- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
- Konu Sahibi rehordi-cui
-
Yaygın ams
Yaygın ama aile kavramı dejenere orda...Aile kavramını aşağı çeker.Babasız çocuklar desteksiz bir şekilde yetişmiş olur..Erkekleri böyle zaptedemiyoruz öyle iyice free takılırlar. .
İyi bir fikir değil genel manada..
Anne her tanıştığı insana "bu da benim gayrımeşru çocuğum, babası da kabul etmedi" demez herhalde. "Babası vefat etti" der geçer, kim nereden bilecek?konu esinize soylemeseniz de duyulmayacak mi? Burada da kuzen kahraman ilan edilmis okudugum kadariyla hepsini okuyamadim ama. Toplumumuz tutucu o cocugun neler cekecegini dusunmek gerek anneye helal olsun demekle bitmiyor. Ustelik eski es nafakayi kesebilir anne de her zaman basinda mi. Madem bir iliskisi vardi en azindan korunmaliydi
Cocuga acidim yazik.
Anne her tanıştığı insana "bu da benim gayrımeşru çocuğum, babası da kabul etmedi" demez herhalde. "Babası vefat etti" der geçer, kim nereden bilecek?
Gururluydu biraz mahcup olması gerekmezmiydi dedinizde pes doğrusu. Niye gittiniz ağlayıp zırlayacagini düşünüp acidiniz iki beylik laf etmeyide düşündünüz baktıniz olmadı dert oldu size
Agziniza saglik kizlar.Kuzeni tebrik ediyorum valla. Gururlu davranmasıyla da çok iyi yapmış. Beklemiyordunuz tabii, dumur oldunuz. Sizin için üzüldüm.
Yani siz kimsiniz ki sizin karşınızda mahçup duracak? Kocasına söyleyemiyormuş. Kocanız kim? Tepkisinin ne önemi var? Kadının çok umrunda olsanız önce size sorardı zaten çocuk yapmayı. Kendinizi fazla önemseyip havalara girmişsiniz. Kadına helal olsun, kimseye prim vermeden hayatına bakıyor.
Iyi akşamlar arkadaşlar. Benim bi kuzenim var. Kendisi biraz farklı birisiydi her zaman. Yakın bir zamanda öğrendim ki hamileymis ve gecenlerde de duydum ki doğum yapmış. Hatta ziyaretine de gittim ama eşime söyleyemedim. Çünkü evlilik dışı ilişkiden dunyaya gelmiş bir bebek. Eşime söylemeli miyim bilmiyorum.
Hadi onu da geçtim ben neden diğer kuzenlerimin çocuklarına yaklaştığım gibi yaklasamadim neden onyargiliyim. Çok garip hissediyorum. Ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.
Iyi akşamlar arkadaşlar. Benim bi kuzenim var. Kendisi biraz farklı birisiydi her zaman. Yakın bir zamanda öğrendim ki hamileymis ve gecenlerde de duydum ki doğum yapmış. Hatta ziyaretine de gittim ama eşime söyleyemedim. Çünkü evlilik dışı ilişkiden dunyaya gelmiş bir bebek. Eşime söylemeli miyim bilmiyorum.
Hadi onu da geçtim ben neden diğer kuzenlerimin çocuklarına yaklaştığım gibi yaklasamadim neden onyargiliyim. Çok garip hissediyorum. Ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.
Ailesinin erkekleri reddetmis kadınları kabullenip hediye filan gondermisler hatta. Babasının belli olduğunu ama istemediğini soylemis. Ben açık açık konismadim. Nufis cuzdanini çıkartmış yani babasi nüfusuna almamış kabul etmiyor çocuğu. Ben ziyaretine gittim ama o kadar gurur duyulacak birsey yapmis gibi davranıyordu ki insan azıcık mahçup olmaz mi bilmiyorum ben mi fazla tutucu davranıyorum ama herkes kabul edecek mecbur diye düşüncesiz davranilamaz ki. O masumun ne gunahi var da ona böyle bir hayati layik gördü. Kendisi calismiyor eski eşinin verdigi nafaka ve annesinden aldigi parayla ayri evde yaşıyor.
vallahi kadına helal olsun kimseye zorla yamanayım deyip çocuk doğurmamış
kontrolsüzce sevişip hamile kaldım aldırayım deyip günaha girmemiş
kadın kendine güvenmiş çocuk yapmış paşa paşa da bakar çocuğa
bizim ülkede zor bir sürü şeyle karşılaşacak ama bir şekilde büyütecek
benim bu tür konularda asıl kızdığım evli olmasına rağmen doğum kontrolüne doğru düzgün kullanmayıp sorunlu ve boşanmaya giden evliliklerini belki kurtarırım diye çocuk yapanlar
çocuğu yapıp daha sonra keyfi olarak kürtaj yaptıranlar ( tecavüz çocuklarını demiyorum )
yada sevgilisini evliliğe ikna etmek için adamı kandırıp çocuk yapanlar
bunların hepsine karşıyım ama bu kadına hiç bir şey demenin kimsenin hakkı yok
konu fakesede gerçekse de umarım çevrede yaptığının sorumluluğunu alıp kimseye muhtaç kalmayan kadınlar olur
konu sahibi ise eşime nasıl anlatayım diyorsa hiç anlatmasın kuzeniyle de buluşmasın kadına yardımcı olmayacaksa
ayrıca eşine ne ki
Gercekten gurur duyulacak bi sey yaptigi icin oyle davranmasi normal degil mi?Ailesinin erkekleri reddetmis kadınları kabullenip hediye filan gondermisler hatta. Babasının belli olduğunu ama istemediğini soylemis. Ben açık açık konismadim. Nufis cuzdanini çıkartmış yani babasi nüfusuna almamış kabul etmiyor çocuğu. Ben ziyaretine gittim ama o kadar gurur duyulacak birsey yapmis gibi davranıyordu ki insan azıcık mahçup olmaz mi bilmiyorum ben mi fazla tutucu davranıyorum ama herkes kabul edecek mecbur diye düşüncesiz davranilamaz ki. O masumun ne gunahi var da ona böyle bir hayati layik gördü. Kendisi calismiyor eski eşinin verdigi nafaka ve annesinden aldigi parayla ayri evde yaşıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?