Araba kimin üstüne olacak buna bakmak lazım; eğer krediyi sen çek araba benim üstüme olsun diyen bir eş varsa evlilik daha yeniyse ben anneni pekte haksız bulmazdım. Ayrıca hep söyledim yine söylüyorum evlilikte alınan mallar ortak değildir. O mallara tedbir falan konulamaz. Satışına devrine engel olunamaz.( tek istisansı ailr konutu) Edinilmiş mal rejimi sadece evlilik bitiminde tarafların evlilik süresince çalışarak edindikleri üzerine olan malların ederinin yarısı kadar alacak hakkı sağlar. Mal kimdeyse onda kalır. Borçlar paylaşılmaz sadece mal için çekilmiş araç ya da konut kredisi varsa malın değerinden ödenmemiş borç miktar düşülür. Eğer tüketici ve ihtiyaç kredisi kimin üzerine olursa o öder, borç paylaşılmaz, zira o paraların mal için çekildiğinin ispatı çok zor çoğu durumda imkansızdır, mal karşı tarafın üzerineyse. Evlilikte güven önemlidir ama önünü ardını düşünmeden borca dalmak iyi değildir. O yüzden benim kadınlara tavsiyem borcuna girdiğiniz malın mülkiyetide üzerinize olsun ve evlenmeden mutlaka bir avukattan evlilikteki mal rejimi ve hukuki haklarınız konusunda ayrıntılı yardım alsınlar zira kimse boşanmak için evlenmiyor, herkes eşine güveniyor ama boşanma hallerinde ev hanımı ya da çalışan olsun çoğu kadın mağdur oluyor, zira borcu beraber ödenen malların mülkiyeti hep erkeklerin üzerine oluyor ve boşanma halinde kadınlar senelerce haklarını almak için mahkeme kapılarında uğraşıyor ve çoğu zaman mal kaçırma gibi durumlar nedeniyle haklarını tam olarak alamıyorlar.