• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve eş akrabalarıyla görüşmeyenler

Selamlar var mı aranızda görüşmeyi bitiren, böyle daha rahatız, mutluyuz, huzuruluyuz diyenler, ortak tanıdık düğün vs birlikteliğinde ne yapıyorsunuz, ben artık böyle bir karar aldım, kvmin yaptıklarını sıralayacağım;

1- Nişanlılık dönemimde sürekli huzur bozdu, annenin neden suratı asık(kadın koştururken, konuşmayı seven güleryüzlü bir annem varken), bizi istemiyor mu, yengen şöyle diyerek zehir etti.

2- Gelinliğim alınacakken bizden 2-3 ay önce evlenen akrabasının gelinliğini giymemi teklif etti kabul etmedim merdiven altı gelinlik aradı, derdim lüks değil kendisi sürekli durumunuz çok iyi şunu aldım diye hava atmayı sever.

3- Eşyalarım alınırken onun beğendiğini seçmediğim için surat yaptı, yatakodasını kendim almama rağmen onu bile onun beğendiğini seçmediğim için surat asıp ailem evine gitmeye çekindi.

4- Nişan alışverişinde herkesin içinde yeter artık bıktım siz bizim adetlerimizin altından kalkamayacaksınız diye konuşup annemi ağlattı cevabını verdim aramız açıldı.

5- Evim düzülürken akrabalarıyla mobilyaların yerini kafasına göre değiştirmeye yeltendi(Evliliğimin ilk günlerinde)

6- Evliliğimin ilk günlerinde evime gelip eşime şuralara süpürge tutsun çok pis bu tarzı konuştu.

7- Haddini aşan laflar etmeye devam etti örneğin vermeseydiler kızlarını diye bağırdı.( Ailem eşimi sevdiği için hayat kurmama benim kararıma asla karışmadı.)

8- Kv eşinin akrabalarıyla görüşmez sadece kendi akrabalarıyla görüşür kardeşleri vs. sürekli onlarla olmamızı ister eşim bile gelemeyiz dese ona değil bana kızar.

9- İstediği birşeyi yapmadığımız zaman öz oğlunun huzurunu bozar evime gelip bağırır bi daha gelmeyeceğim size der eşim ne saçmalıyorsun dediğinde sen karına uy diye eşime bağırdı.

10- Düğünde asla takıları almayız ayıp birşey falanca almış diye anlatıp eşime takılan bütün nakit ve altınları aldılar bana söylenmedi bile borcumuz var vs alındı öyle.

11- Bunlara rağmen eşimle onlara giderim salata yaparken yardım ederken kafamı ütüler evde ne yapıyorsun neden akrabalarla görüşmüyorsunuz ne kadar soğuksun der.

12- 3 gün önceki olayla ben patlama yaşadım artık sabrım kalmadı, önceki akşam onlarda yemek yendi sabah bana bir mesaj attı mesaj şu hesap sorar gibi iğrenç üslup; “Hayırdır, durumda paylaştığın resmîmizi neden kaldırdın, ailen mi kızdı sana.”
Cevap vermedim vermek açıklama yapmak duvara konuşmak gibi çünkü, ardından tekrar mesaj attı.
“Tabi verecek cevabın yok sen devam et böyle yengen senin akıl hocan ya.”
Aileme kadar laf ediliyor, eşim sen haklısın o hasta diyor kafadan diyor kısaca.
Dün kp nin babalar gününü kutlamaya gittik yüzümüze bile bakmadı neden mesajına cevap vermemişim diye, verirsem çok kötü olurdu bir insanın üstüne bu kadar gelinmez, son olarak ailemden uzak şehire evlendim annem ve babam gelecek yarın, büyük ihtimal beni aileme şikayet edecek veya hiç arayıp sormayacak, görüşmeyi istemiyorum fakat aynı ortamda denk gelmekte istemiyorum, sizce Bunlar ışığında ne yapmalıyım?
Ben gorusmuyorum hicbieinin numarasi sosyal hesabi vs hicbiseyimde yoklar. Ozel gunlerde aramam sormam.bir tek bayramda agiz ucuyla bayrami kutlarim.cenazeleri ararsa bas sagligi dilerim.on kere ararlar bir defa acarim.evlendikten sonra evlerine bir kere gittim. Ha bu zamanlara nasil gelindi. Nisamda kendi bohcami kendim dizdim durumlari var oldugu halde. Ilk gelinleriyim ellerini taşin altina sokun demedim ama huzurumu cok bozdular. Beni begenmediler ailemi begenmediler. Ailemde onlari begenmedi zaten ama tamamen benim gerizekaliligim.ne ölümüze geldiler ne dirimize. Birak gelmeyi aramadilar bile. Ama isleri dustugu zaman dunurlerimiz diye kicimizdan ayrilmadilar. O yuzden ben bicak gibi kestim herseyi mutlumuyum evet. Ama huzurlumuyum hayir cunku insan rahatsiz oluyor esim arada kaliyor. Ama kendi mutsuzlugumdansa esim mutsuz olsun artik oyle dusunuyorum

Hic biri ile görüşmüyorum hiç dugun olmadı ama cenaze oldu gittik dedesi var iyi biri orda kaldık sabah cıktık hiç ne kv ne kp görmedim gerekte yok

Ben nişanlılık süresince görüşmüyorum.
Ama bana gelip şunu al bunu al derse sizin gibi gidipte ay tamam gönlü olsun , beni sevsinler tarzı davranmam.
İlk olarak bence onları suçlayacağınıza kendinizi suçlamalısınız.
Özel alanınıza nedem bu kadar soktunuz ?
Altınları kocanız verirken size neden sormadı ?
Tüm suçu aileye atmakta olmuyor.

Sen daha oncede bahsettin bu konulari. Acmistin yine konu herkes fikrini belirtmisti. Neden duruup durup ayni konu uzerinden konulari aciyorsunuz ki. Kaynananiz sizi kiskaniyor son olanlara bakilirsa

Ne çok samimiyim ne de tamamen görüşmeyi kestim. Sadece bayramlarda bir keç günlüğüne gideriz o da eşim çok istediği için bana kalırsa ona da gitmem. Ben genelde aramam bazen eşim görüntülü konulurken konuşurum. Kendim tek prkntelefonda konuşmam. Ben mesafenin her zaman itimoldupunı düşünüyorum. Çünkü bi dönem yakın olmamız gerekti ve ipler kopma noktasına geldi çok muhabbet tez ayrılık getirir diyendüşüniyorım ben

Eşin ne der bilmem ama direk görüşmeyi kesmektense gidip ciddi bir konuşma yapmak bana daha mantıklı geliyor. Açık açık söyle. Bu hareketlerine devam edersen iletişimi keserim. Size de daha gidip gelmem de. Şartlarını sırala. Ailene laf etmesin en azından. Ha kabul etmezse görüşmemek en iyisi tabi. Oğlu gelip gider. Sen de hayatjndan silersin.

Benim önerim şu:

Görüşmeleri tamamen kesmek yerine azaltmak.

Mesela sürekli gidip gelmemek. Gidince de evinde misafir olmak. Kısaca ziyaret edip kalkmak.

Bayramlarda aramak. Hal hatır sormak bayramıni tebrik etmek kapatmak.

Bu şekilde olunca düğün dernek ya da cenaze gibi ortamlarda da sorun olmaz.

Ben eşimin ailesiyle 2 senedir bu düzen içindeyim. Ama şöyle de bir durum var. Benim kv zaten kimseye meraklı değil. Illaki gelin gidin arayin demez. Kendisi de hic aramaz. Ama eşim sürekli arar konuşur ailesiyle. Gider gelir. Alır gezdirir. Maddi olarak yardım eder. Ama ben bunlara destek olurum. Eşime dua ederim davranışı pekişsin diye.

Bizim düzenimiz bu. Kimsenin benden bir beklentisi yok. Benim de kimseden yok.

Sizinki bu şekilde bir mesafeye tepki verirse o durumda eşiniz annesi ile muhatap olacak.

Eşin ne der bilmem ama direk görüşmeyi kesmektense gidip ciddi bir konuşma yapmak bana daha mantıklı geliyor. Açık açık söyle. Bu hareketlerine devam edersen iletişimi keserim. Size de daha gidip gelmem de. Şartlarını sırala. Ailene laf etmesin en azından. Ha kabul etmezse görüşmemek en iyisi tabi. Oğlu gelip gider. Sen de hayatjndan silersin.
Yazdıklarımdan ciddi konuşma yapılacak biri gibi durmaması lazım, ayılıp bayılan sözlü sataşma içine giren bir tip

Benim önerim şu:

Görüşmeleri tamamen kesmek yerine azaltmak.

Mesela sürekli gidip gelmemek. Gidince de evinde misafir olmak. Kısaca ziyaret edip kalkmak.

Bayramlarda aramak. Hal hatır sormak bayramıni tebrik etmek kapatmak.

Bu şekilde olunca düğün dernek ya da cenaze gibi ortamlarda da sorun olmaz.

Ben eşimin ailesiyle 2 senedir bu düzen içindeyim. Ama şöyle de bir durum var. Benim kv zaten kimseye meraklı değil. Illaki gelin gidin arayin demez. Kendisi de hic aramaz. Ama eşim sürekli arar konuşur ailesiyle. Gider gelir. Alır gezdirir. Maddi olarak yardım eder. Ama ben bunlara destek olurum. Eşime dua ederim davranışı pekişsin diye.

Bizim düzenimiz bu. Kimsenin benden bir beklentisi yok. Benim de kimseden yok.

Sizinki bu şekilde bir mesafeye tepki verirse o durumda eşiniz annesi ile muhatap olacak.
Azalttım azalttığım için arada gidince laf sokuyor, evde ne yapıyorsun neden gelmiyorsunuz bilerek mesafe koyuluyor vs diyor, oğluna zaten zerre acıdığı yok onu çok iyi anladım, oğlunun gözleri kıp kırmızı çalışmış bütün gün o akrabasından o akrabasına gitmeyi teklif eder

Görüsmemeye kesin karar verdiyseniz bi sekilde basa cikmalisiniz .. cünkü akraba dügünü dernegi vs bunlar oldugunda illaki gideceksiniz onlarda orada olacak hic görmeyin bakmayin onlarin oturdugu tarafa ben öyle yapiyorum cok basit .. yoksa böyle ömür boyu basiniz agrir .. Insanlar düzelmiyor bu böyle
Evet işte ailemden ayrı şehirdeyim hiç bir akrabamda burda yok, eğer ki ailem burda olsaydı asla böyle tereddüt etmezdim, o ondanda güç buluyor nasılsa uzakta diyordur, her iğrenç mesajlarını saklıyorum gelince eşime gösteriyorum ama tek dediği annem hasta ilaç kullanıyor psikolojik manyak diyor üstümüze kalmasın diyor, hasta diye onunla uğraşmak zorundamıyım, yaptıklarına bak hasta olan yapar mı?

Ben gorusmuyorum hicbieinin numarasi sosyal hesabi vs hicbiseyimde yoklar. Ozel gunlerde aramam sormam.bir tek bayramda agiz ucuyla bayrami kutlarim.cenazeleri ararsa bas sagligi dilerim.on kere ararlar bir defa acarim.evlendikten sonra evlerine bir kere gittim. Ha bu zamanlara nasil gelindi. Nisamda kendi bohcami kendim dizdim durumlari var oldugu halde. Ilk gelinleriyim ellerini taşin altina sokun demedim ama huzurumu cok bozdular. Beni begenmediler ailemi begenmediler. Ailemde onlari begenmedi zaten ama tamamen benim gerizekaliligim.ne ölümüze geldiler ne dirimize. Birak gelmeyi aramadilar bile. Ama isleri dustugu zaman dunurlerimiz diye kicimizdan ayrilmadilar. O yuzden ben bicak gibi kestim herseyi mutlumuyum evet. Ama huzurlumuyum hayir cunku insan rahatsiz oluyor esim arada kaliyor. Ama kendi mutsuzlugumdansa esim mutsuz olsun artik oyle dusunuyorum
Evet oh kurtuldum diyorsun ama o onun annesi illa ki üzülüyor, ama benimki öz oğlunu bile düşünmüyor, herkes anne olamıyor diye boşuna demiyorlar

Yazdıklarımdan ciddi konuşma yapılacak biri gibi durmaması lazım, ayılıp bayılan sözlü sataşma içine giren bir tip
Farkındayım. Diğer konuları da biliyorum ama en azından eşine karşı "günah benden gitti" diyebilirsin. Sonuçta kaş yaparken göz çıkarmak da var. Kvden kurtulayım derken eşinle aranı bozmana gerek yok.

Farkındayım. Diğer konuları da biliyorum ama en azından eşine karşı "günah benden gitti" diyebilirsin. Sonuçta kaş yaparken göz çıkarmak da var. Kvden kurtulayım derken eşinle aranı bozmana gerek yok.
Attığı her iğrenç mesajı saklıyorum eşime gösteriyorum, o yanındayken yapmıyor, eşime anlatınca ben zaten biliyorum o hasta psikolojisi bozuk anlatma lütfen başım ağrıyor diyor, yani günah benden gitti kısmına zaten ulaştım, hayırlısı bakalım, yazdığım maddeler hakkında ne düsünüyorsunuz

Az önce bir konuda yorumunuza denk geldim.
Biri size laf soktuğunda cevabını yapıştırdığınızı, istemediğiniz şeylere hayır demeyi bildiğinizi yazmışsınız.
Yanlış anlamayın hani öyle eski konulardan vuranlardan değilim ama yorumunuz dikkatimi çekti.
Öyleyse bunu kayınvalideye uygulamıyorsunuz.
Uygulayın ;)
İletişimi tamamen kesmek belki mutlu eder ama uzun vadede huzursuzluk da verir içinize.
Ne de olsa aile olunuyor bir yerde.
Bence asgari seviyeye indirin ilişkinizi.
Resmileşin.
Saygı bozmadan cevap verin.
Kendinizi annenizi ailenizi ezdirmeyin.
Baş edemediğiniz yerde eşinize devredin.
Bana göre en güzeli mesafeyi iyi ayarlamak.

Surekli ayni mevzulardan konu aciyorsunuz. Gorusmeyiverin veya az gorusun bu kadar rahatsizsaniz.

Ben kayinvalidemle 3 ay konuşmadım.
Burda olay insanın karısında kocasında bitiyor. Bazı insan olur boyle gereksiz gereksiz ara buluculuk yapmaya çalışır falan. Benim babam öyledir mesela . Komsumuz annesiyle 10 senedir konusmuyordu bayramda baristirmak istedi. Sanane yaa?

Her neyse ben annemle konusmuyorum suanda. Kayinvalide meselesine gelince esim 1 2 boyle gel gidelim ,onlari avm goturcem sende gelirmisin tarzi konusmustu ha dedim kaynana benimle barismak istiyor. Oyle barışmıştık

Bana buyuk bir yanlışı olmamisti diyelim ki oldu,insanoglu ya ben onla ömür boyu konuşmam gorusmem esim de hic bisey demez. Aramizda ki iliskiye de yansımaz.

Burda goruyorum bazi kadinlar,kocalari ,kendi babalariyla falan küs barıştırmaya çalışıyorlar. Bunu yapmayin sizi ilgilendirmez zaten baba ogul arasinda olan bisey ve herkes bunu bilsin. Bazi kadınlar ya da bazi erkekler karakteri bu sekilde ogrenirler. Gun gelir derler ki eşim gercekten hakliymis bunlar ne biçim insanlar diye. Yani gorusme başını cok agritiyorsa kaynana

Az önce bir konuda yorumunuza denk geldim.
Biri size laf soktuğunda cevabını yapıştırdığınızı, istemediğiniz şeylere hayır demeyi bildiğinizi yazmışsınız.
Yanlış anlamayın hani öyle eski konulardan vuranlardan değilim ama yorumunuz dikkatimi çekti.
Öyleyse bunu kayınvalideye uygulamıyorsunuz.
Uygulayın :KK66:
İletişimi tamamen kesmek belki mutlu eder ama uzun vadede huzursuzluk da verir içinize.
Ne de olsa aile olunuyor bir yerde.
Bence asgari seviyeye indirin ilişkinizi.
Resmileşin.
Saygı bozmadan cevap verin.
Kendinizi annenizi ailenizi ezdirmeyin.
Baş edemediğiniz yerde eşinize devredin.
Bana göre en güzeli mesafeyi iyi ayarlamak.
Evet bütün bu yazdığım maddelere rağmen ona göre kendimi ailemi savunup susmadığım için “pat pat lafları söyleyen saygısız” oldum, asıl saygısız kendisi haberi yok, oğluna bile saygısı yok.

Back
X