Korona dönemi tatil

Ne çok tatil imkanı olan vatandaş var demişsiniz ben de normal olan o zaten herkesin imkanı olması gerekli diyorum.

Konu sahibi için de mecburen işe, markete vs. Gidiyoruz zaten izole tatil yapmak çok zor değil. 3 tarafımız denizlerle çevrili birçok doğal plaj var. Villa, yazlık kiralanabilir. Covid önlemli oteller var. Daha geçen gün markette reyon görevlisi üzerime doğru hapşırdı Allah’tan maskesi vardı. Yani diyeceğim o ki en güvenli yer ıssız plajlar şehirdense.
Geçen burada okudum villa tatili dönüşü pozitif olan vakayı. Yine burada okudum eşi covid olup kendi ise giden adamın "çok zor bir hastalık değil ya olursanız ne olacak" açıklamasının arkasına saklandığını.

Covid pozitif olup Alanya yolunda yakalanan vardı. Haberlerde yine kaç yüz bin kişinin karantinaya uymadığı açıklandı dün.

Covid belirtileri olup da covid olduğuna emin olan ama karantina alırım diye test yaptırmayan insanlardan haberiniz var mı?

Hangi otele güveniyorsunuz kapıda test mi yapılıyor?

Hem iş hem corona bende çok zorlu bir dönem geçirdim ama tatile gitmeyi çok riskli buluyorum yinede gidecekseniz antalya bodrum yerine kır tatili düşünebilirsiniz

Merhaba hanımlar
Sizlere bişey danışmak istiyorum malum zor bi süreçteyiz ve vaka sayılır artıyor fakat bu sene zor bi sene oldu benim için Eylül sonu gibi tatile gitmek istiyorum ama tedirginim şu durumda ne kadar mantıklı olur tatil durumu siz olsaydınız napardınız
Şunu özellikle belirtmek istiyorum mental olarak çok yoruldum ve gerçekten ihtiyacım var
"Mental olarak tatile ihtiyacım var" cümlesi "Hastayım doktora ihtiyacım var" cümlesinden daha korkunç ve başa çıkılmaz değil.

Emin olun çalışmak, yaklaşık bir sene boyunca evin içinde yaşayıp uyku problemi olan, alerjik bebeğinize bakmaktan daha az yoruyor insanı. Bunu tabii ki severek yapıyorum. Bir sene daha bakacağım Allah’ın izniyle. Kimsenin hırs çıkardığı yok. Tatile gitmek için çok haklı bir sebepmiş gibi bunaldığınızdan bahsetmişsiniz ya hani, yalnız olmadığınızı bilin istedim ben de.
Allah bağışlasın bebeğinizi kolaylıklar diliyorum size

Sizin bizim gibilerin hatrına yaşıyoruz işte. Çalışmaya alışmış biri olarak bir senedir evde oturup bebeğime bakıyorum. Bunun altı ayı pandemiye denk geldi. Bu sürecin beni ne kadar bunalttığını, tatile ne kadar ihtiyacım olduğunu anlatsam roman olur. Ama bedava verseler yine gitmem.
Kesinlikle bizler ölelim mi? ayrıca bu dediklerim bir beddua değil sitemdir! Hiçbiri canıyla sinanmasin ama yaptıklarının da hoş olmadığını anlasınlar!

Dikkat etmediğimi nerden çıkardınız ?
Ben sizi kastetmedim.Konu acilmisken ,benim gibi düşünen bir üyenin yorumuna istinaden ,icimdekileri yazdim.Şu dönemde eger illa cikicam diyorsaniz,apartta ya da butik otelde kalmanizi tavsiye ederim.Bodrum beldeleri ile birlikte şu an cok kalabalik ve saglik sistemi normalde bile yetmeyen bir yer.Sadece Mazi,cokertme,yaliciftlik taraflarini belki dusunebilirsiniz .Akyarlar da diger beldelere gore sakin.Ama sunu unutmayin ki ,1,5 metre mesafe ,maske falan asla yok :( Gece bazen isimiz oluyor cikiyoruz,o kadar kalabalik ki caddeler ,nerden ,nasil yuruycegmizi sasiriyoruz.Dip dibe keyif yapiyolar virusu birakip gidiyolar maalesef... Bir de varsa kendi araciniz ile seyahat etmenizi tavsiye ederim.Otogarin durumu da tam bir icler acisi :( otogarin arkasindaki nufus mudurlugu bile muhurlendi.Tüm calisanlar tedavi oluyor.Ben olsam bu sartlarda gitmezdim ne kadar ihtiyacim olsa da .Tatil demek huzur demek.Huzursuz bir tatili napayim? Ama tabii herkes böyle dusunmedigi icin vaka sayilarinin masallahi var.Dedigim gibi benim sizin dikkatinizle degil genel olarak icimde birikenler vardi.O bahsettigim yerler en guvenlileri bu arada.

Eylulde belki sanki yasaklar artacak
Yok onlar Ekim'e başlayacak. Turizm sezonu bitince.
Aralık Ocak gibi de kış turizmi için bir güzellik yapılır ama yabancı turisti çeken asıl faal aylar bu aylardı, kaçırmadık çok şükür. Mental olarak yorgun yerli turist zaten dünden hazırdı.

Ben sizi kastetmedim.Konu acilmisken ,benim gibi düşünen bir üyenin yorumuna istinaden ,icimdekileri yazdim.Şu dönemde eger illa cikicam diyorsaniz,apartta ya da butik otelde kalmanizi tavsiye ederim.Bodrum beldeleri ile birlikte şu an cok kalabalik ve saglik sistemi normalde bile yetmeyen bir yer.Sadece Mazi,cokertme,yaliciftlik taraflarini belki dusunebilirsiniz .Akyarlar da diger beldelere gore sakin.Ama sunu unutmayin ki ,1,5 metre mesafe ,maske falan asla yok :KK43: Gece bazen isimiz oluyor cikiyoruz,o kadar kalabalik ki caddeler ,nerden ,nasil yuruycegmizi sasiriyoruz.Dip dibe keyif yapiyolar virusu birakip gidiyolar maalesef... Bir de varsa kendi araciniz ile seyahat etmenizi tavsiye ederim.Otogarin durumu da tam bir icler acisi :KK43: otogarin arkasindaki nufus mudurlugu bile muhurlendi.Tüm calisanlar tedavi oluyor.Ben olsam bu sartlarda gitmezdim ne kadar ihtiyacim olsa da .Tatil demek huzur demek.Huzursuz bir tatili napayim? Ama tabii herkes böyle dusunmedigi icin vaka sayilarinin masallahi var.Dedigim gibi benim sizin dikkatinizle degil genel olarak icimde birikenler vardi.O bahsettigim yerler en guvenlileri bu arada.
Önerileriniz için teşekkür ederim sağlıklı günler ..

Kamp mükemmel bişey eğer kendi aracınız varsa daha rahat olur malzemeleri taşımak vs . Eğer size eşlik edecek biri daha olursa hayatınızın tatili olur.
Kendi aracımızla gidicez peki nereyi önerebilirsiniz hiç tecrübem yok kamp hakkında :)

Merhaba hanımlar
Sizlere bişey danışmak istiyorum malum zor bi süreçteyiz ve vaka sayılır artıyor fakat bu sene zor bi sene oldu benim için Eylül sonu gibi tatile gitmek istiyorum ama tedirginim şu durumda ne kadar mantıklı olur tatil durumu siz olsaydınız napardınız
Şunu özellikle belirtmek istiyorum mental olarak çok yoruldum ve gerçekten ihtiyacım var
eylül sonu biraz geç bir zaman , ama gidecekseniz bodrum marmaris falan güzel olur o zamanda , biz temmuz da bodruma gittik otel gerekli önlemleri almıştı bizde etrafımızdakilerle pek içli dışlı olmadık gayet güzel tatilimizi yapıp döndük evimize.
yani insanın fiziki sağlığı kadar psikolojik sağlığı da önemli ve tatil insanı motive eden birşey sadece tek tavsiyem olacak özel aracınızla seyahat edin ve maskenizi kalabalık ortamlarda çıkarmayın mümkünse.

eylül sonu biraz geç bir zaman , ama gidecekseniz bodrum marmaris falan güzel olur o zamanda , biz temmuz da bodruma gittik otel gerekli önlemleri almıştı bizde etrafımızdakilerle pek içli dışlı olmadık gayet güzel tatilimizi yapıp döndük evimize.
yani insanın fiziki sağlığı kadar psikolojik sağlığı da önemli ve tatil insanı motive eden birşey sadece tek tavsiyem olacak özel aracınızla seyahat edin ve maskenizi kalabalık ortamlarda çıkarmayın mümkünse.
Yorumunuza çok teşekkür ederim en azından anlaşılabildim :) hem iş durumu hemde daha sakin olması açısından özellikle eylül sonunu istedik kendi aracımızla seyahat edeceğiz Marmaris dedikte bakalım bulucaz elbet bi yer :)

Villa olabilir bi bakıyım teşekkürler :)
Villa tavsiye ederim, bu sene yapılacak en güvenli tatil.
Biz çoluk çocuk bunu tercih ettik, güzel oldu.
Aynı şekilde ev kiralayıp denize giden kuzenimiz ise maalesef plajdan korona kaptı, evde yatıyorlar 2 haftadır.

Yani ev kiralayıp gidince, evde geçireceksiniz o süreci gidin.
Ama o otel senin bu otel benim gezen arkadaşlarlarım ise hala sapasağlam.

Villa tavsiye ederim, bu sene yapılacak en güvenli tatil.
Biz çoluk çocuk bunu tercih ettik, güzel oldu.
Aynı şekilde ev kiralayıp denize giden kuzenimiz ise maalesef plajdan korona kaptı, evde yatıyorlar 2 haftadır.

Yani ev kiralayıp gidince, evde geçireceksiniz o süreci gidin.
Ama o otel senin bu otel benim gezen arkadaşlarlarım ise hala sapasağlam.
Villa yada önlem almış otellere bakıcam teşekkür ederim :)

Bodrum'da Türkbükü'nde, merkezin dışında, önce kuzenimin iş arkadaşı Türkiye'de yaşayan bir İngiliz aile, sonra onlardan duyduklarına dayanarak kuzenim, fotolardan gördüğüm kadarıyla cennet gibi, kademeli kocaman bir bahçe içindeki bir ev/villa kiraladı. Ev sahipleri de aynı 1-2 dönüm bahçe içinde başka evde yaşıyorlar. Ev sahipleri deli gibi önlem alan, evleri düzenli dezenfekte ettiren, evden alışveriş dışında çıkmayan insanlardılar, hani bu, zaten temiz beslenmeye gayret eden, sabah 6'da yürüyen, kereviz sapı sıkan, düzenli workout yoga vs yapan tayfadan... Evi, huzuru, bahçeyi falan, anlata anlata bitiremedi kuzenim. Pek çok nedenle ruhen tükenmiş durumdaydı, çok mutlu, yenilenmiş döndü. Skype konuşmalarımızda gözlerimle gördüm farkı. Yani, siz kararlılıkla korona korunaklı bir tatile talip olursanız, koca ülkede bulamayacağınız bir şey yok.

Benim tatile gidebilmem iş koşullarım nedeniyle mümkün değil ama gidebilenleri kesinlikle destekliyorum. Milyonlarca çocuk okula gidecekken, önlemlerine dikkatle riayet eden insanların, sert ve zorlu yaşam şartlarımızda gereklilik olduğunu düşündüğüm tatil yapabilme fırsatını kullanmasında bir beis görmüyorum. Tabiî bence tatil, dip dibe deniz-klüp-restoran şu bu değil, sakin bir ortamda, yeşil doğa ve mavi deniz ile çevrelenmiş bir şekilde gündelik hayattan uzaklaşmak demek. Kendi bakış açımla bir tatilden söz ediyorum ben. Sair sorumsuz, cahil, insan suretindeki kütleyi ve onların umursamaz ve hiç bir önleme riayet etmeyen tatil biçimlerini kastetmiyorum. Diyeceğim şu ki, bu tip koşullara sahip bir ev/villa tercih ederseniz daha huzurlu olursunuz, kendi alanınızı oluşturur, kendi sınırlarınızı daha kolaylıkla belirlersiniz. Şimdiden iyi ve sağlıklı tatiller dilerim.

Yorumunuza çok teşekkür ederim en azından anlaşılabildim :) hem iş durumu hemde daha sakin olması açısından özellikle eylül sonunu istedik kendi aracımızla seyahat edeceğiz Marmaris dedikte bakalım bulucaz elbet bi yer :)
Yer çok bulursunuz elbet zaten eylül sonu kimse kalmaz oralarda yerlisi harici ki bu sene öyle yabancı turistte yoktu bayram sonrası bir grup geldi tabiki ama onlar Antalya taraflarına gitti daha çok.
Bir de ben tatile gitmeyi hastalık sebebi görenleri anlayamıyorum virüs her yerde, riskte ona keza her yerde eşit önlemini alırsın gerisi Allahtan dersin ama eve kapanmakta çözüm değil ki ,ki çalışan biri isen zaten her gün dışarda oluyorsun, evin ihtiyaçlarını gidermek için ilalki pazara markete gidiyorsun , yeri geliyor hastaneye de gitmen gerekiyor. Yani hasta olursun bilirsin durumunu bile bile gezersin ortalarda ona kızarım tabiki ama önlemini alıp tatile gidene kimse birşey demesin yarın başka sebepten ölmeyeceğimizin garantisi var mı ki?

Bodrum'da Türkbükü'nde, merkezin dışında, önce kuzenimin iş arkadaşı Türkiye'de yaşayan bir İngiliz aile, sonra onlardan duyduklarına dayanarak kuzenim, fotolardan gördüğüm kadarıyla cennet gibi, kademeli kocaman bir bahçe içindeki bir ev/villa kiraladı. Ev sahipleri de aynı 1-2 dönüm bahçe içinde başka evde yaşıyorlar. Ev sahipleri deli gibi önlem alan, evleri düzenli dezenfekte ettiren, evden alışveriş dışında çıkmayan insanlardılar, hani bu, zaten temiz beslenmeye gayret eden, sabah 6'da yürüyen, kereviz sapı sıkan, düzenli workout yoga vs yapan tayfadan... Evi, huzuru, bahçeyi falan, anlata anlata bitiremedi kuzenim. Pek çok nedenle ruhen tükenmiş durumdaydı, çok mutlu, yenilenmiş döndü. Skype konuşmalarımızda gözlerimle gördüm farkı. Yani, siz kararlılıkla korona korunaklı bir tatile talip olursanız, koca ülkede bulamayacağınız bir şey yok.

Benim tatile gidebilmem iş koşullarım nedeniyle mümkün değil ama gidebilenleri kesinlikle destekliyorum. Milyonlarca çocuk okula gidecekken, önlemlerine dikkatle riayet eden insanların, sert ve zorlu yaşam şartlarımızda gereklilik olduğunu düşündüğüm tatil yapabilme fırsatını kullanmasında bir beis görmüyorum. Tabiî bence tatil, dip dibe deniz-klüp-restoran şu bu değil, sakin bir ortamda, yeşil doğa ve mavi deniz ile çevrelenmiş bir şekilde gündelik hayattan uzaklaşmak demek. Kendi bakış açımla bir tatilden söz ediyorum ben. Sair sorumsuz, cahil, insan suretindeki kütleyi ve onların umursamaz ve hiç bir önleme riayet etmeyen tatil biçimlerini kastetmiyorum. Diyeceğim şu ki, bu tip koşullara sahip bir ev/villa tercih ederseniz daha huzurlu olursunuz, kendi alanınızı oluşturur, kendi sınırlarınızı daha kolaylıkla belirlersiniz. Şimdiden iyi ve sağlıklı tatiller dilerim.
Çok teşekkür ederim cevabınıza kesinlikle böyle bişey tercih ediyorum bende biraz kendimi dinleyip güneş ağaç görüp kitap okumak uzaklaşmak istediğim villa seçeneği mantıklı araştıracağım

Yer çok bulursunuz elbet zaten eylül sonu kimse kalmaz oralarda yerlisi harici ki bu sene öyle yabancı turistte yoktu bayram sonrası bir grup geldi tabiki ama onlar Antalya taraflarına gitti daha çok.
Bir de ben tatile gitmeyi hastalık sebebi görenleri anlayamıyorum virüs her yerde, riskte ona keza her yerde eşit önlemini alırsın gerisi Allahtan dersin ama eve kapanmakta çözüm değil ki ,ki çalışan biri isen zaten her gün dışarda oluyorsun, evin ihtiyaçlarını gidermek için ilalki pazara markete gidiyorsun , yeri geliyor hastaneye de gitmen gerekiyor. Yani hasta olursun bilirsin durumunu bile bile gezersin ortalarda ona kızarım tabiki ama önlemini alıp tatile gidene kimse birşey demesin yarın başka sebepten ölmeyeceğimizin garantisi var mı ki?
Maalesef dışarlardayım evet çünkü çalışmak zorundayım dikkat ediyorum tatildede dikkat edicem teşekkür ederim :)

Marmaris selimiye sakindir, denize yurume mesafesinde bir cok apart ve butik otel var. Internet fiyatlarina bakmayin, arayıp fiyat alin.

Yine marmaris te sogutkoy var, orada da haftalik kiralik tek katli mustakil evler var, denize 1 dakika yurume mesafesi. Yer cok bakir, kalabalik değil, bildiginiz köy zaten. Orayi da arastirabilirsiniz

Back
X