Kötü kalplilik mi bu sizce

Kızım 4 yaşında arkadaşı 12
Kusura bakmayın özür dileyerek soruyorum biraz saflık mı var 😶
Kızınızın elinde oyuncak olmuşsunuz resmen. Ve bu zamanda elalemin çocuklarını eve almaya korkmuyor musunuz? Ne çocuğumu başkasının evine yollarım bensiz ne de başkasının çocuğunu ebeveynsiz evime alırım çok netim bu konuda.

4 yaşında çocuğun 12 yaşında çocukla ne işi olur ki? Çok garip değil mi? Bu arkadaşlik değil bence hadi bir yaş iki yaş anlarım ama.
Katılıyorum. Ayrıca bu profildeki ablalar/abiler bazen küçük çocukları olmadık işler için kullanabiliyorlar. Çocuk sırf onların sevgisini kaybetmemek için kötü şeyler yapabiliyor. Gördü bu gözler bunları. Bence arkadaşlıklarını sinirlayin.

Dünyalar tatlısı kızım var. Sürekli sitenin bahçesinden arkadaşlarını eve getiriyor yok tuvalete gelsin arkadaşlarım. Yemek vaktinde onları da çağırıyor. Tamam dedim hep ama sitedeki bazı çoçukların bunu kullandığını gördüm. Mesela marketten gelince poşetinzde şu var hadi getir yiyelim.. Yada yemek yiyeceğiz dedim zaman bizde side yiyeceğiz demeler hiç sıkmadım hep çoçuklar kendi evleri gibi davrandılar evimizde. Ama artık bu durum sıktı beni. Hemde hep bi tereddüt bile olacak diye. Buğün yine kızıma seslendim gel yemeğe diye arkadaşında getirmiş. Oda bizde yemek istiyor diyor Sinirlendim duş alacaksın önce dedim kız gönderdim. Bu arada kız benim kızdan 8 dokuz yaş büyük. Bu kıza yaptığım kötü kalplilik mi çoçuğa karşı
Cocuğunuz kaç yaşında? Sekiz yaş büyük çocukla oynaması normal değil, bence iyice gözlemleyin. Kız çocuğu diye sonsuz güvenmeyin, bazı ergen kızlar küçük çocukları taciz edebiliyorlar ya da sakıncalı şeyler gösteriyorlar telefondan. Çocuğun durumu yoksa yemek verirdim ama uyanıklık İçin yapıyorsa evine git kızım derdim

Ben şeyi anlamadım 4 yaşındaki çocuk nasıl sen kötü annesin diye bu kavramı biliyor?
Yanındaki çocuklar dolduruyor olabilirler mi?
Ya da yeni nesil bu kadar önden mi gidiyor?
acikcasi ben de buna sasirdim bu tam bir ergen cümlesi.
benim kizim da 3 yasini gecti yegenlerim var 4 yasina yaklasan, hele bir tanesinin ergen abisi var annesi teknolojik aletleri kisitladiginda kotu annesin cumlesini kullaniyor. ve 4 yasindaki kardesi ondan duymasina ragmen annesine oyle bir cumle kullanmaz.
apaçık ögretilmiş bir cümle.
Ayrica balkondan seslenince cocuk tek basina eve kadar nasil geliyor.
umarim bahce katinda oturuyorsynuzdur.
12 yasindaki cocugu bakici gibi kullanip bir de sikayet ediyorsunuz pes dogrusu.
umursamamazliginiz ayri bir de isin aci tarafi var gercekten ergen bir cocuk 4 yasindaki bir cocukla ne paylasicak bu kadar. ayda haftada bir gorur sevimli cocuk diye oynatir da arkadas olamaz.
o yas gruplarinin farkli odaklari var.
bence yemekten icmekten daha buyuk sorun var.

4 yaşındaki bir çocuğun ( benim gözümde hala bebek grubu sayılır pimpirikliyim) 12 yaşındaki ablası olacak yaştaki insanla arkadaşlık kurması YANLIŞTIR. Büyük çocuk her ne kadar ablası olarak ilgilense bile evladınız tam hareketleri taklit etme öğrenme bir nevi kopyala yapıştır döneminde. Sosyal çevresi ergenliğe geçiş yapan nesil olması çok sakıncalı. 12 yaşındaki çocuklar vücutlarını ve hormonlarını yeni tanımaya başlıyor sakıncalı bir durum bir istismar söz konusu olabilir. O zaman durum sadece evime geliyorlar yada çocuğumu kullanıyorlar gibi basit çözebileceğiniz bir olay olmaz. Lütfen kızınıza kendi yas grubundan arkadaşlar edinin. Yoksa etrafınızda bir kreş vs olur. O yüksek maliyetli ise ucuza bir spor kursu bulunuz denesin eğlensin. Hem enerji atar hem kendi yaş grubu ile sosyalleşme olanağı bulur. Bunların hiç biri mümkün değil derseniz evde aktivite yapmayı deneyin.
Gerçekten çok sakıncalı bir arkadaşlık bu.

Uzun zamandır bu kadar garip bir konu görmemiştim.

2 yaşındaki çocuk nasıl eve arkadaşlarını getirir, nasıl siz kabul etmeyince "ay anne ne kadar fesatsın" minvalinde şeyler söyleyebilir ay sinirlerim bozuldu dkdkdd

8-9 yaş büyük çocuklarla ne arkadaşlığı allasen hiç mi dünyadan haberiniz yok? Ya bir şey yapsalar kızınıza bu ne rahatlık yahu çok mu safsınız anlamadım. Ben küçükken benden sadece birkaç yaş büyük komşu kızı beni taciz etmişti. Kız çocuğu diye emin olmayın yani.

Kusura bakmayın ama ya fazla saflık var ya da çocuk başımdan gitsin de nasıl giderse gitsin tarzında bir annesiniz başka ihtimal bulamadım.

Benim oglum 5 yasinda.

Tamamen cevrili, tamamen güvenli ve ortak alan olmayan, yani sahsi bahcemize yalniz ciktiginda bile icerden surekli takip ediyorum.

4 yasinda cocugu bu devirde nasil birakiyorsunuz?

Ben baskasinin cocugunu evime almaya da korkarim annesinden habersiz.
Yarin bi iftira atmayacaklarini ne bileceksiniz?
Ne gerek var?

Iyi olmak istiyorsaniz arada bir kurabiye kek yapin ama disarda yesinler, sitenin kamelyasi falan varsa mesela...

Konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum ve yorumlarda çok güzel öneriler ve tavsiyeler var mutlaka uygulamalısın..buraya konu açmanız çok güzel olmuş.eleştirilere açık olun kaçmayın,elestirilmekten de korkmayın çünkü elestirilmek insanın düzelmesine vesile olduğu için güzeldir.buradaki eleştiriler yapıcı eleştiri çünkü.sana en temel sorunu söylemek istiyorum sorun çocugunuzun sözleri falan değil,çocuğun arkadaşları yaptıkları falan herşeyi bir kenara alıyorum,burada en büyük sorun sizsiniz! Bu günden itibaren sorunun temeli,sorunun kaynağı siz olduğunuza ikna olup kendinizi düzeltmeniz gerekiyor.birinci sorun;çocuğunuza otorite koyamıyorsunuz.2.sorun; bahçedeki çocukları eve alarak iyilik yapıldığını zannediyorsunuz.3.cocugunuzu ergen çocuklarla oynamasında yada uzun süre yalnız kalmasında bir mahzur görmüyorsunuz. Konu sahibi kesinlikle ve kesinlikle çocuğunuza otorite koyup hayır demeyi ve hayır sözünde kararlı olmayı öğrenmelisiniz.hatta çocuğuma nasıl otorite koyarım gibi videolarizleyebilir yada yazılar okuyabilirsiniz.mutlaka faydası olacaktır.çocugunuz 4 yasında bu tutumunda alışıp 14 yaşında da benim dediğim olacak diyecektir.aklima haberlerde istediği ayakkabıyı almadığı için annesini merdivenlerden iten çocuk geldi kadincagiz sonrasında şikayetçi olmadı çocuğundan çok acı bir olaydı.o ergen çocuklara da kendi cocugunuza da hayır demeyi öğrenip eve asla almicaksiniz.benimde bir konum var bende çok çektim sizin gibi çok iyi niyetli bir anneydim megersem bu kadar iyi niyetli anne olmak iyi olmak değilmiş.kucucuk çocuklar tarafından yönetildim.

Çok haklısınız gurbette bir şehirdeyiz bu siteyw taşıdığımız ilk gün kızımla tsnıştışar aslında kızıma çok da iyi ablalık yapıyor ama. Darlandım bu kadar müsaade etmemin swbwbide furbettwyiz kimsemiz yok çoçuk sıkılmasın dı ama

Yine gurbetteyiz lafı
Hanımefendi artık o şehir sizin yuvanız
Sosyalleşmek orayı memleket yapmak sizin elinizde
Hayat akrabalardan ibaret değil

Herşeye de bu kadar kafayı takmayın. .ayrıca kızınızın kendinden 8_9yaş büyük çocuklarla oynaması da doğru değil

15 yaşımda yeğenim var onunla yolluyorum bu aralar onun dışında ya baba ya ben asla tek göndermiyoruz yargılamayın heme
E cocugu cocuga emanet ediyormussunuz iste.
Not: kusura bakmayin ama kendi sorumluluklarinizi baskasinin cocuguna yukmeleyin. Disari cikin cocugunuzla cocugunuza sahip cikin.

Kızınızın akrani olsa, site sürekli oynadığı yakın arkadaşı olsa arada bir annesinin izniyle gelsin hadi anlarım da, 4 yaşındaki bir çocuğun 12 yaşında arkadaşı olamaz. Olsa olsa kısa sureligine ablalık ediyor olabilir. Bir de arkadaşlarını surekli eve getiriyor demişsiniz, dışarida siz yanında değil misiniz?

İki çocuğum var. Bizde kural nettir. Ne kimsenin evine gidilir ne de kimse bizim evimize gelir. Gerekirse on dakika kapı önünde konuşurlar ama yine de yanında annesi babası olmadan hiçbir çocuğu eve almam. Daha önce tek bir çocuğu alıyordum, onu da almamam gerektiğini öğrendim. Size de tavsiye ederim sizi kullanmaları bir yana başkalarının çocuğunu evinize alarak çok büyük bir sorumluluk altına giriyorsunuz. Hiç gerek yok.

Yine gurbetteyiz lafı
Hanımefendi artık o şehir sizin yuvanız
Sosyalleşmek orayı memleket yapmak sizin elinizde
Hayat akrabalardan ibaret değil
Malkeronun Anaokullarında öğretmenlik yaptığını da hesaba katarsak paniğe kapılmalı mıyım hocam?

15 yaşımda yeğenim var onunla yolluyorum bu aralar onun dışında ya baba ya ben asla tek göndermiyoruz yargılamayın hemen
Yanında siz ya da babası olsa yemeğe arkadaşını getirmiş demezsiniz.Yalnız bıraktığınız belli.Eve başka çocukların girmesinden daha önemli bir konu 4 yaşında çocuğu kendinden büyük bir çocukla yalnız bırakmanız.O çocuk kızınızı taciz bile edebilir farkında mısınız

Dünyalar tatlısı kızım var. Sürekli sitenin bahçesinden arkadaşlarını eve getiriyor yok tuvalete gelsin arkadaşlarım. Yemek vaktinde onları da çağırıyor. Tamam dedim hep ama sitedeki bazı çoçukların bunu kullandığını gördüm. Mesela marketten gelince poşetinzde şu var hadi getir yiyelim.. Yada yemek yiyeceğiz dedim zaman bizde side yiyeceğiz demeler hiç sıkmadım hep çoçuklar kendi evleri gibi davrandılar evimizde. Ama artık bu durum sıktı beni. Hemde hep bi tereddüt bile olacak diye. Buğün yine kızıma seslendim gel yemeğe diye arkadaşında getirmiş. Oda bizde yemek istiyor diyor Sinirlendim duş alacaksın önce dedim kız gönderdim. Bu arada kız benim kızdan 8 dokuz yaş büyük. Bu kıza yaptığım kötü kalplilik mi çoçuğa karşı
Böyle mi oldu bu devir şaşırarak okudum. Biz mahallede top falan oynardık sürekli arkadaşlarımızın evine giderdik veya onlar bize gelirdi... Çocuk ne anlasın kötü kalplilikten belki evinde yoktur sizde gördüğü bazı şeylerde canı çekiyodur poşette görünce falan. Çocuk ya bunlar hani ne bilsinler kötülüğü

Back
X