kotu niyetli cazgir kisilerle nasil basedebilirim

Cok hakilisin.cesaret hakliliktan ve imandan gelir...tabi piskopatlari kapsamiyor

Cok hakilisin.cesaret hakliliktan ve imandan gelir...tabi piskopatlari kapsamiyor

Guzel bi noktaya degindin.
Haksizligin karsisinda susmak yanlis bizim dinimizde. Bu illa baskasina yapilan bi haksizlik degil. Sana yapilan bi haksizliga karsida sesini cikarman gerek. Senden onemlisi yok bu dunyada, seni kirani sende kir. Bi arkadasim vardi, kizla alay ederlerdi, yok sana bunu ayarliyalim diye. Kiz nefret ederdi o tur konusmalardan ve herkeste bilerek yapardi. Sonra telefonla musallat oldular buna. Bi okulgezisinde yolda basladi : "bi oglan benle gorusmek istiyor' diye. Kiz baya baya degerlendirmeye basldi, smdi baslsak bile olmazki, benim okulum var evlenemem felan diye. Benim aklima zaten ayni kizlar geldi. Kizin yakinlarinda yer aldik ve arayan numarayi geri ara cabuk dedim. Ve baktikki o kizlarin telefonu caliyor. " hah" dedim, simdi hapi yuttunuz. Arkdasa diyorumki gel simdi bi hakliyalim sunlari.
" yok sapsik Allahindn bulsunlar, ben kavgayi sevmiyorm, diger tarafta Allah hakkimi sorucak onlardan ben diger tarafa biraktim"dedi. Ben sinirlendim. Cunku hep boyle bu kiz. Baska bi zamanda yine bunla oynuyorlar " birakirmisiniz istemiyor dokunmanizi arkdasim" dedim. Kizlar " eger rahatsiz oluyorsa kendisi soylesin sen ne karisiyosun? "Dediler. Arkdasim hep bu yaptiklarindan rahatsiz oldugnu biliyorum ve artik orda turkce rahatsiz olduunu soylemelisin dedim( kizlar yabanci).
Arkdasin cevabi: "yok rahatsiz degilim dokunmanizdan, ne olucakki, sakalasiyoz".
Ben orda dumur oldum cok pis.

Bak yine sinirlerim hopladi.
Eger sende bi arkdasim gibiysen hak getire, yanlis yoldasin.
Hem kendini savunmuyor hemde onu savunani rezil ediyor.

Yok canim o kadarda degil..ardasinin durumu cok zor insallah degisir..benim sebeb

Telefondan yaziyorum biraz zor oluyor.ailemde esimde haksizlik karsisinsa susumayi benimde susmami tercih ediyorlar bende bunu kabul edemiyorum..tabi yad ilerledikce onlarin istedigi gibi degilde olmasi grrektigi gibi davraniyorum..en azinda degismeyi basladim

Allahin bizr verdigi her duyguda buyuk hikmetler vardir..ofke de bile.. ama toplum tabi oncelikle aile bizdeki bu yardilis programini törpülüyor ve savunmasz birakiyor.

Siz nasıl bir ortamdasınız bilemiyorum.benim çevremde en azından çıkarlarına ters düşmedikçe kötülük yapan insanlar yok.siz kötülük yapmak için yapanlardan bahsediyorsunuz.siz uzak dursanız bile size zarar vermeyi başaran insanlardan...bence ortam değiştirmek en iyisi.bana tuhaf geldi.kıskançlık mıdır nedir anlayamadım.yine de ne olursa olsun bence onlara onlar gibi davranarak karşılık vermek doğru değil.

Canim benim onlar gibi olmaktan bahsetmiyoruz..kendimi korumaktan bahsediyorum...uzak durmak yetmedi yilllarca eee kanimizda bozul degilki onlar gibi olalim ama cozumsuzde kalip onlarin ekmegine yag suremem

Canim benim onlar gibi olmaktan bahsetmiyoruz..kendimi korumaktan bahsediyorum...uzak durmak yetmedi yilllarca eee kanimizda bozul degilki onlar gibi olalim ama cozumsuzde kalip onlarin ekmegine yag suremem
buradaki yorumları okudum bir kısım muhattap olma demiş bir kısım onlar gibi ol demiş onun üzerine fikrimi belirttim.bahsettiğiniz olay çok abartılı birşey evime hırsız girdi nasıl başedebilirim gibi birşey ,çünkü size kötülük yapan insanlar sizin dostlarınız değil anladığım kadarıyla..uzaklaşmak en iyi yöntemdir,mecbursan aynı ortamda olmaya (aileden biri veya işyerinden biri gibi) o zaman ya söylenenleri duymamak,he he demek lazım ya da tatlı tatlı güleryüzle laflarına cevap vermek güzel yöntemdir.espriyle laf sok karşı taraf anlar ama konu büyümez mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…