Lohusalıkta kayınbabanın gelmesi

Siz onlar geldiğinde ayağa kalkmış olursunuz ama elbette ki KV ve KP e yeme yapıp ev işi görür vaziyette olamazsınız .Eşinizle şimdiden konusun ev yemekleri yapan bir yerle gorussun.Gunluk menulerini watsap mesaji ile gonderip eve kadar paket servis yapiyorlar.Anneciği babacığı aç kalmasınlar.

lohusalikta daha onlar haric kimler kimler geliyor valla tek kv kp olsa keske.cok rahat gecirebilecekken insanin burnundan geliyo bu gelen giden yuzunden.bir daha dogum yaparsam kapiyi kimseye acmayi dusunmuyorum.telefonda da 40i ciktiktan sonra gelin diyecegim.ama ilk dogum acemilik oluyor iste.kimseye hizmet filan etmeyin.kv size yemek yapacak siz ona degil.mutfaga sadece yemeginizi yemek icin girin.hatta anne sunu yapar misin bunu yapar misin diyin.hizmet etmeye kalkarsaniz omur billah o rol size yapisir kimse sizi dusunmez.

Öncelikle sağlıklı doğumlar diliyorum dondurucunuza maddi durumunuza göre sarma, mantı, börek, köfte gibi şeyler hazırlayıp doldurun Bi çorba yanına bunlardan birini çıkarıp pişirirsiniz. 15 gün sonra toparlamış olursunuz zaten stres yapıp kendinizi yormayın yemek yemeye değil bebeği görmeye geliyorlar

Öncelikle,uzun süreli kalkamam diye düşünmeyin lütfen.Kendinizi şartlandırmayın. 2 kez sezaryen oldum. Birincide kalktım. Eve geldim. Tek başıma duş bile aldım. Duramadım,kendimi kötü hissettim,duş şarttı.
İkinci sezaryenimde kanamalı,başka şehire doğuma gittim.4 ünite kan aldım.Yoğun bakımda uyandım. Kalkabileceğimi söyledim.önce itiraz ettiler. Sonra kalkmayı denememe izin verdiler. Yoğun bakımdan,yeni doğan ünitesine kadar yürüdüm. Sorun olmadı. Hemşirelerin gördüğü böylesi ilk vakayım.
Korkmayın.Çok zor değil.Bebeğiniz için çabuk toparlanabilmeniz çook önemli.

Son düzenleme:
Kv en azindan kendi yiyecegi yemegi yapabilir. Esinle simdiden konus arada sende yapsan bile surekli yapamazsin daha minicik olcak bebegin. Hayirli dogumlar dilerim

şimdi kp de geliyor vs vs denmiş de kp zaten yaşlı adam evde sürekli dolanmaz ki

oturacağı odayı gösterirsin orada oturur

sen de gider başka yerde emzirirsin zaten çocuğu odası varsa orada emzirmeye alışmak en iyisi

ev sobalı başka oda yok dersen de kv ye söylersin o söyler sen mutfağa git vs diye adam da anlar

ama ev işi yemek temizlik deyince orada duracaksınız

kv yapsın yemeği temizliği de hep birlikte eşinizin de izinli olduğu zaman yaparsınız hem çabuk biter

yalnız çok yiyorlar demeniz de garip nasıl çok yiyorlar öğün sayısı mı miktar mı

yani kahvaltı arada meyve öğle yemeği arada kek börek akşam yemeği üstüne çay çerez vs mi

Şimdiden böyle dolmanın anlamı yokki.
O insanlar da torun görmeye geliyor e o kadar uzaktan geliyorlarsa 10 gün kalmak da çok normal.

Zaten siz o sırada iki haftalık lohusa olacaksınız.
Allah izin verirse ayaklanmış olursunuz.
Kayınpederden çekinecekseniz ki bu çok normal, odanızda emzirirsiniz. Odanızda sıkça dinlenirsiniz.
Kayınvalideniz nasıl biri bilmem ama yemek temizlik gibi işlerde işi ele alacaktır diye düşünüyorum.
Almayacaksa neden geliyor de mi ama :)
Bişeye elini sürmezse eşinizi didiklersiniz.
Şimdiden hiç yorulmayın derim.
Hayırlı doğumlar olsun

Canim insallah oyle olur. Bende plasenta previa var bu yuzden korkularim var. Bana da sanirim kan verecekler birde birkac gun yogun bakimda yatabilir misim bu yuzden korkuyorum bakalim bizi neler bekliyor ins sizin gibi rahatlikla ssglikla atlatirim

Canim insallah oyle olur. Bende plasenta previa var bu yuzden korkularim var. Bana da sanirim kan verecekler birde birkac gun yogun bakimda yatabilir misim bu yuzden korkuyorum bakalim bizi neler bekliyor ins sizin gibi rahatlikla ssglikla atlatirim
2.doğumumda yoğun bakımda uyanmamın sebebidir,plasenta previa.Rabbim yardımcın olsun.

Ben dogumdan sonra 15 gun kv dede kaldim ve 1 haftalikken bayramdi. Kimseyi umursamadim zorlanmadim. Yatmammi gerekiyir yattim.... taviz vermeyin . Misafir umdugunu degil buldugunu yer

Doğum yapmış kadının evine gelip 2.80 yatıp yemek bekleyeceklerse gelmesinler ama sanmıyorum kv yapar yemeği. Eviniz sadece 1 odadan mı ibaret ? Kp ile neden rahat etmeyesiniz? Alın bebeğinizi geçin odanıza emzirin .

Kendinizi fazla strese sokmayin. Benim iki doğumumdan sonra da kayinpederim geldi. Emzirmek için felan yatak odaya giderdim. Benden zaten kimse hizmet beklemiyordu o anda. Kiyafetlerim de normal rahattı. İnsanlara bağlı bence. Eşiniz o süreç icin belki izin alabilir

10 gün için bu kadar büyütmeyin ne olur...kv ve kp ile yaşayıp bütün lohusalığı herşeyi onlarla geçirenler var.10 gün nedir ki? Idare ediverin azıcık.

Ay buram agriyor, ay şuram agriyor diyeceksin, lohusayken kimseye hizmet etmeyeceksin sakin ama sakin sakin öyle bir hataya düşme. Eşinle de açıkça konuş dogumdan dogra bir kadin 2 aya ancak toparlanabiliyor.

Bu kisiden kişiye degisir. Normal dogum yaptım 25 inci gun ancak ayaga kalkabildim, 12 tane dikişim vardi içte ve dışta, makat catlagi gecirdim, dikislerimin tamamen düşmesi 43. Gundü. Oturma banyolarimin bitmesi, catlagimin iyilesmesi, simitsiz oturabilmem 4. Ayi buldu.

Yani dogum bu belli olmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…