Küçük Düşün Büyük Olsun!

nerde çalışıyorsun bizim kurumda hiç görevde yükselme sınavı açılmıyor

Ortaligi toparladim.
Canim tatli istedi
biskuvili muhallebili frambuazli tatli yaptim kendime kupda.
Esimin patronunun esiyle bahcesinden toplamistik birlikde.
kac defa sos yapmak nasip oldu daha 1 kutu var.
Allah razi olsun şu kadarcik seyler beni oyle mutlu ediyorki.
Dusunmesi, emegi falan.
Yerken dua ediyorum ona.

Makarna hasladim.
Evi toparladim.
Baskada bisi yaptigim yok aylak aylak takiliyorum bugun.

Aksam icin firin posetinde tavuk patates yapicam. soslicam posetle vercem firina.
Makarnada var.
Yanina salata yaparim tursu var.

Tursularim oluyor dayanamadim 1 tanesini actim kutur kutur tadi olmaya baslamis.
Az az yaptim ama olsun böyle keyif veriyor bana gorunce bile.

Üretmek bisiler icin emek vermek nasil guzel bisi.
Bugun hep bunu dusundum.
Kenara koyduklarimiz, kislik hazirliklarimiz, lazim olur dediklerimiz, elimize gelsin gerekli olunca dediklerimiz.
Bugun neye sukredecegimi sasirdim ve sukur namazi kildim.

Buzlugumu actigimda o doluluk onlari yapacak güc ve emegim, Rabbimin verdigi rızk bereket..
Ben kullandikca sanki doluyor buzluk hep yer yok.

Bunun farkinda olmak guzel bisi farkindalik guzel.

maşallah tebrik ederim ne kadar pozitifsin ben öyle olamıyorum dolu tarafını değilde hep boş tarafı görünüyor gözüme kendimi çok yıpratıyorum iki maaşla niye zor geçiniyoruz üstüne bide tutumluyumdur öyle gereksiz alışveriş yapmam annem bakıyor çocuklarıma sadece elektrik ve su faturasını bide telefonuna 25 tl kontör yüklüyorum elketiriği suyuda çok gelmez gündüzleri bizde olduğu için karar verdim her ay 1 gram alcam bankadan biyerden başlamam lazım çocuklarımın geleceği için eşim asker bende memurum tayinimiz çıkarsa küçük biyer istiyorum

Böyle yaklasinca sanki hersey daha kötuye gidiyor.
Kötü enerjiyi cagiriyoruz.

Yani bilmiyorum ozellikle bu donem hersey sukur sebebi bana.
Harcadigim bile.
Cok sukur ki var da harcayabiliyorum ya hic olmayanlar diyorum.
Böyle dusundukce hersey daha yolunda gidiyor.

Belki guzeli dusunup guzeli cagirmak böyle bisi.

Ki ben calismiyorum sadece esim calisiyor.
2bin tl araba kredimiz var sabit.
oglum okuyor.
karta taksitlerimiz var.
suan Tapu icin 2.500tl biriksin diye esim hesabindaki paranin hepsinide cekmiyor(6bin tl verdik 2.500tl daha istediler)
kasımda odenecek.
Faturalar, giderler, arabanin masrafi,mazot gida vs vs..

Yani böyle bakinca evet gelen gideni sanki karsilamiyor gibi gorunuyor.
Ama cok sukur hic kimseye muhtac olmadan iceri kacmadan ayi kotariyoruz.

Hı ben birikim yapamiyorum olsun tasarrufla dikkatli harcamayla tölere ediyorum.
Bugunlerde gecerki.

Afiyetle yiyin inşallah rabbimin verdigi nimetlere çok şükür

bizimde var kredimiz seneye mayısta bitecek inşallah çok şükür bizde kimseye muhtaç olmuyoruz rabbim kendinden başkasına muhtaç etmesin bende senin gibi düşünmeye çalışcam :) umarım başarabilirim

bizimde var kredimiz seneye mayısta bitecek inşallah çok şükür bizde kimseye muhtaç olmuyoruz rabbim kendinden başkasına muhtaç etmesin bende senin gibi düşünmeye çalışcam :) umarım başarabilirim
Denemelisiniz.
Yani belki daha mutlu eder sizi böyle bakmak.

Bu dunyanin elimizdekilerin suan ki aldigimiz nefesin bile anlik gelip gecici oldugu gercegi..

Ayila bayila aldigimiz, belki kullanmaya bile kiyamadigimiz bir esyamizin, ya da hayallerimin evi diye yere goge sigdiramadigimiz evimiz, ya da yillardir bu arabaya kavusmayi bekledim diye sevincle aldigimiz arabamiz, magzada gorunce ya tam benlik kesin almaliyim diye nasil bir sevincle aldigimiz o elbisemiz.
Evde giymeyeyim leke olmasin diye dolabin en diplerine sakladigimiz en guzel bluzumuz.
Hepsi fani hayatin guzellikleri.
Hic biri bizim degil aslinda.
Sadece bize yolculuk ediyorlar ömrumuzde.
Ölunce hepsi puff! yoklar.

Nefsimize hakim oldugumuzda kalp gozumuz aciliyor.

InsAllah hepsinin dunyalik seyler oldugunu dusunup kendimizi cok uzmeyelim.

ne güzel söyledin öldümü hepsi boş inşallah canım

Ne güzel yazmışsın bunun farkında olarak yaşayabilsek keşke...

Ya benim hastahane cilem nedir
Niye hep basima is geliyor
Neden neden
Bugun adamin yuzune kahkaha attim film karakteri gibiydi ama pazartesi cimere yazicam
Simdi; en basa donecek olursak 10 gundur hastayim bir posta ilac kullandim bi ise yaramadi ise gitmeye calistim 1gun gidemedim diger gunler mecburdum elimi bsye surmedim dikkat cekti suremedim
Hic bir ilac ise yaramadi, ama bal limon zencefil, annemin ev sirkesi, duzgun yemek yemek iyi geliyordu kahvalti iyi yaparsam iyiydim.
Yillar once annem 3 gun basimi beklemis, o zmnlar ozel hastahanede yok ozel muayne icin gezip durmus meger tukruk bezleri_ dalaga yerlesen 1 virus gelmis 15 gun yatirmis beni, ates sis bogaz halsizlik. Bir cocuk dr dahiliyeci esine gondermis o ansiklopedilerden bulmus. Ilaci yok, kosmak agir tasimak yasak dalak sisiyor vucut yoruluyor. Dr ucuk gibi bu ara ara yoklar korkmayin demis.
Annem bundan korkuyordu, yalvardi gitme diye madalya verceklerya gittim.
Artik bugun gozum dondu..
Dr a gittim, bana teshis koyan emekli olmus karisinin calistigi hastahaneyi aradim karisiyla gorustum olabilir dedi mutlaka dahiliyeye git.
Gittigim yerde sevdigim 1 dr a sira aldim, ayni yerdeki kbb de gorsun dedi. Tahlil istedi ama kbb de ister tek seferde kan ver dedi.
Kbb beni hic dinlemedi duymadi bile.
Seker varmi dedi, akdeniz atesi dedi, akdeniz anemisi dedi bsy dicem lafi tepiyo. Akdeniz anemisine evlenirken bakildi biz pilot bolgeyiz bsy yok
Neyse ciktim kan verdim, eve geri geldim sonuc saati tekrar gittim.
Once ilk gittigim dr a gittim,onun istedikleri temiz cikti, kbbye git goruselim dedi.
Veee kbb tahlile istek yapmamis yapilmamis
Karsimda kivirdilar donupte sekretere bsy demedi. Senin sinirin bozulmus biseyin yok dedi asaaabiyeye git dedi uzatarak ay yine bi gulme geldi
Kahkaha attim. Dua etsin hastaydim o odaya herkesi toplamayi bilirdim
Ciktim arkamdan bsy diyodu, sizin isiniz cok kolay gelsin dedim cikarkende bekleyen hastalara allah yardimciniz olsun dedim
Ilk dr a geri dondum, anlattim kipkirmizi oldu. Kendini kotu hissettigin an acile kos dedi tahlil listesi verdi ptesi de 3 gun rapor vericek dahiliye ve kbb ye git dedi.
Bugun icin verdigi raporu imzalatamak icin bashekime girdim o arada durumu anlattim cok ilgilendi. Yanlislikla dokundu sen yaniyosun dedi cok ilginc bi sekilde akcigerimde enfeksiyon bulgusu buldu cok ilerlemezse cikmaz sinsidir ama klinik seyri agir gecer ben sana ilac vericem ptesi gel rapor vereyim dedi insallah iyilesirsin dedi
Ciktim ilac yok yok yok muadilini aldim mecburen insallah iyi gelir
Kalbimi bozmicam o ilac iyi gelir Allah cikardi karsima o kadini cok ilgilendi

kızlar
ben yarın sabah erken kalkıp salon oturma odası ve mutfak camını silmeyi planlıyororum
birde yumuş ile yastıkları yıkayım diyorum

haftaya da eşim ile birlikte evi çeker süpürür sileriz
27-29 ekim haftası eşimin kuzenleri gelecek şehir dışından
yani işi planlıyarak biraz zamana yayarak yapıyım diyorum
hem misafir geldiğinde evimiz temiz olsun
hemde şöyle bir camları almış olurum
şu maaş işi bir düzene binse gelen kadını çağırmaya devam edeceğim ama şimdi durum böyleyken harcamalara dikkat :):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…