- 25 Mayıs 2015
- 1.417
- 1.237
- 133
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
-
Zaten doğmadan önce aldığım hiç birşey olmuyor tahmin etmezdim bu kadar çabuk büyüyeceğini o yüzden alıcağım herşeyi büyük almayı planlıyorum .Kredi cekmeyin tabi ki. Yavaş yavaş üç beş bir şey alınır. Fuzuli eşyaya hiç gerek yok. Eskiden montessori mi varmış? Yer yatağında yatardik. O montessori de bildiğiniz yer yatağı esasen. İndirimleri takip edin ay ay ay alın. Çocuğun kıyafetini de büyük alın. Daha uzun giyer. Çok hızlı büyüyorlar tam uyacak kıyafet alırsanız yetiştiremezsiniz. Bu arada ev salıncağı bizde de var hiçbir işe yaramıyor. Oğlum sevmiyor boşuna yer işgal ediyor.
Benimde düşüncem büyüdüğünde tekrar genç odası yapmamak için hem bebeğiminde zevkine göre hemde daha kullanışlı bir oda yapmak ileride olması hem daha uzun ömürlü olur diye düşünüyorum ama dinletemedimki .Valla sizde iyi sabir var cidden , bence bir bebegim var demeyin sizin 2 tane cocugunuz var
Hic akil isi mi bu? Bu krizde ucu ucuna gecinirken ne gerek var gereksiz harcamaya , sadece ihtiyaciniz olan seyleri butceniz dogrultusunda alin
O bebek mobilyalari vs tamamen ebeveynleri tatmin ediyor , ufacik bebegin alakasi yok onlatla
Mesela ben ogluma oda yaptim buyuyen bezik aldim vs ama 2 yasinda tutturdu araba yatak istiyorum diye , buyudukleri zaman zaten kendi tercihlerini belli ediyorlar , 2-3 yasina kadar elinizdekilerle idare edin sadece ihtiyaci olan seyleri alin
Banada amaç o gibi geliyor ..Şu krizde kredi mi çekilir. Faiz oranları ne kadar yüksek .En temel ihtiyacları alın. Bu ortamda kredi çekende hele böyle saçma harcamalar için akılsız işidir .Zaten amaç annesinin borcunu kapatma
Biz de öyle düşünüyorduk :) besik değil de park yatak almıştık salıncak iyi olur dedik. Kv evdeyken onunla uyutmus bazen de ne bileyim çok fazla kullanamadik. Çok büyük çünkü. Küçük hamak tarzi alın alacaksaniz. Şimdi 4 ayliksa 9 aylık alın mesela. 0-3 ay çok almamıştım ben hep daha büyük aldık. Şimdi 2.5 yaşında 4 yaş alıyorum :) gerçi kıyafet kalıpları çok değişiyor. Büyük iyidir. Onun dışında mobilya almayın. Ama niyeyse krediyi kvye çektirme isteğini ben iyi niyetli bulmadım. Daha sonra karşınıza "omo onnom bozo krodo cokto" deyip evinize getirmesin. Kocanız bayağı saftirik çünkü.Zaten doğmadan önce aldığım hiç birşey olmuyor tahmin etmezdim bu kadar çabuk büyüyeceğini o yüzden alıcağım herşeyi büyük almayı planlıyorum .
Salıncağı isteme sebebim hafif sallanmalarda çok sakinleşiyor bebeğim
Benimde düşüncem öyle ikeadakilerin ayrı ayyrı alabiliceğin yastıklarıda var kolayca yıkanıyor bana çok kullanışlı geliyorMama sandalyesi için çok gösterişle fonksiyonlu modellerdense ikea daki lerden almanızı tavsiye ederim şu çok fonksiyonlardan heves edip aldım 3katı fiyatına ve hiç bir işime yaramadı
Kayınvalidem o krediyi biz ödesek bile zaten kendi para vermiş gibi kasılıcak nett..Biz de öyle düşünüyorduk :) besik değil de park yatak almıştık salıncak iyi olur dedik. Kv evdeyken onunla uyutmus bazen de ne bileyim çok fazla kullanamadik. Çok büyük çünkü. Küçük hamak tarzi alın alacaksaniz. Şimdi 4 ayliksa 9 aylık alın mesela. 0-3 ay çok almamıştım ben hep daha büyük aldık. Şimdi 2.5 yaşında 4 yaş alıyorum :) gerçi kıyafet kalıpları çok değişiyor. Büyük iyidir. Onun dışında mobilya almayın. Ama niyeyse krediyi kvye çektirme isteğini ben iyi niyetli bulmadım. Daha sonra karşınıza "omo onnom bozo krodo cokto" deyip evinize getirmesin. Kocanız bayağı saftirik çünkü.
Hiç bulaşmayın o krediye yani kıyafet eşya için kredi mi çekilir?Kayınvalidem o krediyi biz ödesek bile zaten kendi para vermiş gibi kasılıcak nett..
Eşimde annemle seni asla muhatap etmiceğim diyor istersem hattımı bile değiştirirmiş eşim ama ( Kaynanam başıma kakmak için mektup yazar yollar biliyorum )bebeğime şunda 6.9 aylık giydiriyorum tam oluyor sanırım alışverişte 9.12 alıcam kışlık alıcağım için ..
Farklı konumlarda değiliz her ıhtiyacımızda krediye basvurduk bide herşeyi kendimiz yaptık zamanında ailelerden bişey görmedik ..evlendiğimden beri kredi ödeyen insan olarak böğğ geldi lafındanda kendindende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?