? Bunun bir üst versiyonu tuvalete gidebilir miyim canım beyim, efendim, sahibim hazretleri demek. Bir de bunun kıskançlık olduğuna kendinizi inandırmışsınız. Evet çok kıskanç sizi çok seviyor dışarı çıkarsanız öldüren cazibenize birileri aşık olur da göz değer diye böyle yapıyor.
Lütfen azıcık kendinize saygınız olsun. Bir insan olduğunuzu bir birey olduğunuzu güvenilir ve dışarı çıkınca namusuna halel gelmeyecek normal bir kadın olduğunuz anlamayan bir adam da yanınızda olmasın. Ağır konuştuysam özür dilerim ama bu zihniyete gerçekten tahammülüm yok.
Erkeklerin olmaz olasıca erkeklik egoları varya biz itiraz edince nasıl itiraz ederler havalarına giriyorlar. En azından senin ki ile benim ki gibi. Şuraya gitmem lazım diyorum mesela. O anda hayır diyor. ( bir amacı yok ben benim dediğimin zıddını yapacak yaa. hayır diyorsam hayır kafasıyla.) O an ustelemiyorum. Sonra bir daha soruyorum ama sen hayır dedin ama gitmezsem böyle olur diye dramatize ediyorum. Bir kaç dakika sonra kendi gelip tamam diyor.Nasıll yapıyorsun peki
Akşam zaten konusmussunuz tamam karşılıklı okeylesmissiniz. Oyun mu oynuyor evde hayvan mı besliyor? Tövbe estağfurullah. Siz kararlı durmazdaniz aldığınız akıllar bir işe yaramaz. Annemin lafidir takma akıl tutmaz diye. Muhtemelen o çaresiz güçsüz durusunuz eşinizde korunmaya muhtaç kadın figürü çizmiş ben yanında olmazsam başına bişey gelir şunu yapamaz bunu yapamaz benimle daha güvende diye de düşünmüş olabilir. Tüm bunları aşmak sizin elinizde eğer eşiniz takıntılı bir ruh hastası değilseKızlar yalvarıyorum bana bi akıl verin başım çatlamak üzere. 3 yıllık evliyim eşimle aramız çok iyi normal karı koca ilişkisi. Sever iltifat eder sevdiğini söyler sarılır beni çok sever. Ama bazen öyle çekilmez oluyor ki alıp başımı gidesim geliyor ama olmuyor işte olmuyor. Mesela bi örnek vereyim ;
Halk eğitim de bi kursa yazılmıştım bugün gitmem gerekiyordu. Dün söyledim ona gidecem diye tmm dedi. Bugün hazırlanmışum çıktım asansörü beklerken mesaj attım ona ben çıktım haberin olsun diye. Aradı beni hayır gitme dedi. ben şokk. Hazırım çıkmışım dedim nereye gitme neden dedim yok gitme dedi öyle bi kaç dakka tartıştık sinirden girdim eve ağladım. Sakinleşince Aradım onu ne oldu iyi misin dedm nie gitmememi istemiyorsun dün ne konuştuk dedim bi saate gelirim ben seni bırakırım dedi. E bunu baştan söyleseydin ya dedim nie gitme diye tavır koyuyorsun tartışmaya yer mi arıyorsun dedim yok dedi. Neyse bekledim bekledim gelmedi. Yine aradım kurs kaçta bitecek dedi 12 de dedim o zmn 11 de gelirim dedie gitmenin ne anlamı kaldı o zmn gitmeyeyim dedim tmm gitme dedi kapattı telefonu Aradım aradım en az 10 defa açmıyor. Sinirden yine oturduö ağladım. Az önce aramış nasılsın cnm diyor. Nasıl olayım sence dedim bilmem dedi.
Napıyırusn dedi dersin ne söyle dedim tmm neyse hadi grşrz diyoryine oturdum ağlıyorum çok belli etmese de kıskanç olduğunu biliyorum acaba ondan mj böyle davranıyor. Haber vermeden git diyeceksinz ama öyle de olmuyor yetiştirilme tarzı böyle olunca insan cesaret edemiyor. Küsmeler tripler de işe yaramıyor. Yalvarırım akıl verin aklım başımda deil toplayamıyorum kendimi. Yediremiyorum kendime. Cesaretli yetişemedim ki cesaretli davranayım olmuyor işte köle gibi olmak istemiyorum. Hemcinslerimden yardım istemek geldi aklıma sadece. Nasıl davranmam gerektiği söyleyin bana yalvaroyrm. Sağlıklı düşünemiyorum. Şimdiden anlayışlı yaklaşan herkese teşekkür ederim
Aman allahım benimkinden bir tane daha. Gerçekten aynısı. Neden hayır dediğini oda bilmiyor. Bakalım seninkini de deneyecm çok saolErkeklerin olmaz olasıca erkeklik egoları varya biz itiraz edince nasıl itiraz ederler havalarına giriyorlar. En azından senin ki ile benim ki gibi. Şuraya gitmem lazım diyorum mesela. O anda hayır diyor. ( bir amacı yok ben benim dediğimin zıddını yapacak yaa. hayır diyorsam hayır kafasıyla.) O an ustelemiyorum. Sonra bir daha soruyorum ama sen hayır dedin ama gitmezsem böyle olur diye dramatize ediyorum. Bir kaç dakika sonra kendi gelip tamam diyor.
Bir kaç gün sonra bu yaptığını ona yol su elektrik olarak geri ödüyorum.çok pis lâf sokuyorum.
Hepsini geç. Sen de insansın ben de. Sana adam gibi söyleyince itiraz etmesen, saçma sapan triplere girmesen ondan sonra da ben sana lâf sokmak zorunda kalmasam ama anlamıyorlar.
Yoooo herşeyi tek başıma halledebiliiyorum. Daha o benden akıl alır ama nedendir bilmiyorum insanın zıddına gitmeyi seviyorlar galiba böyleleriiAkşam zaten konusmussunuz tamam karşılıklı okeylesmissiniz. Oyun mu oynuyor evde hayvan mı besliyor? Tövbe estağfurullah. Siz kararlı durmazdaniz aldığınız akıllar bir işe yaramaz. Annemin lafidir takma akıl tutmaz diye. Muhtemelen o çaresiz güçsüz durusunuz eşinizde korunmaya muhtaç kadın figürü çizmiş ben yanında olmazsam başına bişey gelir şunu yapamaz bunu yapamaz benimle daha güvende diye de düşünmüş olabilir. Tüm bunları aşmak sizin elinizde eğer eşiniz takıntılı bir ruh hastası değilse
Ama işte dramatize ettiğimiz halde de yine hayır diyorsa işte o zmn zor kii benimki biraz zor ikna olanlardan. İşte o zmn zavallı görünüyoruzErkeklerin olmaz olasıca erkeklik egoları varya biz itiraz edince nasıl itiraz ederler havalarına giriyorlar. En azından senin ki ile benim ki gibi. Şuraya gitmem lazım diyorum mesela. O anda hayır diyor. ( bir amacı yok ben benim dediğimin zıddını yapacak yaa. hayır diyorsam hayır kafasıyla.) O an ustelemiyorum. Sonra bir daha soruyorum ama sen hayır dedin ama gitmezsem böyle olur diye dramatize ediyorum. Bir kaç dakika sonra kendi gelip tamam diyor.
Bir kaç gün sonra bu yaptığını ona yol su elektrik olarak geri ödüyorum.çok pis lâf sokuyorum.
Hepsini geç. Sen de insansın ben de. Sana adam gibi söyleyince itiraz etmesen, saçma sapan triplere girmesen ondan sonra da ben sana lâf sokmak zorunda kalmasam ama anlamıyorlar.
Evliligimin 3 yili aynen boyle gecti birak kurslara gitmeyi carsiya gezmeyi 15dklik markete bile gidemiyordum hic pes etmedim ama neden niye diye sorguladim son 1 senedir smdi anca rahatim gerci hala evden ciktim eve geldm otobse bindim dk ropar isteniyo ama ilk 3 yilima gore bisey degil :) yani zaman lazim ama sende susup alıştırma hep sorgula niye neden bende gitmek gezmek cikmak istiyorum diyeKızlar yalvarıyorum bana bi akıl verin başım çatlamak üzere. 3 yıllık evliyim eşimle aramız çok iyi normal karı koca ilişkisi. Sever iltifat eder sevdiğini söyler sarılır beni çok sever. Ama bazen öyle çekilmez oluyor ki alıp başımı gidesim geliyor ama olmuyor işte olmuyor. Mesela bi örnek vereyim ;
Halk eğitim de bi kursa yazılmıştım bugün gitmem gerekiyordu. Dün söyledim ona gidecem diye tmm dedi. Bugün hazırlanmışum çıktım asansörü beklerken mesaj attım ona ben çıktım haberin olsun diye. Aradı beni hayır gitme dedi. ben şokk. Hazırım çıkmışım dedim nereye gitme neden dedim yok gitme dedi öyle bi kaç dakka tartıştık sinirden girdim eve ağladım. Sakinleşince Aradım onu ne oldu iyi misin dedm nie gitmememi istemiyorsun dün ne konuştuk dedim bi saate gelirim ben seni bırakırım dedi. E bunu baştan söyleseydin ya dedim nie gitme diye tavır koyuyorsun tartışmaya yer mi arıyorsun dedim yok dedi. Neyse bekledim bekledim gelmedi. Yine aradım kurs kaçta bitecek dedi 12 de dedim o zmn 11 de gelirim dedie gitmenin ne anlamı kaldı o zmn gitmeyeyim dedim tmm gitme dedi kapattı telefonu Aradım aradım en az 10 defa açmıyor. Sinirden yine oturduö ağladım. Az önce aramış nasılsın cnm diyor. Nasıl olayım sence dedim bilmem dedi.
Napıyırusn dedi dersin ne söyle dedim tmm neyse hadi grşrz diyoryine oturdum ağlıyorum çok belli etmese de kıskanç olduğunu biliyorum acaba ondan mj böyle davranıyor. Haber vermeden git diyeceksinz ama öyle de olmuyor yetiştirilme tarzı böyle olunca insan cesaret edemiyor. Küsmeler tripler de işe yaramıyor. Yalvarırım akıl verin aklım başımda deil toplayamıyorum kendimi. Yediremiyorum kendime. Cesaretli yetişemedim ki cesaretli davranayım olmuyor işte köle gibi olmak istemiyorum. Hemcinslerimden yardım istemek geldi aklıma sadece. Nasıl davranmam gerektiği söyleyin bana yalvaroyrm. Sağlıklı düşünemiyorum. Şimdiden anlayışlı yaklaşan herkese teşekkür ederim
Evliliklerde eşlerin birbirine karşı saygısı çok önemlidir eşinizi alın karşınıza bunu yok sayıyorum ama bundan sonrakileri anlayışlı karsilamam benden beklemedigin davranışlar görmek istemiyorsan bana böyle davranma diyiverin. En sinir olduğum şeydir erkeklerin ya da kadınların evlendiğinde karşısındakine tasma takmış gibi davranması.Yoooo herşeyi tek başıma halledebiliiyorum. Daha o benden akıl alır ama nedendir bilmiyorum insanın zıddına gitmeyi seviyorlar galiba böylelerii
Kaç yıllık evlisinz. Benim üçüncü yılım az kalmş o zmnEvliligimin 3 yili aynen boyle gecti birak kurslara gitmeyi carsiya gezmeyi 15dklik markete bile gidemiyordum hic pes etmedim ama neden niye diye sorguladim son 1 senedir smdi anca rahatim gerci hala evden ciktim eve geldm otobse bindim dk ropar isteniyo ama ilk 3 yilima gore bisey degil :) yani zaman lazim ama sende susup alıştırma hep sorgula niye neden bende gitmek gezmek cikmak istiyorum diye
Evet öyle malasef. Deneyecm inş çok saolun ☺Evliliklerde eşlerin birbirine karşı saygısı çok önemlidir eşinizi alın karşınıza bunu yok sayıyorum ama bundan sonrakileri anlayışlı karsilamam benden beklemedigin davranışlar görmek istemiyorsan bana böyle davranma diyiverin. En sinir olduğum şeydir erkeklerin ya da kadınların evlendiğinde karşısındakine tasma takmış gibi davranması.
4bucuk yillik bende :) evet evlilik yerine oturuyor diyorlar gercekten oyle ne kavgalar yaptm banamisin demezdi hep sıkıntı yaratrdi tek yollamazdi beni hatta çocuk okula baslaynca servsle gider fln diyodu ee dedim nereye kadar bu boyle gidecek sonunda pes ettiKaç yıllık evlisinz. Benim üçüncü yılım az kalmş o zmn
Erkek çocuk derken ben öyle bişeyden bahsetmedim artı eşim benide çocuklarında sever ama neden öyle yaptığını oda bilmiyor. İnsanlara sözünü geçirmeyi seviyor sanırdımArkadaşım yanlış anlama da madem eşin seni bu kadar üzüyor neden hala çocuk yapmaya çalışıyorsun?
Erkek çocuk yapınca eşin daha mı iyi olacak sanıyorsun?
Yazık değil mi sana da evlatlarına da.
Erkek çocuk derken ben öyle bişeyden bahsetmedim artı eşim benide çocuklarında sever ama neden öyle yaptığını oda bilmiyor. İnsanlara sözünü geçirmeyi seviyor sanırdım
normalde elbetteki haberi olmalı.ama eşin dengesiz davranışlarıyla senı yoruyor.gıtmenı ıstemıyorsa sebebini açıklamalı.sende hak verebılırsın bu durumda.ama işteBunu bi yapabilsem
Ama işte dramatize ettiğimiz halde de yine hayır diyorsa işte o zmn zor kii benimki biraz zor ikna olanlardan. İşte o zmn zavallı görünüyoruz
Evet erkekler ego tatmin etmek için yapıyorlar bunu.Yetiştirilme tarzı deyip durmayın ayrıca Allah aşkına. Biat etmek üzerine yetiştirilmiş olabilirsiniz ama şuan bunun farkındasınız ve artık yetişkin bir insansınız. Kocanızın oyuncağı değilsiniz, yaptığınız her şey onu memnun etmek zorunda değil. Alt tarafı kursa gidecektiniz yani, sanki atla deve. Git desin gidin, gitme desin gitmeyin. Bunu bir çocuğa yapsan isyan eder. Neden gitme dedi mesela? Mantıklı bir gerekçesi bile yok. Resmen sizi yönetip, ego tatmin ediyor. Oturup ağlamak yerine bir insan olduğunuzu, sizin de haklarınız olduğunu hatırlayın lütfen. Yoksa esirden farkınız kalmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?