Kv görümce kurnazlığı mı ?

E bu da kurnazlik değil mi ? Kadının payına siz cokeceksiniz. Siz masum mu oluyorsunuz boyle ? Evi aldiginizda neden sadece eşinin üstüne görümce ve enisteyi kabul etmiyorsunuz madem eşin ev alırsa tapuyu hisseli yapsın annesiyle çok merhametliyseniz ?
Görümcemin payını verdiktrn sonra neden hisseli yapayım. Bizim payımızı versin kendi üzerine yapsın o zaman?

Daha yeni evliyim. Evimde kv annesi ve torununu istememem çok normal diye düşünüyorum. Bizim kredi çekemeyeceğimizi bile bile durup dururken ev almaya karar vermeleri ve eniştenin apaçık çökmeye çalışması normal mi sizce ?
Sanırım çok iyi bir insansınız Allah size kvniz onun annesi torunu torbasıyla yaşlanmayı nasip etsin ben o kadar iyi olamıyorum
Yani kayınvalide ile yaşamak zorunda değilsiniz de ev bile getirmeyecek bir arsa için de bu kadar sorun çıkarmanız da yani. Alın payınızı çekilin madem. Kadının kendi payı ile ev almak hakkı.

Maaş dediğiniz de kuş kadar bir şey zaten. Nasıl araba alınabilecekse o paraya.

Zaten kv biraz beklese biz görümcenin payını verip kv ile ev alıp eşimin üzerine yapmak istiyoruz. Biz de o süreçte kendimiz kirada yaşamayı düşünüyoruz. Ama kv hiç oralı olmayıp acele etmeye çalışıyor. Benim anladığım el birliğiyle enişteyi ev sahibi yapacaklar

Ee bu da aynı şey değil mi? Enişte yani görümce üzerine almasın ama siz alın. Hem de görümce aynı evde yaşarken siz kayınvalide ile yaşamayın. Kayınvalide ölünce de aslında kızına geçebilecek payı da sizde kalsın.

Sizinki görümceninkinden daha akıllıca (!) bir fikirmiş.

Yani kayınvalide ile yaşamak zorunda değilsiniz de ev bile getirmeyecek bir arsa için de bu kadar sorun çıkarmanız da yani. Alın payınızı çekilin madem. Kadının kendi payı ile ev almak hakkı.

Maaş dediğiniz de kuş kadar bir şey zaten. Nasıl araba alınabilecekse o paraya.

Ee bu da aynı şey değil mi? Enişte yani görümce üzerine almasın ama siz alın. Hem de görümce aynı evde yaşarken siz kayınvalide ile yaşamayın. Kayınvalide ölünce de aslında kızına geçebilecek payı da sizde kalsın.

Sizinki görümceninkinden daha akıllıca (!) bir fikirmiş.
Anlamadığınızı düşünerek anlatayım. Diyelim ki aynı durumdasınız. Eşinizin payını vermeden görümcenizin eşi ev sahibi olacak ne yapardınız?

Hanımefendi anlama güçlüğünüz mü var yoksa kvmin parasıyla araba alıp bide ev almaya çalışan görümcemin eşi misiniz ya hu bu ne hırs. Eşime payını verseler zaten banane aksine çok mutlu olurum kendilerine de bir ömür boyu mutluluklar dilerim
Kaynanin parası sizi bağlamaz. İstediği şekilde harcar. Sizden para istiyor mu ?
Eve giren 4 maaşla geçiniyorlardır. Siz hayatınızda maaşla ev alındığını gördünüz mü?
Kv haklı olarak yaşlılığında bir ev sahibi olmak istiyordur. Ben hak verdim şahsen. Hep genç kalmayacak bugünün yarını da var. Onların yerinde olsam eşinizin parasını verir gönderirdim.

Kiracı olmak kolay değil,yaşamayan bilmez. Bugün 4 olan seneye 8. 8 olan seneye 16-20 hatta. Artık maaşla hem kira ödeyeyim hem geçineyim devri bitti.
Emekli maaşı 7000 ki kv nin 7000 de almıyordur. 4 maaş toplamı 30bin bile değildir.haftalik pazar alışverişi 300-400₺ 4 maaş 4 maaş diye kendini ve eşini dolduruyor da.

Kv kirada. Kuzı ve eniştesi yanında yasıyor. Yaslı teyzeyi de düşünün. Siz ve eşiniz dahil olmadan bakılıyorlar.varsa bir miras ev alınması tabi ki mantıklı. Kirada oturmasın kadın. Payını alsun gerisini bıraksın anneye. Eşiniz neden karsı çıkıyor.

Görümceniz olmasa kv ve annesinin her işi ile siz ve esiniz ilgilenecek. Görümce ne büyük iş yapıylr farkında değilsiniz.
Alnından öpülesi yorum.
Konu sahibi bunu idrak edebilse keşke.
Görümcesi olmasa tamamiyle kv ile ilgilense bırak miras düşünmeyi borca girip kv ye ev alır tek yaşayabilmek için.

Görümcemin payını verip eşimin üzerine ev almaktan bahsediyorum
Hanımefendi arsa kayınpederinizden kalmış 3 hisse siz diyorsunuz satınca görümcenin hissesini verip kayınvalidenin hissesiyle eşimin hissesini birleştirip eşimin üzerine ev alacağız. Kayınvalide ölünce kayınvalidenin hissesinden kızına da miras düşüyor anlatabildim mi? Böyle yaptığınızda eşiniz kayınvalidenin hissesine “çökmüş” oluyor yani. Orada kız kardeşinin de payı var.

Kaynanin parası sizi bağlamaz. İstediği şekilde harcar. Sizden para istiyor mu ?

Emekli maaşı 7000 ki kv nin 7000 de almıyordur. 4 maaş toplamı 30bin bile değildir.haftalik pazar alışverişi 300-400₺ 4 maaş 4 maaş diye kendini ve eşini dolduruyor da.
Evet bizden para istiyor. Emekli maaşı da 8 binin üzerinde üstelik ikisi de öyle. Görümce ve eşi mutfak masrafı dışında hiç bir şeye destek olmuyorlar. Ama kvnin özel hastane masraflarını bile biz karşılıyoruz yetmiyor götürüyoruz götüremiyorsak taksi parasını veriyoruz

Kadının malı yok. Kpden miras var. Damat da kimsenin payını vermeden ev sahibi olmak istiyor. Buna karşı çıkmak mı ayıp?
Kp den miras kalan mal ev sahibi olmayan yaşlı başlı insanındır kaldı ki insanların araba alması bile gözünüze dokunmuş niyetiniz tavrınız belli sizi kınıyorum

Tamamen bilmediğim için soruyorum;
Tapuyu hisseli olarak alsalar, krediyi de eşit miktarlarda hep beraber ödeseniz olmuyor mu?

Ev işi nereden mi çıktı? Tabi ki alacak. Bu devirde 2 ay sonra kıra ne olacak belli değil.
Yalnız mal 3 ortaklı anladığım kadarı ile nasıl ipotek gösterilecek ki? Eşinizin satışa niye karşı çıktığını anlamadım. Satılsın sonra herkes payını alsın. Onlar da ev alsın. Siz çok yanlı bakıyorsunuz. Hem beraber yaşasınlar, hem eve ne gerek var düşüncesi kötü.

Tamamen bilmediğim için soruyorum;
Tapuyu hisseli olarak alsalar, krediyi de eşit miktarlarda hep beraber ödeseniz olmuyor mu?
Yok maşallah olmuyor. Hatta biz tapu kv üzerine olsun krediyi ortak ödeyelim dedik onu da kabul etmiyorlar. Eniştenin üzerine olması lazım diye diretiyorlar. Zaten enişte üzerime olmayan evin kredisine neden destek olayım bile dedi

Back
X