Konu eşim

Akşam gelince sakin sakin mi konuşayım yoksa bağıra çağıra mı

Bir anda bağırarak haklıyken haksız olursun. Önce sakin başla. "Bir daha böyle dengesiz hareketler olmasın. Ben mal değil eşinim. Benim de sosyalleşmeye, kendimi yetiştirmeye ihtiyacım var" tarzında.

Sonra konuşmanın seyrine göre cinnet bile geçirebilirsin.. Ki bence cinnet bu işi çözer..

2 çocuğum var zaten onları kayınvalideme bırakacaktım

3 yillik evlilikte nasil iki cocuk sigdirdin? Ki hic onlardan bahs etmedin konunda. Tuhaf.

Ve fikir istiyorsun ve hicbir fikre yanasmiyorsun. Herseye yapamiyorum diyorsun. Iyi tamam, dizini kir, otur kocanin yanina. Yanliz disariya cikmakta neymis. Irrrkesiz olur mu öyle? Hatta 3üncü cocukta yap. Zaten biz kadinlarin tek vazifemiz evi temizlemek, yemek yapmak, cocuk dogurmak ve seks yapmak.

Bu tavsiye daha mi iyi?

aklıma şarkı geldi
kölem ol gel desen gelmem mi yar
uğrunda öl desen ölmem mi yar

yazık size.

Saolun işime yarayabilir bu fikir. Cesaretimi toplamam lazım sanırım artık zamanı geldi ve geçiyorrrr

Evet öylee doğu erkeği işte belki bilirsiniz. Biraz fazla maço

doğu erkeği öyle, batı erkeği böyle, şuralısı öyle buralısı böyle..
böyle diye diye bu erkek milletini tepenize çıkarıyorsunuz. yaptıklarını karşısındakilere saygısızlık olarak bile görmüyorlar çünkü kızma, küsme gerekli tepki değil sallamıyorlar.
bir gün önceden bilgi vermiş misin nereye gideceğini vermişsin. kapıdan çıktıktan sonra dönmeyeceksin bu kadar basit.
ayy benim kocam kıskanç yahu diyip de yüceltmeyin kendi özgüvensizlikleri ile karılarını sindirmeye çalışmaktan başka bir şey değil bu yaptıkları.
evlenecek kadar kendini bilme yaşında bir bireysen koca da olsa sana ve kararlarına saygı göstermesini öğrenecek. sustukça bu böyle gider.

Evet haklısınız fazla yüceltiyorum ve başından beri öyle olduğum için tersini yapmak biraz zor gelecek ama yapacam. Sözünü dinledim çünkü seviyordm sayıyordum. Ben sözünü dinlersem oda belki öyle olur diye yaptım galiba ama yanılmışım meğer ben hiç umrunda bile değilmşm

Çok büyük hatadasınız.
Öncelikle evlenince sizin SAHİBİNİZ OLMUYOR, sadece eşiniz oluyor. Aynı hayatı paylaştığınız kişi yani .
Siz şimdi burada insanlar geri dönmeyecektin falan yazınca önemsemeyeceksiniz eminim. Aman kocamla aram bozulmasın diyeceksiniz. Ama bunu yaşamış ve boşanmış biri olarak diyorum ki hayatınızın en büyük hatasını yapıyorsunuz. Lütfen taviz vermeyin . Sizin kararlarınıza saygı duymasını ona öğretin . Bu şekilde hayat asla geçmez !

Hata yaptığımın farkındayım evet. Peki ne yapmalıyım sizce. Şuanda sağlıklı düşünemiyorum da

Sanırm sizde yaşamışsınz ve tecrübelisinz. Sizden fikir almak isterim. Çok saolun

Çıkarken mesaj atmanızı yadırgamadım, haber vermek bu. Ben de olsam atardım.
Ama sonrasında da "Dün konuştuk ya ne diyosun şimdi, ayarladım kendimi ona göre, çıktım bile" der geri de dönmezdim.
Ne o öyle ben anlamadım. Çocuk mu eşiniz, bir öyle demiş bir böyle, sizi bekletmiş oyalamış, saçmalamış.

Eşlerin birbirinden herhangi birşey için izin almalarını veya birbirlerini haberdar etmelerini normal karşılıyorum. Ama sınırı önemli, eşe saygı önemli.O ince çizgiyi geçerse biri, o zaman karşı taraf sömürülmüş oluyor, özgürlük kısıtlanmış oluyor. Ayarlamak lazım.

Hata yaptığımın farkındayım evet. Peki ne yapmalıyım sizce. Şuanda sağlıklı düşünemiyorum da
Aynısını yaşadım ben sizi anlıyorum. Burada yazılanların doğru olduğunu biliyorsunuz. Sadece siz huzur kaçmasın diye susuyorsunuz. Bakın aynı psikolojiyi yaşadım. Çok yalnızlaştım bu süreçte. Hiç arkadaşım kalmamıştı ,15 kilo aldım yalnızlıktan. Dışarı çıkmam da yasaktı , sürekli ben götüreyim edeyim diyordu ama asla gelmiyordu. Hayatımda ki en büyük pişmanlığım ona hep evet demek oldu. Ben yerinizde olsam alırım karşıma bu akşam , konuşurum. Derim ki ; sen istemiyorsun diye ben isteklerimden daha fazla vazgeçemeyeceğim. He işine gelmiyorsa bundan sonrasını sen düşün . Ben bu hayata bir kere geldim ve onu da senin sebepsiz ve egolu tavrına boyun eğerek yaşamayacağım.
Bunları söylerseniz ve uygularsanız ya kendine gelir ya da en kötü sizden ayrılmak ister. Siz bunu sadece bir kurs için evliliğimi bozuyorum diye düşünmeyin. Hayata hizmetçi olmak ya da köle olmak için mi geldiniz ?
Bakın ben bu tip bir pisliği boşadım ve ohh be dedim hayat varmış . Size boşanın demiyorum ama önünü almanın vakti gelmiş .Yarın mesela çıkın gidin kursunuza ve sadece gidiyorum deyin.

Aynı beniim gibiymişsnz gerçekten evet hep öyle. O gün konuşuyoorum bi şekildde kapanıyor konu. Evet çünkü huzurumun kaçmasından korkuyorum haklısınız. Bundan sonra öyle yapacam çok saolun teşekkür ederim

Gideceğim,gidiyorum,asansöre bindim,yoldayım,kurstayım...
Böyle hayat mı geçer?
Oldu olacak uzaktan takip cihazı takın kendinize tam olsun.

Konu eşiniz değil sizin herşeye boyun eğer tavrınız ve tepkisizliğiniz.
Sorunu doğru tespit ederseniz,
çözüme ulaşmanız mümkün olabilir.

Fazla taviz veriyorum. Ve bu huyumdan nasıl döneceğimi bilmiyorum

Rica ederim . Ben o dönem için cesaret edemedim , hep kendimden verdim. Lütfen kendinizden bu derce taviz vermeyin. Evlenince hayattan alınan zevkler bitmiş olmuyor . Verdiğiniz kararlara ya saygı duyacak ya da gidip kendine bir koyun falan satın alsın :)

Derin sularda hani Yaprak Dökümü vardı bilirsiniz . Orada Hayriye karakteri vardı. Tadımız kaçmasın diye diye tat kalmamıştı. İşte bu eski ben ve benim gibi kadınların mottosu . Aman susayım , tamam diyeyim de tadımız kaçmasın.
Daha doğrusu erkek huzursuz olmasın ki beni de üzmesin. Halbu ki zaten üzülüyoruz , haberimiz olmuyor...

Bende çıkmadan eşime mesaj atarım, akşamdan haberi de olsa ama eşinizin verdiği şekliyle bir cevap verseydi geri dönmezdim.

Eşiniz dengesiz davranmış gerçekten ama sizde ağlayarak sorun cözemezsiniz.

Eşte olsa kimseye hayatımız da bir noktadan sonrasını müdahaleye ettirmemeliyiz, fazla iyi niyet alttan alma sizi üzer sadece, bugün olduğu gibi.

Akşam eşiniz gelince konuşun sakin bir şekilde siz onun çocuğu oda sizin veliniz değil , ağlamayın güçlü ve kararlı durun konuşurken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…