Kredi mi Altın borcu mu ?

Yazılması gereken herşey yazılmış, istediğiniz mantıklı ikna edici açıklamalar yapılmış. Altın borç konusu kapanmıştır diye düşünüyorum.

Aklınız varsa altın -dolar -euro borçlanmayın. Kredi faizleri cok düştü. Çekim ödeme gücünüze göre ödeyin. Dolar euro ve doların oynak oldugu bir ülkede hiç akıl karı değil. 2018 de euro dolar bi yükseldi ve işlerimiz bozuldu iflasa gittik. Yeri gelecek altın aldıgında ödeyemeyıp evi satmak zorunda kalırsın ki hiç istemem böyle birşey yasamanı

Anlayamdim altin ile ödeyince, evde altin ile kapladigini mi düsünüyorsunuz?

Altinin faizi yokmu sizce? Sürekli degeri artan birsey, faiz gibi öderler fakat borçlari hiç bitmez.
altın seneye iki den üçe çıktı diyelim. ev fiyatları sabit mi kalacak. o da yaklaşık o oranda artacak. yani yirmiye aldığınız evin değeri otuz olacak.

altının faizi yok diye altınla borç veriyor insanlar. altına endeksli yani... 20 altın veririm. 20 altın isterim gibi...

Ev fiyatındaki artışla altın fiyatındaki artış oranları paralel değil yalnız. Ayrıca altını ödemek için evi satmayacaklarına göre maaş artışı ile altın artış oranını kıyaslamak daha doğru olmaz mı?

Aynen.
Benim ailem altın bozup kardeşime ev aldı. Tamam ev de arttı doğru ama mesela altınları bugün bozsalar evin yanına araba da alabileceklerdi (atıyorum ortalama olarak araba yazdım)
Ev ve altın aynı oranda değerlenmiyor.

Vallahi ben de aynısını yaptım ben 11 çeyrek aldım attım köşeye. Ocakta baslayıp 280 civarı ödeyeceğim. Borc bitene kadar zaten altın arada ki faiz oranını fazlasıyla cıkartır. En az 1 yıllık Bi planım yok cunki

Keşke dini kaygısından yapsaydı da bi mantıga oturtuyor derdim. Ama tamamen aptallığından yapıyor . Yazdıklarınızı okudum özellikle grafikleri ona da attım ama aynı fikirde. Son olarak boşarım seni dedim ne diyeyim çocuklarının geleceğini düşünmeyen adamı neden sırtımda taşıyayım ki ?

Valla altin borç alirsa gercekten boşayin başınizı yakmayin onunla birlikte

tüm dertleri üç kuruş daha fazla karlı çıkmak olanlar için dediğiniz doğru. ama faize bulaşmak istemeyenler için kardan daha önemli şeyler var.

tüm dertleri üç kuruş daha fazla karlı çıkmak olanlar için dediğiniz doğru. ama faize bulaşmak istemeyenler için kardan daha önemli şeyler var.
Elbette tercih meselesidir. Kimse kimseye mal mülk sahibi olma yöntemi konusunda baskı yapmamalı.

Ben sadece altın fiyatı artınca ev fiyatı da aynı oranda artar tezinizin yanlış olduğunu söylemek istedim. Faizsiz iş yapmanın değil. Matematik hesabınızın yanlış olduğunu kabul ederseniz sorun kalmıyor.

altın ve döviz borcuna girmek tamamen mantıksız. Kredi taksidi 1-2 sene belki zorlar daha sonra maaş zamlarıyla daha rahat ödersiniz. Eşiniz neden tüm açıklamalara rağmen hala fikrini değiştirmiyor ilginç. Borç alacağı kişileri zengin etmek istiyor sanırım.

Krediye ödediğin aylık para bir sene sonra PUL olacak ama altın yıllar geçtikçe artacak... 1yıl sonra asgari ücret 2.500 olacak 2.500 bile kredin olsa sen kendi maaşınla öder eşininkiyle geçinirsiniz atıyorum... Ama altın o kadar çok alacaksınız ki 1 lira bile artsa sizi kötü etkileyecek. OLMAZ. Finans işlerinizi eşinize bırakmayın yakarsınız kendinizi. Annesi ne zaman yapmış... Zamanında asgari ücretliler ev sahibi oluyordu haberi olsun...

Kredi en iyisi dediğiniz gibi altın çok yükselirse aşırı zarar olur,1.5sene 10binlik altın 18bini geçti,

fikrim dolar daha da artacak dolayisiyla altin da artacak sekinde. o yuzden banka faizini daha stabil ve guvenli buluyorum.

Borç alacağı kişi de 185 altını verecek. Sonra onu tek tek geri alacak. O da pek kazanmayacak aslında. Yani 10 sene sonra gene 185 altın olacak elinde.

Kazanan kuyumcu olacak sanki :)

bazı şeyler matematiği çok çok aşıyor evet. bazı şeylerin paylaştıkça çoğalmasını matematik izah edemez mesela...

Tabiiki kredi.
Sabit borc.Altın gecen yaz 400 dü suan 650
Valla ben bebegime takılanları geri öderken düsünüyorm.
185 tane altının geri ödemesi astarı yüzündn pahalıya gelir.
Bunu kabul eden insan zaten kar amaclı kabul etmistir.Para satıyo bi nevi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…