altın seneye iki den üçe çıktı diyelim. ev fiyatları sabit mi kalacak. o da yaklaşık o oranda artacak. yani yirmiye aldığınız evin değeri otuz olacak.Anlayamdim altin ile ödeyince, evde altin ile kapladigini mi düsünüyorsunuz?
Altinin faizi yokmu sizce? Sürekli degeri artan birsey, faiz gibi öderler fakat borçlari hiç bitmez.
altın seneye iki den üçe çıktı diyelim. ev fiyatları sabit mi kalacak. o da yaklaşık o oranda artacak. yani yirmiye aldığınız evin değeri otuz olacak.
altının faizi yok diye altınla borç veriyor insanlar. altına endeksli yani... 20 altın veririm. 20 altın isterim gibi...
Ev fiyatındaki artışla altın fiyatındaki artış oranları paralel değil yalnız. Ayrıca altını ödemek için evi satmayacaklarına göre maaş artışı ile altın artış oranını kıyaslamak daha doğru olmaz mı?
Vallahi ben de aynısını yaptım ben 11 çeyrek aldım attım köşeye. Ocakta baslayıp 280 civarı ödeyeceğim. Borc bitene kadar zaten altın arada ki faiz oranını fazlasıyla cıkartır. En az 1 yıllık Bi planım yok cunkiŞöyle anlatayım:
2 ay önce banka kampanya yapmıştı, 0,79’dan ihtiyaç kredisi diye kredi kartına.
7500₺ kredi çektim, 12 ay taksitle. Geri ödemesi ile 8258₺. Ayda 688₺ ödüyorum ve sabit. Aradaki fark 758₺.
O parayla 20 gr altın aldım, 7720’den. Mayıs’ın 29’unda. Bugün almak istesem 8222₺. Yani aradaki fark 502₺. Benim faiz ödememin 3’te 2’sini bir buçuk ay olmadan kazandım bile. Kredinin bitmesine 10 ay var daha.
O yüzden siz kesinlikle ve kesinlikle haklısınız. Altınla borçlanma ancak kafası çalışmayan bir adamın işi olabilir.
Valla altin borç alirsa gercekten boşayin başınizı yakmayin onunla birlikteKeşke dini kaygısından yapsaydı da bi mantıga oturtuyor derdim. Ama tamamen aptallığından yapıyor . Yazdıklarınızı okudum özellikle grafikleri ona da attım ama aynı fikirde. Son olarak boşarım seni dedim ne diyeyim çocuklarının geleceğini düşünmeyen adamı neden sırtımda taşıyayım ki ?
tüm dertleri üç kuruş daha fazla karlı çıkmak olanlar için dediğiniz doğru. ama faize bulaşmak istemeyenler için kardan daha önemli şeyler var.Ev fiyatındaki artışla altın fiyatındaki artış oranları paralel değil yalnız. Ayrıca altını ödemek için evi satmayacaklarına göre maaş artışı ile altın artış oranını kıyaslamak daha doğru olmaz mı?
Elbette tercih meselesidir. Kimse kimseye mal mülk sahibi olma yöntemi konusunda baskı yapmamalı.tüm dertleri üç kuruş daha fazla karlı çıkmak olanlar için dediğiniz doğru. ama faize bulaşmak istemeyenler için kardan daha önemli şeyler var.
Kredi en iyisi dediğiniz gibi altın çok yükselirse aşırı zarar olur,1.5sene 10binlik altın 18bini geçti,Kızlar merhabalar
BiZim bir ev alma niyetimiz var elimizdeki birikim haricinde 110 bin TL ye ihtiyacımız var. Eşimin annesi 10 sene altın borçlanıp oturdukları evlerini almışlar aylık 2 3 tane olarak ödemişler. Eşim bizde öyle yapalım diyor hatta 185 tane altın alabilecek kadar kişilerle konuşmuş anlaşmışlar. Ancak ben Kredi çekilmesini aylık borcumuzu bilerek ödeme yapma tarafındayım . Çünkü altın 6 ayda yaklaşık 2 katı arttı koronanın da etkisiyle. Borcum ödesekte hep artışta olacak hiç bitmeyecek bi karanlık gibi. Bankanın faizi var evet ama en azından ödedikçe azalarak bitecek. Ben altın kazanmıyorum ki altın borçlanayım TL kazanıyorsan TL borçlan diyorum . Yine 2 katına çıkarsa evi satsan da ödeyemezsin diyorum . O bankaya ödeyeceği faizden hesaplama yapıyor. Siz ne düşünüyorsunuz ve eğer benimle aynı düşüncedeyseniz ikna edici yönlerini yazarsanız onları da söylerim belki biri kalanını değişmesinde etkili olur .
fikrim dolar daha da artacak dolayisiyla altin da artacak sekinde. o yuzden banka faizini daha stabil ve guvenli buluyorum.Kızlar merhabalar
BiZim bir ev alma niyetimiz var elimizdeki birikim haricinde 110 bin TL ye ihtiyacımız var. Eşimin annesi 10 sene altın borçlanıp oturdukları evlerini almışlar aylık 2 3 tane olarak ödemişler. Eşim bizde öyle yapalım diyor hatta 185 tane altın alabilecek kadar kişilerle konuşmuş anlaşmışlar. Ancak ben Kredi çekilmesini aylık borcumuzu bilerek ödeme yapma tarafındayım . Çünkü altın 6 ayda yaklaşık 2 katı arttı koronanın da etkisiyle. Borcum ödesekte hep artışta olacak hiç bitmeyecek bi karanlık gibi. Bankanın faizi var evet ama en azından ödedikçe azalarak bitecek. Ben altın kazanmıyorum ki altın borçlanayım TL kazanıyorsan TL borçlan diyorum . Yine 2 katına çıkarsa evi satsan da ödeyemezsin diyorum . O bankaya ödeyeceği faizden hesaplama yapıyor. Siz ne düşünüyorsunuz ve eğer benimle aynı düşüncedeyseniz ikna edici yönlerini yazarsanız onları da söylerim belki biri kalanını değişmesinde etkili olur .
altın ve döviz borcuna girmek tamamen mantıksız. Kredi taksidi 1-2 sene belki zorlar daha sonra maaş zamlarıyla daha rahat ödersiniz. Eşiniz neden tüm açıklamalara rağmen hala fikrini değiştirmiyor ilginç. Borç alacağı kişileri zengin etmek istiyor sanırım.
Kasa her zaman kazanır :)Borç alacağı kişi de 185 altını verecek. Sonra onu tek tek geri alacak. O da pek kazanmayacak aslında. Yani 10 sene sonra gene 185 altın olacak elinde.
Kazanan kuyumcu olacak sanki :)
bazı şeyler matematiği çok çok aşıyor evet. bazı şeylerin paylaştıkça çoğalmasını matematik izah edemez mesela...Elbette tercih meselesidir. Kimse kimseye mal mülk sahibi olma yöntemi konusunda baskı yapmamalı.
Ben sadece altın fiyatı artınca ev fiyatı da aynı oranda artar tezinizin yanlış olduğunu söylemek istedim. Faizsiz iş yapmanın değil. Matematik hesabınızın yanlış olduğunu kabul ederseniz sorun kalmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?