Kv görümce kurnazlığı mı ?

Cozum yollarinin önünü kapatiyor esiniz. Yeri satalim diye konu açıyorlar, olmuyor. Bu sefer Ipoteklettirelim diyolar o da olmuyor. Sizin konunuza gore yorum yapmış üyeler.
Satilirsa payinizi vermeyecekler mi?
Hayır vermeyecekler. Yer ev almaz diye üzerine enişte kredi çekecek ben kredi çekeceksem ev benim üzerime olacak diyor. Ama zaten çok büyük bir kredi çekilmesine gerek kalmıyor. Biz de diyoruz ki biz çekelim bizim üzerimize olsun 1-2 sene bekle diyoruz kabul etmiyorlar. Kvye hiç bir şekilde destek olmuyorlar yanına gelip çocuklarına baktırıyorlar. Eşim de diyor ki hem maddi hem manevi destek olacaksak payımdan neden vazgeçeyim. Annem beklesin evini ben alayım madem bu kadar iyi niyetlilerse

eşim üzerine yapmak istiyoruz deyince senin de eniste zihniyetinden farkın yok.

Onlarda kv ölürse biz paylarini veririz ama onlar bizim payimizi vermez diye düşünüyor olabilir. Bence en dogrusu arsanin satilip mirascilar arasinda bolusturulmesi. Kv hayatta oldugu icin onlara daha cok pay dusecek zaten, arsanin parasi direkt 2 ye bolunmeyecek. Bosuna sorun yasiyosunuz aslinda

Esinizin korkusu galiba,arsa satılırsa annemin payını enişte kendi lehine kullanır sorunu gibi..o da haklı..satilsa enişte kayın validenin de hakkıyla kendine ev yapacak ...gerci kayınvalide kızım bana baktı diyip payını kızına da verebilir..hepiniz anlaşıp arsayı satıp ev alsanız, o evde enişte gorumce de yaşayacak,k.v öldü diyelim bu defa onlar evden çıkmayız diyecek..herturlu problem..bence arsayı sattırmamaniz daha mantıklı..zaten k.vnin payı 1/4..arsa çok değerli değilse o parayla ev alamaz gibi,kendi ve kızının payını birleştirip kalanı enişte ile krediyle ev alıp ev eniştemin olacak..ortalama aldığı maaş 5 bindir,anneanne de o kadar alıyorsa makul bir ev bulunabilir, ihtiyaçlarını da 2 kardeş bölüşürsünüz...

Bı çakal senmisin derler adama. Hem kv ile yaşamak isteme hemde yaşayanin mukafatlanmasina çomak ol. Kv nin parası ile araba sahibi oldu bide ev sahibi olcak demişsin bide hadi yaa. Sen yaşamak istemiyor olabilirsin adam kayinvalidesine katlanıyor birakta mal sahibi olsun bı zahmet. Arsa ev parası bile etmiyormus zaten bide hak istemekten bahsediyorsun. Kadın aslında sana gereken cevabı vermiş ev alınmazsa kirada da oturmam birer ay bana bakarsınız demiş kalkıp bide yüzsüzce kızına gidersin demişsin hem uzak dursun hem para versin. Gorumcenin yerinde olsam pisliğine yeri sattirmayip anne sen kardeşimin evine yakisirsin diye gazlardm

Allah anlamayan herkese böyle enişte versin diyorum sadece yaa çok teşekkür ederim yorumunuz için. Konuyu anlayabilen 2-3 kişi çıktı geri kalan herkes kv görümce enişte sevdalısıymış
Zaten hisseli payların satımında herkesin hesabına ayrı ayrı para geçişi oluyor diye biliyorum.

İyi işmiş o zaman hakkınizi almadan tabi ki enişteye ev vermeyin

Eniştenin köyde evi varmış yanlız nasıl okuyorsunuz anlamıyorum ben enişte köydeki evini kapatıp kayınvalidesinin yanına yerleşmiş çocuğuna baktiriyor kirasını ödetiyor karısını çalıştırıyor kayınvalide yemeklerini yapıyor kadının üzerine çöreklenmişler resmen babadan kalan bir arsa var onu satıp ev alacaklar krediyi enişte çekecek diye ev onun olacak hem arsa gidecek hem kayinvalideyle nenenin parasıyla kredi ödenecek ama ev eniştenin olacak görümcenin bile değil haa birde kayınvalide her hasta olduğunda eşiniz koşacak hastaneye götürecek yanındakiler hiç birşey yapmayacak olur şey mi bu kabul eder misiniz

Konu sahibi, olurda arsa satılsa bile eşin hak kaybına uğrar. Şöyle ki arsanın 8/3 ü eşinin, 8/3 ü görümcenin ve 8/2 si kayınvalidenin.Eşin direkt yasal pay olarak 8/3 alırsa gelecekte kayın validenden kalması gereken 8/1 pay damat ve görümce tarafından iç edilmiş oluyor.

Bu durumda adil olunacaksa zaten arsa satıldığında kayınvalide kendisinde olan 2 paydan birini eşine birini kızına vermek durumunda. Bu şekilde 8/4 8/4 şeklinde paylaşım yapılırsa ortada sorun kalmaz.

Arsanın ederi nedir bilemiyorum ama 8/1 pay sizin maddi refahınızda çok büyük bir yarar sağlamayacaksa ses etmeyin. Yok hayır büyük bir meblağ ise satış fiyatının ikiye bölünmesi şeklinde diretin ve noterde protokol yapın satıştan önce.

Çok doğru düşünüyorsun. Görümcen zaten kv le yaşıyor. Köydeki evini satsın. Alsın. Yada yerı satıp 3 e bölün eşiniz payını alsın gerisini eve versinler

Eşinizle oturup karar versinler.Herkes payını alsın. Güzellikle.

Sizin lafınızla gaza gelip gelininin yanına yerleşmeye çalışan annenize çok üzülürüm. Maalesef bu durumda kocanızı annenize bakmak için ikna etmeye çalışmak zorunda kalırsınız gelin de kocasıyla paşa paşa kanuni haklarını kullanır hakkını alır anne kız avcunuzu yalarsınız

Kızlar konuyu anlayanlar için güncelleme yapıyorum. Anlamayan görümce kv enişte sevdalılarının başına aynısını diliyorum bu akşam kv ile baş başa görüştük. Eniştenin bizim hakkımızı gasp etmeye çalıştığını düşündüğümüzü söyledik. İçimizden ne geçiyorsa açık açık konuştuk. Eşim eğer bu konuda diretirsen bundan sonra oğlun yerine damadını koyarsın deyip noktayı koydu. Kv de oğlumu kaybedeceğime ev almam bu zamana kadar yoktu da ne oldu dedi. Eşim ama ben göçebe gibi ordan oraya taşınmanı istemem dedi. Kv zaten anne varken öyle bişey yapamam torun büyüyünceye kadar da bakmak istiyorum bu düzende gideriz dedi. Eşim de evet madem çocuklarına bakıtıyorlar bi zahmet kiraya da destek olsunlar bedavadan ev sahibi olmaya çalışmasınlar salak yok karşılarında dedi. Kv ben öldükten sonra ne yaparsanız yapın ben hayattayken aranızın bozulduğunu görmek istemiyorum eve gidince kızla damada da söyleyeceğim yer konusu kapanmıştır çok isteyen evini kendi imkanlarıyla alsın dedi. Biz de bundan memnun olacağımızı söyledik. Çok şükür bi aile faciası yaşanmadan konu kapandı gibi gözüküyor. Tabii damat yüzsüzlük yapmaya devam etmezse…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…