Kuzenlerin evliliği ve sevgili ilişkisinin düzeyi ...

benim bir kizim bir oglum var
benim vucudumda olustular , benden ciktilar , kardesler

buyuyecekler , evlenecekler , cocuklari olacak yani benim torunlarim, canlarimin canlari

sonra kizimin cocugu ile oglumun cocugu evlenecek ve seks yapacak oyle mi?

sapikliktan baska bitsey degil , ha kizimla oglum yapmis bunu ha onlarin cocuklari ne farki var??

nasil midesi aliyor insanlarin anlamak mumkum degil

Kuzenle evliliği doğru bulmuyorum 1. 2. Hatta 3. Nesilden bile olsa fark etmez.

Fikrime gelicek olursak
1. işin içinde hep akrabalar olacağı için evlenmeme durumunuzu düşünün. Naparsınız?

2. Evlendiğinizde herkes size müdahale etme hakkına sahip görecek kendini. Ne de olsa aile büyükleri hala teyze dayı amca olacak. Buna hazır mısınız?

Bizden 1 nesil önce sülalemizde akraba evliliği var. Evlilikleri çok b.ktan. Boşanma durumları çok büyük sıkıntı.

Kuzenler evlenip hiç engelli çocuk olmayan da var olayı iç savaşa dönüştürmek neden ? Böyle evlenip çok çok mutlu olanlar var mesela ablam mesela kayinpederim kayinvalidem çok şükür ne eşimlerde nede ablamlarda böyle bir engellilik söz konusu değil bence insanlık önemli ve önemli olan beyinleri engellilere denk geLip onlardan çocuk yapmamak akraba yabancı ona buna bakmyo bu durumlar lütfen aykırı bir evlilik tipi gibi yanstlmsn
İlla görünürde birşey olması gerekmiyor eşimin anne babasıda akraba evliliği hiç bir sorunları yok çocuklarda ama eşimde gece körlüğü var ve tedavisi yok körlük sonu netten bakarsanız akraba evliliklerinden kaynaklandığı yazıyor :KK51: onu geç görümcemde hiç bir sorun yok ama çocuklarında bir dünya şey çıkıyor sürekli drlarda elbette etkisi büyük genden gene taşınıyor

su konudaki yorumlari goren sanir uzaydan gelmis bu forumun uyeleri? siz nerede yasiyorsunuz arkadaslar ? etikmis gelenek mis yillardir kuzenlerle evleniyor insanlar bu memlekette. elimi sallasam kuzeniyle evli birine carpiyorum. ben sahsen akraba evliligi istemem ama bu igrenc ensest kardes mardes laflari nedir?
herkes sizin ailenizde mi buyudu ? ben kuzenlerimle hic de kardes gibi yetistirilmedim. kizlarla arkadas erkeklerle karsi cins olarak buyutuldum. cogu insan da boyle .
bilimsel olarak da kuzen kardes degildir. genlerinizin 12.5(7.31% - 13.8% arasinda ) ortak yani vardir. kardeste ise genlerinizin %50 si ortaktir.
bu oran dayi/teyze/hala/amca/dede/nine % 25 tir.
dunyanin sayili ulkelerinde kuzen evliligi ensest kapsamina girer ve izin verilmez. cogunlugunda ise serbesttir.
dunyanin bazi bolgelerinde dayi/teyze/hala/amca ile evlilik de serbesttir.
herseyi kendi deger yargilariniza uydurmaya calismayin artik. tasvip etmeyebilirsiniz ama kusma simgesi, ahlaksizlik yakistirmasi falan ayip.
akraba evliliginden olacak sakat dogma orani ise bu evlilik adina elestirilebilecek olan tek seydir.
o da 40 yasini gecmis bir kadinin sahip oldugu oranla aynidir.

İlla görünürde birşey olması gerekmiyor eşimin anne babasıda akraba evliliği hiç bir sorunları yok çocuklarda ama eşimde gece körlüğü var ve tedavisi yok körlük sonu netten bakarsanız akraba evliliklerinden kaynaklandığı yazıyor :KK51: onu geç görümcemde hiç bir sorun yok ama çocuklarında bir dünya şey çıkıyor sürekli drlarda elbette etkisi büyük genden gene taşınıyor

Bilemiyorum allah yardımcıları olsun insallah

su konudaki yorumlari goren sanir uzaydan gelmis bu forumun uyeleri? siz nerede yasiyorsunuz arkadaslar ? etikmis gelenek mis yillardir kuzenlerle evleniyor insanlar bu memlekette. elimi sallasam kuzeniyle evli birine carpiyorum. ben sahsen akraba evliligi istemem ama bu igrenc ensest kardes mardes laflari nedir?
herkes sizin ailenizde mi buyudu ? ben kuzenlerimle hic de kardes gibi yetistirilmedim. kizlarla arkadas erkeklerle karsi cins olarak buyutuldum. cogu insan da boyle .
bilimsel olarak da kuzen kardes degildir. genlerinizin 12.5(7.31% - 13.8% arasinda ) ortak yani vardir. kardeste ise genlerinizin %50 si ortaktir.
dunyanin sayili ulkelerinde kuzen evliligi ensest kapsamina girer ve izin verilmez. cogunlugunda ise serbesttir.
herseyi kendi deger yargilariniza uydurmaya calismayin artik. tasvip etmeyebilirsiniz ama kusma simgesi, ahlaksizlik yakistirmasi falan ayip.
akraba evliliginden olacak sakat dogma orani ise bu evlilik adina elestirilebilecek olan tek seydir.

+100.

Bana göre de kuzenim kardeşim yani onu farklı gözle göremem ama gören de görsün banane yahu.Tek etik olmayan kısmı biyolojik olarak dengesizlik yaratması,o da doğanın kanunu zaten.Ha ama doğada kendi kanunu kendisi çiğner sıklıkla.Bu kadar abartılması bana anlamsız geliyor açıkçası,2 yetişkin sonuçta.

Neyse ama asıl garip olan konu sahibinin konuyu açıp ortadan kaybolması bence.

buyuyecekler , evlenecekler , cocuklari olacak yani benim torunlarim, canlarimin canlari

sapikliktan baska bitsey degil , ha kizimla oglum yapmis bunu ha onlarin cocuklari ne farki var??

Heh bunu böyle anlatsan birine "Ayyy iğrenç yaaa" der ama kuzen evliliği deyince "Nolcak yaa hem birbirlerini görmemişler, kuzen kardeş değil bir kere taam mıaaa" oluyor. Kardeş görmen için illa aynı anadan ya da babadan olmanıza gerek yok. Kuzen de bir akraba evliliğidir, doktorlar bir taraflarını yırttı akraba evliliklerinden doğan hastalıkları, oluşabilecek problemleri, kendi çocuklarına olmasa dahi torunlarına olabilecekleri anlatmak için ama yoook bir şey toplumda yapılyorsa o illa doğrudur. Toplumda bir şeyin "yapılıyor olması" onun doğru olduğu anlamına gelmiyor.

ben kuzenlerimle hic de kardes gibi yetistirilmedim. kizlarla arkadas erkeklerle karsi cins olarak buyutuldum. cogu insan da boyle .
Şahsen beni rahatsız eden şey tam da bu. Karşı cinsten olan herkesi potansiyel partner olarak görmek. İnsanın cinsel olarak arzulayabileceği insanların bir sınırı olmalı. Mesele ortak gen değilse amca yeğen de olabilir o zaman? Ama ona ıyy, kuzen ok.

Heh bunu böyle anlatsan birine "Ayyy iğrenç yaaa" der ama kuzen evliliği deyince "Nolcak yaa hem birbirlerini görmemişler, kuzen kardeş değil bir kere taam mıaaa" oluyor. Kardeş görmen için illa aynı anadan ya da babadan olmanıza gerek yok. Kuzen de bir akraba evliliğidir, doktorlar bir taraflarını yırttı akraba evliliklerinden doğan hastalıkları, oluşabilecek problemleri, kendi çocuklarına olmasa dahi torunlarına olabilecekleri anlatmak için ama yoook bir şey toplumda yapılyorsa o illa doğrudur. Toplumda bir şeyin "yapılıyor olması" onun doğru olduğu anlamına gelmiyor.
tatlim o yuzden boyle tane tane anlattim
igrencligini anlar belki savunanlar diye
aslinda daha farkli fikirlerim de var bununla ilgili ama yazip da banlanmak istemiyorum :bicak:

Kardeş yarısı bnada öyle geliyodu hep ama hiç tanışmayn kuzenler var
benim ablam ve teyzemin oğlu yani ..
ablam kapinin önünde arkadaslariyla otururken teyze oğlu geliyor memleketten kapida ablamı görüyor ve aşık oluyor ama kim olduğunu bilmeden teyze oğlu eve giriyor sonrasinda ablamda eve giriyor bakiyorki teyze oğlu teyzesinin kizi çıkıyor biryil gizli seviyorlar birbirlerini sonra teyzem gelip istiyor babacim akraba diye vermek istemesede halalarim babama verdiriyor sevdikleri için birbirlerini
Vee mutluson ablam evlenip 5 çocuk sahibi oluyor üçünü evlendirdi üçüncü torun yolda ..
eniştemle çok mutlular keşke evlilikler hep böyle olsa

Bazı yorumlardan da anlıyoruz ki kimi sülalelerde boşuna haremlik-selamlık oturulmuyormuş. Karşı cinslerin hepsi birbirine potansiyel partnerse ( nikâh düşmesi) demek ki...
Bizde de kuzen kardeş görülür, asla evlenilmez. Akraba akrabadır, potansiyel partner/eş başka.

Biz de öyle yetiştirildik. Benim de birçok kuzenim birbirleriyle evli. Ama ben kuzenlerimle evlenip seks yaptığımı düşününce ya da torunlarımın seks yaptığını düşününce midem bulanıyor. Ne yapayım?

+1
Kardes cocuklari onlar ya,
Biz, bize bisey olsa kardeslerimiz var onlar sahip çıkar diye dusunuyoruz...

Kuzenini hiç tanımıyo olmak bu onunla evlenilebileceği anlamın gelmiyo.. Akraba evliliği ülkede çok olabilir ama bu doğru olduğunu göstermez.. Çünkü yanlıştır.. Hiç görmediğin amcanla da evlen o zaman? Hayırdır yani.? Ya da dayınla.. Olur mu öyle şey? Bunun için alim olmaya gerek yok.. Okullar da derslerde akraba evliliğinin neden doğru olmadığını anlatan basit cümleler var.. Bizden önceki nesil ve hatta ondan önceki nesil cahillik etti diye aradan onca yıl geçmiş hala cahilliğe devammı diyelim... İsteyen istediği ile sevişsin evlensin kime ne.. Ama yanlışa da yanlış diyelim müsade edin de..

Back
X