- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.178
- 1.123
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Eşinizde sizinle aynı fikirde olunca sorun olmuyor ama eşiniz ailesi ile aynı fikirde olsaydı sorun olurdu
İyi de ailenin durumunu konu sahibi kafasından uydurmuyor ki. Ya da 5 gün görmeye..
Mesela konu sahibinin görümcesi de daha önce 7 sene amcasıyla kalmış. Önceki konuda yine söylemişti bu şekilde evlenene kadar birlikte kalan bir çok akrabaları var. Eşi de bu şekilde konuşmalar yapmış hatta kardeşi amcasına kalıyor diye ben dururken onun evinde kalıyor senin yüzünden diye konu sahibine çıkışmıştı.
Kardeşe ev tutmaya da sıcak bakmamıştı seni boşar gider kardeşimle ev tutarım demişti.
Gayet bariz bir şekilde konu sahibinden yüz bulsa evlenene kadar onlarla kalacak bir kayınbirader buna ses çıkarmayacak kv kp ve eşe sahip. Bunu anlamak için senelerce birlikte yaşamaya gerek yok.
Nereye gitmiş amcasına mıHanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Geri adım atmayın .Onlar alışkın hiç rahatsız olduğunu düşünmüyorum
benim ailemde de gidip kalmak normalYa bu aslında şu açıdan doğal: eşiniz öyle büyümüş. Öyle görüp, öyle öğrenmiş, çevresindekiler de öyle. Ona göre normal, olması gereken bu. Eşiniz gibi olup sonradan (hayatı, insanları tanıdıkça) değişenler de var ama bazıları bu tür değişimlere kapalı. Söylediğinize göre ablası da 7 sene amcasında kalmış mesela bana göre çok abes bir durum. Ama demek ki bazı ailelerin kültürlerinde çok normal. Eşiniz kültürel anlayışta ortak yol bulabileceğiniz biri olsa oturur anlaşırsınız ama zor görünüyor. Benim eşimin kardeşi de bir ara bulunduğumuz şehirde okudu ama çocuk kendisi gelmek bile istemiyordu. Arada bir yemeğe çağırırdım zar zor gelirdi.Hep arkadaşlarıyla falan takılırdı. Kaynınızın hiç mi sosyal hayatı, arkadaşları vs yok nasıl başkasında yaşayabiliyor onu da anlamadım.Her haftasonu gelmek o çocuk için de saçma olur. En baştan bir ev tutup çocuğu oraya yerleştirmeleri gerekliydi, arada bir yemeğe çağırırdınız, abisi ziyarete giderdi. Ama dediğiniz gibi onu da yapmazlar.
Nasıl yani öylece çıkıp gitti bu adamnereye gitmiş amcaya mı? Yengeye yazık bavulunu alan geliyor
Giderse gitsin size böyle bir dayatma yapamaz, arada gelip kalsın ama düzenli olması büyük sorun ...Hanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Ne yapın edin önünü kesinHanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
çok tatlısınız ya :)İlk kısımda sonuna kadar haklısınız. Size sorulmadan getirmek istemesi %100 hata.
Ama güncel durumda hak veremedim.
4 aydır gelmemiş. Hafta sonları gel teklifinin kabul görüp görmeyeceği belirsiz. Sonuçta kardeşi de hafta sonları için devamlı eşya taşımak istemez. Daha ilk gelişte kavga çıkaran durumuna düşmüşsünüz.
Olay kültür farklılığı değil. Tepkinizi erken vermişsiniz. Önünü almak istemeniz de anlıyorum ama koz oldu işte adamın eline.
Ailesine kim kapısını açacaksa daha büyük bir ev tutsun, üç göz apartman dairesinde birlik yaşam hayalleri komik geliyor. Mesele aileden birine destek çıkmak değil, mesele buyurgan tavırlar. "Seni lütfedip karı diye aldıysam değil kardeşime, sülaleme bakacaksın." tarzı tavırlar. Ortadoğu erkeği istiyor ki karısı ilk günden ailesini kendi ailesi gibi sevsin, zarar da verseler gık demesin, saygısını bozmasın. Ama öyle bir dünya yok. Karı veya koca , kendi ailesinden birini evine almak suretiyle destek çıkacaksa eşinin rızasını istemeli, gönlünü almalı. Bundan doğacak sorumlulukları hiç değilse bölüşmeli. Öyle akşam işten gelip kardeş kardeş tşk yayıp oturmaca yok efendim, beraber iş yapılacak beraber oturulacak. Donunu orta yere s.çan, çoraplarını koltuğa sıkıştıran kocam olsa deliriyorum, kayınçoya hiç acımam. Hali hazırda kayınbaba ile yaşıyorum ben, evdeki olan biteni kızlarına anlatma huyundan dolayı çok kızmışımdır. Bir de bu var tabi, ben veya ailemden birinin bi şeyini hasbelkader duyup kendi ailesine koşa koşa yetistirmeyecek. Ben evime, mahremime birini alıyorsam benim çekirdek aileme saygı duyacak, benimseyecek. Yok öyle otel gibi gel kal,hizmet gör, benim kirasını faturasını ödediğim evde küpü doldur bir de üstüne huzurumu boz sonra çek git.2 yıllık evlilikte eş ailesinin 30 yıllık geçmiş hayatına hakim mi olunmuş oluyor ? Değil 2 yıl , 52 yıl olsa dahi korunması gereken temel sınırlar yok mu ?
Aile eşin ailesi. Aileye sonradan dahil olan kadın veya erkeğin birbirlerinin ailesi hakkında ; özellikle kendilerinin dahil olmadığı yıllara ilişkin yargılama veya kötü söz söyleme hakkı yok. Ahlak dışı bir hareketleri mi olmuş , yüz kızartıcı suç mu işlemişler ?
Görümceye 7 sene okul zamanında evini açıp ; okuması için destek olan amcayla yengenin ellerini öperim ben ve ancak saygı duyabilirim. Bu yüzden de görümceyle ailesini asalak ilan etmek hiçbirimizin haddi değil.
Konunun ilk açılışında ev tutma ifadesi mevcut. Tartışma esnasında konu sahibi ne söylemiş peki ? Konu sahipleri : tartışma esnasında sadece karşı tarafın değil , kendilerinin de neler söylediğini tam olarak yazarlarsa , o zaman hangi sözün neye karşılık söylendiği netleşir.
çok tatlısınız ya :)
eşya taşımak.
acaba bir dış fırçası var mı mesela çok merak ettim.
kız çocuğu olsa hadi neyse 1-2 birşeyi olur da erkeklerin, köyde yetişmiş bir erkek çocuğunun ne eşyası olacak yavv.
telefonun şarj aletini getirdiyse şükür sebebi. bavulla ya da sırt çantasıyla mı geliyor sanıyorsunuz?
Zavallı amcanın karısı. Kardes de değil, yeğen hamalligi yapmış yıllarca,hala daha yapiyor..bir gün of yeter desin, yedi düvel ona dusman olmazsa ben de bişey bilmiyorum...Görümcem eşimin erkek kardeşinden büyük ve söylediğiniz gibi zamanında aynı amcada kalmış yıllarca lise ve üniversiteyi amcasının yanında kalarak okumuş görümcem de.7 sene civarı flan
Bence siz ailecek yengeye gidin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?