- 20 Aralık 2017
- 9.841
- 32.126
- 548
- Konu Sahibi inciliboncuklu
-
lohusalikta daha onlar haric kimler kimler geliyor valla tek kv kp olsa keske.cok rahat gecirebilecekken insanin burnundan geliyo bu gelen giden yuzunden.bir daha dogum yaparsam kapiyi kimseye acmayi dusunmuyorum.telefonda da 40i ciktiktan sonra gelin diyecegim.ama ilk dogum acemilik oluyor iste.kimseye hizmet filan etmeyin.kv size yemek yapacak siz ona degil.mutfaga sadece yemeginizi yemek icin girin.hatta anne sunu yapar misin bunu yapar misin diyin.hizmet etmeye kalkarsaniz omur billah o rol size yapisir kimse sizi dusunmez.Merhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Öncelikle,uzun süreli kalkamam diye düşünmeyin lütfen.Kendinizi şartlandırmayın. 2 kez sezaryen oldum. Birincide kalktım. Eve geldim. Tek başıma duş bile aldım. Duramadım,kendimi kötü hissettim,duş şarttı.Benimde dogumuma sehir disindan kayinvalidem, kayinpederim, gorumcem vs gelicek kalicaklar. Ben planimi yaptim Allah nasip ederse dogumdan sonra bebekte bende yatak odasinda duracagiz. Cunku sezeryan olacagim kalkmam mumkun degil. Bebeginde yanimda durmasi lazim. Yemekleri de kendileri yaparlar ben o halde wc ye bile zor gidecegim cunku. Kp utanirmiyim bilmiyorum bence o cekinmeli ve farkli bir odada oturmali.
Öncelikle,uzun süreli kalkamam diye düşünmeyin lütfen.Kendinizi şartlandırmayın. 2 kez sezaryen oldum. Birincide kalktım. Eve geldim. Tek başıma duş bile aldım. Duramadım,kendimi kötü hissettim,duş şarttı.
İkinci sezaryenimde kanamalı,başka şehire doğuma gittim.4 ünite kan aldım.Yoğun bakımda uyandım. Kalkabileceğimi söyledim.önce itiraz ettiler. Sonra kalkmayı denememe izin verdiler. Yoğun bakımdan,yeni doğan ünitesine kadar yürüdüm. Sorun olmadı. Hemşirelerin gördüğü böylesi ilk vakayım.
Korkmayın.Çok zor değil.Bebeğiniz için çabuk toparlanabilmeniz çook önemli.
2.doğumumda yoğun bakımda uyanmamın sebebidir,plasenta previa.Rabbim yardımcın olsun.Canim insallah oyle olur. Bende plasenta previa var bu yuzden korkularim var. Bana da sanirim kan verecekler birde birkac gun yogun bakimda yatabilir misim bu yuzden korkuyorum bakalim bizi neler bekliyor ins sizin gibi rahatlikla ssglikla atlatirim
Normal doğum sezaryen dan daha mı zor bir operasyonmuş ? Neden ki ?Canim benimki normal sezeryan olmayacak, daha buyuk bir operasyon gecirecegim o yuzden sanirim kalkamam bakalim insallah dedigin gibi cabuk toparlarim
Bebek onun odasında kalcakmışmış, lohusa tacı gecelik falan da ayarlayalım bari deseydiniz keşke.
İki hafta Annesi bakacakmis zaten ozman yatar dikisleri düşer çoktan ama tabi belli olmaz herken bir değil dediğiniz gibiHerkes farklidir ama ben iyilesememistim.dikislerim atmisti surekli kosturmaktan
Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
65 yas yasli degil ki, orta yas sayiliyor hatta. Siz zaten dogumdan sonra ne kadar buyuk operasyon gecirmis olursaniz olun bir odada kapali sekilde yatamazsiniz,bebeginizi o istedikce emzirin, kimseye kulak asmayin. İnsan dogumdan sonra 20 gun yatmaz,40i cikinca bebeklere sihirli degnek de degmez,degisen bir sey olmaz yani dugmesi yok bunlarin 40tan sonra rolantiye alinmiyor.
Siz kendi isinizi gorecek kadar ayakta olsaniz yeter,kv kp geliyorsa herhalde ne yiyeceklerini de dusunmuslerdir,kimse yeni dogum yapmis haliyle oturup davet sofralari kurmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?