- 10 Ekim 2018
- 1.068
- 1.543
- 133
- Konu Sahibi booksmoney
-
Bu yüzden hala konuşmuyorum konuşarak çözemiyoruz çünkü tepkimi koymam gerekiyordu bu şekilde.Ben istemem acikcasi. Evi 5 dk mesafede ve her geldiginde yatili kalacak. 5 yasinda cocuk degil 13 yasinda ergen yani, evinde yatamiyor mu? Bir de haftanin 6 gunu calisiyor olucam. Her seferinde gelecek ve 2 3 gun kalacak. Daha neler.. Kaldi ki su pandemi doneminde asla evime yatili birini kabul etmezdim. Ayrica esinizin size sormadan her defasinda cagirmasi da hos degil. Evin hanimi musait mi bakalim. Bilmiyorum, bu isleri bastan sıkı tutmazsaniz sonrasi zor olur.
Ben de çok fazla insan sevmem birde evde ergen bir çocuk istemiyorum açıkçası. Bu arada eşim çağırmıyor çocuk gelmek istiyor eşimde tamam diyor. Yani bi yengene sorayım demesini bekliyorum ben çünkü ev bizim ortak alanımız.ben bu konuda cok arada kaldim acikcasi.
2-3 haftada bir 2-3 gunluk yatili ergen misafir bana fazla geldi,
ama bir yandan da senden izin almali yorumlarina katilamadim,
ne yani eve yegenimi davet ederken esimden izin mi alacagim, burasi benim evim keyif alanim degil mi.
elbette ortak karar en guzeli,
ama sizin karar verici olmanizi dogru bulmadim.
bir de 13 yas cok degisik bir yas, cocugun huyuna suyuna gore cocuksu da olabilir daha yetiskinvari de olabilir,
13 yasinda bir cocukla bir yetiskin eger cocuk yetiskinvari ise gayet guzel arkadas da olabilirler,
ben aslinda esinizle yegeninin iliskisini cok hos buldum bu yonden.
siz acaba yegen gelince kendinizi ikinci plana koyulmus falan mi hissediyorsunuz?
tam olarak bu kadar sizi sinirlendiren sey nedir?
ben sahsen cok insan sevmem, cok sorumluluk almak da istemedigim bir seydir, o yuzden bana sikligi fazla geldi.
ama bir yandan da esiniz davet ediyor, kendisi de ilgileniyorsa size ne gibi bir sorumluluk dusuyor veya ne gibi bir zorlugu var anlamadim.
Siz de o geldiginda kendinize kisisel zaman ayirirsiniz, diger haftalari zaten esinizle geciriyorsunuz.
Neticede ortak eviniz misafir gelecekse üstelik yatıya sizin de fikriniz alınmalı. Siz de kendinize göre plan yaparsınız. Kayınvalidenize söyleyin olmazsa . Sizi anlıyorum insan bıkıyor. Ben bıkmıştım çünkü üstelik dört yaşında çocuk laftan da anlamıyordu. Birsey olsa sorumlusu da ben olacaktım. Zaten dan diye lafımı da söylerim söyledim kurtuldum. Darısı başınıza .Bunu desem kıyameti koparmış olurum galiba ama en sonunda eltimi arayıp yapacağım bu olacak hiçbir şey umurumda değil çok sıkıldım bu durumdan.
Sormak, yani izin almak mı? Eşiniz neden sizden bunun için izin alsın ki?Hanımefendi kimse bana sormuyor bu çocuk bu akşam gelsin mi diye benim problemim bu. Kim olursa olsun aynı tepkiyi veririm çünkü zorunlu bir durum değil keyfe keder geliyor.
Ben de böyle düşünüyorum tamamen.1. Çocuk değil ergen, tek başına amcasına/dayısına gelebilir kalabilir.
2.Birkaç haftada bir gelmesi çok sık değil, siz de kendi planlarınızı yapın o günlerde.
3.yeni evli olunca her an dip dibe olmak gerekmiyor bazı hafta sonları ayrı vakit geçirebilirsiniz.
4. ve en önemlisi eşiniz yeğeniyle vakit geçirmekten keyif alıyor.
Siz çok haklısınız eşinizin bu konuda fikrini alması ve size hak vermesi lazımEşimin 13 14 yaşında bir yeğeni var. Çok düşkün eşime. Bu beni rahatsız etmiyor. Beni rahatsız eden şey bu çocuğun 2 3 haftada bir bize gelip birkaç gün bizde kalması. Daha yeni evli sayılırız ve açıkçası bu durumdan rahatsız oluyorum. Daha doğrusu eşimin bana sormadan çocuğa evet gel demesine sinir oluyorum. Belki ben bi plan yapıcam o günler için ama hiçbir şey yapamıyorum asla hayır diyemediği için.
Tüm gün o çocukla ilgileniyor bilgisayar oyunu oynuyorlar ben de tek başıma kalıyorum. Haftanın neredeyse 6 günü çalışıyorum ve evimde rahat edip kocamla vakit geçirmek istiyorum. Ama eşim bunu anlamıyor ve çocuk her geldiğinde kavga gürültü oluyor. Yine aramız bozuk bu konudan dolayı. Haksız mıyım sizce? Evi 5 10 dakika mesafede birinin gece bizde kalması normal mi? Çocuk dediğin ailesiyle gelir ailesiyle gider biz böyle gördük.
Sormak, yani izin almak mı? Eşiniz neden sizden bunun için izin alsın ki?
Haber verir ve planlarınıza göre gününü belirlersiniz birlikte, bu olması gerekendir.
Keyfe keder geliyor demişsiniz ya, insanlar evinize hangi zorunluluklarla gelebilirler? Mesela aileniz yada çok sevdiğiniz arkadaşınız keyfe keder akşam bir çayınızı içmeye uğrayamazlar mı? Ya da kızkardeşiniz “bu haftasonu ablamda kalayım, özleştik kız kıza olmayı” diyemez mi?
Bu durumda eşinizden izin mi alırsınız? Haber verip planlarınızı mı gözden geçirirsiniz?
Keske sunlari esine söylesen cocuga imalarda bulunacağına once evdekini terbiye etmeyi denesen. (,sen böyle dediğin icin diyorum)Sizin için böyle değil demek ki ama ben eve yatılı gelecek misafirde evde yaşayan kişinin de fikrinin alınmasından yanayım.
Birkaç haftada bir gelmesi yeterince sık benim ben çalışan bir insanım işlerimi ancak akşam gelince ya da hafta sonu yapıyorum. Etrafta sürekli dolaşacak bir çocuk istesem kendim doğururum.
Bir de baskasinin cocugunun sorumlulugunu ustlenme olayi var. Sizinki cocuk da degilmis pek,yasi buyuk. Disari kendi basina cikabilir vs. İzin versen bir cesit vermesen bir cesit. Mesela bana 15 yasinda kiz yolluyorlardi,kiz disari cikmak istiyor tek basina,izin vermiyordum. Yahu basina bir sey gelse sorumlusu benim o an. Sen nerdeydin
Canim seninkiler öyle kultur olabilir size gelip sizde zaman geçirip işlerini hallediyor, nefes almaya calisiyor, gezmek icin bahane buluyorlar belli bu yazdıklarından yani amac siz degilsiniz aracsiniz ama bu konuda oyle bi durum yokYerden goge kadar haklisiniz
Bu tam anlamiyla köy kulturu iste arkadasim. Bir teneke yogurt alan gelir gunlerce kalir köylerde,kendi esimin ailesinden biliyorum. Ben biraz terbiye ettim,darisi size insallah.
aman dikkat edin 4 günlük yılbaşı tatilide gelmesinAynen öyle cuma geliyor ve hazırlıklı geliyor kendine yedek kıyafet vs.her şeyini getirmiş bu şekilde bizde kalıyor günlerce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?