kuzenimin evlilik dışı çocuğu

Çocuğu nüfusuna eşiniz mi alacak? Eşiniz bilse ne olur bilmese ne olur ? Sırf kadını yargılamak için açılmış konudan başka bir şey değil bu. Ayrıca neden mahcup olsun? Sizin değer yargılarınıza uymuyor diye mi ? Herkesin kendi hayatı, kadın sorumluluğun arkasında durup çocuğunu doğurmuş. Bakacak olan o, siz kaygılanmayın bu kadar.

Eşinizi hiç bir şekilde ilgilendirmez herkesin kendi hayatı. Ha bana sorarsanız belki bende ön yargılı yaklaşırdım yaşamadam Assllaaa demem yani.

Ama madem olmuş birşey, yargılayan gözlerle bakmaktansa hiç görüşmeyin o çocuğa yazık.
Yavrum hayata bir sıfır yenik başlamış zaten babasız, bide o bakışlara maruz kalmasın..

Eşinize ne pardon? Kadın aldırıcam dese bu sefer de günahına girme dersiniz, değil mi? Yaptığı gurur duyulacak ya da utanılacak bir durum değil. Basit bir neden sonuç ilişkisi
Kuzeniniz hayat kadını değilse bebeğin babası elbet bellidir, açacağı bir babalık davasıyla çatır çatır nafakasını da alır, bebeğinin baba adı da nüfusuna yazılır.
Elbette ben de bebeklerin evlilik içi doğması gerektiği fikrindeyim, özellikle bizim gibi kafayı iki bacağın arasına takmış insanların yaşadığı toplumlarda. Ama olmadıysa ve hamile kaldıysa kadın aldırsa bir dert aldırmasa bir dert.
Bakabilen bence doğursun zaten, sırf evlilik dışı diye çocuk aldırılmaz. Bakamayacak olan da uçkuruna sahip çıksın.
Bunun dışında eğer o bebeğe ahlaki gerekçelerle diğer yeğenlerinizden farklı davranacaksanız, çocukla iletişim halinde olmayın. Yeterince fazla insan ona p.ç olduğunu söyleyecek zaten, yakından bu ithamı hissetmesine hiç gerek yok.

Evlilik yapmadan cocuk Sahibi olanlarin Adam yerine konmadigini da okuduk şükür...
Konu sahibi arkadaşım,burda eşinden saklaman gereken bi durum yok, eşini ilgilendiren bi konu değil, Ama illaki bi yerlerden duyacaktır senin söylemen en doğrusu...

ister evlilikle olsun, istersen evlenmeden çoçuk sahibi olunsun insan dünyaya getirdiği çoçuktan neden mahçup olsun

tabii dik duracak eğri büğrü durulacak birşey yokk ...kendi istediği için dünyaya getirmiş kabul etmiş
sıkıntıyı siz yapıyorsunuz . o yapmıyorr

bebişi sevin... önyargılarınızı bir kenara koyun olan olmuş.... onunda doğumu kaderde varmış demek ki...

Kuzeni tebrik ediyorum valla. Gururlu davranmasıyla da çok iyi yapmış. Beklemiyordunuz tabii, dumur oldunuz. Sizin için üzüldüm.
Yani siz kimsiniz ki sizin karşınızda mahçup duracak? Kocasına söyleyemiyormuş. Kocanız kim? Tepkisinin ne önemi var? Kadının çok umrunda olsanız önce size sorardı zaten çocuk yapmayı. Kendinizi fazla önemseyip havalara girmişsiniz. Kadına helal olsun, kimseye prim vermeden hayatına bakıyor.

Cidden aksam aksam sinirlerim bozuldu. Yok cocuk evlilik ici dogmadi diye sogmakmis bilmem ne bilmem ne. Ya o minnacik yavrunun günahi ne. Nasi bi toplum bu, bu düsünceler nereden geliyo. Bi ufacik bebege nasi soguk davranilir onu bile anlamiyorum ztn. Ben bebek gordugumde eriyip gidiyorum, ister evlilik disi dogsun ister evlilikde yani bunun farki ne? Bi imza hislerinizedemi yön veriyo? O anneyide kutluyorum iyikide dogurmus. Umarim cocugunu en guzel sekilde buyutur.

Neden mahcup olsun, neden utansin?
Bu dusunceler yuzunden evlilik disi hamile kalanlar bebeklerini aldiriyor zaten, herkes evlenecek diye bir kural yok, istemis, yaptiginin arkasinda durmus ve dogurmus. Cesareti ve dik durusundan oturu tebrik etmeniz gerekirken neden uyanmadigini sorguluyorsunuz ya pes...
Aldirsa katil derdiniz, aldirmadi mahcup degil diyorsunuz, ne yapsaydi intihar mi etseydi?

Kesinlikle katiliyorum yorumunuza.Boyle akraba olmaz olsun..dussun de bi tekme de akraba vursun.Ezik durmasi lazimmis heralde.Cocuga isinamamis

Katılıyorum ben de. Herkes aynı günah/ sevap, doğru/yanlış ayrımına sahip olmalıymış gibi bakıyoruz hayata. Ve bunun sonucunda da insanları bize uymayanı ayıplıyoruz, dışlıyoruz. Farklılıkları kabul edemiyoruz hiç. Dünyadaki cehennemin ana sebebi bu değil mi?
Ya burada kaç evli kadın gördük kazayla hamile kalıp da kürtaj konusu açan. Şimdi bu ahlaklı bir durum mu oluyor, meşru bir durumun içinde oldu diye?
Bir de diğer yeğenleri ile bir tutamıyormuş. Burada kahkaha atacaktım. Bir tek bana mı absürd geldi bu? Sanki annesi misin, ya da direkt kardeşinin çocuğu mu bu da bu kadar kasıyorsun şu meseleyi? Aslında kasmıyor fakat yargılıyor, komşunun kızı da böyle bir olay yaşasa onu da yargılardı. Bunu da şuradan anlıyorum, ziyarete gittiğinde bebeğin annesi gururlu tavırları varmış, sanki çok matah bir şey yapmış gibi. Ne yapacaktı ya? Size karşı çok mahcubum, ben ahlaksız bir kadınım, bebek de günah tohumu falan mı demeliydi? Bu konu sahibini rahatlatır mıydı acaba? Biraz da ağlayıp perişan olsaydı mesela?
Annenin nasıl biri olduğu bizi ilgilendirmez, bizler insan olduğumuz için bebeği düşünüyoruz. Ve siz de onun toplum tarafından damgalanmasına bir katkı sağlayacaksanız, lütfen onlardan uzak durun. Hem bebek evlilik dışı olduğu için, içinize sinmiyormuş zaten.

Sorun ne biliyor musun? O kadın "ezik" bir tavır takınsaydı, kadına cık cıklayıp vah vahlayıp kendilerinin ne kadar namuslu olduklarına "başlarında bir erkek olmasına" şükredeceklerdi ama evdeki hesap çarşıya varmadan bozuldu. O da ne başka tür kadınlar da varmış.
Annelik nikahla meşruiyet kazanan bir durum değil, doğurmak ya da evlat edinmekle meşruiyet kazanan bir durum.
Ben anlayamıyorum, çocuk evlilik dışıysa ısınanamak ne?
Belediye başkanından izin almadan sevişip gebe kaldıysa sana ne? Evlilik dediğimiz kurum en nihayetinde soyu meşru tutmak için sonradan icat edilmiş bir kurum. 21. yy'da bebeğin babasını bir damla kanla kanıtlayabiliyorken öyle bir kutsiyet atfetmenin manası yok.
Kadın kürtaj olsa, bu sefer yine tü kaka. Bir de kendilerine verilen öneme bak "Eşime söyleyeyim mi?" Pardon da siz kimsiniz yani?
Kadın niçin sizin düşüncelerinizi önemsesin yani?
Vallaha ben evlilik dışı hamile kalsam, gelmişim zaten 30 yaşına kimseyi takmam, doğurur, pamuklara sararım çocuğumu.

Söyleyemediklerime tercüman oldun ağzına sağlık:)

İşte kadının yüzsüzlüğüne(!) karşı konu sahibinin takındığı tavıra biz halk arasında, başkalarının acılarından beslenme sendromu diyoruz. O kadın utanmış, başı eğik, ezilmiş olsaydı konu sahibi daha mutlu olacakmış baksana? Böyle olmadığı için garibine gitmiş ve daha da ayıplamış.
Hayır sen ısınamasan ne olacak? İşin bu boyutu var, çocuğun sana ne gibi bir ihtiyacı olabilir ki?
Eşi sanki karar mercii, bir de çekiniyormuş ya. Ne yapabilir senin kocan, kan bağı bile bulunmayan T.C. vatandaşına?

Benim kardeşimde 30 yaşinda bekar, gelip dese ki abla hamileyim, mutluluktan çıldırırım herhalde :))
Yeğenime de p.ç diyecek adamın alnını karışlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…