kuzenimin evlilik dışı çocuğu

Anladım evet Türkiye için haklı olabilirsiniz, ama genellikle gelişmiş ülkelerin çocuk yetiştirme anlayışları farklı. 18 yaşında bir çocuk kendini geçindirebilecek kabiliyete ve olgunluğa sahip oluyor. Her zaman hayran olmuşumdur :)

Ama keşke benim gibilere bir torpil geçilip makul görüleydi.E evlenemiyorum yaşım da sınırda.Hoşlandığım ama evlenmem çok da uygun düşmeyen benden küçük birinden. Ne kötü emellerim var:)

Pardon da konu sahibi siz keşke kafanızda bu düşüncelerle o ziyareti yapmasaydınız biraz ikiyüzlülük olmuyor mu?Tabii ki gurur duyması normal gizli saklı doğurup bir yere atsa yada kürtaj olsa utanırdı.Aslan gibi sahiplenmiş çocuğunu cesur bir kadınmış helal olsun

Anne her tanıştığı insana "bu da benim gayrımeşru çocuğum, babası da kabul etmedi" demez herhalde. "Babası vefat etti" der geçer, kim nereden bilecek?

Abartmayin ya, helal olsun aslan anne bravo falan, yaptigi cok yanlis, cocugu dogurmakla evet dogrusunu yapmis ama evlilik disi hamile kaldigi icin mahcup olmali bence de. Neresinden bakarsan bak, yanlis bir olay cunku bu. Ama mahcup olup olmadigini da biz bilemeyiz, yani belki sizin yaninizda guclu durup geceleri icten ice uzuluyor olabilir ya da o yasta anne olmus kadina ne dogru ne yanlis ogretemezsiniz, ama bebegi sevin, o her seyden habersiz bir masum. Esinize de soyleyebilirsiniz, oyle saklayacak bir durum degil.

Anne her tanıştığı insana "bu da benim gayrımeşru çocuğum, babası da kabul etmedi" demez herhalde. "Babası vefat etti" der geçer, kim nereden bilecek?

Sansi varsa inanirlar ama duyulursa mahallede dedikodu sonra okulda yayilir ve hicbir sey gizli kalmaz dunyada.

Eşinize söylemekden neden çekiniyorsunuz
eşiniz sizin kuzenin yanına gitdiğini bilse sizin kötü kadın olacağınizı mı düşünüyor? (Yalnış anlamayın kötü niyetle söylemiyorum bazı erkekler öyle düşünüyor ya ondan)
Belki kuzeniniz de istemiştir evlenmek cocugun babasiyla birlikte büyütmek bebegini ama adam belliki şerefsiz çıkmış cocugu nüfusuna bile geçirmemiş
bazen evdeki hesap çarşıya uymaz belki kuzeninde de öyle olmuştur
ve bu zamanda çoğu insanlar evlilik öncesi svgiliylen beraber yaşıyorlar ve ilişkiye giriyorlar bunlar yapılınca da hamile kalmak çok da anormal bir durum değil belki kuzeniniz hamile kalmak istedi belkide hatayla oldu ama oldu ve evet günah ama herkesin günahi kendine ve herkesin başına benzer olaylar gelebilir insanoğlu çiğ süt emmiş
yarın ne olur bilemeyiz
ön yargılı davranmayın kuzene o onun tercihi ona göre dogrusu buymus ve bencede dogrusunu yapti

Herkesin hayati kendine,bu arada insanin kinadigi başina gelmeden ölmezmiş unutmayin bunu.bu durum bunu yaşayan dışïnda ilgilendirmez şahsen.ben eşime anlatirdim ama olumsuz birşey sõyletmezdim ve söylemez zaten.

Gururluydu biraz mahcup olması gerekmezmiydi dedinizde pes doğrusu. Niye gittiniz ağlayıp zırlayacagini düşünüp acidiniz iki beylik laf etmeyide düşündünüz baktıniz olmadı dert oldu size

Agziniza saglik kizlar.

Evlilik disi da olsa dunyaya gelmiş bir bebek :)
Ve bence vazgecmemiş olmasindan cok daha cesaretli birsey yapmis. Asil mesele aldirip kendi icinde yasamak degil , asil mesele kim ne derse desin o cocugu dogurmak.
Evlilik disi da olsa o kuzeninin cocugu...

canım öncelikle kuzenini tamamen kahraman ilan etmeyeceğim, tamamen suçlamayacağım da. suçlu, çünkü korunmamış. biriyle evlenmeden beraber olması kimseyi ilgilendirmez ahlak bekçisi değiliz biz. tabiki bişeyler yaşayabilir, ama korunmalıydı. çünkü o çocuk dünyaya geldiğinde annesi kadar bi babayı da haketmiyor mu? babaya bişey demiyorum çünkü dersem küfür ederim, adamın zaten kendisi küfür olmuş ben daha ne diyeyim.. çocuğu kabul etmemiş, çekip gitmiş sorumsuz vicdansız herif.

onu da geçtim, bu kadın hiç çalışıp ayakları üstünde durmayacak mı? kim bakacak bu çocuğa herkes bi önyargılıyken. çok sıkıntı çekecek, çocuğa yazık. baba sevgisinden mahrum büyüyecek. bi yanı eksik olacak. annesine bişey olsa gidecek kapısı olur mu allah bilir.. çok üzüldüm cidden.

suçlamadığım nokta ise, hamileliğini öğrendikten sonra onun sorumluluğunu alıp doğurmuş, aldırıp canına kıymamış bebeğin.

ama sana tavsiyem kuzenini yalnız bırakma yanında ol. onun şu an desteğe ihtiyacı var, güven duyabileceği bi dosta ihtiyacı var. başı sıkıştığında sana gelebilsin. bebeği de sev onun suçu ne de önyargıyla bakıyorsun? burda suçlu arıyorsak bu suçun büyüğü o babası olacak pisliktedir. kuzeninin suçu da bir erkeğe güvenip korunmamak, ondan hamile kalmak.

konu içeriğine yorum yapamayacağım fakat eşiniz ile ilgili kısma takıldım
siz yetişkin bir insansınız (evli olduğunuza göre), iyiyi kötüden ayırt edemiyor musunuz da eşinizden çekiniyorsunuz?
ziyaret etmek bir tercihti, kendi öz iradenizle böyle bir tercih yapmışsınız, bunun arkasında dimdik durmalısınız
yani eşiniz sizin aklınıza güvenmiyor mu?

ha, olayı yanlış bulabilir
o zaman da yapması gereken "ben bundan hoşlanmıyorum, bir daha ziyaret etmesen olur mu" diye sorması lazım size
şu eşlere karşı azıcık dik durmak lazım

Merak etme o da kendi yediği naneyi biliyor. da kuyruğu dik tutmaya çalışıyor.

Gercekten gurur duyulacak bi sey yaptigi icin oyle davranmasi normal degil mi?
Aldirsaydi gogsunu gere gere mi gezecekti.
Evladina sahip cikmis, sizin gibi davranacak herkesin ne dedigini umursamamis, her seyi goze almis ve cocugunu dogurmus.
Utanacak bi sey var mi bunda?

Eşinizden çekinme sebebiniz, sülalenizde gayrimeşru olarak adlandırılan bir bebek dünyaya geldi ve o bunu duyduğunda artık sizi yargılayacak, akrabalarınıza kötü gözle bakacak, nasıl insanlarsınız diyecek diye düşünüyorum.
İyi de, çocuk sizin değil, babası kocanız değil.
Sizin ahlak algılarınıza göre yanlış, ters hatta günah da olabilir, saygım var düşüncenize ama; bir başkasının hayatı yüzünden eşinizden çekinmek hatta bu durumdan utanmak hem haddinize değil hem de sizi hiçbir şekilde alakadar etmez.
Yaşanılan durumdan utandığınız için anlatamamak hele, acayip bir algı.
Siz kendi hayatınızla ilgilenin, başkalarının sevabı da günahı da kendine kalsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…