Kuran kursu hocalığı

Dar kafalı insana laf anlatmak zor hele ki baban amaaaan diyeceğin biri değil,anladığım kadarıyla epey muhafazakar da...işin zor anlamaz muhtemelen hatta madem istemiyosun otur evde de diyebilir
Aynen hep bunlar aklımdan geçiyor. Çok üzülüyorum çook, gözünden de düşmek istemiyorum. Tembelliğimden yada evde oturmak istediğimden değil bunu isteyerek yapamadığım için bırakmak istiyorum. Sınıfta suratsız şekilde ders vermek çocuklara da haksızlık.

Benim de bütün sartlarim sizin gibi bu mesleğe uygun. İstesem çoktan girerdim. Ama öğretmenlik bana göre olmadığından hiç ugrasmadim..

Hem çocuklarım büyüsün isteyen olursa bedelsiz öğretir vakit ayiririm teke tek. Ama sınıf ortamı bana hiç uygun değil. Hem ücretini aldıktan sonra bu meslek de diğerleriyle aynı. Gönüllü yapsaniz neyse.

DGS ile geçiş yapip dört yıllığa tamamlayarak ve KPSS ye girerek memurluk da yapabilirsiniz.

Babaniz kafaniza silah mi dayadi? Yarin istifanizi verin ,yerime de kadrolu biri atandi beni gorevden aldilar dersizniz cok basit.
Bu kadar hayiflanmayin.

fahri ogreticimisiniz kadrolu mu? Daha dogrusu kpss ye hazirlancam demissiniz kpss olmadan nasil atandiniz ki? Çunku bu alanda atanmak zordur biraz oyle babam dedi kabul ettim hemen başladim goreveyle olmuyor malesef

İşte bu yüzden insanların çocuk yaşta dini eğitime ağırlıklı olarak yönlendirilmesine karşıyız. Kişi kendi kararlarını kendisi verecek yaşa gelmeden böyle büyük sorumluluklar altına zorla itilmemeli. Sonra böyle isteksiz olursunuz tabi mesleğiniz hiç size göre değil belli ki. Halbuki doğru bir yönlendirme ve anadolu lisesiyle kendine göre bişey bulabilirdin. Üstelik hassas bir konu olduğu için baban tarafından yanlış anlaşılmaktan korkuyorsun haklı olarak. yine de konuşmakta fayda var biraz kızar belki ama sonradan başka bir işte daha mutlu ve yararlı olduğunu görünce fikri değişebilir.

İçeriği farklı ama öğretmensin bişeyler öğretmek güzeldir yalnz içinde yoksa mutsuzsan çalışma bende mutsuz olduğum bi işi yapamazdm

İşinizden zevk almıyorsanız bırakın. Sonuçta babanız yaşarmıyor sizin hayatınızı

Ben de yıllardır Kuran kursu öğreticisi olabilmek için uğraştım,gönlümde hep bu meslek vardı..Din kültürü öğretmeni de olabilme durumum vardı fakat Allah nasip etti ,aralık ayında sınava girdim ve atandım..Ama çok zorlu bir süreçti,atanıncaya kadar sınav sınav gezdim..Ama sizi de anlayabiliyorum,sevmeden de bu iş zor,her iş zor olduğu gibi..siz sanırım fahri görev yapıyorsunuz.. Görevi bırakabilseniz çok kolay bu durumda..

Anlamadığım baban neden senin için karar veriyor niye bu kadar müdahale ediyor

Senin için karar veren bir baban var bence al karşına ve burada yazdigin seyleri ona anlat ve karar ver de!

anlayacağını pek sanmıyorum.Çünkü ahiret için en uygun mesleğin bu olduğunu düşünüyor. Keşke severek yapabilseydim ama olmuyor ki offf

Ne alakası var insanların karnı doysun diye ekmek yapan fırıncı, giyinsin diye elbise diken terzi, barınsın diye binalar yapan mimar mühendisler inşaat işçileri, bir insanın hayatını kurtaran doktorlar vs ahiret için daha az bi şey mi yapmış oluyor?

Babanızın zihniyeti bozuk. İnsanlığa faydalı olan her meslek kutsaldır. Önce babanıza bunu anlatın.

2. Üniversiteni oku . Herhangi bir okuldan mezun yada öğrenci olman lazim. Sınava girmeden okuyabilirsin açıköğretim.

Bende imam hatip mezunuyum.Hayalimdeki meslek ya kuran kursu hocasi olmak yada din kültüru vaya edebiyat öğretmeni olmaktı.malesef benim dönemimde şartlar uymadıgı için olamadım.Ama bir işi severek isteyerek yapmamakta çok zordur eminim.Babanızla tatlıbbir dille konuşun derim.Umarım hayalinizdeki mesleği yaparsınız.

21 yaşında kocaman reşit olmuş bir genç kızsınız. İsterseniz kimseye sormadan evlenebilir, kendi üzerinize mülk vs. edinebilirsiniz. Hükümetiniz size bu hakları tanıyıp size bağımsız bir birey olduğunuzu söylerken hala çocuk gibi babanızın sizi yönlendirmesine bir dur deme zamanınız geldi de geçiyor. Bugün mesleğinize karışan yarın evleneceğiniz adamı beğenmez, kendi istediğiyle evlenmenizi ister. Hayatınızda bu kadar söz sahibi olmasına izin verirseniz ileride çok geç olabilir. Bu hayat sizin hayatınız, babanızın değil. Kırılmasını da gerekirse göze alacak ama hayatınızın iplerini de elinize alacaksınız.

Cnm aslında kuran kursu hocaliginin çok avantaji var evlendiğinde çalışma saatleri çok uygun.alicilari çok açık hanımlarla meşgul oluyorsun ve çok yorucu tempolu bir meslek değil.cociklarin olduğunda filan çalışma şartları güzel.bunlari bikezdaha dusun.ilerde neden bıraktım diyepisman olabilirsin.peki hangi mesleği kendine uygun buluyorsun??? Hayalini soylermisin

Bende Kur'an kursu hocalığı yapıyorum yani resmiyette olmasa da yapıyorum çocuklarla iletişim im çok iyidir çok severim kadinlarla da fena değildir her neyse birilerine biseyler öğretmek Hemde herhangi bişey değil yani bu öğrettiğin Allah'ın dinini anlatıyorsun hem dünyalık hem ahiretlik hem öğretiyosun hem öğreniyorsun hatta calisma saatlerinden tut istediğin gibi ders işleme vs bi sürü güzel yanı var elbette sevmiyor saniz size göre değilse bırakın sonuçta sevmediğiniz işin hakkını veremezsiniz çok zor olur. Ama son bi kez daha düşünün hiç bir zaman sevemeyecekseniz yapacak bişey yok tabi .son karar da daima size ait

Bence guzel cumlelerle babana mektup yazip birakabilirsin.
Onu ne kadar sevdiginden, bugune kadar hep arkanda oldugu icin ne kadar mutlu oldugundan ve kiymetini bildiginden bahset.
Diger arkadaslarin dedigi gibi doktorluk vs mesleklerinin de kutsal oldugunu anlatarak devam et, bu isi her zaman gonullu olarak yapmak istedigini ama ogretmenligi sirf senin gozune gormek icin istedim babacim ama mutlu degilim lutfen beni anla ben kpss calismak istiyorum vs diye mektubu sonlandir :)

Tamam ogreticiligi sevmiyor olabilirsin ama o zaman sevdigin bir alani kesfedip ona yoneleceksin.

O alanda basarili olup babana ispatlayacaksin baska alanda da basarili olabilecegini.

Benim babamda bana hemsire olmam icin tutturmustu.

Sağlik meslek lisesine gidip direk 2 yillik hemsirelik okuyup hemen hemsirelige baslamami istiyordu.

Ben istemedim ve direttim. Gerekirse kavga cikti ama inat ettim. Anadolu lisesine gittim.

Sonra universite sinavina girdim. Bu seferde 4 yillik hemsirelik yazmam icin baski yapti. Yazmadim. Matematik ogretmenligi yazdim.

Sirf beni vazgecirmek icin matematik cok zor bitiremezsin sen o bolumu felan dedi ve ben yuksek ortalamayla bitirdim.

Sonra kpss ye hazirlandim. Beni dinleyip hemsire olsaydin simdi atanmistin simdi bakalim kac sene ugrasacaksin atanmak icin dedi ben ilk senede atandim.

Simdi matematik ogretmeniyim. Zerre pisman degilim hemsire olmadigima.

Babamda anladi sana haksizlik ettim iyiki beni dinlemedin istedigin meslekte direttin diyor.

Sana soyleyecegim kendine bir b plani yap ve o yolda basarili olmak icin ilerle. Basarili oldugunu gordukce baban sana hak verecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…