Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar
Bugün temizlik var. Ayda iki kere geliyor, 300 lira para veriyoruz aylık. Bir de ortaokula giden kızı var temizlikçi ablanın. Çalışkan, zeki, kitapsever bir kız. Arada bir kitap alıp gönderiyorum.

Markete gitmem lazım.
Bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, peynir, zeytin almam lazım. Babama da patates siparişi vercem

Ayy evet bebek olunca ben de takip edemem arasıra bunu düşünüyorum. eşim gider hiç bakmaz alır ucuz pahalı.
bebekle çok zor.bırakabileceğim kimsemde yok burda benim.2 yaşında bir kızım var her yere hep onunla gittim ama şimdi bir aylıkta oğlum var ikisiyle en azından alışveriş zor.eşini şimdiden alıştırmaya bak indirimli şeyleri almaya :)

maaşımıza da daha çok var yaa..1 inde alıyoruz eşim de ben de.. benim cebimde 400 tl eşimde sanırım 500 tl kalmış bakalım inşallah yetişir..

karnıyarık için patlıcanı nasıl koyuyorsun canım dondurucuya hiç denemedim ama merak ediyorum.

Geçmiş olsun. Şükür erken farketmiş de daha büyük kayıp olmamış.

Bir de esim zam aldi.
Yeniyil zammi.
500tl yakin bir zam.
İlac gibi gelir umarim.
Rabbim cok buyuk biz biriktirdikce bereketleniyor sukurler olsun

Hayırlı olsun

Yumuşatıcı ben de epeydir kullanmıyorum. Sıvı kullanıyorum çamaşır deterjanını. Gerek kalmıyor yumuşatıcıya

kızlar benim dünkü harcamam

14 ceviz ve çekirdek aldım çayın yanında çıtlatmaya :)
7,5 süt aldım

her harcamamdan kalan bozuk paraları biriktirsem mi acaba

Ben öyle yapıyorum

cüzdanda kalan 4.15 kumbaraya gitti

4 lira. 4 binleri de gör inşallah

karnıyarık için patlıcanı nasıl koyuyorsun canım dondurucuya hiç denemedim ama merak ediyorum.
ben geçen yaz ilk defa kışlık hazırlık yaptım.. dondurucu aldım.. patlıcanları yazdan karnıyarık için alacalı kesip kızarttım.. havlu peçetede yağı çekildikten ve soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuya attım.. ama ondan sonra bazı bayanların yorumlarını gördüm aslında fırında çok az yağla da patlıcanlar karnıyarık için yapılabilirmiş..bu yaz kışlık hazırlığımı daha tecrubeli yaparım inşallah..

maaşımıza da daha çok var yaa..1 inde alıyoruz eşim de ben de.. benim cebimde 400 tl eşimde sanırım 500 tl kalmış bakalım inşallah yetişir..
bizde ayın son günü alıyoruz elimizde pek bişi kalmıyor sonra karta yükleniyoruz bu kısır döngüden kurtulsak çok iyi olacak faturaları falan hep karttan öderiz
ben pantolonlarını yıkayacağım zaman cepten çıkanları zulo yaptığım çok olmuştur.
hergün bakıyorum cebine unuttuğum gün çok üzülüyorum
maddiyat elveriyorsa temizlikçi çağırmayı uygun buluyorum zira iki bebekle ben mesela şuan yetişemiyorum hiçbirşeye.kitap hediye etmeniz çok güzel

Biraz alıştı sayılır. eskiden markette fiyatını sorduğunu bile kasada bırakmıyordu ayıp olur diye. benim de kimsem yok burada. annem uzakta.

benim de 3,5 tl ama kumbaram yok almam lazım benim bardağım var işyerinde. ama evde kumbara olsa eşimde atar bozukları :) tatil parası biriktireceğiz deyip onu heveslendireyim.
ev şeklinde kumbaram var ev için biriktiriyorum nabza göre şerbet fikri iyiymiş tatil diye biriktir gitmezseniz o parayla birikmiş olur ne güzel :)

kumbarayı patlatmıştık maaş gecikince dün 60 tl attım oraya
100 tl yapınca euro almak istiyorum
yoksa gidiyor ordan tek tek
her 100 tl de euro nasıl olur ?

Temizlikçi kadının ihtiyacı var. O haliyle kredi çekip ev aldı. Şehir dışında üniversite de okuyan çocuğu var. Şükür gücümüz yetiyor temizlikçi çağırmaya. Ama ben biraz da yardım olsun ona diye çağırıyorum.

geçen gün kumbarayı açtıktan sonra yeni kumbara almadım daha.. eşim tene olandan alacam sana açılmayandan.. ama her gün unutuyor. o sebeble geçen her gün kumbaramdan gidiyor diyip evdeki kefir kutusunu yıkadım ağzını bantladım kumbaramı yaptım.. bugün mesaaj atayım da eşime alsın o kumbarayı unutmasın..

Biraz alıştı sayılır. eskiden markette fiyatını sorduğunu bile kasada bırakmıyordu ayıp olur diye. benim de kimsem yok burada. annem uzakta.
kimsen olmayınca çok zor ama alışıyorsun bir şekilde
kumbarayı patlatmıştık maaş gecikince dün 60 tl attım oraya
100 tl yapınca euro almak istiyorum
yoksa gidiyor ordan tek tek
her 100 tl de euro nasıl olur ?
harcanıryorsa bu şekilde uygun olur bence
bu düşünceyi seviyorum başkasına destek olmuş olmak
açılmayan kumbara en iyisi herhalde tırtıklamamak için

Ben 1 kere çağırdım temizlik için o zmn eşim hastanedeydi o çıkmadan temizlenmiş oldu
Günlük temizliğimi yapıyorum hafta sonları süpürüp silme wc banyo vs
Her hafta mutfak dolaplarını silerim
Camlar annem gelince ya da 2 ayda bir silmeye çalışırım
Bahar ve kış temizliği için perde halı koltuk girişirim 1 haftada yaparım tüm evi ev de küçük zaten
Ama cocuk olunca yardım alabilirim
Şu an 150ye gram alırım mantığındayım
Eşim de yardımcı olur temizliğe zaten ama söylemek lazım kendiliğinden değil

Bulaşık makinesinde deterjan yerine sirke karbonat limon tuzu denedim. Şu anda makine çalışıyor inşallah olur

bu ay çok dikkatli harcama yapmalıyız.. cebimizde az para kaldı.. yazmıştım eşimde 500 bende 400 tl. aidat ödenmemiş o da 100 ödenmeli. yani 400 er tl ile ay başına taşımamız gerek. ben dondurucuya yüklensem iyi olacak.. zaten çok şükür yağ, pirinç salça deterjanlar, dondurucuda et ve sebzeler var.. alacağımız pazardan meyve ve gerekli ufak tefek sebzelerdir.. yeter diye umut ediyorum tabi ekstra birşey çıkmazsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…