Yaza ne kaldı arkadaşım.Bizim de yaza balkan turu hayalimiz var.
Simdiden birikim yapmam lazimm. Tek kursus birikimim yok. Elime gecen parayi hemen harciyorum
Iste canim ayıpsınMüjdemi isteseymişim keşke
Demen yeter canım arkadasımIste canim ayıpsın
5500 alırBiz sgk sitesinden hesap edince suan 4.400tl civari bi maas cikiyor aciklanacak zamla 5.500 olur sanki bilmiyorum.
Saol canım benimmmcitl Simdiden mutlu yillar canim
Icinden gecen tüm guzellikler seninle olsun 2023 de senin senene olsun
Bereketli olsun altininda
İlla herkese söylemek gerekmiyor lelli sanki herşeyi anlatıyolarmı millet bir alemEsim gorumcemin kocasina emekliligi soylemis yani herkes konusmus dernekde kim oluyor olamiyo ogrendi ya karisina soyler esimin emekliligi yayilir hemen.
Abisi ve kardesi olamiyor esimin
Abisi bagkur zaten cok gun acigida varmis (suan borcu var sigortalida calismiyor maasima el koyacaklar diye)
Kardesi zaten olamaz adamin esimin yarisi kadar sigortasi yoktur.
Tmm simdi yine ooo bunlarda para vara doner olay.
Hemen esime dedim o para baglandigi an bana olan altin borcunu ödüyor o para.
Aiyy hallerime bakin daha para falan ortada yok ben nasil parayi hemen biseye baglimin pesindeyim.
Sevinemiyorum bile sunlarin kenafir gözleri yüzünden.
Esime surekli herseyini soyleme diye ikaz etmekden yoruldum.
Emekliligimi vermedim diceksin dedim.
Zaten calismaya devam edecek malum.
Bilsinler istemiyorum hic bisimi ne iyi ne kötü.
Bilmesinler.
Artık bazi konularda okadar akillandim ki bisi alacak olsamda, alsak bile soylemiyorum.
Niyet ettigim seyleri bile soylemiyorum bozuluyor sanki olmuyor.
Yolunda gitmiyor soyleyince.
Etrafıma soylemiyorum artık hic bi planimi.
Mesela arabayi degistigimizde bi arkadasim sasirmisti aa hic demedin diye.
Yani arabayı degiscez diye bahsetmemisim gerci alincada aldik dememistim aradan 2 ay gecti borcdan konusurken ogrendi.
Yani soylememek daha mantikli geliyor artık
Aynen kisi bazinda degil ama bu yorumu emekli olan akli selim insanlardan da cok duydum.47 yasinda emekli olmasi devlete yuk ,hem emekli hem calisan olmasi genclere yuk.Esimin teyzesinin oglu 15 senedir emekli midur devlet okulinda.47 yasinda emekli olmus calisiyor.Onun aciisindan hakli ,uni.de cocuk okutuyor flaan emekli maasi mumkun degil yetmez.Ama atanamayan ogretmenlerin hakki var orda.Sen emekli olmussun koltuk isgalindesin.İki tarafta kendince hakliben kira ev fiyatlarini falan biraktim .elime para gecicek bir miktar ev harici degerlendirme sekilleri ariyorum bakalim
kisi bazinda dusunmuyorum asla ama sistem surdurebilirliginin bozuldugu durum ne emekli olana ne calisana ne cocuklarimiza yarar . bu konuda uzun hesaplamalar var isteyene atarim . ama ornek vereyim kadinlarda omur ortalama 80 yas erkeklerde 78. 45 yasinda emekli olana 35 yil emekli maasi odenecek .Ustune olum durumunda esine ve kiz cocuklarina seklinde devam ediyor . her ay bir emekli maasi kadar prim odemiyoruz en basit haliyle
ikinci de lelliye yazmistim 4 calisana 1 emekli onerilse de 3 calisana 1 emeklide sistemi dondurur deniyor .oranin 1 kusurlara dustugu konusuluyor bu ortam cok sıkıntı yoksa kisi bazinda herkesin yorumu istegi farkli olabilir
Masallah bereketli olsun ablaGünaydın tüm küçük düşün büyük olsun ailesine, ailemize, bir yıl daha bitti, sağlıkla, sıhhatle, mutlulukla, huzurla ve güven dolu nice yıllarımız olsun, 2023 yılı tüm bereketiyle gelsin, evlerimizde huzur ve en önemlisi vücudumuzda sağlık olsun. Hepimizin yeni yılı kutlu olsun.
Ben bu yıl 4 tam altın, 100 euro, 100 dolar yaptım kendi birikimim benden ve sizden başka kimsenin haberi yok, bu yıl çok korkuyorum inşallah birikim yapabilirim eşimle ortak birikimiz de var onu da araba değiştirmek istiyoruz nasip bakalım yapabilecekmiyiz.
Bereketli olsun artsın eksilmesinGünaydın tüm küçük düşün büyük olsun ailesine, ailemize, bir yıl daha bitti, sağlıkla, sıhhatle, mutlulukla, huzurla ve güven dolu nice yıllarımız olsun, 2023 yılı tüm bereketiyle gelsin, evlerimizde huzur ve en önemlisi vücudumuzda sağlık olsun. Hepimizin yeni yılı kutlu olsun.
Ben bu yıl 4 tam altın, 100 euro, 100 dolar yaptım kendi birikimim benden ve sizden başka kimsenin haberi yok, bu yıl çok korkuyorum inşallah birikim yapabilirim eşimle ortak birikimiz de var onu da araba değiştirmek istiyoruz nasip bakalım yapabilecekmiyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?