Konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum ve yorumlarda çok güzel öneriler ve tavsiyeler var mutlaka uygulamalısın..buraya konu açmanız çok güzel olmuş.eleştirilere açık olun kaçmayın,elestirilmekten de korkmayın çünkü elestirilmek insanın düzelmesine vesile olduğu için güzeldir.buradaki eleştiriler yapıcı eleştiri çünkü.sana en temel sorunu söylemek istiyorum sorun çocugunuzun sözleri falan değil,çocuğun arkadaşları yaptıkları falan herşeyi bir kenara alıyorum,burada en büyük sorun sizsiniz! Bu günden itibaren sorunun temeli,sorunun kaynağı siz olduğunuza ikna olup kendinizi düzeltmeniz gerekiyor.birinci sorun;çocuğunuza otorite koyamıyorsunuz.2.sorun; bahçedeki çocukları eve alarak iyilik yapıldığını zannediyorsunuz.3.cocugunuzu ergen çocuklarla oynamasında yada uzun süre yalnız kalmasında bir mahzur görmüyorsunuz. Konu sahibi kesinlikle ve kesinlikle çocuğunuza otorite koyup hayır demeyi ve hayır sözünde kararlı olmayı öğrenmelisiniz.hatta çocuğuma nasıl otorite koyarım gibi videolarizleyebilir yada yazılar okuyabilirsiniz.mutlaka faydası olacaktır.çocugunuz 4 yasında bu tutumunda alışıp 14 yaşında da benim dediğim olacak diyecektir.aklima haberlerde istediği ayakkabıyı almadığı için annesini merdivenlerden iten çocuk geldi kadincagiz sonrasında şikayetçi olmadı çocuğundan çok acı bir olaydı.o ergen çocuklara da kendi cocugunuza da hayır demeyi öğrenip eve asla almicaksiniz.benimde bir konum var bende çok çektim sizin gibi çok iyi niyetli bir anneydim megersem bu kadar iyi niyetli anne olmak iyi olmak değilmiş.kucucuk çocuklar tarafından yönetildim.