Küçük Düşün Büyük Olsun!

migros yikiliyomis evet bana yakin yokki semtimde.
Bana da çok yakın değil ama gittim senelik şampuan stoğu yaptım baya süt aldım
Herkes şampuanlara saldiriyordu
Önümüzdeki hafta da pillerde peynirlerde ve tavuklarda indirim olacakmış haftaiçi ona da bi bakarım işyerime yürüme mesafesinde büyük migros var

amin canım Allah razı olsn işin kötüsü emekli olunca şekeri falan yoktu sımdı geldı 58yasına ah ah aman Allah selamet versın saglık versın elden ayaktan dusurmesn

Kizlar diger konuda sey konusuluyor 1haftada 200tl yani ayda 800tl sadece mutfak masrafi deniyor.
cok degil mi?
Banami cok geldiki sadece.
Ben daha az harciyorum.
800tl harcamiyorum yani
Tabi aile 5-6kisiden olusuyorsa bilememde biz 3 kisi baz alarak konusuyorum tabi.

her pazar 50tl pazarda harciyorum gidersem tabi.
Bazen 60 oluyor
Ama patates sogan domates kabak patlican biber sebze falan 1 haftadan fazla yetecek kadar aliyorum.
(misal gecen pazardan patlican, biber, kabak var daha pisirmedim.)
yarin pazara cikmicam onlari bu hafta kullanicam.
bir patlican yemegi pilav (2 gunluk)
bi kabak yemegi corba( 2 gunluk)
bi kofteli yemek olur mesela yanina makarna(2 gunluk) pazarda balik seklinde.
Ben 1 saralle 1 recel alsam mesela 1 ay yiyoruz.
1 kalip peynir 2 hafta gidiyor(tabi peynir cesitleri aliyorum)
1 blok kasar bize 1 ay gidiyor.
1 kangal sucuk 1 ayda bitmiyor.
yogurt kucuk alirim bittikce.
süt 3 tane alirim cok kek falan yapmazsam o da 1 ay yeter.
1 teneke yagi 2 -2.5 ay rahat kullaniyorum.
7kg deterjan 2 ay yetiyor ancak (sık mak calisiyor)
bulasik mak jel aliyorum 2.5 ay yetiyor. (bazen elimde yikiyorum)
domestos, elde yikama bulasik detj, yuzey temizleyici desti aliyorum 2 ay gidiyor.
gibi gibi

amin canım Allah razı olsn işin kötüsü emekli olunca şekeri falan yoktu sımdı geldı 58yasına ah ah aman Allah selamet versın saglık versın elden ayaktan dusurmesn
bizimkide 56 yasinda.
En cok da sinir oldugum cumaya bile gitmiyor.
ne orucu var ne namazi var ne duasi var.
Seytan almis eline.
küfür agzindan eksilmez.
onunda sekeri var

Bu tamamen hayat tarzi ile alakali bana cok gelen bsy sana az gelebilir ben nasil oyle yasiyo yaa diyebilirim aliskanliklar damak zevki tercihler baska baska olabilir bizim evde anneannemde var annem sirf onun yediklerine ayri butce ayirir biz yokken bsy ister diye hazirlikli olur ornek vermem dogru olmaz ztn aa seninki yanlis diyemem cok sacma olur
Ben esimin ailesinde de bunalmadim sirf ben gidiyorum diye hazirlar pisirir tasirlar ben mesela hamsi yemem kucukken sogumusum kp bana ayri balik alip pisir diye getiriyomus onlar hamsi sever tavuktan cok tiksindik en son ne zmn yedim inan bilmiyorum hastahaneye kardesime gittigimiz zamanlar kizarmis aldik cope gitti evde kimse yiyemedi annemin misafir agirlamasinida begenirim sık gelenler var sofradan zor kalkar herkesin sevecegi az cesit dolu dolu menu yapar sunu alsanda olur desek kizar ztn ici rahat etmez sen boyle mutluysan gerisi bos degilmi
Bu ay sirf kuruyemise ciddi butce ayirdim
Cuma gunu dr taze ceviz badem muz ye dedi bi an hem sasirdim hem icim yandi ya alamasaydim sira bile gelmeseydi donup bakamasaydim imkanlarima bi kez daha sukrettim

Hersey cok pahalı maalesef. Kızımı dün alışverişe kantinimize götürdüm. Domates salatalik biber filan aldık. Bir de kızım . Kraker vb ıvır zıvır aldı. Buralar cildimizi çok kötü yapıyor bunun için krem filan da aldık biraz yedekli. Şampuan polar ceket evde giymek için esofman altı bir de coraplarimiz bitmiş ti bolca çorap ve pil aldık 300 tl tuttu. Gerçi bunlar stoktu çoğu sebzelerin dışında.
Akşam nöbetten dönen eşim de almış.
Domates Salatalik ve azıcık bibere 32 tl vermiş. Yani bir günde 50 tl yiyeceğe verdik. Günün için de patates soğan peynir süt yumurta et yağ un şeker yemeklik sebze yok. 3 muz alıyorum ziyan olmasın diye az az. 3 muz 4.5 tl. Maalesef çok çok pahali herşey.
Ben 4 gündür pek para harcamasam da daha da tutumlu olmam sanırım haftalık 200 tl gidiyordur aşağı yukarı. Benim stoklarım sayesinde daha az gidiyor ama.

Migrosa uğrayıp biraz süt alacağım bugün. Az sonra eşim börek simit filan getirecek kahvaltı yapacağız. Hepinize iyi pazarlar.
Cebinde 20 tl si var esimin nakit benden kartı istedi neden dedim ya para yetmezse diyor 20 tl yeter dedim yolladım istese de fazla alamayacak.

Ben bütün yaz sebze almadım desem yeridir.Köyden geldi sürekli.Yediğimizi yedik yiyemediğimzi difrize attım dograyıp,Pazardann patates ,yesillik,brokoli faln alıyorm kısın.
Kahvaltılık 2-3 cesit peynir alırız.Ben indirim olunca bimden faln ithal peynir alırım.Tereyag cok gider bizde.Sucuk pastırma yemiyorum.Esimde sıcuk aramaz hic ama aylık kahvaltılık ta kendine pastırma alır.Ben de kaymak alırım.2 kisi kahvaltılık masrafımız ortalama 90-100 tl aylık.
Bizim mutfak masrafımız 2 kisi oldugumuzdan,köyden destek geldiğinden az.Kalabalık ailelerde durum farklıdır ama haftalık 200 bana da cok geldi..

Günaydın kızlar
Dün sokdan sofrabezi aldım 3,95 tl
Parmesan aldım 6 tl.makarnalarda cok severim
Kahvaltya köylden mantar geldi onu kavurdum
Sabah sabah dolaptaki kalan bütün sebzelerimi yıkadım kuruttum,dogradım difrize attım.
Patlıcan biber parpulladım közmatikte kahvaltıya
Bu sabah calıskanım
Herkese mutlu pazarlar..

Günaydın.
kahvaltilar edildi.
Ev toparlancak.
Sac bakimina basliyorum.
Haftada 1 hindistancevizi, camterebentin, bademyagi ve zeytin yagi karistirip bakima basliyorum.
Yazin yagli bakimlari sevmiyorum ben
Kıs ideal.

Surunce o ara islerimi yaparim.
2 saat sonra yikarim.
Bugun pazara cikmicam haecama yok.
Hatta bu hafta su ekmek 3-5 eksilen disinda hic bisi almicam.
Onlarida gelirken esimden isterim.
Kahvaltiligim, pisirilceklerim var.
Bu hafta yeter bize.

Esin cikti biraz evi topladim.
bulasik mak.calisiyor
camasir mak calisiyor.
yataklari kapattim.
yemegim var dunden bugulama corba.
salata yapicam.
Evi supurunce biter isim.

Kızlar sabah haber geldi esimin teyzesi rahatsızdı apar topar hastaneye gittik.
72 yasında kistleri varmıs agrısı cok.Bide devlette yengeleri filan basladı bagrınmaya.Güvenlikte kadın demesin mi sizin hic biriniz benim isime yaramazsınız suan:)Kendinizi zor tasıyonuz bu kadına genc biri lazım hooop beni secti sen gel dedi girdik acil müsadeye tut diyo bana dedim abla ben 40 kiloyum zaten nasıl tutayım.Bi bakıcı daha cagırdı erkek ttuttuk sedyede.Kendinde değil cünkü atıyor kendini sedyeden.BagıırıyorNeyse yatısını verdiler.Ben tabi yengeye falan tmm sakin olalım dedim.Dr sen kal bari gece yanında dedi.Sen serin kanlısın.Bunlarla ugrastırma dedi ama kvdem kalırım ben onlar ise gidiyo dedi.Az evvel geldik.Kahvaltıyı yeni yaptık.
Allahım kimseyi düsürmesin oralara

Amin canim.
Gecmis olsun
Valla bakanada zor yatana zor Allah dusurmesin kimsenin eline.

Almadim canim.
Aciliyetim deterjan o sebepden bir daha indirim yakalarim dedim.
Benim para var ama yok.
Yani birikimler sayilmaz onlari attik kenara unuttuk.

Amin çok geçmiş olsun

Selamlar
Bıktım menü düşünmekten yahu ne pişirilen hiç bilmiyorum evde de bişi yok doğru düzgün biraz bulgur pilavım var onun yanına ne yapsam acaba

Sizlerin menüler ne kızlar fikir olur belki bu ara cokkk elimiz dar ay sonuna kadar eşimde 30 bende 25 TL var onuda yarın pazara gidicem orada harcarim Allah'tan yarın kart kesiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…