- 25 Şubat 2020
- 606
- 688
- 23
- 27
- Konu Sahibi 5kisilikailem
-
Hülle?Nasıl yani? İddet süresini biliyorsanız evli birinin boşanınca hulle yapmasının gerektiğini de bekliyor olmalısınız.
Çok ama çok üzüldüm kuzucuk. Tabiki şartlarımiz hiç aynı değil ama bak ben 40 yasindan sonra meslek eğitimine başladım. Hemde hiç sebebim yokken, sen bu dar zamanının verdiği hırsla çok daha fazlasını başarabilirsin. Biz kadınlar çok güçlüyüzEkran aldım aricam çok teşekkür ederim.zamanı bekliyorum en ufak bir tartışmada uygulamaya geçicem inşallah hakkınızı helal edin lütfen benim icin uğraştınız ailem bile bu şekilde davranmadı
Aileme edilen küfürü hazmedemeyip gittim ama ailemde kendilerin3 edilen hakarete dayanamayıp gelişimi hiçe sayarak evladını kabul etmediler. Keşke onlarda beni yıpratmasaydı arkamda duruyorlarsa tam dursunlar.Durumuz üzücü evet ama çok hatalısınız bu da gerçek. Ailenize kardeşinize o kadar pis cümleler kuran biriyle nasıl cinsel birliktelik yaşadınız ?
Eşimin ailesinden biliyorum böyle sorunlar yaşayıp kocasına geri dönen evlatlar aileyi çok yıpratıyor. Görümcem defalarca geldi gitti evlat deyip aldılar ama sevgi saygı herşeyi yitirdi.
Çok teşekkür ederimÇok ama çok üzüldüm kuzucuk. Tabiki şartlarımiz hiç aynı değil ama bak ben 40 yasindan sonra meslek eğitimine başladım. Hemde hiç sebebim yokken, sen bu dar zamanının verdiği hırsla çok daha fazlasını başarabilirsin. Biz kadınlar çok güçlüyüzAllah yardımcınız olsun çocuklarınla birlikte.
Dini konu yasak deniliyor ama sadece açıklama yapıyorum. Evli eşler boşanınca gönül rızası ve ayrılma konusu olmadan başkaları ile evlenmeleri gerekiyor. Evlendikten sonra diğer kişi ile evlilik haricinde başka bir sebepten evlilik düşerse tekrar evlenmeleri gerekiyor. İsmi hulle diye hatırlıyorum ama içerik tam olarak bu. Gerek bunlar gerçekleşmezse ilk evlilik yapanların evlenmesi haramdırHülle?
Küçük adımlarla değişir hayat. Direnmekten vazgeçme, kendinden vazgeçme. Cok istersen başarırsınÇok teşekkür ederimama ben daha kapıya çocuklarımı çıkarıp oynaamıyorum izin vermiyor kursa nasıl giderim ki ? Evde dikiş makinasıyla youtube da birşeyler yaomaya çalışıyo ufak ufak birikim yapıyorum imkanlarım kısıtlı
O konuyu şöyle açıklayayım bende sanırım 2 defa sonra diye hatırlıyorum ama ne kadar doğru araştırmadım doğrusuDini konu yasak deniliyor ama sadece açıklama yapıyorum. Evli eşler boşanınca gönül rızası ve ayrılma konusu olmadan başkaları ile evlenmeleri gerekiyor. Evlendikten sonra diğer kişi ile evlilik haricinde başka bir sebepten evlilik düşerse tekrar evlenmeleri gerekiyor. İsmi hulle diye hatırlıyorum ama içerik tam olarak bu. Gerek bunlar gerçekleşmezse ilk evlilik yapanların evlenmesi haramdır
Denemekten asla vazgecmicem ne zaman digru zaman olunca o zaman bu evden çıkmaktan asla korkmicam ve ucu nereye varırsa varsın sonunda ölüm de olsa çocuklarından vazgeçen bir anne olmicamKüçük adımlarla değişir hayat. Direnmekten vazgeçme, kendinden vazgeçme. Cok istersen başarırsın
Yok iki defa değil. Bakın basit anlatayım. Hanefiler’de üç talak resmî boşanma ile tamamen biter ve hulle gerektirir. Bunu sadece internet üzerinde bırakmayın. Alo diyanet fetva hattı var. Oradan da daha güvenilir şekilde öğrenin.O konuyu şöyle açıklayayım bende sanırım 2 defa sonra diye hatırlıyorum ama ne kadar doğru araştırmadım doğrusu
Anladım bunu araştıracağım,dini boyut benim için gerçekten önemli konu ama sormak aklıma gelmedi açıkçası. Bir kadının çocuklarıyla ayri evde yaşamak istemesi ve bunun için ailesine karşı çıkması günah mı diye sordum mesela günah değilmiş cevabını alınca zaten cesaretlendirdim kendimi bu konuda. Ailem de olsa allah cocuklarimla yaşamak istediğimi bilir ve yardım eder diye düşündüm yani. Ama bu konu böyleyse eğer cocugumdaz zinayla doğan bebek olacakYok iki defa değil. Bakın basit anlatayım. Hanefiler’de üç talak resmî boşanma ile tamamen biter ve hulle gerektirir. Bunu sadece internet üzerinde bırakmayın. Alo diyanet fetva hattı var. Oradan da daha güvenilir şekilde öğrenin.
Bilmediğinden mesul değilsin. Birde mahmut efendi cemaati fetva hattı da var. Onlar size çok iyi yardımcı olurlarAnladım bunu araştıracağım,dini boyut benim için gerçekten önemli konu ama sormak aklıma gelmedi açıkçası. Bir kadının çocuklarıyla ayri evde yaşamak istemesi ve bunun için ailesine karşı çıkması günah mı diye sordum mesela günah değilmiş cevabını alınca zaten cesaretlendirdim kendimi bu konuda. Ailem de olsa allah cocuklarimla yaşamak istediğimi bilir ve yardım eder diye düşündüm yani. Ama bu konu böyleyse eğer cocugumdaz zinayla doğan bebek olacak
Keşke bi eziyetten kaçıp çok daha kötüsüne gitmeseydinizAileme edilen küfürü hazmedemeyip gittim ama ailemde kendilerin3 edilen hakarete dayanamayıp gelişimi hiçe sayarak evladını kabul etmediler. Keşke onlarda beni yıpratmasaydı arkamda duruyorlarsa tam dursunlar.
Güzel dilekleriniz icin çok teşekkür ederimKeşke bi eziyetten kaçıp çok daha kötüsüne gitmeseydinizAilenizden ve eşim dediğiniz o insandan bağımsız bi hayat kurun kendinize, çok gençsiniz hayatınız en kısa zamanda çiçek açsın inşallah.
Çok teşekkür ederim inşallah oyle olurAllah yardımcın olsun çok çok üzüldüm . İnşallah en kısa sürede bu adamdan kurtulursun yolun açık olsun insallah
Onlardan asla vazgecmem,oğlumun olmamasına sadece 5 ay dayanabildim zaten. Babamda olsa ezmekten çekinmedim,benden hariç 5 kardeşim daha var kolaysa kendisi de benden vazgeçsin nede olsa 5 i yanında, sığınma evine gidince söyleyeceğim tek kelime bu olacak ona. Neden peşime düşüyorsunuz sen bana tercih yaptırmak zorunda bıraktın,şimdi bende seni bırakıyorum sen babaysan bende anneyim dcem. Benden nasıl yavrumdan ayrı kalmamı istediysen sende benden ayrı kal dayanabilecek mısın diyeceğim. Bir anne çocuğundan vazgeçemez. Şimdi de çocuklarım icin bu şiddete katlanmak istemiyorum. Kızlarımda benim gibi sevgisiz büyütüp itin tekine gitsin istemiyorum. Ben yaşayacağımı yaşadım evlilikte gördüm çocukta. Yaşım 22 bile olsa bundan sonra çocuklarım içi yaşayacağım.Helal olsun size. Vallahi aferim. Başkası olsa rahatı huzuru için baba evinde kalır oğlumu ayda yılda bir görsem de olur derdi. Benim yengem 3 çocuğunu ardında bırakıp gitti, hem de mühendis bu kadın, almadı çocuklarını, çocuklar üvey anneyle büyüdü babaanne ile büyüdü, hepsi şu an sağlıksız.. Bırakmayın çocuklarınızı, zaten bırakmazsınız, Allah size ferah kapılar açsın inşallah.. yazın bize mutlaka..
Merhaba kk üyeleri.
Sizden ricam geyik yapmadan bana yardımcı olmanız,çünkü fikirleriniz ve cesaretlendirmenize herzaman hayran olmuşumdur.
Ben 22 yaşında,6 yıllık evliyim 2 cocugum var,3. Ye hamileyim 6 aylık. Eşimle sorunlarımız narşist bir adam. En ufak bir kavgamızda bacılarıma,anneme,babama,aileme küfür ediyor. Ama anneni bacını s.... bile değil. Senin kız bacının kızlığını alayım. Senin bacına dil atayım tarzında. 6 senedir kendisi olmadan ne yürüyerek nede bir başkasıyla bir yere gidemem. Illa ki kendi olmalı giderken. Çocuklarımı parka götürdüğünü hatırlamıyorum,parkı gectim çocuklarım hastalansa anne yada kızkardeşiyle götürür. Ben gitmek istediğimde ise biriyle anlaştın da hastaneye gitmek icin bu kadar ısrar ediyorsun diyor. Geçen tartıştık bana soyun bir aynaya bak kadına benziyor musun sen? Dedi. Eski kız arkadaşlarıyla kiyasliyor,sürekli onların şeyinin kılına kurban ol diyor. Bundan 6 ay önce annemlere gittim,babamla konuştum oğlumu ve kızımı da kabul ederrsen boşanmak istiyorum dedim bana tamam dedi ama boşanma biter bitmez oğlumu babasına göndermem için baskı yaptı ve gönderdi arada gelir görürsün dedi. Ama kızımla gece yatınca oğlum aklıma geldi sürekli ve 5 ay dayanabildim. Kaymakamla kalıyordu oğlum ve bana karşı dolduruyorlardı çocuk asla gelmek istemedi bana. 5 ay sonunda tabi bu süreçte sürekli ağladı sızladı değiştim dedj inandım ama yemin ederim severek gelmedim oğluma dayanamadım. Babam geldiğim için benimle küstü 5 kardeşim de konuşmuyor,daha doğrusu ailemden kimse kalmadı bana. Geldiğim 1 hafta sürekli ilişki istedi ve geri çekilerek boşaldı. Eşim çok sıkı korunmaya asla izin vermiyor. 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim dünya başıma yıkıldı çünkü beklemiyordum. Buda yetmezmiş gibi şüpheli bir bebek dedi bana ama sonrasında kendisinin yaptığını birdaha gitmeyeyim diye yaptığını itiraf etti. Neyse şimdi 3. Karnimda diye eziyeti artırdı ve daha beter oldu. Sorum şu dogumdan sonra ayrılmayı düşünüyorum ama ailem ayrı evde kalmama ne der diye korkuyorum. Doğuluyuz ve 22 yasinda ayrı yaşamama ne der babam çok korkuyorum.
. Ama anneni bacını s.... bile değil. Senin kız bacının kızlığını alayım. Senin bacına dil atayım
Gözlerim karardı resmen. Bu nedir. İğrenç mahlukat. Sana ise diyecek lafım yok. Hak ediyorsun. Hadi o bilerek seni hamile buraktı. Sen korunsaydın gizli. Ayrıca yine doğuluyuz ailem ne der. Offf bunaldık hakkaten. Baban seni kabul etmiş işte. Neden tekrar döndün. Sen kendini ateşe atıyorsan onlar ne yapsın. Ayrıca baban ayrı eve çıkma deyince dinleyecek misin?Eski kız arkadaşlarıyla kiyasliyor,sürekli onların şeyinin kılına kurban ol diyor.
Hak edip etmedigim sizin ne haddinize !!!Gözlerim karardı resmen. Bu nedir. İğrenç mahlukat. Sana ise diyecek lafım yok. Hak ediyorsun. Hadi o bilerek seni hamile buraktı. Sen korunsaydın gizli. Ayrıca yine doğuluyuz ailem ne der. Offf bunaldık hakkaten. Baban seni kabul etmiş işte. Neden tekrar döndün. Sen kendini ateşe atıyorsan onlar ne yapsın. Ayrıca baban ayrı eve çıkma deyince dinleyecek misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?