Küçük Düşün Büyük Olsun!

dün bamya ve nohut pişirdim
gereksiz harcama olmasın diye derin donrucudan çıkardım
pazartesi salı en azından yeriz.
çarşamba da allah kerim
kahvaltı filan yaparız.
kayınvaldm menemen yapmış kavonozda pişir diye geçen hafta vermişti
bir günde onu yaparım
mümkün olduğunca idareli gitmeye özen gösteriyorum
malum eşim halen maaş almadı
en son agustosu ayın 5 de ödediler
eylül içerde ekim yarı oldu ,bakalım hayırlısı olsun

Allah bereket versin canim hepimizin evine.

Ziyan olmadikca bereketlenirki zaten.

Mesela ben bu ay baska tavuk almam.
bu tavuk boyle boyle bana bir ay yetiyor.
Ben gecen hafta 220tl mutfak alisverisi yaptim.
Bu hafta mutfak icin alisveris yapmayacagiz gerekli olan bisi yok.
Haftayada eksileni alirim sadece ayı bitiririz.

valla iyi olurdu kuzu.

kurabiye kek dedin de bu hafta yapim bi kek kurabiye.
Baslar benimkiler aranmaya.
özellik kucuk erbas resmen aklina vuruyor ve yaptirana kadar soyluyor.
odasina tasiyor kurabiyeleri.
Ahh yakın olsakta hemen getirsem kuzum.

Ne güzel Lellim evde yapılanı yiyor.Dısardakileri istemiyor.
Seviyor demekki kuzun. Ama çocukta haklı anne becerikli marifetli tabi evde yapılanı daha çok sever.

Son düzenleme:
Hemmen getirim.

Ne güzel Lellim evde yapılanı yiyor.Dısardakileri istemiyor.
Seviyor demekki kuzun. Ama çocukta haklı anne becerikli marifetli tabi evde yapılanı daha çok sever.
Canim cok yagli geliyor onlar bana.
Hem cok iyi bir yerden almak lazim o tatbak vs onlarin ne pastasini ne kurabiyesini almam sokmam eve ben
Sadece kuruyemisini aliyorum mesela.
Iyi marka bir pastanede de kilosu 50-60tl asagi kurupasta yok.
4-6kisilik pastalar en az 50tl..

Canim Kurabiyede, mozaikpastada, yaspastada,sutlac, pogacada, acmada, borekde, sufle falan yapabiliyorum.
Tabiki pastanedekiler kadar super olmazlarda ne kattigim belli yiyorlarda evdekiler gelenler.
Begenirler.

Her hafta 1 cesit bisi yapiyorum iste
Her hafta hazir alsam bir cesit bile 1 kilo almam gerek o da 50tl gider zaten.

Haklısın lellim hem içine nasıl malzeme kattıklarını bilmiyoruz. Hem de evde yapilan daha bereketli ekonomik ve sağlıklı.
Bizde bazen yaş pastayı hazır alıyoruz onun dışında genelde evde yaparız.

Haklısın lellim hem içine nasıl malzeme kattıklarını bilmiyoruz. Hem de evde yapilan daha bereketli ekonomik ve sağlıklı.
Bizde bazen yaş pastayı hazır alıyoruz onun dışında genelde evde yaparız.
1 yerin yas pastasini cok seviyoruz yillarin yerel bir pastenesi.
sahibi tanidik ve asla taze olmayan pastayi tutmuyor elinde ve su saatde daha tazesi cikacak buradan vermiyim diyor.

Oradan gozum kapali aliyorum.
Yeniyorda.
Ama pahali iste.
surekli almiyorum.

Yarim pktden az yagla 1 tepsiden fazla kurabiye cikiyor agzi kapali kapda baya dayaniyor.
Hevesleri geciyor iste.

tr_lelli ne yalan soyleyeyim o instagram sayfasidan soguduguna sevindim hem bana tuhaf bir agirlik yapmisti hem de ben cok basit mantikla dua icin cok kelimeye ihtiyac duydugumu soyleyemem sayilara inanirim ama konustukca buyusu kacar gibi gelir hic oyle dua etmedim o kdr uzun uzun yazmasini sevmemistim

insan yanlızken çok sorguluyor
sizde sıkılmışsınız
kaç yaşındasınzı bilmiyorum ama belki spor veya değişik alanlarda belediye kursları filan
insana iyi geliyor
veya ailenize gitseniz bir kaç gün
Çok sagolun çocuklarda üniversiteye gidince çok boşluga düştüm sanki eşimde dışarda çalışıyor sıkılıyorum boş duvarlara bakmaktan yemek yapim diyorum kimse yok temiz evi döküp temizliyorum hergün pis eden yok 2 tane hatim indirdim boşlukta gibiyim allah razı olsun teşekür ederim 40 yaşındayım

Canım merhaba, ben şöyle yapıyorum, 2 gün bakliyat( nohut fasulye mercimek vs), 2 gün sebze ( ıspanak, pırasa,karnıbahar vs) 1 gün et, 1 gün balık, 1 gün makarna/mantı. Genelde bu şekilde yapıyorum,Kafam rahat. Belki fikir olur

Aminnn cümlenin hanesine bol bereket gerçekten öyle ziyan etmedikçe bereketleniyor benimde memleketten gelenler var onlar olmasa zaten şimdiye aç kalmıştık bile çok şükür

Çok teşekkür ederim çok mantıklı fikir olmaz mı hiç alışverişi bile insan ona göre yapar ne güzel planlı olmak

Hersey vesile demek.
Her nefse agir gelenleride var.
Benim aklim 1 defa bulandiysa icim rahat etmez.
Belki iyi gelenler vardir(ben kendi dualarima zikirlerimede devam ettigimden etkisini bilemiyorum varsada bende) ama ben sogudum.
zikre para karisinca kafam bulandi.
Bu sekilde para kazannlarin kendi inanci gorusudur ama icten gelinmeyerek bir dua icin para talep edilmesi benim inancima ters.
Buyucu hocalar gibi tovbe tovbe.

çok gençsiniz
bence spor veya belediyenin kursları güzel kafa dağıtır
ben evde yapılacak işim olmasa bol bol yürüş yapardım
yakın mesafe de yürüyebilecek çarşı pazar bırakmazdım.
hangi şehirdesiniz?
buraya yazmak insana iyi geliyor
kafa dağılıyor
ben çalışıyorum işin arasında girip yazıp çıkıyprum

Evet konu derinlesiyor uzak durulmasinda fayda var

Afiyetler olsun

Bende bi 4 sene sonraki halimi gordum okuyunca sizi.

Oglum uniyi kazaninca(uzaga giderse) suanki telaselerim yorgunluklarim ah ne pisirsemlerim nasil olur ki.
Kocaman bir sessizlik.

Bu günün menüsü kıymalı soğanlı soslu ev makarnası tavuk ve patates kızartması olacak evde bişi yok şu an için şimdi pazara cikicam bakalım
Domates
Salatalık
Havuç
Oğlan için elma
Muz alicam zaten 25 TL var ne yeterse artık
Patatesim
Soğanım
Kıvırcık
Mor lahana var
Salatalar için havuç ve yeşil soğan alicam bu haftayi çıkartıcam inşallah

Küçük bir ilçede spor kursu yoki sadece bir cadde çarşı okadar avm yok hiç birşey yok evet çok iyi geliyor iyiki varsınız teşekürler

Küçük bir ilçede spor kursu yoki sadece bir cadde çarşı okadar avm yok hiç birşey yok evet çok iyi geliyor iyiki varsınız teşekürler
Hep yazin en azindan gun icinde yaptiklariniz olur.
zikirleniriniz olur kendinizi yalniz hissetmeyin.

insan bazende boyle dusundukce dahada o dusundugi seyin icinde buluyor kendini.
Hepsi okur yuvalarina gelir kuzularinizin.
Yine senlenir eviniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…