Kv görümce kurnazlığı mı ?

Hanımefendi de kaynananin payıyla sadece kocasının üstüne ev istiyor. Bu durumda da onlar kurnaz oluyor.
O da yanlış es ölse , Allah gecinden versin. Bu sefer de ev karısına kalacak. En doğrusu kvnin üzerine ev. Ama o zaman da benim tecrübem gördüğüm hep bu yönde kim yanında kalıyorsa o kişi yasliyi işliyor. Biz buradayız diğer evladın nerde diye. Kv bence kızının üstüne yapar bir süre sonra. Ben olsam satıştan payımi alır çekilirdim.

Yalnız enişte aşırı kurnaz. Evini kapatmış gelmiş kv evine çökmüş. Allah bilir yemeğini yaptırıyor faturalar mutfak masrafı azaldı. Şimdi de kalan arsaya çökmeye çalışıyor.
Herkes neden enişteyi haklı bulmuş anlamadım.
Konuyu fazla sakin anlatıyorsunuz bence. Enişte bayağı bayağı sizi dolandırıyor. Evi alınca 3 sene sonra kv yi de başınıza atar. Keyfine bakar.

Payını alıp çekilirse görümce ve enişte kendi uzerlerine kredi çekip ev alacak. Krediyi çeken kişi mecburen tapuyu üstüne alacak gelin hanımın tahammül edemediği bu zaten. Enişte neden ev sahibi oluyor. Adam kredinin geri kalanını kendisi ödeyecek ve kayinvalideyi ölene kadar bakacak çünkü gelin hanım kv yi istemiyor. Yani çok da haksızlık yok bence. Kadın birlikte yaşamak şartıyla payını kızına verecek. Örneğin ; Ev 1 milyonsa kadın ve kızının 500 bini varsa kalan 500 bini ekstra faiziyle enişte ödüyor zaten.faizlerde küçümsenecek kadar değil.

Kalan krediyi faiziyle enişte ödeyecek ama. Bu zaman da enişteye haksızlık olmuyor mu. Onlar krediye karismayacak.

İşte evi alınca öyle olmayacak. Kadınin yükü ağır gelecek. Annenize niye sadece biz bakıyoruz diyecek. İki taraf da çakallık peşinde. Kadın da klasik kim bana bakarsa ona yanlayim derdinde. İşte tüm sorun para aslında.

Şöyle bir ihtimal de var. Enişte uyanıksa, görümce kocacıysa ilerde o eve çökerler, kaynana da ya ortada kalır ya da konu sahibinin üzerine. Ben bu durumda konu sahininin endişene Hak veririm ama tabi şahısları tanımayınca da yorumu bu kadarla kalıyor

İki taraf da kurnaz. İki taraf da diğerinin payını verip, annelerinin hakkına tümden çökme derdinde.
İyi de koskoca adam bakım derdi olmayan kv ve onun annesi ile niye aynı evde yaşasın ki maddi çıkarı yoksa. Bana garip gelmedi. Tabi ki de birikim için kabul etmiştir.

İlerdeki gelinim çok mutlu olacak tek çocuk Allah nasip ederse 1 ev 1 de araba bırakırım. Oğlumu evlendirince de kocamla kendimize yetebiliyorsak ayrı evimizde oluruz kendimize yetemiyorsak da huzurevine su yaşanılan duruma bak. 2 ucu b.klu değnek. Herkes annenin payını alma derdinde. Kadında ortada kalma korkusu. Çok yazık.

Teyzemin kp çok varlıklı bir adam. Karısı da sessiz sakin yumuşak başlı bir kadin.Karısına dedi ben ölursem mal mülk uğruna seni sokağa atarlar , kimse sana bakmaz.(8 çocuk) gitti karısının adına bir hesap açıp, belli bir miktar döviz para koydu. mal mülkü de pay etti ,ölünce dağıtilması için vasiyet imzaladı. Eşine de ekstra bir ev bıraktı.

Zaten problem para olmayan yerde başlıyor. Üç kurusluk arsanın peşinde herkes. Konu sahibi aman kv beklesin diyor da iki gün sonra kvnin annesi ölse, kızı da evine dönse kadın kirayı ödeyemez.

Zaten problem para olmayan yerde başlıyor. Üç kurusluk arsanın peşinde herkes. Konu sahibi aman kv beklesin diyor da iki gün sonra kvnin annesi ölse, kızı da evine dönse kadın kirayı ödeyemez.
Valla her türlü bu kadın ortada kalacak gibi. Kadın payını verse enişte kredi çekse notere gidip bu kadar payım var ( eniştenin faizli kredi ödeyecek olduğunu onun da payı olduğunu belirterek) öldugu zaman oğluna da örneğin yüzde 10 Luk bir pay kaldığını falan söylese o belge işe yarar mı ?

Bu arada arsanın değeri ne kadar konu sahibi?

Esinizin hakkini birakin esiniz dusunsun bence fazla dert etmissiniz. Siz de esinizin alacagi pozisyona gore tavrinizi belirlersiniz. Mesela esiniz hibe mi ediyor siz de calisiyorsaniz ona gore maasinizi kendiniz degerlendirirsiniz gibigibi. Ikincisi bence de satilip bolusulmesi uygun. Esiniz payini alir kalani ne yaparlarsa yapsinlar onlari ilgilendirir.

Enişte daha kurnaz gibi. Bu taraf görümce hakkını alsın. Kalanı bizim olsun diyor. Ama enişte bunların hakkını vermeden ben üstüme ev alacağım diyormuş. İki tarafta kvden diğer tarafa düşecek payı görmezden geliyor zaten.

Konu sahibi malı sattırma derdinde değil ki anladığım kadarıyla. Enişte bu konudan bahsedene kadar hiç söz konusu olmamış bir şey mi atladım.

Enişte Maddi çıkarı olduğu için yanaşmış o limana orada hemfikiriz. Kızıyla yaşama fikri de kv nin hoşuna gitmiş. Mutualist bir ilişki var bunda sorun yok.

Sonra birden kv 1 ay onda 1 ay onda kalıcam demiş. E kv nin zaten evi görümcenin evi yok. Ev o görümcenin gibi davranılmış.

Yok olmaz denince de arsayı satıp kv ye ev alıcam demiş enişte. Krediyi de ben çekincem bana çıkar diyor.
Konu sahibinin eşi çeksin krediyi neden enişte çekiyor ben onu anlamadım.

Bana konu sahibi tarafı fazla saf geldi ilk mesajdan anladığım kadarıyla.

Benim babam olsa o eniştenin anasını ağlatırdı. O evden de çıkartırdı. Konu sahibinin eşi basiretsiz davranıyor.

Annenizin veraset ilami çıkarılmadi mi? Onunla birlikte kime ne kaldığıda çıkıyor

uyanik damat konut kredi çekerse tapu onun üzerine olmak zorunda olur bilginiz olsun.
arsayi satisa cikarsinlar herkes payini alsin çekilsin, içlerinden biri izalei şuyu davasi falan acarsa rezil olur arsa parası.

Krediyi enişte çekecekmiş, kayinvalide ödeyecek ama enişte evin kendi üzerine olmasını istiyor.
Enişte, benim üstüme olmayak eve neden kredi cekeyim demiş. Eniştenin derdi kv. Ev sahibi olsun değil, ev benim olsun derdinde, çakallık peşinde

Annenizin veraset ilami çıkarılmadi mi? Onunla birlikte kime ne kaldığıda çıkıyor
İnanın hiç bilmiyorum, sormadım. Anne ve babayı kaybettiğimizde reşit değildik. Abim sadece resitti. Bizim durumlar o kadar çok karışık ki anlatsam roman olur. O yüzden hiç ilgilenmedim şuanda da herşeyle abim alakadar. Bütün imza yetkisini ona devrettik.acil bilmemiz gereken bir durum varsa bildirir.Yarın oburgun paylaşım olursa zaten ne var ne yok eşit pay edilir. Güvensizlik yok çok sukur.

Konut kredileri hakkında herhangi bir fikrin var mı, hiç kullandın, ya da hangi şartlarda veriliyor hiç araştırdın mı?
Ev kimin üzerine alınacaksa, krediye o başvurabilir. Enişte krediyi ben çekeyim, ev kv' nin üzerine olsun dese de banka vermez!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…