- 1 Ekim 2013
- 8.464
- 20.517
- 548
gunaydın arkadasımGünaydın kızlarr
Babamla arayı bozdum bozacam az kaldı.
Daha önce anlatmıştım babama ufak ufak yardm ediyorz kardeşimle.Ama o markasına yemesine içmesine düşkündür.Hele bu sosyal medya kullanmaya başladıktan sonra (Allahtan sadece facebook kullanuyor)gösterisi sever oldu.H.sonları sırf foto atmak için sehir sehir geziyorNeyse alsın hevesini diyorz.
Şimdi bu ay arabasının kasko/trf iği var.Dün aradım dedim kasko yapcan mı(2017 model arabası,ama masus sordum.Hani gezmesin para ayırsın diye)Yapcaz tabi dedi.Dedim trafiği benim kartımdan geccez,kaskoyu kardeşimin.(Kardesimden para alınmasını falan istemiyor.Onun durumu iyi Allaha sükür.Damada mahcup olmak istemiyor)Neden kardeşinden geciyosn dedi e dedim baba 1000 tl trf benim kartımda limit yok ikisini geccek. Tmm geçme kartlardan ayarlarz dedi.
Aksm anneme gittik yemeeğe yedik içtik kalktık.Ben de sabah esimin yağmurluğu var küçük gelen onu giymiştim.Bu X n değil mi?Ne giydin adamın yağmurluğu dedi?Seviyorm dedim.(Yağmurlugum yok desem gider alır oyle de eli acıktır.Ama krediyi biz öderiz)Bi giyinmeyi öğrenemedin dedi bana
İcimden baba hem eve hem sana yetiscem diye alamamış olabilir miyim acaba dedim.Ona da hadi görüsürz iyi aksmlar dedim
Valla atıyo benim tepem yavaştan,bozcam az kaldıı
Bizin sinavimizda bu demekki canim.gunaydın arkadasım
aynı hisleri paylasıyoruz
dünde ben babama ck sınırlendım
hattatr_lelli ye anlatıcaktım vakıt bulamadm
babam emekli ama maası hacızlı e annemlede 2yıl oldu ayrıldılar her seyini halamlarla ben karsılıyorum
sorumsuz harcamalarından dolayı maası hacızlı bu arada, calısmayı hıc sevmez 45yasında nerdeyse emekli oldu
bi işe girmişti adama matkap vs falan verıyomus hanı agır bı ısı de yok 50tl verıyomus gunde neyse 6-7ay oldu calısıyodu ama yıne bnden de alıyo arada az az harclık
dün çıkmıs o kadar sınır oldumki neymıs dun yogun calısmıslar oglen yemek yıyememıs bası agrımıs(şekeri var)
sıkıya gelemedi artk baslar her gun bana harclık getır demeye 7aydır nerdeyse calısıyo 1tl kenara koymamıs ve de hıc bi gıderı yok kırası faturası odenıyo
ck sınırlendım evını temızledm kendı kendıme konusurken nefsıme hakım olamadm küfür soyledm
tabi o duymadı ama çok pısman oldm tövbe ettm
inan o kadar yoruluyo stres yumagıyım resmen
ay sonuna kadar 100liram var kartım olmasa bide sımdı babama para verıcem
ve su da var o yaptıgı borclarını 1tl si bizim degıl vara yoğa harcadı
içimi döktüm kızlar kusra bakmayn
Allah önce cok darda olan arkadaslarimizin sonrada bizlerin yardimcisi olsun.Çok mantikli bende diyorum acelem yok biriktirebildigim kadar biriktiricem zoruma gidiyor yahu bu nedir bu kadar faiz bakalım hayal işte inşallah rabbim gönlünüze göre versin
Aminnn inşallahAllah önce cok darda olan arkadaslarimizin sonrada bizlerin yardimcisi olsun.
Biz isteyelimde elbet olur.
aynen oyle canım bi arsamız var Allahtan halamlarn ustuneBizin sinavimizda bu demekki canim.
Sen haklısın ama malesef bazi babalar ebevynler bizimkiler gibi kendilerinden baskasini dusunmiyorlar.
Benciller.
Ben babama degisti diye seviniyordum ama yok.
Huylu huyundan vazgecmiyor malesef.
Suan tek basina oturan ablayada takmis babam gecen onada bagirdi.
Kadinin oglu evliymis annesine bakmiyormus.
Kadin calismiyor.
Kadinin annesi 2. evliligini yapmis bu yaninda kalamiyor.
Faturalarini odeyememis.
Kadina okadar hakaret ettiki.
Benim odeyesim geldi.
Ablacim cik sen en iyisi dedik annemle.
Kadinin gidecek yeri yok.
odeyecek parasi yok.
Sahipsizlik cok kotu.
Baban icinde ne desem bos canim cunku babamdan biliyorum bunlar alismislar hallediliyor bir sekilde her istekleri.
Hep dedikleri oluyor.
Anlatmistin hatirladim.aynen oyle canım bi arsamız var Allahtan halamlarn ustune
aklı fikri onda bi o kaldı onu da sattırınca rahatlıcak
dun diyoki niye calısım ac degılım acıkta degılım
ohh kiram ödeniyor faturam yatıyo kızda para verıyo habıre ondan rahat yok ,bide habire küsmek tartısmak onlar her zaman var
Bizimki bu boyuta gelse ben derim.Yani kusura bakma ama evlat olan benim.Senin bana yardım etmen lazım derim.Tmm tabiki sahip cıkcaz anamıza babamıza.Ama faturasına kadar ödenen adama ben harçlık vermem.Herseyi karsılanıyr madem lüx ihtiyaçları için de bi zahmet calıssın.Şekeri varmış geçmiş olsn ..Ama seker suan ufacık çocuklarda dahi var maalesef.Onu bahane edip 45 yasında çalışmamak söz konusu olamaz bence.Saglıgı el verdiği müddetçe bırak calıssın.3 gün harçlıksız kalınca mecbur çalışacak bacım.gunaydın arkadasım
aynı hisleri paylasıyoruz
dünde ben babama ck sınırlendım
hattatr_lelli ye anlatıcaktım vakıt bulamadm
babam emekli ama maası hacızlı e annemlede 2yıl oldu ayrıldılar her seyini halamlarla ben karsılıyorum
sorumsuz harcamalarından dolayı maası hacızlı bu arada, calısmayı hıc sevmez 45yasında nerdeyse emekli oldu
bi işe girmişti adama matkap vs falan verıyomus hanı agır bı ısı de yok 50tl verıyomus gunde neyse 6-7ay oldu calısıyodu ama yıne bnden de alıyo arada az az harclık
dün çıkmıs o kadar sınır oldumki neymıs dun yogun calısmıslar oglen yemek yıyememıs bası agrımıs(şekeri var)
sıkıya gelemedi artk baslar her gun bana harclık getır demeye 7aydır nerdeyse calısıyo 1tl kenara koymamıs ve de hıc bi gıderı yok kırası faturası odenıyo
ck sınırlendım evını temızledm kendı kendıme konusurken nefsıme hakım olamadm küfür soyledm
tabi o duymadı ama çok pısman oldm tövbe ettm
inan o kadar yoruluyo stres yumagıyım resmen
ay sonuna kadar 100liram var kartım olmasa bide sımdı babama para verıcem
ve su da var o yaptıgı borclarını 1tl si bizim degıl vara yoğa harcadı
içimi döktüm kızlar kusra bakmayn
Bizimkine de dededen miras kaldı 2016 da offf etrafa ne yedirmek.Bize 1 er bilezik yaptı kardeşimle.Sonra yiğenlerine 15.000 tl borç vermiş öğrendik.Birine 4000 bin usd vermiş.1 sene de 400 bin tlyi yedi.Elde bi araba 1 de daire aldı oturuyor.Arabaya da parası yetmedi kredisini biz tamamlamaya calısıyorz:)Anlatmistin hatirladim.
Nekadar yazik aslinda halleri acinasi.
Benim babamda ne birakicam kimin icin yapicam diyor.
Yani sizin icinmi ugrasicam ne halt yerseniz yiyine getiriyor.
Benim babam zaten bisi yapmadi.
Miras kaldi ona bina hazira kondu.
Ee annen baban yapmisya iste senin icin diye sorasi geliyor insanin ama Allaha havale ediyorum.
Yicem kenara koymicam size bisi kalmasina getiriyor lafi.
Buralarida satacakti yani hacze gidecekti Sonra utandi etrafdan.
Bize hic bisi kalsin istemiyor.
Hatta insan evladinin rahat olmasini istemezmi bizim rahatligimiz bile onu rahatsiz ediyor.
istiyorki ona muhtac olalim.
Cok sukur Allah verir rizkimi.
Ben ac kalsam 1 lira istemem ondan.
Vermesinde ac kalim.
Annem destek olur onuda istemem kendi alir eder.
Yani inan senin babanin olsa o arsa onuda satardi yerdi.
Olanin uzerine yapalim yok bunlarda olani yiyelim var.
Insan evladinin nasil kotu olmasini ister ya muhtac olmasini benim aklim almiyor.
Ben dun aksam esime dedim ki
Hayatim para biriksin bak cocuk heves eder araba ister calisir biz destek oluruz aliriz.
18 yasinda onun sigortasini baslat.
En azindan girisi olsu yastan sebep.
Diye biz bunlari konusuyoruz hep evladimiz icin.
Babam da 10lira verirdi 10 defa soylerdi.
Allah ıslah etsin
Kendi babasına da zamanında ne paralar ödendiği için haberi olsa derim seninkinin de senetlerini ödedik 500 ser 500 er.O yüzden diyemez bisey ama arada soğukluk olur,babamlara cephe alır diye hic cıtlatmıyorm:)Her şeyi söylesek
İşin zor...konuşsan dicem...allah yardımcın olsun..sonuçta annen baban.
Yarancaklar ya herkese.Bizimkine de dededen miras kaldı 2016 da offf etrafa ne yedirmek.Bize 1 er bilezik yaptı kardeşimle.Sonra yiğenlerine 15.000 tl borç vermiş öğrendik.Birine 4000 bin usd vermiş.1 sene de 400 bin tlyi yedi.Elde bi araba 1 de daire aldı oturuyor.Arabaya da parası yetmedi kredisini biz tamamlamaya calısıyorz:)
Ben baba bak gereksiz harcama 1 daire daha al (Bursa da vardı ozman 100 bine falan daireler.) dedim.50 serden 3 daire alalım ozman dedi(Hani ben sanki babamdan ev istiyomusum da ,sana alırsam kardeşine de almam lazım demeye getirdi)Sonuc araba kredisini ben ödüyorm cogu zaman.O etrafındakiler 1 sene de cil yavrusu gibi dağıldı tabiki kaçınılmaz son:)
Sağlık olsın ödenir hersey .AMa bu ders olsun saana demek istiyorm bazen yalan yok:)
Biz küçüktük,bu babamın yiğenlerinin durumu cok iyidi.Annem bigün aramış okullar acılıor,babam dükkan açmış yeni para yok.Teyze demiş bana ozmanın parasyla 100 tl ver bak yarın okullar acılcak çocuklara gömlek falan alayım.Dısarı dantel örüyor annem evde ozman.Danteli teslim edeyim öderim.Aa demişti teyze,benim de durumum yok x demiş.Kapamıs telefonu.Yarancaklar ya herkese.
Ama baskalarina kalsa boyle meblalar tanimazlar (yani genellemimde benim akraba dediklerim boyle)
Bak ben elaleme yapiyorum
Hediyeler aliyorum.
Evlenene 1 parcada olsun ceyizine hediye aliyorum.
Ben evlenirken akrabalarimdan kimseden bir esya 1 havlu bile gormedim.
Ihtiyacim yoktu tabiki ama bu bi gonul almadir.
Sorulur bir ihtiyacin var mi diye.
Sadece takilarini taktilar okadar.
Ne sordular ne yardim ettiler.
Benim halamin kizi evlenirken annem utu masasindan kovasina legeninden mandal sepetine kadar aldi.
Sordu ne lazim diye fazladan fazladan aldilar.
Babannem y.odasi halisindan ortusune vs vs.
Bunlar guzel seyler.
Ama hic karsilik goremedik.
Ev hediyesi dahi almadilar.
Bu nezakettir.
Ne bilim gorgudur.
40 kat yabancilar aldi ne esimin ailesi ne benim akrabalarimdan hic bisi gormedim.
iyikide haklari gecmemis diyorum simdi.
Uzerimde emekleri olmasin.
Kesinlikle haklisin.Biz küçüktük,bu babamın yiğenlerinin durumu cok iyidi.Annem bigün aramış okullar acılıor,babam dükkan açmış yeni para yok.Teyze demiş bana ozmanın parasyla 100 tl ver bak yarın okullar acılcak çocuklara gömlek falan alayım.Dısarı dantel örüyor annem evde ozman.Danteli teslim edeyim öderim.Aa demişti teyze,benim de durumum yok x demiş.Kapamıs telefonu.
GÜn oldu devran döndü,o teyzenin kızı anneme geldi elinde ciceğiyle,4000 bin usd aldı borç.İsleri bozulduda.Annem X geliyır borç istemiş babanızdan diye hüngür hüngür ağladıydı telefonda bana gecen sene.
Kimsenin isi gücü bozulmasn.Herkese Rabbim is rastlıgı versin.AMa var olan sanmasın ki kalıcı. 1 kıvılcım yetiyor..
Ya iste sonra derki Allahım ben nerde hata yaptımKesinlikle haklisin.
Neyim dememeli ne olucam denmeli.
Onu bende yasadim.
Anneannem en sikintili zamanimizda bize para vermedi.
Ve bankada parasi var ben biliyorum kendi anlatti gosterdi deft.ni
Ve bana bundan 7 sene once aaa benim nerden param olsun dedi.
aMa tuttu teyzemin eltisine verdi
Sonra ne oldu biliyomusun ben bazen aglayarak bazen gercekden sıkarak esime destek oldum 1 senede odedik o borcu.
tek oda petek yaktigimi biliyorum.
Hic kiyafet almadan 1 kis gecirdik.
Buzdolabimin saril saril su akitiyordu tamirci bu iflah olmaz atin dedi onu 1 sene oyle kullandim bez koya koya sıka sıka suyunu.
Kimselere anlatmadim.
Sonra Rabbim nasip etti altinlarimi aldim.
Sonra bu sigortadan para cikti.
Sonra arabayi degistik.
onun suanki parasinin 3 kati var benim elimde arabayla birlikde.
Rabbim cok buyuk.
Kimseye muhtac etmesin.
Ben gercekden samimi soyluyorum elaleme veririm yaparim kendi akrabalarima almak yapmak istemiyorum.
Cunku hak etmiyorlar.
Arkadasima gider hediye alirim kuzenime almam mesela.
Mesela elim bos kimseye gitmem.
Bu bir meyve suyi olur.
cocuklarin eline 1 cikolata olur
pasta olur.
Bu aliskanlik bende.
Ama az ama cok gönul almadir bu.
Nezakettir.
Illa pahali seyler alinmazki 5tl verir bir meyve suyu alirsin misal.
Kucuk hesap yapan insanlar iste.Ya iste sonra derki Allahım ben nerde hata yaptım
3 restauranı vardı teyzesinin babamın.5 sene olacak oturdukları ev bile hacizli.Ama kardeşini bile hileyle dükkanlardan çıkarmış zamanında.Allah büyük.
Aynen ben anneme eli bos gitmiyorm.Yemege gidiyorz diye.İnsanlar onun hesabını yapıyor
Hayırlısıyla inşalla alırsınız evinizi bizde istiyoruz bakıyoruz burda 280 aşagı hiç yok allah hepimizin dualarını kabul eylesinSelamlar
İşler bitmiyorduu
Bu gün evi dip bucak temizlicem inşallah camları silicem dolapları silicem kisliklari çıkartıcam yavaş yavaş petekler yanmaya başlar artık
Bundan sonra tek hedefim var ev peşinatı biriktirmek ufak ufakta olsa yapicm memlekette bı evim olsun istiyorum bizim oralar yeni yeni yapılaniyor çok güzel evler yapıyorlar koca koca 3+1 ler 160 metrekare fiyatları çok uygun İstanbul'a göre 120 bin 140 bin çok güzel evler var çok içimde uhde kendimizin evi olsun inşallah hayallerde kalmaz rabbim sen yardım et bize inşallah
Bizim ilçe ile köy arası 20 km ben köyde değilde ilçesinde oturmak istiyorum ama böyle koyumdede bağ bahçe işleriyle uğraşmak istiyorum fena mı olur ilçede evim olsa hafta sonları gidip bağ bahçeyle ugrassam eksen bicsem kazsam falan ben üretmeye bayılıyorum ya ah orada olsam her şeyimi kendim yaparım
Şimdi birikim konusunda herkesi örgütlüyorum kardeşlerimi falan birinin 5000 geliri var fazla gideri yok diyorum bir yere bağla paranı yatırım olarak bı ev olsun araba olsun al diyorum ama yok anacim evlenmeden dank etmiyor ne yazikki şimdiki aklım olsa neler yapardım olsun zararın neresinden donsek kardir az az da olsa hedef belli inşallah
Allah kimseye muhtaç eylemesin ailende olsa çok zor benim babamda öyle derdi size hiç birşey bırakmam dedigini yaptı çok iyi degildi durumu zaten olanınıda satı rahmetli oldu yinede o lafları aklıma gelcikçe çok üzülüyorum anneme bir ev dahi bırakmadı yaniAnlatmistin hatirladim.
Nekadar yazik aslinda halleri acinasi.
Benim babamda ne birakicam kimin icin yapicam diyor.
Yani sizin icinmi ugrasicam ne halt yerseniz yiyine getiriyor.
Benim babam zaten bisi yapmadi.
Miras kaldi ona bina hazira kondu.
Ee annen baban yapmisya iste senin icin diye sorasi geliyor insanin ama Allaha havale ediyorum.
Yicem kenara koymicam size bisi kalmasina getiriyor lafi.
Buralarida satacakti yani hacze gidecekti Sonra utandi etrafdan.
Bize hic bisi kalsin istemiyor.
Hatta insan evladinin rahat olmasini istemezmi bizim rahatligimiz bile onu rahatsiz ediyor.
istiyorki ona muhtac olalim.
Cok sukur Allah verir rizkimi.
Ben ac kalsam 1 lira istemem ondan.
Vermesinde ac kalim.
Annem destek olur onuda istemem kendi alir eder.
Yani inan senin babanin olsa o arsa onuda satardi yerdi.
Olanin uzerine yapalim yok bunlarda olani yiyelim var.
Insan evladinin nasil kotu olmasini ister ya muhtac olmasini benim aklim almiyor.
Ben dun aksam esime dedim ki
Hayatim para biriksin bak cocuk heves eder araba ister calisir biz destek oluruz aliriz.
18 yasinda onun sigortasini baslat.
En azindan girisi olsu yastan sebep.
Diye biz bunlari konusuyoruz hep evladimiz icin.
Babam da 10lira verirdi 10 defa soylerdi.
Allah ıslah etsin
Eski insanlarda annelerin sesi çıkmıyormuş,benim kvdem eltisinin görümcesinin çocuklarını büyütmüş hep.İkisi de emekli olmuş.Kaç kat daireler yapmış.Bizimki devlet hastanesi kuyruğunda sıra bekliyır.Çünkü özele gidecek para yok.Dİyorm ben mesela hic niye ses çıkarmadın?Ben bu çocuklara bakıyorm niye demedin diye ne bilim denmezdi ozman diyır:)Sİmdi kpderimin yanında baktık büyüttük ama is içten geçti diyorAman şu babaların zamanında yaptığı hatalar ne büyük gerçekten...Allah sağlık versin başımızdan eksik etmesin şükür şimdi evi var emekli oldu ama zamanında kardeşlerinin en büyüğü olduğu için hepsinin düğününü alışverişlerini hep babam yaptı bizim evimiz bile yoktu götürüp habire onlara yedirip geliyordu biriken paraları...dile kolay 5 düğün yaptı kardeşlerine şimdi ne arıyorlar ne soruyorlar önceki seneler de memlekete gittik doğru dürüst yüzümüze bakmadılar ne hatır ne gönül şimdi pişman ama geçti artık yoksa malı mülkü çok olurdu...zavallı annem ev hayali kuruyordu biriktiriyordu bizlerden kısıyordu babam habire gidip kardeşlerine yediriyordu sanki çalışıp kendi düğünlerini yapamıyorlar..zamanında çok büyük bir arsası varmış oda kardeşlerine gitmiş kentsel dönüşümle şimdi hepsi bedavadan ev sahibi oldular ahhh ahhhh sinirlendim yine
Allah rahmet eylesin...Allah kimseye muhtaç eylemesin ailende olsa çok zor benim babamda öyle derdi size hiç birşey bırakmam dedigini yaptı çok iyi degildi durumu zaten olanınıda satı rahmetli oldu yinede o lafları aklıma gelcikçe çok üzülüyorum anneme bir ev dahi bırakmadı yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?