kv çıldırmış olmalı

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.939
12.760
408
İstanbul
merhaba hanımlar konum kvm.. haftasonu eşimin ailesini yemeğe alacağım. Eşimin erkek kardeşi nişanlı, nişanlısını da çağırayım dedim. önce kv me sordum çağırayım mı diye o da olur dedi.. çağırdım kızcağız memnun oldu.. şimdi benim süpersonik kv aramış eşimi.. kıza harçlık vereceksiniz diye tutturmuş, nişanlı kız evimize ilk kez gelince para verilmeliymiş, adetmiş..böyle saçma adet mi olur ya benden 2 yaş küçük kıza niye harçlık vereyim ben.. Üstelik kredi ödememiz var(ev aldık, ona da hiç memnun olmadılar ya neyse) , sıkışığız , 3 kuruşun hesabını yapıyoruz.. hem ayın 14ünde gelecekler, maaştan 1 gün önce, cep delik cepken delik.. hanımlar sizce ben ne yapayım??

merhaba hanımlar konum kvm.. haftasonu eşimin ailesini yemeğe alacağım. Eşimin erkek kardeşi nişanlı, nişanlısını da çağırayım dedim. önce kv me sordum çağırayım mı diye o da olur dedi.. çağırdım kızcağız memnun oldu.. şimdi benim süpersonik kv aramış eşimi.. kıza harçlık vereceksiniz diye tutturmuş, nişanlı kız evimize ilk kez gelince para verilmeliymiş, adetmiş..böyle saçma adet mi olur ya benden 2 yaş küçük kıza niye harçlık vereyim ben.. Üstelik kredi ödememiz var(ev aldık, ona da hiç memnun olmadılar ya neyse) , sıkışığız , 3 kuruşun hesabını yapıyoruz.. hem ayın 14ünde gelecekler, maaştan 1 gün önce, cep delik cepken delik.. hanımlar sizce ben ne yapayım??

Ayyy ne saçma bayram mı harçlık vereceksin.
Bir de eve gelen elti adayın hiç hoş olmaz.
Belki küçük bir hediye verebilirsin.
Para nedir yaa. Çok çirkin kizcagiz size darilir.
Supersonik kaynanazin fikri olduğunu bilmezse.
Siz ona küçük bir hediye alın.

Böyle adet hiç duymadım askere gidecek gence üniversite kazanan öğrenciye duydum ama kaynina vardı diye eltiye harçlık verme hiç duymadım:D:D
Tabiki vermiceksiniz, hadi siz ona yemeğe gidiyor olsanız ufak bi hediye alın derdim ama o da yok... ha tabi yemeği eltinin şerefine veriyosaniz iş değişir kv haklı cikabilir:KK53::KK53:

ohh herkesin aynı fikirde olmasına çok sevindim.. demek ki sorun ben de değilmiş :) pek muhterem kvm deymiş.. Taman kv m de bayramda geldiklerinde bana harçlık verirdi ama bizim durumumuz çok farklı eltisi olcağım ben kvsi değil ki.. üselik kız benden 2 yaş küçük 20 yaş değil.. el öptürüp harçlık mı vereceğim :)

Kaldı mı bu adetler yahu? Kız geleneksel biri değilse anlam veremeyebilir hareketinize. Ayrıca çok meraklıysa kendi versin kayınvalideniz.

Hiç duymadım , çok saçma .
Ilk kez geliyorsa belki incelik olsun diye ufak birşey alıp getirebilir (beklenti yaratmak istemem tabii ) . Siz de eğer isterseniz ufak bir hediye verebilirsiniz , maksat gönül hoşluğu . Para vermek çok çirkin bence .

Evlendikten sonra el opmesine gidildiginde gelin o eve ilk kez gidiyorsa gonulden kopan bir hediye verilir bizde. Misafirlige gidilirken verilen cep harcligida nedir. Atmis kafadan.

sen niye verıyor musun ki kendi versin. siz eltisiniz :KK53:
senin veya eşinin vermesi amma saçma

Cok afedersiniz kayinvalideniz bi taraflarindan adet uydurmus. Vermeyin harclik falan kiza rezil olursunuz.

o adet bizde de var. sana vermisler miydi peki. yahu 20 tl verin her iki tarafinda gonlunu görün :)

Kaynana taktik yapmış. Bu vesile ile kız size darilip kızacak aranız acilacak,ve bum iki elti daha baştan mesafeli ve güvensiz olacak.kaynana da rahat edecek.kötü gelin belli olmuş. Piyango size vurmuş. Oyuna gelmeyin;)

O ne sacma adetmiş ya

Back
X