Kv görümce kurnazlığı mı ?

Rezzene

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
1.665
2.688
333
Sakarya
Kızlar şimdi size bişey anlatıcam. Ben bu olaya anlam veremedim. Sizin yorumlarınızı merak ediyorum. Eşimin ailesi yoksul bir aile. Evleri falan yok kiradalar. Kp vefat etmiş. Kv, annesi ile yaşıyor. Biz evlenip eşim evden ayrılınca da görümce ve eşi de kv’lerin evine geliyor. Yani evlerine 4 tane maaş giriyor. Bu süreçte nasıl olduysa senelerdir araba alamayan görümce ve eşi araba alıyorlar. Bu aralar da her ziyarete gidişimizde mal mülk konusu açılıyor. Kpden, eşime görümceye kv’ye küçük bir yer kalmış. Ancak tapuları ayrı değil. Yani hisseli. Sürekli satma konusunu açıyorlar. Eşim de benden habersiz satma kararı alamazsınız dedi kestirip attı. Dün akşam gittiğimizde de ev kiralarından konu açtılar. Kv kira yükselirse evinden çıkacağını 1er ay çocuklarında kalacağını söyledi. Ben de neden ki siz zaten birlikte yaşıyorsunuz görümcemin evine geçersiniz dedim. (Görümcenin evi köyde, kv merkezde kirada.) Kv O zaman benim yeri satıp ev almam lazım dedi. Görümce de yeri ipotek ettirip krediyle ev alırız dedi. Hem de yeri ipotek ettirirsek ödemeyince banka yeri satar kendi payını alır vs dedi. Eşim de bizim haklarımız ne olacak dedi. Görümce de zaten ev almış olacağız yer giderse gitsin dedi. Eşim anneme o kadar kredi çıkmaz dedi. Görümcenin eşi bana çıkar siz bana imza verirsiniz ben çekerim krediyi dedi. Benim anladığım görümce kv birlik olmuşlar eşimden yeri kaçırmaya çalışıyorlar bir de akıllarınca hikaye uyduruyorlar. Yanlış mı düşünüyorum yorumlar mısınız

Arsa satilsin
Esin payini alsin
Kalanini on odeme olarak versinler gerisi icin de eniste yine kredisini ceksin
Buna yanasmiyorlarsa da esiniz desin o zaman evi annemin uzerine yapin ilerde de o evin yarisi benim sayilsin diye
Eşim de aynısını düşünüyor. Ama o yerin parası ev almaya yetmezmiş o yüzden her durumda enişte kredi çekecekmiş. Kredi vermeleri için de evin onun üzerine olması gerekiyormuş

Aile yoksul ama eve 4 maaş giriyor. Ben mal mülk olarak bişeyleri olmadığını belirtmek için söyledim. Kirayı ödeyebiliyorlar. Birden bire bu yer satılma ev alınma mevzusu çıktı

Sizin durumunuz kötü değilse, haliniz vaktiniz yerindeyse kv kirada oturmasın zaten yaşlı annesiyle oturuyor kızı da yanında kalıyor onlara bakıyor hem. Ben olsam verirdim kendi payımı satın ev mi alıyorsunuz napıyorsanız yapın derdim açıkcası. Kafam rahat eder mal mülk derdiyle uğraşacağıma ama tabi sizin durumunuz iyiyse geçerli bu dediklerim.

Eşim de aynısını düşünüyor. Ama o yerin parası ev almaya yetmezmiş o yüzden her durumda enişte kredi çekecekmiş. Kredi vermeleri için de evin onun üzerine olması gerekiyormuş
Normal kredi cekemiyor mu?
Ipotek niye ettirmek istiyor illa?
ilerde eniste ben kredi cekip odedim ev benim diyecektir buyuk ihtimalle
Ben olsam tamam arsa satilsin herkes payini alsin annenin parasini da bankaya atariz 3 ay biz 3 ay siz bakarsiniz diyin bakalim ne diyecekler

Biz de ev almak istiyoruz kendi imkanlarımızla iyi kötü ev alabiliyoruz ama neden eşimin hakkını görümce ve enişteye bırakalım ki

Biz de ev almak istiyoruz kendi imkanlarımızla iyi kötü ev alabiliyoruz ama neden eşimin hakkını görümce ve enişteye bırakalım ki
Ama görümceniz kv ve onun annesinin yanında kalıyor değil mi aslında bakıyor sayılırlar o yüzden dedim. hatta sayılmıyor bakıyorlar yani.

Kv kirada. Kuzı ve eniştesi yanında yasıyor. Yaslı teyzeyi de düşünün. Siz ve eşiniz dahil olmadan bakılıyorlar.varsa bir miras ev alınması tabi ki mantıklı. Kirada oturmasın kadın. Payını alsun gerisini bıraksın anneye. Eşiniz neden karsı çıkıyor.

Görümceniz olmasa kv ve annesinin her işi ile siz ve esiniz ilgilenecek. Görümce ne büyük iş yapıylr farkında değilsiniz.

Ama görümceniz kv ve onun annesinin yanında kalıyor değil mi aslında bakıyor sayılırlar o yüzden dedim.
Kvnin bakılacak durumu yok ki. Gayet sağlıklı hatta annesine bakıyor. Görümce köyde oturduğu için çocuğunu şehirde okula vermek istedi annesinin yanına geldi. Bakılacak durumda olsa zaten düşünmem. Kv bakacağıma hisseden vazgeçerim

Aile yoksul ama eve 4 maaş giriyor. Ben mal mülk olarak bişeyleri olmadığını belirtmek için söyledim. Kirayı ödeyebiliyorlar. Birden bire bu yer satılma ev alınma mevzusu çıktı
Eve giren 4 maaşla geçiniyorlardır. Siz hayatınızda maaşla ev alındığını gördünüz mü?
Kv haklı olarak yaşlılığında bir ev sahibi olmak istiyordur. Ben hak verdim şahsen. Hep genç kalmayacak bugünün yarını da var. Onların yerinde olsam eşinizin parasını verir gönderirdim.

Kiracı olmak kolay değil,yaşamayan bilmez. Bugün 4 olan seneye 8. 8 olan seneye 16-20 hatta. Artık maaşla hem kira ödeyeyim hem geçineyim devri bitti.

Konu sahibi derdiniz ne o zaman kayınvalideye bakın. En mantıklısı yerin satılıp annenin üstüne ev alınması zaten ölünce miras olacak. Ha üstüne kredi çekilmesi gerekiyorsa ev alınca verirler kredi çıkar deyin akıllılık yapıp tapuyu almasınlar

Ben ayrıntı bilmediğim ve aynı sizin gibi düşündüğüm için o yorumu yaptım zaten. Dediğiniz gibi kv falan bakmak yerine bu daha mantıklı gelmişti. Ama dediğiniz gibiyse tabi ki haklısınız.

O zaman bence de öyle bir durum varsa satılsın herkes kendi payıyla ne yapıyorsa yapsın en mantıklısı bu. Elde tuttukça bu dava bitmez.

Ahhh keşke öyle olsa. Kv gezmeye bile gitse eşimi arar beni al demek için. Hasta olsa beni arar. Görümce ve eşi çocuklarını şehirde okutmak için geldiler. Sadece mutfak masrafına katkıda bulunuyorlar geri kalan her şeye biz de koşturuyoruz

3 mirascı var. Diğer ikisi isyorken eşiniz razı gelmiyor. Sorun cıkaran eşiniz. Arsa satılır. Eşiniz payını alır. Kalan parayı da kim ne yaparsa yapar. Tabi ev alınmıyorsa enişte kredi öekerse ev eniştenin üzerine okur o ayrı.

Bu arada 4 maas dediğiniz Allah bilir kv nin maası 7 8, anneannenin maası 5 falandır. Ev konusunu saymazsak su durumda görümceniz anne ve anneanneye bakıyor.

Zaten eşimin hakkı verilse problem yok. Eşimin hakkı verilmeden enişte devreye girip ev almaya çalıştığı için problem

Konuyu anlamadınız sanırım. Zaten sorun eşimin payının verilmeden plan yapılması. Görümce kendi evi varken çocuğuna bakıtmak için geldiyse maddi yönden destek de olsun bi zahmet onu da ben düşünecek değilim

Zaten eşimin hakkı verilse problem yok. Eşimin hakkı verilmeden enişte devreye girip ev almaya çalıştığı için problem
Enişte aklını kullanıyor. Eşiniz de görümce de anneleriyle ilgili ev meselesinde çekimser durursa böyle elalemin eline kalır eşiniz. Doğru veya yanlış,enişte kendi cebine göre en iyi şekilde davranıyor.

Ben eşinizin yerinde olsaydım payımı almaz anneme ev alırdım. Nasıl olsa o alınacak ev yine mirasa düşecek. Hem de değerlenecek. Yaşlılığında annesini düşünmesine gerek kalmayacak. Anneanne ilelebet yaşayacak değil,aldığı maaş yaşlılık veya dul maaşıdır. Onu da maaştan saydınız ya güldürdünüz beni. Yarın kv yalnız kalınca evi olursa kimsenin başına kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…