Krediye kefil olmak ?

Evet eşlerin imzası gerekiyor. Ama eşim imzalicaksın diyor. Rızam yok kavga mı edeyim kıyamet mi kopsun. Ne yapacağımı kestiremiyorum.

bankacıyım. kefalet sakat iş. ben olsam bulaşmam. eş rızası olmadan ilerleyemezler. gerekirse kavga kıyamet. size sormadan kimseye evet dememesi gerektiğini öğrensin eşin.

Eşiniz ancak kredi çıkmadı diyerek ne şişi yakar ne kebabı.
Ama eşinizin vermeye gönlü var sanırım.
Ben değil kefil olmak elden borç vermeye bile tövbeliyim o dereceye getirdiler yani.
Evet gönlü var. Tartıştık az önce telde. Geri öderlermiş. Daha önce de kefil olmuş. Beni bu konularla bi daha muhatap etme dedim. Seni beni mi var diyo. Tabii ki var ki benim de adım karışıyor bu işlere. Ne demek istiyosun geri öder ıvır zıvır. İlk ve son olsun daha gelmem imzaya dedim. İmzalıcaksın diyosam imzalıcaksın diyo bi de. İmzalamıyorum hadi bakalım dedim. Bir de emri vaki. Yarabbi.

Olmasin. Bizim agzimiz cok yandi bu konu da. Sakin olmasin.

"İmzalıcaksın diyosam imzalıcaksın diyo bi de. İmzalamıyorum hadi bakalım dedim. Bir de emri vaki. "
Esim dahi benimle boyle konusursa imzalicagim varsa da imzalamam. Önce konusmayi ogrensinde gelsin. Sakin ama sakin imzalama. Birak 1 hafta 10gun kus olurum ama başım agrimaz. Illaki israr ederse tamam imzalicam ama eger 1 taksidini dahi geciktirirlerse yada odemezlerse bu borc bize kalirsa yemin ederim ki amcani seni sulaleye rezil ederim diye tehtit et. Bunu yaparim eger gozun yiyorsa imzalarim de. Gercekten de imzani at. Kenara cekil seyret. Eger sozunde durmazsa sen de yeminini tut. Bir degisigi basima geldi. Ayni sekilde direndim olmadi. Bende bu sekilde tavir koydum onay verdim. Ve dedigim oldu. Bende ettigim yemini tuttum. Inan simdi bu tarz mevzu bile gecmiyor evimizde.

Eşim tekrar aradı şimdi. Aramız nasıl diyor. Sinirim geçti mi diye kontrol ediyor. Eşim çok merhametli insanlara hayvanlara karşı. Ve hep iyi niyeti suistimal ediliyor. Kıyamıyorum ona. Rezil etme konusu da çok mantıklı. Ama eşim kaldıramaz bunu, ben de eşime patlarım. İmzalicam gibi görünüyor istemeyerek de olsa ama inşallah ters bi durumla karşılaşmayız ödeme konusunda. O zaman işte çok mesafe girecek araya. '' Ben demiştim '' konusunda haklı çıkarsam fena süründürürüm.

Yani şöyle bi durum var ki, imzalamazsam kaynım ve kbaba Geri öderler imzala falan derler . sanıyorum ki onlar da karşı değil kefil olmasına.Ve daha önce hiçbir şekilde yüz göz olmadım ben Baba ve abiyle. Ne zormuş bu işler. İnsanlarla uğraşmak.

Şimdiden kenara koyma durumumuz yok şuan. Zaten kendi borcumuzu ödüyoruz. İnsanlar ne kadar arsız anlamıyorum. Yani borç olmasa hadi neyse zordalar çekelim derim ama şu durumda çok saçma.
Durumunuz zaten müsait değilken bir de borç ödüyorken kefillik teklif edenin aklına tüküreyim!
Bunu kabul eden eşinize de diyecek söz bulamıyorum.
Aynı şeyi sizin ailenizden biri isteseymis cevabı ne olurmuş lütfen sorun.

K kokunhuzurmus
Isin icine para girdiğinde baba olsa evladını tanımaz. Bu kefillik işi oldum olsası beni de rahatsız eder. Ben olsam 15bin tl benim için büyük kayıpsa kefil olmazdım.

Bende istemem esimle ters dusmeyi. Ama insanlar kendilerini kurtarabilmek adina hakka girdiklerini farkında degiller. İnşallah esin hakli cikarr. Eger sen hakli cikarsan en cok koyan kendi rizkini baskasinin yemesi oluyor. Bunu yasadigim icin soyluyorum. Eşiminin benim suan hamileyim dogacak bebegimin riskini yediler ve ne geliyorsa adamin en yakınından geliyor cnm. Esimde bende cok merhametliyiz... insandan daha cok hayvanlari severiz cunku onlar bizim canimizi yakmiyor deriz. Ama bazen net olmak zorunda kaliyoruz. Simdi git esime sor. Sana bile kefil olmam der

Bu devirde kimseye kefil olunmaz. Odeyip odemeyecegi sorunlu olan birisine kefil olmak bile bile ateşe yürümektir.

kimse kaldıramayacağı yükün altına girmesin,size mi güvendi borç yaparken;sakın kefil olmasın,eşimin eniştesi birine kefil olmuş adam ödemeyince buna kaldı adam yıllarca ırakta çalıştı borç ödemek için !

Siz sanırım yelkenleri suya indirmişsiniz. Ben bu işin sonunu pek hayırlı görmüyorum. Amcanın aldığı emekli maaşı geçimine yeter. Krediyi nasıl ödeyecek ki başka geliri yoksa.

Nasıldı o söz, vaktin varsa şahit ol, paran varsa kefil ol muydu? Kefil olmaktan çok korkarım, hayatımız boyunca bir kere kıramayacağımız bir dostumuza kefil olduk, kredi borcu bitene kadar ömrümüzden ömür gitti, cebimdekini son kuruşuna kadar vereyim varsın geri ödemesin ama kimse hatır çekiyle, kefillik istemesin, ikisinden de çok çektik.

Banka 15 bine kefil istiyorsa amcanın mazide bankalarla sıkıntısı olmuş olabilir. Ben 3 kez kredi cektim, eşim 1 kez kefil istemediler. Üstelik daha buyük meblağlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…