Lafları Çok Koydu..

Gelin yıllık izindeymiş 1 saat yemek yapıp gezmeye cıkmaaı cokta yormazdı. Ama dusunceaiz biri demekkı. Soyle dusunmesı gerekır kayınvalide olmasa esine yemek yapmayacakmıydı. Ben olsam abime agzımı geleni soylerdim. Gelinin anneni gizmetçi gibi kullanmaya hakkı yok. Madem oyle baska eve cıksınlarda gorsun abin karısının asıl yuzunu.

küçük kardeşim erkek :)
Erkek olsun ne olmuş? Erkeklere yemek yapmak öğretilmiyor mu sizin ailenizde? Hadi diyelim yapamadı, düşünmüyor mu anasını anne biz gezmeye çıkıyoruz istersen sen yemek yapma yorgunsun biz dışardan birşeyler alalım diyemiyor mu? Gezmeye çıkan insandan bir yemek parası çıkar elbet.

Konu gelim olunca nekadar iki yüzlü
davranıyorsunuz
Kaynana aynısı ı yapsa hepiniz aslan kesilirsiniz
O evde sadece kaynana yaşamıyor herkes yaşıyor kadın kendi evini neden terketsin nekadar ayıp terbiyesizce gelinin yaptığı biz misafirlikte bile yardım ediyoruz
Kaaynanada suçlu çünkü göndersin baksınlar Başlarının çaresine kimsenin hizmetçi ligini yapmasın
Ayrıca bir evde.yemek yapılıyorsa tek yapılmaz sanki herkes kendine göre yapıyor burda öyle yorum yazmışlar
Göndersin gitsinler annende sana şikayet edeceğine göndersin

genel olarak haklısınız ama sözleriniz yanlış..
"gelini süs diye mi almış abim" "bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırır mı?" bunlar bence yanlış cümleler ve bilinçaltınızı ortaya çıkarmış, yani fırsatı bulsanız siz geline demediğinizi bırakmayacaksınız, bir kadın değil o abinizin EŞİ, HAYAT ARKADAŞI...
gelin normalde çalışıyormuş anneniz çalışmıyor bi iş yapmaması normal değil mi? valla bence normal bende çalışıyor olsam aynı evde kayınvalideme sofra kurmak ve toplamak gibi ufak çaplı işler dışında pek yardım etmem.
evet o gün anneniz işe gitmiş bi yemek yapsa gezmeye öyle çıksa daha iyi olurdu, o gün için siz haklısınız ama abiniz de karısının arkasından konuşuluyor diye sinirlenmiş, büyütmüş ama o da haklı.

Konu sahibi birkaç lafiniz hariç haklısınız. Ama öyle şeyler derseniz sizi burada çatır çatır yerler. Baksaniza gelin çalışıyor çalışırken iş mi beklenir, şimdi yıllık izinde ondan iş mi beklenir diyen bile var. Demek ki çalışan bayanlar iş yapmiyormus evlerinde. Ne kadar güzel...Onun dışında her gün yapmasa bile anneniz temizliğe gittiği gün biraz vicdani olan insan yemek yapar yani. Temizliğe gittiği evde bile ev sahibi öğlen yemek yapar temizlik yapana. Demek ki abimiz ve yengenizde biraz eksik var o konuda.

İşten gelip uzanması gayet doğal .ben gezmeye çıktığımda bile eve dönünce bi 15 dk uzanıp dinleniyorum .

Annen şikayet edeceğine güzellikle yardım istesin .yapabildiği kadar yapar kadın ,taş değil ya ,geri çevirmez .ben olsam yapmam ,o ayrı ..onun yerine eşimle ortak bir bütçe ayarlar ,haftalik yardımcı tutarım .dışarı nin yorgunluğu gerçekten çok kötü ..hele bu sıcaklarda hiç çekilmiyor evin derdi ..

Annesi neden evini terketsin

Evin kime ait oldugunu anlamamistim. Kvnin kendi evi galiba ya da kira mi? Bilmiyorum. Eger kira degil ve kvnin kendi eviyse O zaman gelinle oglunu gondersin.

Yok gonderemiyorsa herkes kendi isini kendi yapsin. Onun evinde oturuyor diye hem calisip hem onune yemek getiremez. Kv yemegini kendine kadar yapacak, kendi isini kendi gorecek gerisine karismasin isterse.

Kira olsa bile eve gelmiş oturmuşlar birde hizmet ettiriyorlar ama ben suçu kv verdim göndersin asalakları evi bok götürürse kimse rahat olamaz ben olamazdım

Kendi eviniz olsa yapacaksınız ama mecbur. Hem kadının evinde oturacaksin karı koca. Hem de çalışıyoruz diye yan gelip yatacaksin. Bence öyle bir dünya yok. O zaman çıksınlar kendi evlerine hem öyle bir dünya var mıymış görürler.

Konuda haklısın, haksızsın birşey demiyeceğim.
Haklı da olsan bu söylemlerle çok güzel haksız konuma geçersin.
Ne demek bir kadın için kardeşine bağırdı, ne ayıp.
Sen evli misin bilmiyorum evlendiğinde eşin seni bir kadından ibaret mi görsün..
Abinin eşi hayat arkadaşı, tabi ki her durumda koruyup kollayacak.
Hiç ağrına gitmesin.
Süs diye mi aldıya zaten değinmiyorum bile.
İstediğin kadar haklı ol, zihniyetin çirkin, kusura bakma..

Ben şurayı anlamadım galiba. Annenizin işi yok. Arda temizliğe gidiyor. Yani aslında abiniz ve yengeniz anneniz zorlanmasın maddi olarak diye beraber kirada oturuyorlar. Sadece Annenizin evi değil orası.
Ama annenize kıyamadığınız için uslübunuz biraz çirkin olmuş. Belliki anneniz size epey çekiştirmiş önceleri yengenizi. Baksanıza akşam ne yaptığını nasıl davrandığını bile detaylıca biliyorsunuz. Kısacası anneniz doldurmuş sizi.
Şimdi akşam işten gelen birinden çok bişey beklememek gerek. Haklısınız sofra toplama kaldırma yapabilir. Belki kendi ve eşinin ütüsünü yapabilir. Ama izinli hemen işe güce sarılsın annemde biraz dinlensin diye düşünüyorsunuz galiba. Ama unutmayın o da dinlenmek istiyor.

Bence bi yemek olayı çok abartılmış. Anneniz çok acıktıysa bi çay ekmek arası bişeyler yiyip yatabilirdi. Hem de dinlenmiş olurdu. Diğerleride ne yaparsa yapsın

Bu düşünce yapısına sahip kesimlerde evlenen oğlana ev açmak bir yükümlülük olarak görülür. Ama anlaşılan siz sadece geline düşen yükümlülüklerle ilgilenmişsiniz. Ne diyelim Allah gelin hanımın yardımcısı olsun zira siz çok ortalık karıştırırsınız.
ev annemlerin değil kiradalar ben cinsiyetçi olduğumu düşünmüyorum her zaman kadınları desteklerim ama bukadarda vurdumduymaz olunmaz gelin sonuçta adı üstünde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…