- 30 Eylül 2022
- 2.524
- 3.396
- 63
Kv ve annesi o evde yaşasın bir ay orda bir ay sizde kalmasın diyeBiz de ev almak istiyoruz kendi imkanlarımızla iyi kötü ev alabiliyoruz ama neden eşimin hakkını görümce ve enişteye bırakalım ki
Kv kendine de annesine de bakiyormuş zaten kiraları sadece 3 binmiş onlar kendilerine yeterken kızıyla damadı yanlarına yerleşmiş torun baktirmiş sadece mutfak gideri ödeyerek araba sahibi olmuşlar birde şimdi arsa satılıp ev sahibi olacaklar her işlerine de oğulları koşsun ama her yere o götürsünAlnından öpülesi yorum.
Konu sahibi bunu idrak edebilse keşke.
Görümcesi olmasa tamamiyle kv ile ilgilense bırak miras düşünmeyi borca girip kv ye ev alır tek yaşayabilmek için.
Çocuğuna da baktiriyor karısı çalışıyor kira üç bin onu da kb ödüyor ohhYalnız enişte aşırı kurnaz. Evini kapatmış gelmiş kv evine çökmüş. Allah bilir yemeğini yaptırıyor faturalar mutfak masrafı azaldı. Şimdi de kalan arsaya çökmeye çalışıyor.
Herkes neden enişteyi haklı bulmuş anlamadım.
Konuyu fazla sakin anlatıyorsunuz bence. Enişte bayağı bayağı sizi dolandırıyor. Evi alınca 3 sene sonra kv yi de başınıza atar. Keyfine bakar.
Çocuğuna da baktiriyor karısı çalışıyor kira üç bin onu da kb ödüyor ohh
Olayin o aşamasini biliyorum.Konut kredileri hakkında herhangi bir fikrin var mı, hiç kullandın, ya da hangi şartlarda veriliyor hiç araştırdın mı?
Ev kimin üzerine alınacaksa, krediye o başvurabilir. Enişte krediyi ben çekeyim, ev kv' nin üzerine olsun dese de banka vermez!
Konu sahibi hem anneye bakmıyorsunuz hem küçücük arsadaki payın derdine düşmüşsünüz eve 4maaş giriyor dediğiniz kesin emekli maaşı 6-7bin falandır yaşlı insanın kirada olmasına normal bi insanın gönlü el vermez anne al bizim hakkımızda senin bi ev alalım der zaten kadın yarın öbür gün ölse size kalacak neyin kavgası bu ya çok üzülüyorum böyle annelere yıllarca bak büyüt sonra seni bu hallere düşürsünler allah herkese hayırlı evlat versin.
120 ay vadeli 1.000.000 TL kredi kullansa ki o paraya ev de bulamazlar, diyelim ki buldular ve banka da krediyi verdi. Aylık taksidi en az 25-30000 TL eder, pardon da kv nasıl ödeyecek acaba bu taksidi?Olayin o aşamasini biliyorum.
Burada mesele, konu sahibinin anlattiklarindan yola cikinca, eniştenin iyi niyet yaklaşımınin şüpheli olmasi.
İleride, kredisini kv.nin ödediği ev benim, kimseye vermiyorum deme ihtimali de göze alinmali.
Allah sizden razı olsun yaa. Vallahi zeka seviyesinin bu kadar düşük olduğunu bilmiyordum bu sitede. Aklı başında bi avuç insan varmış sadeceAy belki 10 kere yazmış kadın, biz payımızı alalım da ister eniştenin üstüne ev yapılsın ister gökdelen dikilsin umurumuzda değil demiş. Hala daha siz payınızı aldıktan sonra size söz düşmez yazılıyor. Ya kadın zaten payımızı alalım diyor. Ben olsam ben de payımı alıp çekilmek isterim. Neden kardeşimin bile üstüne olmayacak bir ev için pay vereyim ki derdim.
Hanımefendi yer satıldıktan sonra o kadar büyük bir kredi çekilmesine gerek kalmıyor kvnin maaşı düşük değil ki eline tek maaş geçmiyor. Zaten biz kvnin üzerine olursa krediye yardım etme fikrini sunduk kabul etmiyorlar hatta 1-2 sene bekle krediyi biz çekelim ödemesini de yapalım sen geç otur dedik ille de eniştenin ben halledeceğim demesi sorun. Siz gerçekten takıntılısınız yaa. Sabahtan beri konunun her yorumuna atlıyorsunuz üşenmeden ifadeler bırakıyorsunuz. Buna rağmen hiç bişey anlamamışsınız. Vallahi alkışlıyorum bu kadar çabaya rağmen hala anlayamamanızı120 ay vadeli 1.000.000 TL kredi kullansa ki o paraya ev de bulamazlar, diyelim ki buldular ve banka da krediyi verdi. Aylık taksidi en az 25-30000 TL eder, pardon da kv nasıl ödeyecek acaba bu taksidi?
Ya sapasağlam kadına annesine torununa ben neden bakayım hanımefendi. Kirası 3 bin lira ev sahibiyle çok samimiler. Ev sahibi bile acele etmemesini kirayı yükseltmeyeceğini söyledi. Bir sürü evleri var kirada bi tek kvninki 3 bin lira dostlukları için. Bakılacak durumları yok bide üstüne görümce gelmiş çocuğuna bakıtıyor. Bakıcı parası yok kira parası yok fatura yok evdeki yaşlılar hastalanınca da koş abi diyorlar hiç bir masraflarına karışmak yok. Kv sayesinde arabalarını alıyorlar yetmiyor üzerine yeri satıp evi eniştenin üzerine yapmaya çalışıyorlar. Ne biçim yorum bu siz okuduklarınızı anlayabiliyor musunuz. Bütün bunlara rağmen hala haksız buluyorsanız Allah başınıza versin siz iyilikle karşılayın biz de görelimKonu sahibi hem anneye bakmıyorsunuz hem küçücük arsadaki payın derdine düşmüşsünüz eve 4maaş giriyor dediğiniz kesin emekli maaşı 6-7bin falandır yaşlı insanın kirada olmasına normal bi insanın gönlü el vermez anne al bizim hakkımızda senin bi ev alalım der zaten kadın yarın öbür gün ölse size kalacak neyin kavgası bu ya çok üzülüyorum böyle annelere yıllarca bak büyüt sonra seni bu hallere düşürsünler allah herkese hayırlı evlat versin.
Geçmiyor işte hanımefendi. Yanında duranı korumaya çalışıyor kadın. Ama yanındakiler de hastalık çıkınca biz çalışıyoruz deyip çekiliyorlar kenara. Sanki bizde çalışan yok gibi mecburen koşturuyoruz her şeylerine. Zaten bize hiç sorumluluk kalmasa birlikte mutlu mesut yaşasınlar deyip çekileceğiz. Hem her zor durumda koşuyoruz hem payımız çaktırmadan gasp edilmeye çalışılıyor anlatabildim miBu arada 3 kuruşluk mal için kavga edilmesini hoş bulmadığımı da belirteyim. Yaşlılarda en büyük sıkıntı yanında kalacak kişi ve ağır hastalığı varsa hastane masraflarıdır.
Kim bu yükü daha çok çekiyorsa o taraf bir adım öne geçer.
Kiraları 3 bin lira ev sahibinin tek evi kvnin oturduğu ev değil ve yükseltmeyeceklerini söylediler çok samimiler zamanında kpyi de çok severlermiş o ölünce kvye çok destek olmuşlar.Konu sahibine sorum şu olacak, kredi için beklenip eşinin üstüne çekilde bunun karşılığında kayınvalide eve gelse kızkardeş özel hastaneyi ödese kabul ederler mi? Bir anlamda eşiyle kızkardeşinin rollerini değiştiriyorum.
İki taraf da krediyi kendisi çekerek karşı tarafın miras hakkını almak istediği için dengesiz bir durum yok. Eniştenin öne çıkmasının nedeni bugün kredi çekecek parasının olması.
Konu sahibi siz kv ile yaşamaya istekli olmadığınız için biraz geride durmanızı öneriyorum. Hergün kirasını 3 katına çıkaran ev sahiplerini okuyoruz burada, ağır bir şok yaşamak istenmiyorsa kvye gerçekten ev lazım.
Tabi burada kv ile ev sahibi arasındaki ilişki de çok önemli, konu sahibinin eşi yerine enişteye gidilmesinin arkasında ev sahibinin zam yapma baskısı olabilir. Siz bunu bir araştırın.
Allah anlamayan herkese böyle enişte versin diyorum sadece yaa çok teşekkür ederim yorumunuz için. Konuyu anlayabilen 2-3 kişi çıktı geri kalan herkes kv görümce enişte sevdalısıymışYalnız enişte aşırı kurnaz. Evini kapatmış gelmiş kv evine çökmüş. Allah bilir yemeğini yaptırıyor faturalar mutfak masrafı azaldı. Şimdi de kalan arsaya çökmeye çalışıyor.
Herkes neden enişteyi haklı bulmuş anlamadım.
Konuyu fazla sakin anlatıyorsunuz bence. Enişte bayağı bayağı sizi dolandırıyor. Evi alınca 3 sene sonra kv yi de başınıza atar. Keyfine bakar.
Görümcenin evi var. Şehirde oturup çocuğuna bakıtmak için annesinin yanına geldi. Krediyi bizim çekebilmemiz için 1-2 sene beklemeleri gerekiyor. Söyledik kabul etmiyorlar. Görümce kvye hiç bir konuda destek olmadığı gibi bir de çocuğuna bakıtıyor. Kv veya annesi hastalanınca yine biz koşuyoruz kvnin maaşı yetmeyince yine biz destek oluyoruz. O yüzden eşim de diyor ki ben hem destek olup hem neden payımı vereyim o zaman satamazsınız diyor. Enişte de biz annene ev alacağız diye diretiyor ama ev kendi üzerine olacak yani bizim vicdanımıza oynayarak ev sahibi olacak.Konu sahibi malı sattırma derdinde değil ki anladığım kadarıyla. Enişte bu konudan bahsedene kadar hiç söz konusu olmamış bir şey mi atladım.
Enişte Maddi çıkarı olduğu için yanaşmış o limana orada hemfikiriz. Kızıyla yaşama fikri de kv nin hoşuna gitmiş. Mutualist bir ilişki var bunda sorun yok.
Sonra birden kv 1 ay onda 1 ay onda kalıcam demiş. E kv nin zaten evi görümcenin evi yok. Ev o görümcenin gibi davranılmış.
Yok olmaz denince de arsayı satıp kv ye ev alıcam demiş enişte. Krediyi de ben çekincem bana çıkar diyor.
Konu sahibinin eşi çeksin krediyi neden enişte çekiyor ben onu anlamadım.
Bana konu sahibi tarafı fazla saf geldi ilk mesajdan anladığım kadarıyla.
Benim babam olsa o eniştenin anasını ağlatırdı. O evden de çıkartırdı. Konu sahibinin eşi basiretsiz davranıyor.
Sürekli satma konusunu açıyorlar. Eşim de benden habersiz satma kararı alamazsınız dedi kestirip attı.
Zaten eşim payını alsa ne yaptıkları bizi hiiiç ilgilendirmiyor bize ne mutluluklar dileriz ama hem pay vermek istemiyorlar hem de her şeye koşmamızı istiyorlar sorun bu zatenEsinizin hakkini birakin esiniz dusunsun bence fazla dert etmissiniz. Siz de esinizin alacagi pozisyona gore tavrinizi belirlersiniz. Mesela esiniz hibe mi ediyor siz de calisiyorsaniz ona gore maasinizi kendiniz degerlendirirsiniz gibigibi. Ikincisi bence de satilip bolusulmesi uygun. Esiniz payini alir kalani ne yaparlarsa yapsinlar onlari ilgilendirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?