Kv görümce kurnazlığı mı ?

Alınmayan ev ipotek ettirilebiliyor mu bu konu hakkında bilgim yok
Kayınvalidenin aldığı maaş eşinden mi kaldı,emekli maaşına konut kredisi çıkmaz bence konut kredi ödemeleri yüksek(ihtiyaç cekemezler), Kredi kim çekerse onun üzerine olur ve yine tapu ipotekli olur.

Anladığım kadarıyla arsayı ipotek gösterip odememeyi düşünüyorlar galiba ilk mesajdan onu anladım bankalar her halükarda evide ipotek yapar kendilerini korumaya almak için.

Eşim payını vermeye yanaşmadıkları için karşı. Payını verip eniştenin üzerine ev alsalar bile kabul ediyoruz biz. İpotek meselesi de şöyle enişte diyor ki hepiniz haklarınızı bana satmış gibi gösterin ben orayı ipotek ettirip ev alayım diyor. Eşimin hakkı kaynıyor yani

Heh zaten eşimin payını verseler hiç sorun yok ortada
O zaman eşiniz satışa engel olmasın. Hem arsa satılmasın hem ev alınmasın hem kayınvalide bizde kalmasın olmuyor.

Ben mesela kayınvalide ile yaşamak istemem. O yüzden de asla karışmam işlerine, satsınlar mallarını ev alsınlar bana ne. Eşimin payını da alabilirler, dert değil. Yeter ki bana dokunmasınlar.

Ayrıca aile içi miras meselelerine gelin ve damatların karışmasını nahoş buluyorum. Haksızlık ise eşim düşünsün.

Canım görümcene yat kalk dua et.
Hiç kv derdi çekmemişsin belli.
Aynı evde yaşamak ne kadar zor bir tahmin et.
Ve bence kim bakıyorsa o da hakkını almalı.
Hastalığı ustalığı her şeyiyle görümce ve enişte ilgileniyorsa kusura bakmayın, krediyi çekecek kişi ödeyecek kişi enişte.
Ha siz derseniz enişte çeksin biz krediyi ödeyelim ortaklaşa.
O zaman belli süre geçince annenizin üstüne yaparsınız evi.
Diğer türlü her zorluğu enişte çekecek kredi vs.
Ama mal paylaşmaya gelince eşimin hakkı diyemezsiniz.
Ya sattırıp herkes payını alacak sonsuza kadar kv görümce ve sizin evinizin arasında mekik dokuyacak. 6 ay sizde 6 ay onda kalacak.
Ya da aklını kullanacaksınız şimdi izin vereceksiniz.
Kv evi olursa çok rahat edeceksiniz bunu nasıl düşünmüyorsunuz.
Ayrıca kadın yaşlı siz gençsiniz.
Şaka gibi hayret ettim düşüncenize.
Kalmaya gelecek dese görümceniz ne diyeceksiniz acaba?
Kalmasın mı?
O zaman orası satılmasın mı?
Ölene kadar senenin yarısı kv ile mi geçsin?
Hiçbir şey diyemiyorum ya.

Kv her ay illa ki eşimden para ister. Eşim de diyor ki payı versek bile kredi ödüyorum zor durumdayım deyip yine para isteyecek o yüzden neden hem destek olup hem payımı vereyim diyor

Türkçesi annene biz bakıyoruz arsa hisseni bakım parası olarak bana vereceksiniz demiş. Yaşlılar böyle oluyor kim onlara bakarsa düzen bozulmasın diye o kişiye mal veriyor. Ev kv üzerine olsa da kabul etmeyin. İki gün sonra tapusunu verir. Ev ipotek edilebiliyor mu eşinizin de hissesi varken onu öğrenin.

Yalnız o kalan arsa şu an kayınvalidene ait oluyor hak olarak zaten. KV ölürse görümce ve eşine kalır anca.

Kv ve annesinin yükü tamamen onlarda olsa hiç problem değil zaten. Hastaneye gidecek olsalar biz götürürüz para isteseler biz veririz hastalandıkları zaman yemeklerini bile yapıp götürmüşlüğüm var görümce bi makarna yapar çekilir kadın Allah rızası için çorba ister hastalanınca. Görevleri tabii ki yapıyoruz problem yok ama hem maddi hrm manevi destek olup bir de paydan vazgeçmek mantıklı mı sizce

Kv ve annesinin yükü tamamen onlarda olsa hiç problem değil zaten. Hastaneye gidecek olsalar biz götürürüz para isteseler biz veririz hastalandıkları zaman yemeklerini bile yapıp götürmüşlüğüm var görümce bi makarna yapar çekilir kadın Allah rızası için çorba ister hastalanınca. Görevleri tabii ki yapıyoruz problem yok ama hem maddi hrm manevi destek olup bir de paydan vazgeçmek mantıklı mı sizce

Ayyynen öyle 2 saattir anlatmaya çalıştığımı özetlemişsiniz. Yapabilecekleri kurnazlıklar için fikir almak için konuyu açmıştım ama çok farklı yerlere çekildi. Bi tek siz anladınız çok teşekkür ederim

Yalnız o kalan arsa şu an kayınvalidene ait oluyor hak olarak zaten. KV ölürse görümce ve eşine kalır anca.
Hayır kp'den miras kalmış zaten görümce ve eş hissenin yüzde 75'ne sahip kv yüzde 25 sahip.
Konu sahibinin eşinin eşinin yüzde 37 hissesi var ve hiç azda değil imza almadan birşey yapamazlar. Arşa bölünürse bir halta yaramaz zâten.

Evet öyleymiş, payını isterse alır. Bu devirde geçinmek zor ya kim kime para hibe ediyor. Konu sahibini de anlıyorum. Belki payı borç verebilirler. Krediyi enişte mi ödeyecek KV mi o da var yani. Enişte ödeyecekse muhtemelen büyük oranda ev onun olacak. Karışık işler.

Eğer niyetleri konu sahibinin söylediği gibi mala çökmekse, açarlar İzale-i Şuyu davası bal gibi de alırlar hissesini. Ama konu mala çökmek değil, kv yi ev sahibi yapmak neticede kv vefat ettiğinde de o ev ikiye bölünecek, ama konu sahibi ısrarla bunu anlamak istemiyor.

Borç deseler yine problem yok. Enişte kredi çekecek ödemeyi de kv maaşıyla yapacak. Kv ölürse de ev enişteye kalacak yani. Kimse pay almasın kvye ev alınsın dedik enişte kvye kredi çıkmıyor o yüzden ben çekeceğim kendi üzerime olmayan ev için de kredi çekmem diyor. Biz kvye bekle biz çekeceğiz paylarını verelim ev eşimin olsun diyoruz kv beklemiyor

Ev eniştenin üzerine olacak. Enişteden bana ne mirası kalacak acaba açıklar mısınız

Aslında ortada bakma yok görümce eşini ve çoçuğunu alıp annesinin düzenine gelmiş. Anne halihazırda zaten kendi annesine bakıyormuş kendi yağında kavrulan bir tip miş.
Görümce ve eşi annesinin düzenine gelip işe girmiş ve mevcut çoçuğunu annesine bırakıp çalışmaya başlamış. Yani ortada anne'ye bakma durumu yok.
Görümce ve eşi arsayı teminat gösterip anne'ye ev alacağız sana bakacağız ayağı ile resmen gazlayıp konu sahibinin eşini saf dışı bırakmak istiyorlar.
İki tarafta gayet akıllı yazık kv'ye yaşlığında rahat etmek için çabalıyor kendince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…