Kredi mi Altın borcu mu ?

Neden ikna edici bir yontem yazalim,esiniz bu ulkede yasamiyor mu? Bakin bir kriz aninda kredi faizleri abartili yukselmedi tam tersi yapilandirma , oteleme gibi secenekler sunuldu altinda x2 den islem gordu goruyor yani bu kadar acik tablolara altinla borclanam diyen adam ladese yurur.

Yada siz bana bi 5,000 yollayin ben onla altin alayim.Altin TC piyasalarinda gormedigi dususu gorur sizde rahat rahat evi alirsiniz

Son düzenleme:
Aa altinla yapmk cok riskli..odemenz cok zor olur..kesinlkle kredi..ayni miktar odersnz her ay..altin hep yukselir ara ara minik dususleri olur..kesnlkle kredi dyorum

Kesinlikle kredi diyorum.Bizde 2013 de ev aldık tamamen altın ile borçlanıp kredi çekmeyip ama altın bulamadım iyi ki de bulamadım .90 bindi ev tamamı kredi aldım ödediğim kredi borcu 1135x120 ay.sadece ablamdan 24 gram 1 adet bilezik aldım 1500 tl idi şimdi 8200 hesap edin . Evin tamamını kredi değil de altın ile alsaydım bu ev gibi 3 ev satsam borcumu ödeyemezdim.

Eşin ya delirmiş ya da hiç hesap bilmiyor, bu devirde altınla borca girilir mi, sakın razı olmayın

Nete girip 2016 çeyrek altın fiyatına ve en yüksek öğretmen maaşına baktım(temmuz zamlarında hep en yüksek öğretmen maaşını yazarlar çünkü) ortalama 15 çeyrek alınıyor
Sonra 2020 ye baktım 8.68 çeyrek altın çıktı.
Sizde netten bakıp tam ücretleri yazın Eşinizin önüne koyun. Oysa kredi olsa örneğin maaş 3200iken de kredi 2000 tl ödenecek maaş 5600 olduğunda da.
Ben tam fiyatları yazmadım kusurat hatası olmasın diye ama siz girip yazın Eşinizin önüne koyun bence.

Eşiniz bu zamana kadar iyi gelmiş.
EN ikan edici şey piyasa ekranı.
5 yıl önce çeyrek 160 TL şu an 650
4 Kat.
Benim maaşım en az 4 kat artmalı ki alım gücüm düşmesin.
Öyle bir gelir artışınız varsa denemesi bedava.
Ancak her ay artan bir ödeme sonucunda muhtemelen evi satarak borcunuzu kapatırsınız.

2001 krizi çok eski bir tarih değil. Bir gecede insanların hayatları değişti, altın, döviz borçlananlar herseylerini kaybetti.

Ekonomist değilim ama altınla (hele şu an hala dalgalı iken ve uzmanlar burda durmayacağını söylerken)hiç mantıklı değil. Yaklaşık 3sene önce tam altın birikimi yapıyordum. İlk aldığım ata 960tl iken yaklaşık 15 ay sonra aldığım ata 1600 küsürdü. Ki şimdiki dalgalar daha büyük.

Sabah 8222 ₺ idi.

Şimdi baktım 8247₺ diyor.

Bence aptallık değik krediyle haram faiz yokuyla alınan evden hayır gelmez en azından altın ile alınabilir bu helal ve temiz bişey . Yine her türlü karlılar altın artsa bile

e altın arttıkça evinizin de değeri artacak. onu hiç demiyonuz. :)

neyse şaka bir yana ben olsam altın derim. faize hiç bulaşmam. hatta daha da güzeli hiç borçlanmamak.

Anlayamdim altin ile ödeyince, evde altin ile kapladigini mi düsünüyorsunuz?

Altinin faizi yokmu sizce? Sürekli degeri artan birsey, faiz gibi öderler fakat borçlari hiç bitmez.

Bence aptallık değik krediyle haram faiz yokuyla alınan evden hayır gelmez en azından altın ile alınabilir bu helal ve temiz bişey . Yine her türlü karlılar altın artsa bile
Nasil karli olacaklar yahu,4 islemi ilkokulda ogrendik hesap ortada.
Helal haram tartismasi yapmayayim hic, Turk lirasinin degeri dusuyor gunden gune. Bankalar da faizle para satiyor. Faydalanmak lazim.

C cicegim24
2013 yılında 90.000 tl ev aldım maaşım 2.400 tl idi. maaşımın yarısına yakın...
bankaya faiziyle 124.000 geri ödeyecektim, aylık 1023 tl

bugün maaşım 5.400 ödediğim kredi harçlık gibi bir şey oldu benim için. borcun bitmesine 3 yıl kaldı.
bu arada benim kredi miktarım kadar bu civarda kirada olan yok, hep 1500-1600.
yani milletin kirasından daha düşük kredim.

altın aldı başını gidiyor, her geçen gün artan bir borç ödemek varken kredi çok daha mantıklı

Yazan oldu mu bilmiyorum ama şöyle bir şey söylemek istiyorum Kredi çektiğinizde özellikle de uzun vade de bir süre sonra o ödediğiniz taksit evin kirası gibi oluyor hatta daha da zaman geçince o evin kira bedelinden daha az Kredi öder duruma geliyorsunuz mesela 700 lira kredi ödeyen tanıdığım var o evi kiraya verse en az 1500 lira
ama altın öğle değil yani altın gittikçe artan bir borç daha da kötüsü kaç lira olacağını bilmediğiniz bir borç ama kredi sabit ve inanın bir süre sonra gerçekten sizi sarsmayacak bir rakama dönüşüyor çünkü neden maaşınız da yükseliyor artı eviniz değer kazanıyor fakat altın öyle değil altın bir anda katlayabilir ki altınin seyrine de bakarsanız gerçekten altın hani hiçbir şekilde avantajlı deyil

altın borç verene avantajlı alına değil

Eşinizin matematiği mi yok... kafası mı çalışmıyor anlamadım.

Bundan 2 buçuk sene önce 15 bin liram vardı
Altın almıştım 100 gram
O zamanlar gramı 146 liraydı.

An itibatıyle 100 gram altınıma piyasa 40 bin değer biçiyor.

Yani siz benden 100 gram altın alsaydınız. O zamanki parayla 15 bin borc alacaktınız.

Ve güncel olarak bana 40 bin borcunuz olacaktı.

Altın yatırım aracıdır
Ve hiç-bir yatırım aracı ile borc alınmaz.

Bugün gram altın aldığınız 400 lira ile 5 sene sonra bluz alırsınız anca. Bunu gerçekten hesap edemiyor mu eşiniz.

Benim etrafımda eşiniz gibi 2 kişi olsun . Ben onlara borç vererek 3 sene içinde zengin olurum yeminle.

Ama yok maesef.

Altına borclanacak kadar delirmiş kimse yok etrafımda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…