Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Arada sırada kalınmasında sorun yok ama muhtemelen haftasonu ile başlayıp temelli kalmaya giderdi olay.
Genç delikanlı adammış. Sizden önce onun istememesi lazım başkasının yanında kalmayı. Özel durumları olur banyo yapması gerekir sürekli. Canı odasına çekilmek istese yapamaz odası yok. Nasıl rahat eder ki insan aklım almıyor

Eşinizde sizinle aynı fikirde olunca sorun olmuyor ama eşiniz ailesi ile aynı fikirde olsaydı sorun olurdu

Eşime göre aramadan anne ve kardeslerinin ziyarete gelmesi dev sorun degildi aslinda bunu dev sorun eden bendim. Ben alisik değilim öyle şeylere ve cok rahatsiz oluyordum kavga ediyorduk gereksiz yere. Ama birlikte yaşamak, evli kalmak istiyorsak ikimizden birinin durumu duzeltmesi gerekiyordu mecburen ve bu ben degildim. Esim duzeltti.

Oyle oldu yani

Merhaba; benim de bir erkek kardeşim var. Aynı şehirde yaşıyoruz. Kardeşim de annemlerde kalıyor. Benim eşim ona kendi iş yerinde staj ayarlayacaktı ve aynı şehirde olmamıza rağmen iş yerine daha yakın olduğu için bizde kalabileceğini söylemişti. Burada bence bir gariplik yok. Bence siz; sizde kalmasından çok danışılmadan böyle bir şey yapmasına bozuldunuz. Yoksa çalışan çocuk ne kadar sizde kalabilir ki zaten. Genç adam ve o da ayrı bir ev isteyecektir kısa zaman sonra. Bence buradaki tek sorun size danışılmaması ve evet; bu büyük bir sorun. Eşinize bununla ilgili tepkinizi göstermenizi tavsiye ederim. Yoksa kendi hayatını kısa zamanda kuracak bir çocuk için bu kadar gerilmeyin. O çocuğa da kıyamadım şimdi.

2 yıllık evlilikte eş ailesinin 30 yıllık geçmiş hayatına hakim mi olunmuş oluyor ? Değil 2 yıl , 52 yıl olsa dahi korunması gereken temel sınırlar yok mu ?

Aile eşin ailesi. Aileye sonradan dahil olan kadın veya erkeğin birbirlerinin ailesi hakkında ; özellikle kendilerinin dahil olmadığı yıllara ilişkin yargılama veya kötü söz söyleme hakkı yok. Ahlak dışı bir hareketleri mi olmuş , yüz kızartıcı suç mu işlemişler ?

Görümceye 7 sene okul zamanında evini açıp ; okuması için destek olan amcayla yengenin ellerini öperim ben ve ancak saygı duyabilirim. Bu yüzden de görümceyle ailesini asalak ilan etmek hiçbirimizin haddi değil.

Konunun ilk açılışında ev tutma ifadesi mevcut. Tartışma esnasında konu sahibi ne söylemiş peki ? Konu sahipleri : tartışma esnasında sadece karşı tarafın değil , kendilerinin de neler söylediğini tam olarak yazarlarsa , o zaman hangi sözün neye karşılık söylendiği netleşir.

Nereye gitmiş amcasına mı

benim ailemde de gidip kalmak normal
tam "9" (dokuz!) sene babamın yeğenleri bizde kaldı...ha ama tabi başka yengelerim kabul etmedi öyle 1 seneden 2 seneden sonra canım annem vardı bi sessiz herkes bize çöreklendi, o ayrı. ama 1-2 sene herkes herkeste kalır bizde de.

"en baştan bir ev tutup çocuğu oraya yerleştirmeleri gerekliydi"...gerekliydi de bu çocuk 19 yşaında, yani kaç lira alıyordur ki? belki daha ilk işi? zaten aldığı para bellidir..onu da evlenene kadar çalışsın biriktirsin düğünde altını maltını alsın diye düşünüyorlar. o takılar böyle böyle oluyor işte...

ama kimse gelip benim iznim olmadan benim evimde öyle sürekli kalamaz kimse kusura kalmasın...
çalışan kadının evine, şu devirde, üstelik daha önce konusu olmuş kadın hayır demiş, erkek ne münasebet "her haftasonu gelirsin" diyebiliyor...bu çocuk her haftasonu gelmeycek ile olsa kadına saygısızlık bunun teklif edilmesi....

sevgili konu sahibesi;
ailelerden gelen şeyler vardır, aileyi değiştirmezsiniz.
ben de aşağı yukarı böyle bir ailede büyüdüm. çok da sayarım severim ailemi.
ama çizgilerim bellidir, kendi hayatımı kendi bildiğim gibi yaşarım.

korkarım evlenmeen öncebunu farkına varmanız gerekirdi...
aksi halde eşiniz bu kadar saygısız ve fevri (evden gitmek nedir ya!) ise sizin işiniz çok zor.

Giderse gitsin size böyle bir dayatma yapamaz, arada gelip kalsın ama düzenli olması büyük sorun ...

Sizin kardeşiniz gelse 4 ay başkasında kalıp ancak sizin çağırmanız normal olur muydu? Eşinizin kardeşi 4 ay olmuş evinize ayak bastırmamışsınız bi haftasonu gelmiş alt tarafı vay efendim niye 2 gün kalacak diye laf ediyorsunuz. Eşiniz sürekli çağıracak olsa 4 ay beklemezdi bu kadar da yabani olmaya gerek yok sizin hiç mi akraba anne kardeş evinize gelmez çalışıyor parasını da kazanıyormuş sizde kalacak olsa kalırdı

Ne yapın edin önünü kesin
Sizin erkek kardeşiniz yaşadığınız şehirde olsaydı sürekli yanımızda kal diyecek miydi eşiniz?
Ancak kendi ailelerini ön plana koyarlar.

çok tatlısınız ya :)
eşya taşımak.
acaba bir dış fırçası var mı mesela çok merak ettim.

kız çocuğu olsa hadi neyse 1-2 birşeyi olur da erkeklerin, köyde yetişmiş bir erkek çocuğunun ne eşyası olacak yavv.
telefonun şarj aletini getirdiyse şükür sebebi. bavulla ya da sırt çantasıyla mı geliyor sanıyorsunuz?

Ailesine kim kapısını açacaksa daha büyük bir ev tutsun, üç göz apartman dairesinde birlik yaşam hayalleri komik geliyor. Mesele aileden birine destek çıkmak değil, mesele buyurgan tavırlar. "Seni lütfedip karı diye aldıysam değil kardeşime, sülaleme bakacaksın." tarzı tavırlar. Ortadoğu erkeği istiyor ki karısı ilk günden ailesini kendi ailesi gibi sevsin, zarar da verseler gık demesin, saygısını bozmasın. Ama öyle bir dünya yok. Karı veya koca , kendi ailesinden birini evine almak suretiyle destek çıkacaksa eşinin rızasını istemeli, gönlünü almalı. Bundan doğacak sorumlulukları hiç değilse bölüşmeli. Öyle akşam işten gelip kardeş kardeş tşk yayıp oturmaca yok efendim, beraber iş yapılacak beraber oturulacak. Donunu orta yere s.çan, çoraplarını koltuğa sıkıştıran kocam olsa deliriyorum, kayınçoya hiç acımam. Hali hazırda kayınbaba ile yaşıyorum ben, evdeki olan biteni kızlarına anlatma huyundan dolayı çok kızmışımdır. Bir de bu var tabi, ben veya ailemden birinin bi şeyini hasbelkader duyup kendi ailesine koşa koşa yetistirmeyecek. Ben evime, mahremime birini alıyorsam benim çekirdek aileme saygı duyacak, benimseyecek. Yok öyle otel gibi gel kal,hizmet gör, benim kirasını faturasını ödediğim evde küpü doldur bir de üstüne huzurumu boz sonra çek git.

Son düzenleme:

Pijaması varmış.
Abisinden almak yerine taşıdı ise bence diğerlerini de iyi kötü taşır ya.

Görümcem eşimin erkek kardeşinden büyük ve söylediğiniz gibi zamanında aynı amcada kalmış yıllarca lise ve üniversiteyi amcasının yanında kalarak okumuş görümcem de.7 sene civarı flan
Zavallı amcanın karısı. Kardes de değil, yeğen hamalligi yapmış yıllarca,hala daha yapiyor..bir gün of yeter desin, yedi düvel ona dusman olmazsa ben de bişey bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…