Krediye kefil olmak ?

kokunhuzurmus

07.02.2022 Baslangiç. 71.8 hedef: 60
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2016
514
763
103
35
Merhaba hanımlar. Yeni evliyiz borcumuz var. Eşimin amcası geçen yıl emekli oldu ve baya borçlu bi insan. Emekli parasından da bişey kalmadı elinde. Borçları var ve Kredi çekecekmiş tekrar 15 milyar sanırım eşim tam söylemedi. Ve kefil olur musun demişler. Tamam demiş bizimki. Benim rızam yok. amcası Ödeyedebilir ödemeyedebilir. Sıkıntılı yani. İstemiyorum diyorum, o benm amcam ekmeğini yedim zamanında diyor. Bana bir akıl verin ne yapsam da vazgeçirsem.

Kefalette es muvafakatnamesi isteniyor diye biliyorum yani sizin de imza atmaniz gerekiyor , imza atmazsaniz kefil olamaz esiniz
Evet eşlerin imzası gerekiyor. Ama eşim imzalicaksın diyor. Rızam yok kavga mı edeyim kıyamet mi kopsun. Ne yapacağımı kestiremiyorum.

Vazgeçmiyorsa bırakın kefil olsun.

En ufak bi pürüzde ben demiştin der kenara çekilirsiniz..

Kendiniz çalışır, kendiniz yersiniz.

Eşiniz de ne yapıyorsa yapsın.

Sizin rızanız olmadan yapamaz kanunen. Ama vazgeçmiyorsa bırak yapsın da görsün.
İnsanlar zorla enayi oluyorlar..

Illa da kefil olacaksa amcasının değil kendisinin ödeyebileceği şekilde bir ödeme planı hazırlansın.

Yani amcası şimdi bol sallayıp 12 ay vadeli alalım öderim diyebilir, ama atıyorum siz 36 ayda rahat ödeyebileceksinizdir. Krediyi 36 aylık çeksin, isterse erken kapatır.

Ama borç size kalırsa en azından ödeyebileceğiniz taksitler olmuş olur.

Yerinizde olsam o imzayı verir eğlenceyi beklerdim. Zira amca büyük ihtimalle ödemeyecek, olay eşinize patlayacak. Ömürlük akıl parası olur, bir daha böyle şeylerle gelemez size.

Kefil-borç-emanet gibi mevzularda "Yeminim var" cevabı tertemizdir, eşinize öğretin.

Eşimin kefillik durumunda imza atmıştım aynı şekilde evimiz ipotek edildiğinde de.
Ama biri aynı sizin gibi çok az bir meblağ içindi yani bir şey olursa zorlanmadan ödeyebilecegimiz, diğeri de ailesi içindi.
Bu sebeple kabul ettim, siz de bu parayı şimdiden bir kenara koyması koşuluyla kabul edebilirsiniz.

Ne olursa olsun kavga kıyamet kopsun verme imzanı. Bu yüzden huzurunuzu bozacak değildi herhalde
Sanırım kopacak. En baştan söyledim vermem imza diye saçmalama vermen lazm dedi. Bakalım bekliyorum. Hiç büyük tartışmamız olmadı sanırım bu feci olacak. Yapacak bişey yok anlasın ve bi daha bana bu tarz konularda gelemesin.

Şimdiden kenara koyma durumumuz yok şuan. Zaten kendi borcumuzu ödüyoruz. İnsanlar ne kadar arsız anlamıyorum. Yani borç olmasa hadi neyse zordalar çekelim derim ama şu durumda çok saçma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…