Guzel bi noktaya degindin.
Haksizligin karsisinda susmak yanlis bizim dinimizde. Bu illa baskasina yapilan bi haksizlik degil. Sana yapilan bi haksizliga karsida sesini cikarman gerek. Senden onemlisi yok bu dunyada, seni kirani sende kir. Bi arkadasim vardi, kizla alay ederlerdi, yok sana bunu ayarliyalim diye. Kiz nefret ederdi o tur konusmalardan ve herkeste bilerek yapardi. Sonra telefonla musallat oldular buna. Bi okulgezisinde yolda basladi : "bi oglan benle gorusmek istiyor' diye. Kiz baya baya degerlendirmeye basldi, smdi baslsak bile olmazki, benim okulum var evlenemem felan diye. Benim aklima zaten ayni kizlar geldi. Kizin yakinlarinda yer aldik ve arayan numarayi geri ara cabuk dedim. Ve baktikki o kizlarin telefonu caliyor. " hah" dedim, simdi hapi yuttunuz. Arkdasa diyorumki gel simdi bi hakliyalim sunlari.
" yok sapsik Allahindn bulsunlar, ben kavgayi sevmiyorm, diger tarafta Allah hakkimi sorucak onlardan ben diger tarafa biraktim"dedi. Ben sinirlendim. Cunku hep boyle bu kiz. Baska bi zamanda yine bunla oynuyorlar " birakirmisiniz istemiyor dokunmanizi arkdasim" dedim. Kizlar " eger rahatsiz oluyorsa kendisi soylesin sen ne karisiyosun? "Dediler. Arkdasim hep bu yaptiklarindan rahatsiz oldugnu biliyorum ve artik orda turkce rahatsiz olduunu soylemelisin dedim( kizlar yabanci).
Arkdasin cevabi: "yok rahatsiz degilim dokunmanizdan, ne olucakki, sakalasiyoz".
Ben orda dumur oldum cok pis.
Bak yine sinirlerim hopladi.
Eger sende bi arkdasim gibiysen hak getire, yanlis yoldasin.
Hem kendini savunmuyor hemde onu savunani rezil ediyor.