- 8 Ocak 2015
- 6.092
- 19.109
- 448
kisi bazinda dusunmuyorum asla ama sistem surdurebilirliginin bozuldugu durum ne emekli olana ne calisana ne cocuklarimiza yarar . bu konuda uzun hesaplamalar var isteyene atarim . ama ornek vereyim kadinlarda omur ortalama 80 yas erkeklerde 78. 45 yasinda emekli olana 35 yil emekli maasi odenecek .Ustune olum durumunda esine ve kiz cocuklarina seklinde devam ediyor . her ay bir emekli maasi kadar prim odemiyoruz en basit haliyleYaş ilerledikçe iş gücü azalıyor. Mesela ben şu yaşımda iş bulmam çok zor diyorum. 15-20 yıl tecrübem var ve iş bulamam diye aklımdan çok geçirdim.
Ve yaşlılar çalıştıkça gençlerin iş bulması çok daha zorlaşıyor.
Tabi emekli olmayla da bitmiyor. Ülkemizde malesef her emekli hala ek gelir için çalışıyor.kısır döngü.
Çözüm ne peki, en büyük sorun malesef ekonomik durum. Yoksa kimse istemez emekli olup çalışmaya devam etmeyi.ben kira ev fiyatlarini falan biraktim .elime para gecicek bir miktar ev harici degerlendirme sekilleri ariyorum bakalim
kisi bazinda dusunmuyorum asla ama sistem surdurebilirliginin bozuldugu durum ne emekli olana ne calisana ne cocuklarimiza yarar . bu konuda uzun hesaplamalar var isteyene atarim . ama ornek vereyim kadinlarda omur ortalama 80 yas erkeklerde 78. 45 yasinda emekli olana 35 yil emekli maasi odenecek .Ustune olum durumunda esine ve kiz cocuklarina seklinde devam ediyor . her ay bir emekli maasi kadar prim odemiyoruz en basit haliyle
ikinci de lelliye yazmistim 4 calisana 1 emekli onerilse de 3 calisana 1 emeklide sistemi dondurur deniyor .oranin 1 kusurlara dustugu konusuluyor bu ortam cok sıkıntı yoksa kisi bazinda herkesin yorumu istegi farkli olabilir
Amin inş. Nasip olcak sizeIlk senin msj ogrendim ztn cnm hemen esime soyledim haberlere falan baktik derken
Hatta aksam yemekde bile esim hayaldi emeklilik 11 senem daha var diyordum hep dedi.
Hersey nasip.
Kizim dogdu ek is yapan araba nasip oldu
Oglan ünili olcak bu nasip oldu.
Rabbim rahmetini bereketini her yerde öyle güzel gosteriyorki öyle güzel kapılar aciyor ki sasirip kaliyorum. Nekadar sukretsem az. Allah saglikla harcamayı, haramsiz hayirli kapilarda nasip etsin.
Mecbur maasla düzensiz suan adam napsın yetecek para verseler kimse çalışmaz ya işte çocuk okutmak ev gecimi zorAma emeklilerinde bir cogu hala ek is yapıyor yetmiyor ki.
Keske yetsede insanlara aldiklari maaş yinede calişsalar gec emekli olsalar.
Esimde calisacak sagligi elverdigi surece asla bos durmaz.
O emeklilik sadece bir ek gelir
Esimin etrafinda emekli olan soforler okadar cok ki.
Ama bak hala ek gelir olarak çalışıyorlar yani yaşlılar bakinca 65yasinda 60 yasinda ama calismak zorundalar.
Suan yıllardır bekleniyordu kardeşpayıiste sistemde onun da sikintisi var sigorta yaptirmamayi tercih eden yerler oyle insanlari aliyor bu sefer genc issizlik artiyor sigorta derdi olmayan emekli tercih ediliyor gibi .
ulke bazinda dusununce gencler artik 30 yasina kadar ise baslayamiyor .universite kpss dil yuksek lisans derken 30 ise baslama yasi gibi oldu artik .45 yas da emekli maasi alacak aradaki nufus sgk havuzunu doldurmaya ne kadar yetebilir
genel olarak 3 calisana 1 emekli seklinde sistem donebilir deniyor hesaplamalarda.kendim henuz oturup hesaplamadim ama dun tweterde gordugum oranin 2 kusur milyon yeni emekliyle 1 kusurlara kadar dustugu . bir cok acidan dusundum olduramiyorum ben yazik ki
Müjdemi isteseymişim keşkeIlk senin msj ogrendim ztn cnm hemen esime soyledim haberlere falan baktik derken
Hatta aksam yemekde bile esim hayaldi emeklilik 11 senem daha var diyordum hep dedi.
Hersey nasip.
Kizim dogdu ek is yapan araba nasip oldu
Oglan ünili olcak bu nasip oldu.
Rabbim rahmetini bereketini her yerde öyle güzel gosteriyorki öyle güzel kapılar aciyor ki sasirip kaliyorum. Nekadar sukretsem az. Allah saglikla harcamayı, haramsiz hayirli kapilarda nasip etsin.
Napsın bizim burada öyle bende başladım eskiden evdeydim ortak oluncaTabi cnm etrafindada herkes ise girmeye basladi inan.
Hep karı-koca calisanlar artik.
Hatta annemin kiracisi gorunmuyordu nezamandir üniye giden 1 kızı var kadin işe girmiş.
Bizim arkadas hep der biz de bu çağın modern köleleriyiz diye.
Al ver , al ver.
Valla biz bu şeylerin içinden çıkamayızben kira ev fiyatlarini falan biraktim .elime para gecicek bir miktar ev harici degerlendirme sekilleri ariyorum bakalim
kisi bazinda dusunmuyorum asla ama sistem surdurebilirliginin bozuldugu durum ne emekli olana ne calisana ne cocuklarimiza yarar . bu konuda uzun hesaplamalar var isteyene atarim . ama ornek vereyim kadinlarda omur ortalama 80 yas erkeklerde 78. 45 yasinda emekli olana 35 yil emekli maasi odenecek .Ustune olum durumunda esine ve kiz cocuklarina seklinde devam ediyor . her ay bir emekli maasi kadar prim odemiyoruz en basit haliyle
ikinci de lelliye yazmistim 4 calisana 1 emekli onerilse de 3 calisana 1 emeklide sistemi dondurur deniyor .oranin 1 kusurlara dustugu konusuluyor bu ortam cok sıkıntı yoksa kisi bazinda herkesin yorumu istegi farkli olabilir
ben rakamlari aciklamalardan duydum tum hesaplamalar da aciklanan rakam olan 2 milyon 250 uzerinden yapilmis . daha az kisi emekli olursa onu bilememAmin inş. Nasip olcak size
Mecbur maasla düzensiz suan adam napsın yetecek para verseler kimse çalışmaz ya işte çocuk okutmak ev gecimi zor
Suan yıllardır bekleniyordu kardeşpayı
Baya mağdur insanlar vardı yas sınırı koydaydı bu kadar emekli olan olmazdı
Ozmn baya kişide mağdur olacaktı
Biz bu işi takip ettiğimiz için
Şuan emekli girişi 1999 sonrası olan insanlar 7000 prim vaar sonrası 9000 prim günü ile emekli olacaklar yani o açıkladılar gibi değil kardeşpayı
Haaberlerde koca ahaliyi yapılmış gibi gösterdiler ama öyle değil işte eşimde tam açıklama yapsa dedi millet ona göre emekli ama asıl gününe göre prim bekleyecek sonra bize kızıyorlar öyle açıklama yapılmadı diyr
Kendilerine göre yorumluyorlar işte yapıyorlar kız anda vaar sevinendecitl ben is sagligi calisiyorum citl .bir cok dunya ulkesinin emeklilik calisma kosullari sgk sistemlerini biliyorum makalelerini rakamlarini okuyup yazmisligim cok ama bunu ben de merak ediyorum ne olacak
Daha yılbasında sonra 6 milyon kişi olcakmıs dahasınofa izlemedim valla sen daha iyi biliyorsun işteben rakamlari aciklamalardan duydum tum hesaplamalar da aciklanan rakam olan 2 milyon 250 uzerinden yapilmis . daha az kisi emekli olursa onu bilemem
dogrudur valla hepimiz icin en guzeli olur insallahDaha yılbasında sonra 6 milyon kişi olcakmıs dahasınofa izlemedim valla sen daha iyi biliyorsun işte
Kurs nerden alıyorsun bilgi vermen mümkün mü?yil sonu birikim durumuna gelirsek gecen yil aralikta basladim ben calismaya .dogum izninin dibini siyirdim malum .evi ve arabayi degistirdik krediler cektik bol bol. elden euro borc almistik onu kapattik sukur
aktif 4 kredimiz var .bir tanesi bu yil ikisi seneye bitiyor. ev kredisi masallah 10 yil 9.5 yil kaldi
borsa icin kurs aliyorum kizlar ben bu arada .yatirim cesitliligi olusturmak istiyorum .aylik 1000 lira gibi miktari borsa icin ayiricam insallah yeni yilda ama ogrenmem lazim iyice
pasif gelir kaynaklari arastiriyorum ev almak su ara olasi degil kiralar ve ev fiyatlari arasi da ucurum cok oldu .
Bizim de yaza balkan turu hayalimiz var.selamlar
Maaşım yattı.
Kredi kartı borcumu ödedim.
Bir miktar Balkan Turu Hayalim için euro aldım.
8,25 gr altın aldım.
selamlar
Maaşım yattı.
Kredi kartı borcumu ödedim.
Bir miktar Balkan Turu Hayalim için euro aldım.
8,25 gr altın aldım.
Bu yaz hep birlikte balkan turu yapacapız galibaBizim de yaza balkan turu hayalimiz var.
Simdiden birikim yapmam lazimm. Tek kursus birikimim yok. Elime gecen parayi hemen harciyorum
Kendi arabamiz ile istiyor esim. Biz Birde Danimarkadan cikacagiz yola .Bu yaz hep birlikte balkan turu yapacapız galibaeğer turla değil kendiniz tur yapacaksanız bilgi paylaşımı yapabilir miyiz? Benim düşüncem kendi arabamız ile ailecek kısa bir balkan turu. Tek şöför eşim ve çocuk olduğu için Yunanistan, Makedonya Sırbistan ve Bulgaristan şeklinde düşündüm bakalım.15 gün falan sürecek. Ben de bu ay balkan turu için ilk kez euro aldım
Siz yurt dışında yaşıyorsanız size daha ucu gelir rahag rahat gezersinizKendi arabamiz ile istiyor esim. Biz Birde Danimarkadan cikacagiz yola .
Iki söförüz biz. Iki de cocuk,yaza 8 ve 11 olacak yaslari.
Biz hic plan yapmadik cünkü dün cikti ortaya
Ocakda plan yapip birikime baslamaliyiz bizde.Siz yurt dışında yaşıyorsanız size daha ucu gelir rahag rahat gezersinizben ülkeler ve gezilecek yer ile ilgili bayabaraştırm yaptım aslında, otel ve ev baktım ama rezarvasyon yapmadım daha. Tek gece 2 kişi 50-65 euro arası güzel yerler var kalmak için. Özellikle airbnb deki evleri beğendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?