Küçük Düşün Büyük Olsun!

Emekli olan arkadaşlarım güle güle harcayın bunca yıl emek var millet aylardır geliyo soruyor kolay değil yıllarca çalış hepsi hakettiler bu kadar bekletmeyeceklerdi yazık insanlar habire haber varmı diyee aradılar geldiler
Rabbim güle güle yemeyi nasip etsin

selam kizlar sanirim ben eyt konusunda sizden farkli dusunuyorum giderek yaslanan nufusta erken emeklilik bana dogru gelmiyor .tum eyt li arkadaslara hayirli olsun huzurla maasinizi alin tabi ki .ama sgk sisteminin donmesi icin toplanan primlerin ve odenen emekli maaslarinin dengede olmasi lazim .giderek genc nufusumuz azaliyor yasli nufus artiyor emeklilik yerine yaslilari da is gucune katmaliyiz. bunlarin hesaplamalari var is gucu icin vs .umarim herkes icin cok cok guzel olur

Ilk senin msj ogrendim ztn cnm hemen esime soyledim haberlere falan baktik derken
Hatta aksam yemekde bile esim hayaldi emeklilik 11 senem daha var diyordum hep dedi.
Hersey nasip.
Kizim dogdu ek is yapan araba nasip oldu
Oglan ünili olcak bu nasip oldu.
Rabbim rahmetini bereketini her yerde öyle güzel gosteriyorki öyle güzel kapılar aciyor ki sasirip kaliyorum. Nekadar sukretsem az. Allah saglikla harcamayı, haramsiz hayirli kapilarda nasip etsin.

Ama emeklilerinde bir cogu hala ek is yapıyor yetmiyor ki.
Keske yetsede insanlara aldiklari maaş yinede calişsalar gec emekli olsalar.
Esimde calisacak sagligi elverdigi surece asla bos durmaz.
O emeklilik sadece bir ek gelir
Esimin etrafinda emekli olan soforler okadar cok ki.
Ama bak hala ek gelir olarak çalışıyorlar yani yaşlılar bakinca 65yasinda 60 yasinda ama calismak zorundalar.

Beybicim kuzum sen k.v memnunsum en azindan deneyebilirsin olmuyo diyip ciksanda esinin bisi diceni sanmiyorum.
Ama beni esim öldürse oturtamaz.
Elimden gelse ayni semtde dahi olmak istemiyorum ayni semtin oksijenini solumak bile bana dokaniyoo.
Gitseler keske diyorum en uzağa

iste sistemde onun da sikintisi var sigorta yaptirmamayi tercih eden yerler oyle insanlari aliyor bu sefer genc issizlik artiyor sigorta derdi olmayan emekli tercih ediliyor gibi .
ulke bazinda dusununce gencler artik 30 yasina kadar ise baslayamiyor .universite kpss dil yuksek lisans derken 30 ise baslama yasi gibi oldu artik .45 yas da emekli maasi alacak aradaki nufus sgk havuzunu doldurmaya ne kadar yetebilir
genel olarak 3 calisana 1 emekli seklinde sistem donebilir deniyor hesaplamalarda.kendim henuz oturup hesaplamadim ama dun tweterde gordugum oranin 2 kusur milyon yeni emekliyle 1 kusurlara kadar dustugu . bir cok acidan dusundum olduramiyorum ben yazik ki

Selamm bugun cay yanı bostu krep vardi onuda oglan yedi
Yarın yaparım esimin maci var gelince aranır
Evi supuremedim vakit bulup uzerine oglan esim geldi yemek fasli kalan az bi findik vardi esimle onlari kirdik.
Fistik tozu ve pirinc findik alicam yinede.
Bize yetmiyor keklere pastalara tatlilara
File bademde öyle hep bulunduruyorum.
Hindistan cevizi yagimda bitti turklahvesine falan katiyorum
Püfs hep eksik yaw..

Baktim findik ezmesi 49tl dusmus sarellenin hep 89tl gidiyordu hemen aldim, 1lt yag, puding falanda aldim zaten alincak seyler esim simdi yilbasi uzeri der gitmez buyuk marketlere kalabalik diye.
Gecen avm otopark girisi kapaliydi dolulukdan o derece
Ortalık kalabalık simdi durulsun bakalım

Isin o tarafindan bakinca doğru
Ama keşke insanlarin yaşam standartları daha iyi olsada gec emekli olsalar yeterki.
Emekliligi ek gelir olarak goruyoruz hepimiz.
Mesela bugun seyi konusuyorduk bu kiralarinda zamlarinda bir önü alınmalı.
Bir sınır koyulmalı asan her esnafa, firmaya, saticiya gerekirse araciya kadar.
Ama herseyde disa bagimliyiz malum.
Su secim uzeri olmasaydi ben bu eyt vs olacagini sanmiyordum açıkçası

yok ben olaya kisi bazinda bakmiyorum zaten .sgk sonucta donmesi gereken bir sistem havuz sistemi gibi bakalim gelecek ne getirecek

Aynı fikirdeyim!

Zaten iki emekli maaşının bile yetmesi çooook zor. Evimiz var ve geçinemeyiz emekli maaşıyla diyoruz. Neye yetecekki

Yaş ilerledikçe iş gücü azalıyor. Mesela ben şu yaşımda iş bulmam çok zor diyorum. 15-20 yıl tecrübem var ve iş bulamam diye aklımdan çok geçirdim.
Ve yaşlılar çalıştıkça gençlerin iş bulması çok daha zorlaşıyor.
Tabi emekli olmayla da bitmiyor. Ülkemizde malesef her emekli hala ek gelir için çalışıyor.kısır döngü.

Canım büyük ihtimal okumamışsımdır, benim kardeşim bimde mağaza sorumlusuydu. Sonra kasada açık çıkınca ( bu kasa açığı sürekli oluyor ve çalışanların maaşından kesiliyor ) ona rağmen bölge sorumlusu bayağı suçlama durumuna girdi. O da böyle olursa bırakırım işi demiş o an anahtarı bırakmış çıkmış. İhtarnameyi imzalamadı.
Ve avukatla gerekeni yaptılar. Arabulucu ile 50 bin teklif edildi. Kabul etmedi. Sonra 80 bin teklif edildi. Yine kabul etmedi. Geçen gün ilk duruşma oldu. İki şahiti var. Mart ayına ertelenmiş. Büyük ihtimal şahitler dinlenilecek.
Ben hakkınızı alacağınıza inanıyorum.
Kesinlikle en iyisini yapmışsın.
Hakettiğinden az vermeye çalışmak ne kadar saçma aslında.

Canım ben yeni okudum. Gözümden kaçmış. Sıkıntı olmayacaksa oturun tabi. Sonuçta çalışıyor olacaksın ondan sıkıntı olmaz bence. Bir de evlendiğin zaman belki de annenin etkisinde kalıyordun. Ama şimdi düşün çocuk konusunda annen destekçin olsa yorumlarını dikkate alırsın ama anlattığına göre destek olmuyor.
Senin için daha kolay olur tabi. Elbet zorlukları da olur. Bir şekilde idare edilir.

İyi geceler demeden uyuyamadım
Eve geldik, pilava giriştim.sonra elayla cupcake yaptık. Az bişey yapıverdim.
İki çalışan veli var onlara da dedim çocuklara koyacağım haberiniz olsun diye. Bir tane de en iyi anlaştığı arkadaşına ayırdık.yarın öyle ufak bir kutlamaolacakmış okulda.
Babası cupcake yiyecek, hayır ama arkadaşlarıma götüreceğim diyor
Neyse verdim bir tane. Aman da ne kıymetli arkadaşları varmış.
Bugün eşim bakmış doğum borçlanmam netleşmiş. 40790 tl cik çıkmış :)
Sigortam da ocakta başlar, kesinleşince.
Eşim diyor hadi seneye maaşını alınca nereye yemeğe götürüyon ondan önce emekli olacağım ya :) para gelmeden harcayacak yer arayan adam
Dün Elayla hediye bakarken, bebek ev ayakkabılarına bakıyor, kardeşim olsaydı bunlardan alırdık ona diyor, sonra da ama istemiyorum çünkü kardeşim olursa sen benimle ilgilenemezsin dedi.
Ee be kızım annen olmuş 43 yaşında ne kardeşi diyesim geldi

Dün eşimin kardeşi bir şey göndermiş çocuklara kullanıyormuş. Doktor vermiş galiba. Ela da içmek istemedi.
Kilo aldırıyormuş. Dün aramış babası diyor çok zayıflamış demiş Ela için eşimin kardeşi.
Bıgün arayıp bana söyledi tekrar. Akşam da eşim gelmiş söylüyor. Hareketli ayakta yemek yersen zayıf kalırsın Allahım dedim. Ben kilo konusuna takılmıyorum. Doktorlar normal kilosu diyor. Evet bu ara boya gitti. 17.3 kilo. Çok değil evet ama hareketli çocuk.
Yaşına göre ortalama kilonun altındaysa tabiki önemli.
Ama genetik olarak zayıf çıtı pıtı olacağı bir gerçek.
Ee biz de hareketli olsak az yesek biz de zayıf oluruz.
Gereksiz kilo aldırmaya çalışmayı ben mantıklı bulmuyorum. İlerde vermek için direnecek.
Yesin diyorum ama sağlıklı yesin, bünyesi zayıf düşmemesi için.
Boy 107 kilo 17,3 aşağı yukarı ortalama boy kilo.

Kvdemin kimseye kariscak hali kalmadi.Yorgun yani kadin.ilk zamanlar oturamazdim aynen.Onlar beni tanimiyor ben onlari.Simdi olursa otururum ya.

Dun uyari aldi ,boyle calismak istemiyorum,devam edemicem ben falan diyor gun icinde surekli.Devam edemeyeceksen cik dedi eskilerden biri .Modun dusuk bizi de dusuruyosn dediler.Ben dinledim sadece yorum yapmadim.
Oyle diyince insanlar 1 haftadir evde misafir var uyuyamiyorum falan diye cevirdi.
1 hafta misafir alma eve ozamn dedileryani bizene senin misafirinden.

Saglikliysa gerisi onemli degil.Kiloya takilmiyorm ben de.Alya aylardir 16 kilonin uzerine cikamiyordu,1 haftadir biraz aldi.

Zaten iki emekli maaşının bile yetmesi çooook zor. Evimiz var ve geçinemeyiz emekli maaşıyla diyoruz. Neye yetecekki
Tabi cnm etrafindada herkes ise girmeye basladi inan.
Hep karı-koca calisanlar artik.
Hatta annemin kiracisi gorunmuyordu nezamandir üniye giden 1 kızı var kadin işe girmiş.
Bizim arkadas hep der biz de bu çağın modern köleleriyiz diye.
Al ver , al ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…