Korona Bu Tarafa Uğramamış Herhalde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

eltimlergeldi35

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2019
316
293
18
Kızlar merhaba, Koronada dolayı evden çıkmıyoruz, olduğumuz bölgede orta risk var yani İstanbul gibi aşırı yoğun bir şehirde değiliz ama riske atmıyoruz. Tamam evet bunu herkes geçirecek bir süre sonra ama şuan geçirmemek önemli zaten. Bu dönemin bitmesine de az kaldı. Fakat bahar gelip gönül yayları gevşemiş insanlar görüyorum . Bunlardan biri de eşimin iş arkadaşının karısı.

Eşlerimiz meslek nedeniyle dip dibe çalışıyorlar. En başta sıkı tutsam da zaten ben hasta olsam iş arkadaşının çocuğuna kadar bulaşacak fikriyle baari birbirimizle görüşelim dedim. Zaten ben görüşmeye başladığımda kimse evden gezmeye çıkmıyordu da.

Geçen çay içmeye geldiler, arkadaşından iftardan gelmiş. En başta bilseydim eve almazdım zaten, sonra da aman bir kere görüşmüş belki bir daha görüşmez çevresi var sonuçta vs vs dedim.

Bugün bildiğiniz gezmeye gitmişler ve bizi çağırıyor akşam çaya . Ya delireceğim ben milleti riske atmayayım arada köprü olmayayım diye evden çıkmıyorum hatun arkadaşlarıyla o sahil senin bu sahil benim geziyor. Eşime de dedim daha da görüşmek istemiyorum. Görüşmek istemesem de öyle olmuyo o işler maalesef, eşi eşimle çalışıyor. Valla gidip uyarsam zaten benim dediğim bildiğim doğrucu bir tip, kesin problem çıkar. Hayır çıksın umurumda değil ama anlamayacak yine aynısını yapacak.

Sizinle dertleşmek istedim gerçekten şuan toplumca birbirimize hasta olmamayı borçlu olduğumuz bi dönemden geçiyoruz. Lütfen evden çıkmayın, birilerine sebep olmayın. Başkasının gezme keyfi yüzünden hasta olur ve başkalarını edersem (yüzey temasıyla vs) kimseye hakkımı helal etmiyorum ben.

Birlikte calisiyorlar derken eşinizin iş vereni mi bu adam?
Bu adam size bozulsa eşiniz işinden mi olur ya da işi neyse artik batar mi eşiniz ne kaybeder yani?

Ne anlamda bu adama bu kadar bağlisiniz anlamadim. İş için bile olsa birine bu kadar basit bir konuda dahi hayir diyemeyecek kadar hayatinizi bağliyorsaniz buyuk sikinti.

Bunu bir düşünün bence genel olarak.

Dalga mı geçiyorsunuz ? Herhalde sizden başka biriyle görüşünce ihanete uğramış hissettiniz. Bizde size hakkımızı helal etmiyoruz haberiniz olsun. Baaariii birbirimizle görüşelim ne demek ?

Eşlerimiz 10 metrekare botta çalışıyor. Sizce birbirlerine bulaştırmazlar mı bi mantıklı düşünün?
Ne fark eder? Siz de görüşüyorsunuz onlarla onlar da görüşüyor başkalarıyla. Evde çalışan insan varsa tam izolasyon mümkün değil zaten.

Hayır ikisi de aynı seviyede 10 metre kare botta çalışıyorlar. Zaten eşime demem uyar diye ben uyarırım da kendisi baya ben bilirim tipi bir insan olduğu için asla kabul etmez hatasını. Önemli değil ben kavga etsem dahi iş oralara bile gelse umursamam, ama problem o kapsa eşine, o benim eşime o bana gibi bi zincir olacak ki bu zincire daha 6 aile daha var yani... Sadece olan bize de olmayacak gibi düşünün. 6 ailenin hayatını daha riske atıyor

Eşlerimiz 10 metrekare botta çalışıyor. Sizce birbirlerine bulaştırmazlar mı bi mantıklı düşünün?
Bu mantığa göre ben iş yerimdeki 12 kişiyle görüşebilirim. Yine bu mantığa göre eşimin aynı odada çalıştığı 4 kişi ve onların aileleri ile görüşebilirim. Ee onlarda kendi aileleri ile görüşebilirler. Bu hipotezden yola çıkarak tüm il ile tüm marmara bölgesi ile hatta tüm ülke ile görüşebilirim.

Dalga mı geçiyorsunuz ? Herhalde sizden başka biriyle görüşünce ihanete uğramış hissettiniz. Bizde size hakkımızı helal etmiyoruz haberiniz olsun. Baaariii birbirimizle görüşelim ne demek ?
Saçmalıyorsunuz herhalde? Normalde görüşen insanlar değildik zaten. 6 aileyi daha riske attığını düşünürseniz anlarsınız belki.

Odayla bot aynı şey değil, yan yana aynı koridordan bile geçemezsiniz. Mantığınız buysa iyiymiş :)

Zaten bulaşacak bari birbirimizle görüşelim diyip de kadın başkasıyla görüşünce neden sıkıntı oluyor anlayamadım. Belki o da sizin gibi düşünüyordur.
Benim eşim de iş arkadaşlarıyla sürekli beraber çalışıyor. Ama muhatap oldukları farklı 1 kişi bile yeter bir aileye bulaşıp diğerine bulaşmamasına. Karantina dönemine girdiğimizden beri önceden çok sık görüşmemize rağmen nerdeyse kimse teklif bile etmedi görüşmeyi. Edenleri de ben kabul etmedim. Böyle bir konuda bozulmalarını da takmam ama yine de güzel bir dille izah ettim hepsine neden görüşmek istemediğimi.

2 aydır evden dısarı adımımı atmadım. Artık sıyırma noktasındayım, öz kardesimden tutun kapı komsuma kadar karantinada oldugunu yüzde yüz bildiğim insanlarla bile hadi bari görüselim demiyorum. Asıl ben hakkımı helal etmiyorum. Cok abuk bi mantık yaptıgınız. Zincirleme bulas sebebi iste buyrun.

Görüştüğü kişi kendi özel çevresinden esnaflık yapan biri, iş ortamından değil yani. Hani hastalık gelirse dışarıdan gelir öyle diyeyim.

Tekrar okudum özet geçiyorum. Eşim bi adamla aynı botta , bot neyse artık . Biz onun ailesiyle görüşüyoruz. Korona olacaksak zaten hepimiz olacağız diye. Ama bu aile bize ihanet edip başka aile ile görüşmüş hakkımı helal etmiyorum. İnsanlar ne duyarsız falandı filandı, buralar hikaye. Sizinle görüşen herkesle görüşebilir belki kadın da diğer kadınla başka bottadır ?

Malesef zorla kisitlayamazsiniz onlarin başkalariyla gorusmelerini ama kendiniz onlarla gorusmeyebilirsiniz o vakit yapacak birsey yok, eşiniz de olduğu kadariyla dikkat etsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…