Kredi mi Altın borcu mu ?

cicegim24

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2016
61
162
43
36
Kızlar merhabalar
BiZim bir ev alma niyetimiz var elimizdeki birikim haricinde 110 bin TL ye ihtiyacımız var. Eşimin annesi 10 sene altın borçlanıp oturdukları evlerini almışlar aylık 2 3 tane olarak ödemişler. Eşim bizde öyle yapalım diyor hatta 185 tane altın alabilecek kadar kişilerle konuşmuş anlaşmışlar. Ancak ben Kredi çekilmesini aylık borcumuzu bilerek ödeme yapma tarafındayım . Çünkü altın 6 ayda yaklaşık 2 katı arttı koronanın da etkisiyle. Borcum ödesekte hep artışta olacak hiç bitmeyecek bi karanlık gibi. Bankanın faizi var evet ama en azından ödedikçe azalarak bitecek. Ben altın kazanmıyorum ki altın borçlanayım TL kazanıyorsan TL borçlan diyorum . Yine 2 katına çıkarsa evi satsan da ödeyemezsin diyorum . O bankaya ödeyeceği faizden hesaplama yapıyor. Siz ne düşünüyorsunuz ve eğer benimle aynı düşüncedeyseniz ikna edici yönlerini yazarsanız onları da söylerim belki biri kalanını değişmesinde etkili olur .

185 tane altini kac ayda odemeyi planliyor esiniz? Diyelim 185 ay olsun. Su anda bulundugunuz tarihten 185 ay geriye gidin ve o tarihteki altin fiyatini gosterin esinize. O tarihteki maasini da o size soylesin. Oranlama yapin,bir aylik maasla kac altin aliniyor diye. Aptal olmayan bir kisi bu hesaptan cok sey cikarir zaten

Kredi. Bu devirde altınla borçlanma olmaz.

Babam o şekilde çok sağlam iflas etmişti. 2 3 sene ciddi zorluk çektik. Babanemlere dolarla ev almıştı. Kriz çıktı dolar 1 gecede 3 katına çıktı zaman içinde paranın değeri düştükçe bizim borç arttı ödenemez hale geldi.

Ve dediginiz doğru. Ben ilk ise başladığımda maaşımla 4 tam altın alınıyordu. O zamandan beri defalarca zam aldım tl değerinde maaşım 2 katına çıktı neredeyse ama şuan maaşımla 2.5 tam altın anca alınıyor.

Ablamlar yaklasik 8 sene once 2000 civari krediyle basladilar ev borcuna. Ozamanlar birisinin maasi tamamen gidiyormus. Suan 2000 TL insanin gozune bile gorunmuyor. Fakat ozaman ceyrek altinla baslamis olsaydi, 150 TL olarak baslayip, suanda 600 odeme yapacakti. Yani aldigi paranin 4 kati!! Hicbir banka kredisi 4 kati faiz koymaz. Altin odemek kolay degil eskisi gibi. Ne yapin edin, banka kredisine ikna edin.

Kesinlikle kredi diyorum,ben ne zaman altın borç alsam iki katı olarak ödemişimdir,kişiye değil bankaya borçlu olmak daha mantıklı,karar yine de sizin.

110 bin 5 yıllık cekseniz 136 bin geri ödeme

Afedersiniz ama kocanız ağır saçmalıyor

Altın neydi ne oldu görmüyor mu

Faizler şu an ne kadar düşük bilmiyor mu

Eşiniz Altın yorumcularını hiç okumuyor dinlemiyor sanırım Altın sürekli yükseliyor ve yükselecek 2 yıldır büyük devletler piyasadan altın topluyorlar yıl sonunda gram altın 500 lira olacak diyorlardı bu gidişle yılsonunu da bulmayacak şu anda ev kredisi için bir daha böyle bir şans gelmiyecek diyorlar millet kredi çekip altın borcunu kapatıyor ki daha fazla zarara girmeyeyim şu zaman da Altın borç olarak değilde ancak yatırım olarak alınır

Kesinlikle kredi altın işi yaş çünkü gittikçe yükseliyor kredi ise sabit kalıyor

e altın arttıkça evinizin de değeri artacak. onu hiç demiyonuz. :)

neyse şaka bir yana ben olsam altın derim. faize hiç bulaşmam. hatta daha da güzeli hiç borçlanmamak.

Borcumu hep sabit rakamda mi ödeyeyim yoksa katlanarak artsın mi diyorsunuz yani,bu ne saçma soru :))
Lütfen eşine şu tarz grafikler bul ve böyle bir yanlış yapmasın

Bak mesela bu çeyrek altının beş yılki macerası.
162 liradan 640 liraya çıkış macerası.
Böyle bir risk alınabilir mi,hele de böyle her an ekonomik krize hazır bir ülkede??

Şöyle anlatayım:
2 ay önce banka kampanya yapmıştı, 0,79’dan ihtiyaç kredisi diye kredi kartına.

7500₺ kredi çektim, 12 ay taksitle. Geri ödemesi ile 8258₺. Ayda 688₺ ödüyorum ve sabit. Aradaki fark 758₺.

O parayla 20 gr altın aldım, 7720’den. Mayıs’ın 29’unda. Bugün almak istesem 8222₺. Yani aradaki fark 502₺. Benim faiz ödememin 3’te 2’sini bir buçuk ay olmadan kazandım bile. Kredinin bitmesine 10 ay var daha.

O yüzden siz kesinlikle ve kesinlikle haklısınız. Altınla borçlanma ancak kafası çalışmayan bir adamın işi olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…