Çok şükür sorun çözüldü. Eşim satılmasını istemiyor. Aynı düzende devam edecekler hayatlarınaEsinizin korkusu galiba,arsa satılırsa annemin payını enişte kendi lehine kullanır sorunu gibi..o da haklı..satilsa enişte kayın validenin de hakkıyla kendine ev yapacak ...gerci kayınvalide kızım bana baktı diyip payını kızına da verebilir..hepiniz anlaşıp arsayı satıp ev alsanız, o evde enişte gorumce de yaşayacak,k.v öldü diyelim bu defa onlar evden çıkmayız diyecek..herturlu problem..bence arsayı sattırmamaniz daha mantıklı..zaten k.vnin payı 1/4..arsa çok değerli değilse o parayla ev alamaz gibi,kendi ve kızının payını birleştirip kalanı enişte ile krediyle ev alıp ev eniştemin olacak..ortalama aldığı maaş 5 bindir,anneanne de o kadar alıyorsa makul bir ev bulunabilir, ihtiyaçlarını da 2 kardeş bölüşürsünüz...
Aynı şekilde imtihan olmanızı diliyorum AllahtanSen ne utanmaz kadınsın milletin malının derdine düşmüşsün.
Tabii canım insanlar akıllı. Ben yemeğe misafirliğe gitsem bile elim kolum dolu gidiyorum millet güzel yere pazar açmışBakıcı parasından ucuza gelir :)
Peki iki sene bekledi diyelim kadın, siz de kredi çektiniz. O krediyi hem KV ödeyecek, hem görümce onlarda yaşayacak, hem toruna bakacak hem kendi annesine bakacak... KV maaşı krediye yatıracak ev masrafını kim karşılayacak bu durumda. Eniştegil onlarda kaldığı için enişte mi? Yoksa siz mi?Hayır vermeyecekler. Yer ev almaz diye üzerine enişte kredi çekecek ben kredi çekeceksem ev benim üzerime olacak diyor. Ama zaten çok büyük bir kredi çekilmesine gerek kalmıyor. Biz de diyoruz ki biz çekelim bizim üzerimize olsun 1-2 sene bekle diyoruz kabul etmiyorlar. Kvye hiç bir şekilde destek olmuyorlar yanına gelip çocuklarına baktırıyorlar. Eşim de diyor ki hem maddi hem manevi destek olacaksak payımdan neden vazgeçeyim. Annem beklesin evini ben alayım madem bu kadar iyi niyetlilerse
Sorun çözüldü eşim yer satılmasına izin vermiyor nasıl düzen kurdularsa öyle devam ettirecekler mutlu mesutPeki iki sene bekledi diyelim kadın, siz de kredi çektiniz. O krediyi hem KV ödeyecek, hem görümce onlarda yaşayacak, hem toruna bakacak hem kendi annesine bakacak... KV maaşı krediye yatıracak ev masrafını kim karşılayacak bu durumda. Eniştegil onlarda kaldığı için enişte mi? Yoksa siz mi?
Hadi o zaman geçmiş olsun diyelim sizeSorun çözüldü eşim yer satılmasına izin vermiyor nasıl düzen kurdularsa öyle devam ettirecekler mutlu mesut
Teşekkür ederimHadi o zaman geçmiş olsun diyelim size
Öyle olmadı,bizim de çok hisseli bir yerimiz satıldı,öyle zannediyordum,alan kişi belli kişilerin ibanina yatırdı,bizimki de imza attı.Paramizi alana kadar gobegimiz çatladı, bölük pörçük ve eksik aldık.Tabi bizimki ibanina para yatana güvendi vericek diye.O da vermedi.Ayy bunu öğrendiğim çok iyi oldu çok teşekkür ederim bilgi için
Yav varya o zaman sız bakın sız kaçırın hem ıstıyorsunuz ben bakmayayım görümce baksın mal paylaşımında görümce almasın ben alayımKızlar şimdi size bişey anlatıcam. Ben bu olaya anlam veremedim. Sizin yorumlarınızı merak ediyorum. Eşimin ailesi yoksul bir aile. Evleri falan yok kiradalar. Kp vefat etmiş. Kv, annesi ile yaşıyor. Biz evlenip eşim evden ayrılınca da görümce ve eşi de kv’lerin evine geliyor. Yani evlerine 4 tane maaş giriyor. Bu süreçte nasıl olduysa senelerdir araba alamayan görümce ve eşi araba alıyorlar. Bu aralar da her ziyarete gidişimizde mal mülk konusu açılıyor. Kpden, eşime görümceye kv’ye küçük bir yer kalmış. Ancak tapuları ayrı değil. Yani hisseli. Sürekli satma konusunu açıyorlar. Eşim de benden habersiz satma kararı alamazsınız dedi kestirip attı. Dün akşam gittiğimizde de ev kiralarından konu açtılar. Kv kira yükselirse evinden çıkacağını 1er ay çocuklarında kalacağını söyledi. Ben de neden ki siz zaten birlikte yaşıyorsunuz görümcemin evine geçersiniz dedim. (Görümcenin evi köyde, kv merkezde kirada.) Kv O zaman benim yeri satıp ev almam lazım dedi. Görümce de yeri ipotek ettirip krediyle ev alırız dedi. Hem de yeri ipotek ettirirsek ödemeyince banka yeri satar kendi payını alır vs dedi. Eşim de bizim haklarımız ne olacak dedi. Görümce de zaten ev almış olacağız yer giderse gitsin dedi. Eşim anneme o kadar kredi çıkmaz dedi. Görümcenin eşi bana çıkar siz bana imza verirsiniz ben çekerim krediyi dedi. Benim anladığım görümce kv birlik olmuşlar eşimden yeri kaçırmaya çalışıyorlar bir de akıllarınca hikaye uyduruyorlar. Yanlış mı düşünüyorum yorumlar mısınız
Kv ile ev alip esinin ustune yapmak istiyorsun , peki kv bundan haberi var mi ? Bu isi yapinca kv ile oturacak misin ?Zaten kv biraz beklese biz görümcenin payını verip kv ile ev alıp eşimin üzerine yapmak istiyoruz. Biz de o süreçte kendimiz kirada yaşamayı düşünüyoruz. Ama kv hiç oralı olmayıp acele etmeye çalışıyor. Benim anladığım el birliğiyle enişteyi ev sahibi yapacaklara
Birlikte yaşadığınız için diyemediniz mi?Yok maşallah olmuyor. Hatta biz tapu kv üzerine olsun krediyi ortak ödeyelim dedik onu da kabul etmiyorlar. Eniştenin üzerine olması lazım diye diretiyorlar. Zaten enişte üzerime olmayan evin kredisine neden destek olayım bile dedi
Görüncenin payını verdikten sonra annenin payida oluyor. Onun yarışı eşinizin yarısi görümcenin ,annenin vefatı durumundaGörümcemin payını verip eşimin üzerine ev almaktan bahsediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?