Kuran kursu hocalığı

Bende bir kuran kursu hocası olarak şunu söylüyorum;
Bulunduğunuz mevkinin kıymetini bilin.
Aslında ahiret için en tehlikeli mesleği siz yapıyorsunuz yani sorumluluğunuz çok büyük. Yeni nesil hocaları iseniz umarım kuranı hakkıyla öğretiyorsunuzdur ve umarım eski hocalar gibi sadece Arapça ogretmiyorsunuzdur. Kuranı kerim anlamıyla dosdoğru öğretildiği taktirde sizin dediğiniz gibi güzel bir hizmete ve mevkiye dönüşebilir.

Sormayn ya hayretler içerisindeyim bir Kur'an hafızı olarak
Neden kuranı kerim bütün insanlar okusun anlasın diye indirilmedimi. Anlamını bilmediğimiz kurani duvarami asalim atalarımız gibi. Allah ayetlerinde defalarca uyarmasına rağmen siz neden bunu garipsiyorsunuz. Alışmışsınız insanlarin hocalardan din öğrenmesine. Sen okuduğunda ne anlıyorsan emin ol bende okuduğumda aynısını anliyorum.

Aksini falanmı iddia ettim ne alaka?
Nerde yazıyor onu merak ettim din hizmeti adına para almak haramdır falan diye onu sordum ben arkadasa.

Aksini falanmı iddia ettim ne alaka?
Nerde yazıyor onu merak ettim din hizmeti adına para almak haramdır falan diye onu sordum ben arkadasa.
Ona istinaden yazmadim elerine almışlar meali hayretler içerisindeyim dediğiniz için yazdım.

Arkadaşlar konu dağılıyor farklı yerlere çekiyorsunuz. Hepiniz çok sağolun yardımlarınız için. Evet hocalığım şuan için zaten geçiciydi , isteksiz olduğumu belirttim, ne yapmam konusunda fikir almak istedim. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun.Ben babamla da konuşup çözüm bulmaya çalışacağım inşallah. Konu artık uzamasın rica ederim, birbirinizle tartışma haline girin diye açmamıştım.

kesin bir çizgi belirtildikten sonra herkesi bağlaması lazım. Hüküm varsa insanların tercihine kalmış bir mesele yoktur ortada.

Ezbere konuşmuş olunmasını kastettim o arkadaşta o cümleyle onu kastetti başka yerlere çekmenin anlamı yok.
Kuran ezbere konusulmayacak kadar ciddi ve sorumluluğu büyüktür. Neyse tartışmaya gerek yok bu günde. Herkesin kadir gecesi mübarek olsun.

İnsan hayatının en önemli 2 kararından biri iş seçimi.
Siz bunu babanıza bırakmışsınız, tabiiki boğulursunuz.

Zorlamayla olacak iş değil, bırakın elbette.
Sevenlere, hakkını verenlere bırakın.

kesin bir çizgi belirtildikten sonra herkesi bağlaması lazım. Hüküm varsa insanların tercihine kalmış bir mesele yoktur ortada.
Öyle tabiki. Hükümler net aslında. Ayet de verdim önceki mesajda. Hatta birçok peygamber de biz karsiligini Allah'tan alırız demiştir ve birçok ayette de geçer bu. Bir de dikkat edersek en büyük öğretici olan peygamberlerin her birinin birer mesleği var zaten. Allah'ın emirlerine rehberlik ediyorlar ve bu konuda da bizlere büyük örnek oluyorlar. Her neyse bilmeyenler de faydalanmıştır inşallah. Kadir gecemiz bu geceye rastlamis ise gecemiz de mübarek olsun. Rabbim hidayete erdikten sonra da ayaklarimizi dini üzere sabit kılsın.

Amin

Bu sözünüze itirazım yok haliyle tabiki türkçesini okumak lazım.
Msj atın demişsiniz ya kaynağınızı merak ettim ben.
Off muhafazakar muhabbeti olan her konuda, radarların açık.

Niye bunu yapıyorsun? Niye terk edilen, aldatılan kadınlara yazmıyorsun?

Vizyonuna hizmet ettiğin aşikar,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…