Kv görümce kurnazlığı mı ?

Aslında ortada bakma yok görümce eşini ve çoçuğunu alıp annesinin düzenine gelmiş. Anne halihazırda zaten kendi annesine bakıyormuş kendi yağında kavrulan bir tip miş.
Görümce ve eşi annesinin düzenine gelip işe girmiş ve mevcut çoçuğunu annesine bırakıp çalışmaya başlamış. Yani ortada anne'ye bakma durumu yok.
Görümce ve eşi arsayı teminat gösterip anne'ye ev alacağız sana bakacağız ayağı ile resmen gazlayıp konu sahibinin eşini saf dışı bırakmak istiyorlar.
İki tarafta gayet akıllı yazık kv'ye yaşlığında rahat etmek için çabalıyor kendince
Ay Allahım çok şükür sonunda anlayan biri çıktı. Kv damadının üzerine ev yapmaya çalışmasa zaten 1-2 sene içerisinde biz kredi çekebileceğiz sorun kv beklemek istemiyor bi an önce eniştenin üzerine ev almak istiyor

Anladığım kadarıyla görümce ve siz de aynı planı yapmışsınız. Bir kardeşe payını verelim annenin payıyla kendi payımızı birleştirip ev alalım… Makul bir öneri ikiniz için de…Böyle paylaşma biçimi genelde anne ile birlikte yaşayan ve onun giderlerine saha büyük destek olan kişiyle yapılır. Çünkü, herkes payını alır pay sahiplerinden genelde anne bağış yapar. Bu konuda pek birşey yapamazsınız. Gelecekte de yer satılsa anne size payını vermeyebilir. Payınızı alıp yolunuza bakın.

Ay Allahım çok şükür sonunda anlayan biri çıktı. Kv damadının üzerine ev yapmaya çalışmasa zaten 1-2 sene içerisinde biz kredi çekebileceğiz sorun kv beklemek istemiyor bi an önce eniştenin üzerine ev almak istiyor
Evi görümcenin üzerine yapsa da birşey değişmez ki.

Borç deseler yine problem yok. Enişte kredi çekecek ödemeyi de kv maaşıyla yapacak. Kv ölürse de ev enişteye kalacak yani. Kimse pay almasın kvye ev alınsın dedik enişte kvye kredi çıkmıyor o yüzden ben çekeceğim kendi üzerime olmayan ev için de kredi çekmem diyor. Biz kvye bekle biz çekeceğiz paylarını verelim ev eşimin olsun diyoruz kv beklemiyor
KV maaşı ile ödenecekse ev masrafı da o zaman enişte tarafından karşılanscsk. Sonuçta bir şekilde kadına birinin destek olması gerekecek ev sahibi olması için. Arsadan gelen pay ne kadar yaklaşık olarak?

Kv ve annesinin yükü tamamen onlarda olsa hiç problem değil zaten. Hastaneye gidecek olsalar biz götürürüz para isteseler biz veririz hastalandıkları zaman yemeklerini bile yapıp götürmüşlüğüm var görümce bi makarna yapar çekilir kadın Allah rızası için çorba ister hastalanınca. Görevleri tabii ki yapıyoruz problem yok ama hem maddi hrm manevi destek olup bir de paydan vazgeçmek mantıklı mı sizce
Canım az önce uzun bir yorum yaptım.
Onu iyice oku olur mu.
Kötü anlamda demiyorum.
Ama kv ye ev alınırsa çok rahat edersin.
Yoksa senenin yarısını onla geçireceksin.
Buna tahammül edebilir misin?
Evden bir tabak çorba götürmek
Birkaç kere hastaneye götürmek kolay
Ama bir yaşamak çok zor.
Allahım kimsenin başına vermesin.

Zaten eşimin hakkı verilse problem yok. Eşimin hakkı verilmeden enişte devreye girip ev almaya çalıştığı için problem

Ev annenin üzerine olsa fikir mantıklı ama bu şekilde sanki enişte uyanıklık yapıyor. En iyisi satılsın, herkes ne yapıyorsa yapsın. Yada arsa üzerine anneye küçük bir ev yapılabilir. Kiradan kurtulur.

Eşim payını vermeye yanaşmadıkları için karşı. Payını verip eniştenin üzerine ev alsalar bile kabul ediyoruz biz. İpotek meselesi de şöyle enişte diyor ki hepiniz haklarınızı bana satmış gibi gösterin ben orayı ipotek ettirip ev alayım diyor. Eşimin hakkı kaynıyor yani
Böyle birşeye ise asla izin vermeyin. Orası ipotek gösterilip ev alınmaz ki. Ev alırken zaten alınan ev ipotek gösterilir. Hiç gerek yok

Ev eniştenin üzerine olacak. Enişteden bana ne mirası kalacak acaba açıklar mısınız
Eniştenin konut kredisi kullanabilmesi için, ev mecburen eniştenin üzerine olacak!
Eniştenle kocan notere gidip, şu ada parselde kayıtlı taşınmaz ortak mülkiyettir şeklinde bir sözleşme yaparlarsa, evin borcu bittikten sonra da, enişten evi kv nin üzerine devrederse hiçbir sorun kalmaz.
Sen burada enişten, "bana ne, ben evi vermem" diyormuş gibi konuşuyorsun, ama anladığım kadarıyla olay öyle değil işte.
Tekrar yazayım, konut kredisini kim kullanıyorsa ev onun üzerine olur!

Hayatta en nefret ettiğim şey- eşlerin onları bağlamayan miras hakkında söz sahibi olmaları,burunlarını sokmaları.

Eşimin isterse 157 tane arsası olsun,evlilik içerisinde beraber alınmadıysa ne merak ederim,nede fikir beyan ederim.

Anasından danasından kalmıştır veya benimle evlenmeden önce alınmıştır. Bu konuda dış kapının mandalıyım.

Hani çocuğum olur onun geleceğini gözetlerim,o da yok.

Benimde malıma mülküme fikir beyan edilsin istemem. Ne münasebet.

Konu sahibi akıllıyım sanıyorsunuz ama iticisiniz

Kaynanin parası sizi bağlamaz. İstediği şekilde harcar. Sizden para istiyor mu ?

Emekli maaşı 7000 ki kv nin 7000 de almıyordur. 4 maaş toplamı 30bin bile değildir.haftalik pazar alışverişi 300-400₺ 4 maaş 4 maaş diye kendini ve eşini dolduruyor da.
4 maaş konusunda ben de böyle düşünüyorum. Görümce ailesiyle zaten çocuğu için gelmiş,anca mutfak masrafına katkısı olur. Onların maaşını saymak anlamsız geldi bana. Anasına bakıyor desek hayır diyor konu sahibi ama eve giren maaş söz konusu olunca onları da sayıyor. Bu şekil değerlendirme yapılmamalı benim fikrim.

Arsayı satıp herkes kendi payını alsın ya da zaten ev annenin üstüne olursa yine eşiniz annesi vefat ederse kendi payını alır. Mantıklı olan sanki anneye ev almak

Eşim de aynısını düşünüyor. Ama o yerin parası ev almaya yetmezmiş o yüzden her durumda enişte kredi çekecekmiş. Kredi vermeleri için de evin onun üzerine olması gerekiyormuş
Ee eşiniz payını aldıktan sonra sizi ilgilendiren ne, enişte kredinin üzerine kalma ihtimalini gözönünde bulundurarak kredi çekmeyi teklif etmiş. İstemiyorsaniz, eşiniz kredi çeksin madem

4 maaş konusunda ben de böyle düşünüyorum. Görümce ailesiyle zaten çocuğu için gelmiş,anca mutfak masrafına katkısı olur. Onların maaşını saymak anlamsız geldi bana. Anasına bakıyor desek hayır diyor konu sahibi ama eve giren maaş söz konusu olunca onları da sayıyor. Bu şekil değerlendirme yapılmamalı benim fikrim.
Tabi ki yani. Kadın emekli maaşı alsa kuş kadar ,dul maaşı alsa zaten pazara yetmez. Kv 1 ay tahammül edemiyor ama eve giren paranın ceteresini tutuyor. 2 yetişkin 1 çocuk olarak aylık 30 bin giderimiz var. geçen gün pazarda 400 ₺ gitti lüks hiç bir şey almadım. Kv nin mali yok diyor kp den miras kaldı diyor😂 kayinpederin mirası nasıl kayınvalidenin olmuyor onu da anlamadım. Hukuktan çok anlamam ama zaten paydan daha fazla almıyor mu eş ? Eniştenin aldığı arabaya takmış adamın aldığı araba en fazla 300-400binliktir. O arabalar da minimum 20 yaşında km si yüksek oluyor.

Tabi ki yani. Kadın emekli maaşı alsa kuş kadar ,dul maaşı alsa zaten pazara yetmez. Kv 1 ay tahammül edemiyor ama eve giren paranın ceteresini tutuyor. 2 yetişkin 1 çocuk olarak aylık 30 bin giderimiz var. geçen gün pazarda 400 ₺ gitti lüks hiç bir şey almadım. Kv nin mali yok diyor kp den miras kaldı diyor😂 kayinpederin mirası nasıl kayınvalidenin olmuyor onu da anlamadım. Hukuktan çok anlamam ama zaten paydan daha fazla almıyor mu eş ? Eniştenin aldığı arabaya takmış adamın aldığı araba en fazla 300-400binliktir. O arabalar da minimum 20 yaşında km si yüksek oluyor.
%25 es alır kalanı çocuk sayısına bölünür.

%25 es alır kalanı çocuk sayısına bölünür.
Hadi ya az alıyormuş eş. Babamdan sonra bütün mal varlığı annemdeydi. Belki reşit değiliz diyedir. Annemden sonra hepimize eşit kaldı diye hatırlıyorum ( avukat öyle demisti sanki) ama biz daha mal mülk meselelerine girmedik detay bilmiyorum. Bilmediğim bir konu hakkında bilgi verdiginiz için teşekkür ederim.♥️

Biz anladık sizi de. Sizin anlamadığınız su. İnsan yaşlanınca bu toplumda böyle kim ona yakınsa, aynı evde kalırsa onu işliyor bak biz yanındayız diğer çocuk nerde diye?Yaşlı da bana kimden fayda varsa diye o tarafa geçiyor. Bunun bir sürü örneğini gördüm. Burda da öyle ya da böyle onlarla kalan kızı ve damadi.
Eşiniz annesi ile başbaşa konuşsun. Evin eniştenin üzerine olması durumunda ilerde sokakta kalabilecekleri o anlatsın.

Hanımefendi arsa kayınpederinizden kalmış 3 hisse siz diyorsunuz satınca görümcenin hissesini verip kayınvalidenin hissesiyle eşimin hissesini birleştirip eşimin üzerine ev alacağız. Kayınvalide ölünce kayınvalidenin hissesinden kızına da miras düşüyor anlatabildim mi? Böyle yaptığınızda eşiniz kayınvalidenin hissesine “çökmüş” oluyor yani. Orada kız kardeşinin de payı var.
Oh rahatladım valla.

Biz anladık sizi de. Sizin anlamadığınız su. İnsan yaşlanınca bu toplumda böyle kim ona yakınsa, aynı evde kalırsa onu işliyor bak biz yanındayız diğer çocuk nerde diye?Yaşlı da bana kimden fayda varsa diye o tarafa geçiyor. Bunun bir sürü örneğini gördüm. Burda da öyle ya da böyle onlarla kalan kızı ve damadi.
Eşiniz annesi ile başbaşa konuşsun. Evin eniştenin üzerine olması durumunda ilerde sokakta kalabilecekleri o anlatsın.
Hanımefendi de kaynananin payıyla sadece kocasının üstüne ev istiyor. Bu durumda da onlar kurnaz oluyor.

Hadi ya az alıyormuş eş. Babamdan sonra bütün mal varlığı annemdeydi. Belki reşit değiliz diyedir. Annemden sonra hepimize eşit kaldı diye hatırlıyorum ( avukat öyle demisti sanki) ama biz daha mal mülk meselelerine girmedik detay bilmiyorum. Bilmediğim bir konu hakkında bilgi verdiginiz için teşekkür ederim.♥️
3 kardesseniz anneniz dahil herkes %25 alır.

Back
X