Lafları Çok Koydu..

...o kadın... süs diye mi aldı...
Konuda ki bu yazılar zaten düşüncenizi belli ediyor. Annenizin şikayetlerine ağzınızı açmamanız ne yazar. Madem anneniz şikayetci bunu geliniyle kendi halletmesi lazım, size açması hoş değil.

Ortadan ikiye de çatlasan “karı kıymetli” olur bacım. Hiiiç takma bunlar böyle.

Ayy sinir oldum size ben. Sizene ya. Abinizin eşi hakkında konuşuyorsunuz o kadın şeklinde itham edemezsiniz.

Yapar veya yapmaz. Annenizle gelin arasındaki anlaşma siz neden sorguluyorsunuz. Herkes hayatından memnun ki bu şekilde devam ediyor.

Bence olayı büyütmeyin siz hatalısınız. Herkes istediği gibi yaşar. Demek ki karşılıklı anlaşıyorlar.

ev annemlerin değil kiradalar ben cinsiyetçi olduğumu düşünmüyorum her zaman kadınları desteklerim ama bukadarda vurdumduymaz olunmaz gelin sonuçta adı üstünde

Hâlâ gelin sonuçta diyorsunuz pes doğrusu !
Anneniz madem çok sikayetciyse alacak karşısina konuşacak daha da olmuyorsa koyacak kapının önüne.
Ayrıca madem yengeniz yapmıyorsa abiniz yardım etsin.

Ben senin abini rahat buldum.
Bende görümceyim,benimde abim ve küçük kız kardeşim var.
Ama abim böyle bir duruma geldiğinde (ki gelmez) eşinin anneme yardım etmemesini hoş karşılamaz,düzgün bir üslupla da uyarır. O evde sadece anne yaşamıyor gelinde abi de anne babada yaşıyor. Annen hem ev işi yapıp hem temizliğe gidiyorsa gelin de biraz işin ucundan tutmalı. Gelinde çalışıyor diyorsunuz ama ne iş yaptığını bilemeyiz ama annenle gelinin aynı iş için aynı enerjiyi harcamadığını bilebiliriz. Bir yerde genç bir bayan var bir yerde de 50 yaşında anne var. İkisinin iş gücü bir değildir diye düşünüyorum.

Burada eleştirilen şeyin zihniyet olduğu neden anlaşılamıyor?
Neredeyse 60 sayfa mesaj var. Konu sahibi objektif mi bakıyor sizce?
-Abim gelini süs diye mi almış
-Gelin varken ben mi yapacağım
-Gelin sonuçta adı üstünde
-Bizde kadınlar dururken erkekler ev işi yapmaz (Erkek dururken kadın çalışıyor ama nedense)

Daha hatırlayamadığım bu tarz kaç tane mesajı var konu sahibinin. Nasıl hala hak veriliyor hayret ediyorum.
Ailesi geçinemez diye abisi ayrı eve çıkmamış eşiyle. Oğullarının parasıyla geçinmeye devam etsinler diye yani. Adam karısına, gelecekteki çocuğuna harcayacağı parayı ailesine yedirsin diye.

Geline kimse çalış dememişmiş de sıkıntıdan çalışıyormuş. Kayınvalidenin gün kankalarına hizmet edip eziklenmemek için çalışıyor olabilir mi acaba? Kocası maaşını ailesine verirken ped ya da prezervatif parasını kayınbabadan mı istesin bu kadın? Hiç mi hoşuna giden bir şey almasın üstüne başına? Konu sahibine kalsa ev işi yapmamak için çalışıyor diyecek zaten neredeyse.

"Bizde geline ev açılmaz, gelin değil mi sonuçta tabii yapacak" vs derse ve kendisi kayınbabayı evden gönderme planları yapıyorsa tabii ki eleştirilir. Dediğine göre kayınpederi konu sahibinin yaptığı şeyleri yapmıyor diye anlatıyormuş oğluna, aralarını bozmaya çalışıyormuş. Konu sahibinin annesi de aynı olmasın sakın? Başkasına reva gördüğün hayatı sen yaşarken ağlıyorsan o konular burada tabii ki açılır.

Ayrıca ne gelinim, ne görümceyim. Bir şeylere isyan etmek için bir sıfata ihtiyaç yok. Mantıklı düşünmek yeterli. Bu kadar geleneksel(!) bir ailede gelinin hiç iş yapmıyor olması zaten inandırıcı değil.

Senin tabirinle konuşayım. Abim o kadını süs diyemi almış diyosun ya. Adam kendisine hayat arkadaşı olarak almış senin yada annenin hizmetçisi olarak değil. Bir kadın yüzünden bize bağırdı diyosun. O bir kadın abinin eşi. Ayrıca ah canım annem bitanem hasta kadın diyosan sende annene yemek yapabilirsin

Abiniz hem geçinecek para bulamıyor hem de annesini mi çalıştırıyor? Kadın gibi laf yetiştireceğine ek iş yapsın, eşine söylesin anneme destek ol desin. Anneniz de dedikodu yapacağına Kızım diye başlayan cümlelerle derdini anlatsın. Tuhaf insanlarsınız vesselam

Anneniz geliniyle arasinda halletmeli. Ama hepsinden ote zihniyetiniz kusura bakmayin ama igrenc. Benim gorumcem sagda solda gelin degil mi sus diye mi aldik her isi gorecek tabi vs dese kavga cikardi sanirim. Abiniz de karisini el ustunde tutuyor, birlikte yasamanin stresini ona yuklememeye calisiyor. Iyi de ediyor. Kiz hem calissin hem evde hizmetcilik etsin hem de her an guler yuz mu gostersin? Bi gezmeye cikti diye kiyamet koparmaya gerek yok. Siz karismayin ve kendinizin de bir gelin oldugunu hatirlayin. Ayni cumleleri gorumceniz sizin arkanizdan soylese ne hissederdiniz once bi bunu dusunun.
Ha anneniz o gun isten yorgun gelcek diye dusunup yemegi hazirlasa jest olurdu ama bu asla gorevi degil....

Konu sahibi bilmionmu sen bura cadi gelinlerle dolu taslanmissin bak yazik oldu hepsinin annesine yapilsa boyle birsey emin ol onlarinda zoruna gider

Cadi gelinler mi? Önce bir kendinize gelin. Burda konu sahibine en büyük tepki gelin hakkinda sarf ettiği küçük düşürücü sözler yüzünden geldi. Bir kadin hakkında sanki o kadin mal gibi sözler sarf etse ( "süs olarak mi aldi") hak ettigi tepkiyi görür. Ev icinde dengesizlikler varsa onlari evdekiler konusarak halletmeli. Konu sahibinin annesi ve kendisi ama kadınlara ayni haklari tanımıyor farkindaysaniz. Pasa oğullara laf yok, ama gelin gezmeye cikti diye bir ton laf. Siz söyleyin: Calisan erkeklere aksam dinlenmek hak, ama kadina degil. Sebeb?

Görümce görümceliğimi yapmış zaten hep öyledir anneniz gelini şikayet etti sizde ağzınıza geleni saydınız geçen kızımda beni uyardı sürekli telefonun hopörlesini açma diye herkese özel konuşmaları dinletme diye ya babam anneanne hakkında uygunsuz yorum yaparsa
Diye korkuttu ve ikazda bulundu

Benim annemde teyzelerimde hepsi 65 yaş üstüler geçen hafta benim teyze oglu(kendisi askeriyeden emekli hani rütbesi var ya) 20 çuval biber alıp annemlere sadece dogratmis yollamış hepsini ,o adam 20 çuval biberi tek basina o sicakta kazanda kaynatmis üstüne makineden gecirip sıkmış tepsilere yapıp kurutup herkese eşit pay olarak dağıtmış hani neden anlatıyorum derseniz erkek ev işi yapmaz denildiği için anlatıyorum bunu.benim esimde misafir agirlar süpürge tutar çamaşır asar yemek masasını toplar çocuk bakar geçen yıl mesela bel fıtığı olan dayım hanımı (gelin) güne gittiginde evin tum halılarını yıkamıs hani gelinden dem vuruluyor ya o 250 gramlık ç.k cokta kıymetli değil bizi onlardan ayırmıyor bir tutturulmuş gidiyor gelin 2 kap yemek yapsa nolurdu diye çok değerli kardeşleriniz valla konu sahibi, buyugude yapmaz kucukte yapamaz niye çünkü küçük ve erkek o .Milli piyango ciksada babanıza kizcagizla kardeşin ayrı eve çıksa yoksa ömrü billah o evde kalacak görünüyor.

Çünkü kadında vajina var onun 250 gram fazlalığı yok kendisi aynı dertten ağlayıp çare ararken geline ama gelin o ama süs diye mi alındı ama bir kadın yüzünden bana bagiramaz diyor.Kendi gördüğü muamelenin aynısını geline yapıyor.

Banada öyle geldi. Sonuc olarak annelerine sahip cikmak ilk önce evlatlarin vazifesi.Ve bunda erkek kadin fark etmez herkes üstüne düşeni yapacak. Babam ben 16 yasindayken vefat etti. Biz hem calistik hem okuduk ama annemizi bir gün baskasinin kapisina muhtac etmedik. Onun sorumluluğunu baskalara yikmaya çalışmadık. O ev icinde ama esitlik diye birsey yok. Erkekler birsey yapmasa normal, kadin yapmasa "vaaay gelin". Olmaz öyle ilk önce evlatlari elinden tutacak, sonra gelin ayni şekilde. Eli kollari sag. Erkeklerin elinede tabaklar yapismiyor. Herkes elinden geleni yapsa ne anne zorlanır ne diğerleri. Ama bu dengesizliğin temelini anne ve baba kendisi atmis. Simdide sonuclari görüyorlar.

Ataerkil bir zihniyetle yetiştiniz galiba yoksa kadınları düşüren böyle laflar etmezdiniz. Abiniz belli ki kendisine iki de bir belirttiğiniz gibi "gelin" veya "süs eşyası" değil de hayat arkadaşı edinmiş, karısının arkasında durduğu için de helal olsun. Siz herşeyden önce bu taleplerinizi abinize iletin, erkek diye annesine yardım etmemesi gerektiğini düşünüyorsunuz galiba. İlerde siz de kocanızın ailesinden "süs eşyası mı aldık ayol" muamelesi görmezsiniz inşallah.

Nasıl bir tezat var ki konu sahibinin 2017 de açtığı bir konu yukarıya çıkmıştı oraya da yorum yaptım. O konuda kendisi de kayınpederiyle kalıyor ama kayınpeder elini birşeye sürmüyor diye dert yanıyor bıktım diyor vs. Madem gelin aldık süs eşyası mı diyor, madem erkekler bizim orada iş yapmaz diyor, madem gelin değil mi adı diyor o zaman o da gelin neden kendisine gelince bıktım diyor da geline gelince yapmak zorunda diyor bunu bir açıklasın.

Kusura bakmasın o gelin kaynanayı yanına alarak zaten iyilik yapmış sonuçta karı koca çalışıp anneye bakıyorlar. Kadın bir kere temizliğe gitmiş kız gezmeye gitti diye laf ediyor ama tüm yıl çalıştığını görmüyor üstelik kız kardeşi de var ona da toz kondurmuyor. Sonra ağabeyim bana laf söyledi çok iyi etmiş. O kadar annesini düşünen insan 17 sinde gidip evlenmez 22 yaşında 5 yıllık evli kendisinin annesine ne hayrı olmuş ki gelini suçluyor.

Evet o evde abi,eş,baba ve anne var.Sadece anne ve eş ya da konu sahibinin deyişiyle ''gelin'' değil Konunun başından beri itiraz ettiğimiz durum bu zaten.

Bi kadın yüzünden kardeşine bağırır mı ne demek o kadın artık onun en yakını eşi siz de bir gün bir kadın durumuna düşürülürseniz eşiniz ailesi tarafından hiç şaşırmayın bu konuda anneniz uygun bir dille yengenizle konuşsun yardıma ihtiyacı olduğunu söylesin size burda laf düşmez lütfen kendinizin de bir kadın olduğunu unutmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…