- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Ortadan ikiye de çatlasan “karı kıymetli” olur bacım. Hiiiç takma bunlar böyle.slm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
ev annemlerin değil kiradalar ben cinsiyetçi olduğumu düşünmüyorum her zaman kadınları desteklerim ama bukadarda vurdumduymaz olunmaz gelin sonuçta adı üstünde
Senin tabirinle konuşayım. Abim o kadını süs diyemi almış diyosun ya. Adam kendisine hayat arkadaşı olarak almış senin yada annenin hizmetçisi olarak değil. Bir kadın yüzünden bize bağırdı diyosun. O bir kadın abinin eşi. Ayrıca ah canım annem bitanem hasta kadın diyosan sende annene yemek yapabilirsinslm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
Ya ne kdr şansızız gelinler olarak
Konu sahibi bilmionmu sen bura cadi gelinlerle dolu taslanmissin bak yazik oldu hepsinin annesine yapilsa boyle birsey emin ol onlarinda zoruna gider
Çünkü kadında vajina var onun 250 gram fazlalığı yok kendisi aynı dertten ağlayıp çare ararken geline ama gelin o ama süs diye mi alındı ama bir kadın yüzünden bana bagiramaz diyor.Kendi gördüğü muamelenin aynısını geline yapıyor.Cadi gelinler mi? Önce bir kendinize gelin. Burda konu sahibine en büyük tepki gelin hakkinda sarf ettiği küçük düşürücü sözler yüzünden geldi. Bir kadin hakkında sanki o kadin mal gibi sözler sarf etse ( "süs olarak mi aldi") hak ettigi tepkiyi görür. Ev icinde dengesizlikler varsa onlari evdekiler konusarak halletmeli. Konu sahibinin annesi ve kendisi ama kadınlara ayni haklari tanımıyor farkindaysaniz. Pasa oğullara laf yok, ama gelin gezmeye cikti diye bir ton laf. Siz söyleyin: Calisan erkeklere aksam dinlenmek hak, ama kadina degil. Sebeb?
Çünkü kadında vajina var onun 250 gram fazlalığı yok kendisi aynı dertten ağlayıp çare ararken geline ama gelin o ama süs diye mi alındı ama bir kadın yüzünden bana bagiramaz diyor.Kendi gördüğü muamelenin aynısını geline yapıyor.
Ben senin abini rahat buldum.
Bende görümceyim,benimde abim ve küçük kız kardeşim var.
Ama abim böyle bir duruma geldiğinde (ki gelmez) eşinin anneme yardım etmemesini hoş karşılamaz,düzgün bir üslupla da uyarır. O evde sadece anne yaşamıyor gelinde abi de anne babada yaşıyor. Annen hem ev işi yapıp hem temizliğe gidiyorsa gelin de biraz işin ucundan tutmalı. Gelinde çalışıyor diyorsunuz ama ne iş yaptığını bilemeyiz ama annenle gelinin aynı iş için aynı enerjiyi harcamadığını bilebiliriz. Bir yerde genç bir bayan var bir yerde de 50 yaşında anne var. İkisinin iş gücü bir değildir diye düşünüyorum.
Bi kadın yüzünden kardeşine bağırır mı ne demek o kadın artık onun en yakını eşi siz de bir gün bir kadın durumuna düşürülürseniz eşiniz ailesi tarafından hiç şaşırmayın bu konuda anneniz uygun bir dille yengenizle konuşsun yardıma ihtiyacı olduğunu söylesin size burda laf düşmez lütfen kendinizin de bir kadın olduğunu unutmayınsiz hiç iş yapmıyorsunuz galiba aynı bizim GELİN gibi onu savunduğunuza göre. annem senelerdir yapmaktan yorulmuş zaten birazda yardım etsin bi zahmet. ayrıca defalarca söyledim benimle kalmasını abim izin vermiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?