Kredi mi altın mı ?

Eşiniz o sizin farkında mısınız, ne demek senin üzerine kredi çekme.annenize diyemediniz mi o benim kocam ona güvenmeyeceksem kime güvenecegim diye.
Biz düğün masrafları için 40 bin krediyi benim adıma çekmiştik, o bitti sonra eşim araba için kendi adına çekti, sonra diğer borçlari toplu odeyelim gidecek yer olsun bir olsun diye benim adima yine kredi çektik. Ailemin bunlardan haberi dahi yok.

Hikayeyi tersine ceviriyoruz. Eşimiz kredi çekecek kaynanamiz çıngar çıkarıyor eşimiz olacak pasif adam da anasından akıl alıyor. Aile meselemizi anasina anlatiyor. Abisi kalkıp kredi çekip cekmedigine bakıyor.. Böyle olsaydı neler neler derdiniz adama.
Neyse konu sahibi sizi de ailenizi de sevmedim

Kredi çekmek için bile güvenmiyorsanız ne diye evlisiniz? Kaldı ki emin değilim ama evlilik içinde edinilen malda borçta ortaktır. Eşiniz krediyi ödeyecekse madem sizde ona şoför parası falan verin annenizin mantığına göre. Üstelik annenize niye hesap veriyorsunuz aynı şeyi eşiniz yapsa burda yok sütten kesilmemiş yok ana kuzusu deriz. Çok ayıp bence bu sizin aile içi konunuz.

Ikinci olarak eşiniz haklı. Bende araba için altın bozdurmam, kredi bizi yormayacak bi kredi ise hazır parayı saklar ufak ufak borçla öderim.

Altın günden güne değerleniyor. 2 dalga gelme ihtimali var. Kredi çeker altını kenarda tutardım. Allah korusun çok ekstrem bir durum olur krediyi ödeyemezseniz işte o zaman altını bozarsınız.

dumur oluyorum okuyunca böyle konuları ben araba için 25 bin eşim ev tadilatı 35 bin çektik hatta nişanlıyken eşimin işleri için 20 bine yakın kredi çektim beraber ödedik. Allah sağlık verdikçe ödüyoruz çok azı kaldı. Bir gün bile düşünmedim bana mı kalır bilmem ne garip garip. Hayat arkadaşım onunla bi yol yürümek için evet dedim annemden asla fikir almam. Evlilikte sorunların nedeni hep bu işte 3. kişileri karıştırma. Güvenmediğin insanla evlenmek hata zaten. Dünyanın binbir türlü hali var elbette ama o hallerde bile sizin iyiliğinizi düşünecek insanla evlenilmeli. Altınmış krediymiş kocama güvenemiceksem atayım hepsini sokağa. Durup düşünmek bile eşinize güvenmediğinizi gösterir.

Araba kimin üstüne olacak buna bakmak lazım; eğer krediyi sen çek araba benim üstüme olsun diyen bir eş varsa evlilik daha yeniyse ben anneni pekte haksız bulmazdım. Ayrıca hep söyledim yine söylüyorum evlilikte alınan mallar ortak değildir. O mallara tedbir falan konulamaz. Satışına devrine engel olunamaz.( tek istisansı ailr konutu) Edinilmiş mal rejimi sadece evlilik bitiminde tarafların evlilik süresince çalışarak edindikleri üzerine olan malların ederinin yarısı kadar alacak hakkı sağlar. Mal kimdeyse onda kalır. Borçlar paylaşılmaz sadece mal için çekilmiş araç ya da konut kredisi varsa malın değerinden ödenmemiş borç miktar düşülür. Eğer tüketici ve ihtiyaç kredisi kimin üzerine olursa o öder, borç paylaşılmaz, zira o paraların mal için çekildiğinin ispatı çok zor çoğu durumda imkansızdır, mal karşı tarafın üzerineyse. Evlilikte güven önemlidir ama önünü ardını düşünmeden borca dalmak iyi değildir. O yüzden benim kadınlara tavsiyem borcuna girdiğiniz malın mülkiyetide üzerinize olsun ve evlenmeden mutlaka bir avukattan evlilikteki mal rejimi ve hukuki haklarınız konusunda ayrıntılı yardım alsınlar zira kimse boşanmak için evlenmiyor, herkes eşine güveniyor ama boşanma hallerinde ev hanımı ya da çalışan olsun çoğu kadın mağdur oluyor, zira borcu beraber ödenen malların mülkiyeti hep erkeklerin üzerine oluyor ve boşanma halinde kadınlar senelerce haklarını almak için mahkeme kapılarında uğraşıyor ve çoğu zaman mal kaçırma gibi durumlar nedeniyle haklarını tam olarak alamıyorlar.

Hikayeyi tersine ceviriyoruz. Eşimiz kredi çekecek kaynanamiz çıngar çıkarıyor eşimiz olacak pasif adam da anasından akıl alıyor. Aile meselemizi anasina anlatiyor. Abisi kalkıp kredi çekip cekmedigine bakıyor.. Böyle olsaydı neler neler derdiniz adama.
Neyse konu sahibi sizi de ailenizi de sevmedim
Ben adamın yerinde olsam kendim cekerim krediyi alırım arabayı da yaparım annemin üstüne. Madem bana güvenmiyorsan ben de sana güvenmiyorum derim arabayı da kullandırtmazdım 😂😂

Ben adamın yerinde olsam kendim cekerim krediyi alırım arabayı da yaparım annemin üstüne. Madem bana güvenmiyorsan ben de sana güvenmiyorum derim arabayı da kullandırtmazdım 😂😂
Hadi ben artırayım, üstüne bir yerden bir yere giderken taksimetre gibi para alırdım 😂 araba km yapacak, ee su yakmıyor sonuçta. Üstelik birde yorulucam hemde bedavaya olduu😂😂

Kredi ile arabayı alma yönünde bir fikriniz vardı neden altını bozdurdunuz ben bunu anlamadım ? Maddi olarak krediyi ödeyebilecek durumda misiniz? ...kaç yıl sürecek bir borcun içine giriyorsunuz ve odeyeceginiz faiz ne kadar olacak bunları hesaplayıp karar vermeniz annenize sorarak karar vermenizden daha mantıklı diye düşünüyorum

Çok fazla düz mantık konuşuyorsunuz bakın bende esime altınlarını verdim ve 100gram sltn borç alip ustune araba aldi esim ve kaza geçirdi araba 45bin ve pert oldu araba elimize nur topu gibi 100fram altın borç kaldi esime bisey olsaydi ve bu miktar kredi olsaydi neyi satıp ödeyeceğim nooo almam üzerime eger çalışsaydım mesleğim olsaydi herturlu destek icin çekerdim kredi ama oyle bir imkanım yok
Arabaya kasko yaptırmayı akıl etseydiniz elinizde borçla bakakalmazdınız.

evlilik içinde böyle konularda anne babaya detay verilmesini sağlıklı bulmuyorum. eğer fikir danışılmayacaksa, karar verilmişse anlatmak çok da elzem değil bence.

öte yandan kredi üzerinize olacaksa araba da sizin üzerinize olacak demektir.
ayrıca eşiniz altınları kenarda tutmakla mantıklı davranmış. altınlarda gene sizde kalacak.
nesi kötü anlamadım.

Çok fazla düz mantık konuşuyorsunuz bakın bende esime altınlarını verdim ve 100gram sltn borç alip ustune araba aldi esim ve kaza geçirdi araba 45bin ve pert oldu araba elimize nur topu gibi 100fram altın borç kaldi esime bisey olsaydi ve bu miktar kredi olsaydi neyi satıp ödeyeceğim nooo almam üzerime eger çalışsaydım mesleğim olsaydi herturlu destek icin çekerdim kredi ama oyle bir imkanım yok

kaskonuz yok muydu ki ?

Yaklaşık 6-7 aydır annemle mücadele ediyorum, bu süreçte hem bu hem birçok sebepten dolayı psikolojim bozuldu. Önceki konularımı hep sizle paylaşarak biraz rahatlamaya çalıştım ama o kadar yoruldum ki haklı olduğu konular haricinde benim hala küçük bir kız cocugu olduğumu zannederek evliliğimde söz sahipliği yapıyor. Arama mesafe mi koymadım konuşmadım mı hepsini yaptım. Ben anneyim ben konuscam kafasında. Psikolojimin iyi olmadığının sinyallerini de verdim. Olmuyor konuşuyor benim dengemi bozuyor. Bizim için çok şeyle savaştı. Mükemmel derecede fedakar belki de ama benim evlenmis olmami kabullenemiyor gibi. Ne yapcagimi bilmiyorum psikologa gidicem yapcak hicbir seyim yok.

Eşiniz niye sizin üzerinizden kredi çekiyor orayı anlamadim. Ama kendimden ornek veriyim, diyelim ki ben kredi çektim ve eşimle ayrıldık. Esimin o borcu bana bırakmayacağına adim gibi eminim. Sizde oturmayan birseyler var sanirim ve en ufak bir şüpheniz varsa bile krediyi cekmeyin.

Yaklaşık 6-7 aydır annemle mücadele ediyorum, bu süreçte hem bu hem birçok sebepten dolayı psikolojim bozuldu. Önceki konularımı hep sizle paylaşarak biraz rahatlamaya çalıştım ama o kadar yoruldum ki haklı olduğu konular haricinde benim hala küçük bir kız cocugu olduğumu zannederek evliliğimde söz sahipliği yapıyor. Arama mesafe mi koymadım konuşmadım mı hepsini yaptım. Ben anneyim ben konuscam kafasında. Psikolojimin iyi olmadığının sinyallerini de verdim. Olmuyor konuşuyor benim dengemi bozuyor. Bizim için çok şeyle savaştı. Mükemmel derecede fedakar belki de ama benim evlenmis olmami kabullenemiyor gibi. Ne yapcagimi bilmiyorum psikologa gidicem yapcak hicbir seyim yok.
Siz değil anneniz gitsin psikoloğa. Kızının evlilik birliği içinde olduğunu, artık özerk olduğunu, eşiyle maddi manevi paylaşımları olacağını kabullenmesi gerekir. Eşinizle yapacağınız isleri sırf istemiyor diye çirkin bir şekilde sizi tehdit etmemeyi de öğrenmesi gerek. Ne demek cingar çıkarırım? Umarım abiniz yengeniz falan yoktur. Yazık size böyle karışan abinize nasıl karışır

Anneniz neden eşinize güvenmiyor?
Benden bahsedersek eşime karşı güvensizliğim yok sadece zamanında iflas ettiğimiz için bazı travmalarım var, annem eşimin ailesine kurulmuş durumda, eşiminde hiçbir şeyini görmedi ama her lafında erkeklere asla güvenme kocana güvenme diye tembihler 🤷🏽‍♀️

Back
X