Köpek saldırısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tedbir almak şımarıklık mı?? Her yer de her şeyden önce kendi saglıgımız güvenliğimiz gelir bunu unutmayın

Tedbir almayin diyen mi var? Yanimda köpek icin de, insan icin de spreyim var, ben de tedbirliyim. Bunu bir onceki yorumda da yazdim ama yok seslerini duydum tüylerim kalkti, yok nasil cikacagim seklinde algi oluşturmak nedir?
Sanki canavarlar sarmis 4 yanimizi halk disari cikmaya korkuyor.

Ben ve hızlı koşmak vallahi beni öldürsünler mühim değil de evlatlarımız var onlar için korkuyorum en çok köpek ve ya her hangibir canlı hayvan edinemem alerjik astımım var ilaçta kullanamıyorum. İsterdim ama sizin köpeklere Maasallah :)

yaşadığım yer köpek kaynıyor geceleri ve ben evimde köpek beslediğim halde gece onların yanından geçemem korkarım. bilmiyorum neden öyle ama gündüz çok sevecen olan köpekler gece bir başka oluyor sokakta, eminim vardır bir açıklaması ama bilmiyorum.

sitede nasıl köpek oluyor ona da şaşırdım bizim siteye köpek alınmaz daha önce yaşadığım hiçbir sitede de denk gelmedim.

konu sahibi size de önerim gerçekten çok korkuyorsanız sinyal kesici almanız, uygun fiyatlı ve gayet iş görür şeyler var bizim burada köpek çok olduğu için kullanan birçok arkadaşım var.

İlk okula giderken beni de kovalamıştı ve hiç farketmemiştim son anda saldırısından kurtuldum mahalladeki büyükler korumuştu başıboş.bir sokak köpeğiydi ve o gündür bugündür köpeklere yaklaşamam görünce yolumu değiştiriyorum

Köpekleri korksam da ben de seviyorum ama bu demek değil ki her yerde olabilirler. Bunun adı hayvanseverlik değil. Ben dahil korkan insanlar ne olacak? Küçükken daha bir korkardım empati yapabiliyorum. Tamam insan daha tehlikeli vs vs ama bu köpeklerin de zarar vermeyeceği anlamına gelmiyor. Hele de kış ayında. Saldırı anında insanı belki alt ederim elini kolunu tutarım ne bileyim ben de yapılı kalipliyim bir şeyler olur sonuçta her iki tarafta akıl sahibi konuşarak alt edersin kendimi savunurum bunu deneyebilirim ama köpek bana saldırsa o an kala kalırım. Daha önce kovalanmıştım da korkunç bir şeydi. - 7 yıl geçmiş hala unutmamışım- Belediyeler bu işe el atmalı. Köpekler de insanlar da güvenli yerde olmalı.

Son düzenleme:

Yok canavarlastirmiyorum. Böyle ihtimalleri de var diye dikkat etmek lazım diyorum. Ki ben de cocukken köpek tarafından isirilmaya ramak kala kurtulmuş birisi olmama rağmen köpekten hala korkmam. Hayvanları severim ama sonuçta havyanlar. Bazı içgüdüleri var unutmamak lazım. O saldırıda köpek beni isirsaydi ne halde olurdum bilmiyorum. O kadar sinsi geldi ki arkamı bir döndüm yukarı kalkmış ağzını kocaman açmış kafam kadar ağzı var. Sahibi gördü Allah tan da hişt pist deyince uzaklaştı. Benim yerime başkası olsa travma sebebi. Ben sevdiğim için çok tinlamadim. On yasinda bir çocuğu benim yaşadığımı yaşarken hayal edin bir. Sürü halinde farklı oldukları bir gerçek. Çok degisiyorlar üstte bir üye de yazmış. Araba peşinden kosarlar da bunlar hiç inip de düzelecek minnoş tipler değildi. Akşam vaktiydi. O zaman çok değişiyorlar. Uzüldüm sonra da yanımda mama felan olsaydı keşke diye. Ama her insan benim gibi olamaz. Korkuyorsa korkuyordur. Ben korkmuyorum diye de kimsenin korkusunu hafife alamam ya da kuzamam ona.

Çalıştığım üniversite kampüsünde dev gibi büyük köpekler var
Okul tarafından besleniyorlar
Öğrenciler tarafından seviliyorlar
Ama sabahın erken saatlerinde o tekken kendilerini sevdiren tatlı köpekler gidiyor çete halinde uçana kaçana havlayan hatta öğrencileri ısıran (bi tanesi saldırıyor sadece) saldırgan canavarlara dönüşüyorlar. Sürü psikolojisi. Sonuçta ataları kurt olan canlılar.
Kaç öğrenci ısırıldı. Geçenlerde yaşlıca bir adamı kovalamışlar aslında sadece havlamışlar ama adam korkudan kaçarken düşüp yaralanmıştı.

Belediyelerin sokaktaki hayvanları kısırlaştırması lazım. Hem onların hem bizim iyiliğimiz için.
Bireysel olarak yapabileceğimiz köpek kovucu aletlerden almak, onların yanından geçerken göz teması kurmamak olabilir

Sokak hayvanlarini cig etle beslemenin vahsilestridigini okumustum bilmiyorum ne kadar dogru. Burda cig etle besleyen cok insan var. Madem bi iyilik yapiyorsun git mama al adam gibi besle.
Nedeni icin herkes bi yorum yapti. Kedi kacmistir dediler, yoktu. Kopeklere arabayla kotu mu davrandin dediler. Korna bile calmam yazik hayvan korkmasin diye. Hicbir mantikli sebebi yok.
Belediyelerin kopekleri ehlilestirip tekrar sokaga salmasi gorevi. Ama ehlilestirmiyorlar kupeleyip saliyorlar sokaga.

Biri için neden konunuzu kapattırıyorsunuz ki, boş verin bu yorumları, bende çok korkuyorum, her şeyden önce kendi canım gelir , bu konuda suçlu olarak belediyeleri görüyorum, hayvan barınakları yapsalar yeterli koşullarda hayvanlara bakılsa ac bırakılmasalar bunların hiç biri olmaz, köpeklerede üzülüyorum böyle olunca Bunları düşünerekten tedbiri elden bırakmamak lazm

Dediklerim de gerçekten şımarıklık yapmadım, içim ürperiyor size über saçma gelebilir ama burada tanımadığım insanlara şımarıklık yapacak kadar aptal değilim. Korkum kendimden çok çocuklarım için onlara yansıtmıyorum büyük kızım kedi köpek hastası dışarıda benimle yiyecek veriyor onlara. Ama olur da bir gün sürü saldırısında onların ve benim zarar göreceğimiz düşüncesi için açtım bu konuyu nasıl korunan biliriz diye.

Sürü üstünde etkisi var değil mi bu sinyal kesicinin.

Ben de bir keresinde okula giderken 7-8 köpeğin yanından geçmek zorundaydım. Uzaktan görünce ihtiyaten elime taş aldım. Yanlarından geçerken 2 tanesi havlayarak üzerime doğru koşmaya başladı. Taşı atıp kaçtım. Taşı atınca durdular. Eğer o taş olmasaydı ne olurdu bilmiyorum bile. O olaydan sonra sürü halinde köpek görünce fobi oluştu. Evet hayvanları sevelim iyi hoş da bu saldırı işini ne yapacağız?

Ben de cig et veriyorum bu konuda dikkat ederim. Mama alıp veririm yada birine verdiririm.

Ben de cig et veriyorum bu konuda dikkat ederim. Mama alıp veririm yada birine verdiririm.

Simdi bu konuya cok sey yazilir.
Ben hayvanlara dokunamam canlarini yakiyorum hissi olusuyor.
Sokak kopeklerinin surulesmesi beni korkutur. Sabah erken cikiyorum yasadigim sehirde problem denecek boyutta. Her sabah korkarak cikiyorum ama sayisi 40 i bulan kopekler henuz karsima cikmadi. Alan musait fakat tum ilcelerde oraya birakiyor besleme yok gitgide sayi artiyor yola yakin kaza ile olen cok oluyor. Birakip kacan kendi kurtuluyor korkusu bize kaliyor.
Amaa bundan daha cok yasakli cinslerden bir kopek her aksam bir dukkanin onunde guya bagli bekliyor yeri gogu inletiyor
1 haftadir yolumu degistirdim onunden gecemem azcik niyetlense beni parcalar. Belediyeyi arasam secim zamani killarini kipirdatmazlar. Bumudur hayvanseverlik baska insanlari korkutmakmidir?
Birde konu acilmisken sorayim icime dert olan bisey daha var sokagimda bir kopek cok agliyor ama daha yerini tespit edemedim sanirim kapali tutuluyor ne yapmaliyim. Belediyenin ilgilenecegini dusunmuyorum. Ozel mulkte olabilir sokakta nereye gitsem ses uzaklasiyor kapali alanda anlayamadim

Bizim site mahalle büyüklüğünde. Etrafı boş arazi, muhakkak giriyorlar bir yerden. Bakanda çok. Belediyeyi aradılar bir ara imza toplamışlar. Kadının biri çıkmış çatıya atıcam kendimi diye, sonrada veteriner getirtip kimlik çıkartmış hepsine, aşılarını tamamlatmış, bide tasmalamış salmış. Şıkır şıkır geziyorlar tasmayla. :) başta çok korkuyorduk bizde ama baktım 4-5 tane toplanıp peşimizde salak salak geziyor anca, saldırdıkları falan yok, rahatladık. Sonradan gelen saldırgan köpek çocuğun deriyi koparınca tüyler diken diken oldu yine tabi.

bende bitanede işyerinde özel güvenlik görevlisini parçaladıkları haberini izledikten sonra çok korkmaya başlamıştım halada çok korkuyorum köpeklerden.. 1 tane görsem hemen yolumu değiştiriyorum..

Her şeyin olduğu gibi hayvanseverliğin de suyunu çıkarıyor bizim ülkedekiler. Zaten aslında sokaklarda başıboş dolaşan köpeklerin olmasını destekleyince de hayvansever olunmuyor Bir kere o hayvanlar aç dolaşıyor. köpeklerin olduğu sokaklar daha pis oluyor ayrica.
çöpleri deviriyorlar, içini karıştırıyorlar, (açlar çünkü) köpek kakası oluyor sağda solda.
Sadece 2018 yilinda kopek saldırısıyla ilgili o kadar çok haber yapıldı ki. Bir de geceleri çete halinde geziyorlar. Çete halindeyken araba parçalayanı da gördüm, bir kıza 4-5 kopek etrafını çevreleyen havlayani.

Bütün bunlara rağmen sokakların köpeklerle dolu olmasını destekleyen insanları anlamak çok güç.

Bazı köpeklerin derdi açlık oluyor, yemek veriyorsun sakinleşiyor. Bazılarının da değişik problemleri oluyor. Dışarıdan bakarak anlaşılmaz ki bu, belki bir yarası ağrısı vardır? Eğer saldırganlık seziyorsanız bu konuda bilgili insanları çağırın. Belediyenin yetkili insanlarını veya veterinerlerini. Bir baksınlar bakalım bir hastalıkları mı var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…