Kötü bir anne miyim ben?

Yine de ;
Ben kızıma bunları yaşattığım için vicdanen çok rahatsizim

Sırf şuna yorum yapmak için üye oldum.
Ben geçimsiz bir ailede büyümüş biri olarak söyleyeyim; için rahat olsun. Ben 15 yaşımdaydım annemin gözündeki çaresizliği fark ettiğimde. Yani annemin neden kendini bu denli çaresiz hissettiğini anladığımda. Ben ve abim için katlandı o aileye, şimdi ufacık bir şeyde sinir krizleri geçiriyor, çünkü bizim için kendi ruh sağlığını hiçe saydı ve babama katlandı.

Babamı çok seviyorum o ayrı bir konu ama anneme ilk işe girdiğim gün söylediğim şey: sen çaresiz değilsin, buna katlanmak zorunda da değilsin. Şimdi de arada babamın kaprislerinde arar beni ve söylerim. İstediğin zaman gel, yerim hazır diye, ki öyle de.

Keşke arkasında bir ailesi olsaydı da çok çok daha önce boşansaydı. Zaten ailemizi o ayakta tuttu, şimdi çabasını daha çok görüyorum.

Bir kızın babaya ne kadar ihtiyacı varsa güçlü bir anneye kat kat fazla ihtiyacı var. O da büyüyünce yaptığın şeyin ne kadar önemli, onun ne kadar faydasına olduğunu anlayacak. Güçlü bir kadın olarak yetiştir onu, bu gibi insanlara mecbur olmadığını, bir hata yaparsa başka yolları olduğunu da öğrensin.

Sen içini rahat tut ve yasa ne diyorsa onu yap. Sakın taviz verme, çünkü anladığım kadarıyla karşında her tavizini kendi faydasına kullanmaya çalışacak bir adam var.

Allah yardımcın olsun.

Allah razı olsun ... Dediğiniz gibi kendimi o kadar çaresiz ve o kadar kararsız hissediyorum ki ( karar vermeme rağmen) ..kızıma yaşatacağım şeyleri bilmemek endişe duymak bu eksikliği hissedecek etkilenecek die kahroluyorum

Teşekkür ederim . Özlemiştir biliyorum bişey demiyor ama ... Dört yaşında daha ... Hiç bir kavgamiza sabit olmadı .telefonla kavgalarimizda geçirdiğim sinir krizleri ve ailemin yanında kalmaya başladığımda istemsiz dökülen gozyaslarim dışında ... Babası ile fazla vakit geçiren bir kız değildi kızım . Çünkü eline telefon alır umrunda olmazdı çocuk sırtında kucağında iki gülücük bir kelime beklerken ...

Öyle söyledim . Vicdansizsin dio bana .ama çocuğuma ait bütün geçmişi doğum anı ,dogum sonrasi 6 yılın hepsi içinde olan hardiski götürdü . Şimdi sağda solda çocuğun resimlerini bulup toplamaya çalışıyorum ... Sahip de çıkmaz atmıştır bir kenara kaybolur gider r

Senin yerinde olsam bu tehtitleri yanina birkmazdim. Foto falan da yollamazdim. Cok merak ediyorsa gelsin görsün kizin.
Belki insafa gelir de görür die . Cumartesi gel desem de gelmez sadece konuşuyor uzaklaştırmayı bozmaya çalışıyor

Canım sen taviz göstermiceksin boşandıysan görüş günü hafta sonları gelip görecek gelmiyırsada kendi bilir kızımk bana gmstermedi diyemez senin kızını ona götürmen degil onun gelip kızını görmesi gerek. Bizde yaşadık bunları hayat işte bir insan yalancıysa yalancıdır bu asla degişmez . Yalancı bir insan çocuklarına adam gibi babalık yapamaz. Çocukların pskolojisinide etkiler.

Ben telefonda konuşurken başka odaya gitmeme rağmen kızım konuştuklarımızı duymuş ... Bı kısmını . Zaten o günler ve o anlar çok kötüydü ... Ağladığimi da görünce gözyaşlarimi sildi anne ağlama ben seni korurum hem ben sana hiç yalan söylemem dedi . O an aslında bazı şeyler için büyük olmaya gerek olmadığını anladım . Gerekli olan vicdan ,temiz kalp ,temiz düşünce ama maalesef babasında yok ... Çok üzücü gerçekten . Çok uğraştım bu huyunu bırakır die söylediği yalanları kapatmaya , bak bana söylesen tepki vermicektim deyip yuttum sustum . O yanlış anladı daha büyük yalanlar söylemeye başladı . Maddi boyuta ve evine ayırdığı zamandan çalmaya başladı artık her gece 3 e kadar en geç ek ise gidiyorum diyerek gelmedi ... Yılbaşında bile disaridaydi sabaha karşı beş gibi geldi ... Ek isteymis . Sonrasında arabayi sattı calinmis dedi ,kaza yaptım dedi sonra birine çarptım dedi en sonunda da yedim içtim sanane dedi . Bazen kızıyorum kendime niye bu şekilde vicdan yapıyorum hala neden inanmak yada hala neden kızımla olsun vakit geçirsinler onları aynı karede görmek hoşuma gidiyor . Anladım artık ayrımı ... Kızım için o mutlu olacak sevinecek belki dıe . Ama o eksikliği hisseder de etkilenir die çok korkuyorum . İlk boşanan ben değilim ,ilk boşanan anne baba çocuğu kızim da değil . Ama çabamin boşa gitmesi yıpratıyor beni

Aslında çaban boşa çıkmış sayılmaz. Sonuçta kızın da mutlu olsun diye her yolu denedin ve elinde bir şey kalmadı. Kızının sinir hastası, güçsüz, silik bir annesi olacağına kızının mutluluğu ve kendi ruh sağlığı için her yolu deneyip sonunda bu tercihi yapmış güçlü bir annesi olması daha iyi. Bu saatten sonra için rahat olmalı.

Zaten tanınan bir zaman var ve adam bunu kullanmıyor. Üstelik sen işbirlikçisin ve mahkeme de kolayca günü değiştirebiliyor. Hiç muhatap olma bence. Senin de sinirlerin zarar görmesin daha fazla.

Az önce yine mesaj atmış video istio kızımın ... Yolladım . Aralarına soğukluk girmesin istiyorum ama umarım anlar artık

Az önce yine mesaj atmış video istio kızımın ... Yolladım . Aralarına soğukluk girmesin istiyorum ama umarım anlar artık
Sen böyle onun her istedigini yaptıkça taviz görecektir emin ol. Sana birçok yalan söyleyen kızına da yalam söyler emin ol yalancı bir babadansa hiç olmamış gibi olması daha iyi. Senin pskolojinda bayagı etkilenmiş seni çok iyi anlıyorum ama inan yalancı yalanından vazgeçmez vicdan yapmamalısın görmek isteyen gelir görür her istedigini yapma meşgulüö de ara ara geçiştir ilerde senin hayatıno degiştirmene engel olur zormkullanmaya çalışır sana baskı yapmaya çalışır o yüzden her dedigini yapma geçiştirmeye çalış ara sıra. Senin geleceginide etkiler yoksa. Zaten evladını görmek isteyen gçrüş günleri gelir emin ol. Benim dayım boşandı her hafta sonu getirir kızını tekrar evlendi yine getirir kızını ama resim video vs istemez gider alır gelir vaktini geçirir. İnsanın içinde olmalı canım.

Çok haklısın ... Yok demedim ama bundan sonra dicem ... Ayrıca o çocuğuma ait bütün resimleri götürdü . Hardiskteydi . Doğum anları bile istemedim hiç vermez bildiğim için ama sürekli aklımda kızıma ait geçmişi ,hatta ailemin kardeslerimjn resimleri bile onun içinde . Aldı götürdü evden aldığı tek şey o . Şimdi nasıl olacak bı fikrim yok istesem mı ki

Bence isteme şuanda adam çok cahil gibi duruyor inat eder vermez atıverir hazır. İlerde istersin şuan o resimleri iyi bir yerde sakladıgına eminim ilerde çocugun kendisi ister ozaman mecbur verir . Böyle insanlara bişe dedinmi zıddına gider yada yalan söyler . Öyle oldu böyle oldu va. Vs. Bilirsin canım :)

Silinmiş içinde resim kalmamış sen mi sildin diyor bana . Demeye başladı bile . Ben şu şekilde düşündüm acaba o resim istediğinde "sen bana hardiski yolla bana ait olanları alayım , geri yollim sana .yoksa sana resim video falan yollamicam daha . Zaten zorunda da değilim. Ozlediysen günü ve saatinde gel al kizimizi ,sonra dilediğin kadar resim video çek bir dahaki görüş gününe kadar " desem verir mi acaba .

Silinmişse içindekiler denemeye değer kaybedecek bişeyin yok . Hardiski getirsin alsın kızını dönüştede geri bırakır. Ama silindi diyerek yalanda söyleyebilir işte bu ihtimal de var . Belki ilerde annen attı ben aldım der yalan söyler onuda düşünmeden edemedim.

bence bu iyi bir yöntem olur ve sonrasında da artık muhatap olma. her istediğini almasın. gelsin görüş gününde görsün, yasal hakkını kullansın. sonra çocuğuna annen bana göstermedi sadece resimlerini attı falan der bakarsın.

Der valla . Kendi yalan söyleyip sen yalancısın diyen biri o ... Rabbim ıslah etsin

Konularını okudum. eski esin uyusturucu bagımlısı olabilirmi ?
Bilmiyorum öyle birşey hiç farketmedim sigara da içmiyorum diyordu ama leş gibi kokuyordu sorunca da iş yerinde çay içtiğimiz yer kalabalık hem de küçük milletin içtiği üzerime siniyor diyordu

Kestiremiyorum ki ne yapar artık ... İnsanı aptal yerine koymaya bayılır . En son ki borcu çıkınca o yedi milyar değil 70 lira diye uyutmaha çalıştı . Okuma yazmam yok anlamıyorum para biriminden gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…