Lohusalıkta kayınbabanın gelmesi

Yemeği temizliği kim yapacak ki ? Eşim işte olacak mecburen ben yapacağım
Yapma. Yat dur. Niye yapıyorsun ki. 10 gün boyunca ı halde iş mi yapacaksın. Devamlı ağzında şu laf olsun. Kaynanaya dönüp: anneeeee ağrım var yemek yapamıyorum. Anneeee ağrım var evi bi süpürür müsün. Aaaahhh bunalımdayım :)))) devamlı iş bekle. Bak bakalım 10 gün kalacaklar mı? Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır demiş olursun belki ilerde de çok iş beklemezler. Şimdiden naz naz naz

ne munasebet neden bebek onun yaninda kaliyormus çok istiyorsa kendisi doğursun bitane bebeğinizi vermeyin yanlarina gece aglayacak kalkip emzireceksiniz hatta sudyensiz belki bir sure gecelikle yatacaksiniz her gece yattiklari yere o halde gidip kayinbabanin yanindan cocugumu alacaksin
nereliler cok merak ettim

Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş.
Yalnız gelmenin nesi zor ki? Hasta mı kayınvalideniz? Anneannem 75 yaşında, geçen yaz 16 saat yol gitti otobüsle. Otogardan bırakıp alan olduktan sonra ne fark edecek? Ama adam da haklı, torun görmeye gelmesi normal.

Yemeği düşünmeyin, onların zaten sizden hizmet bekleyeceğini sanmıyorum.

Ayy canım verirmiyim hiç
bide 7sene sonra tüp bebek le hamile kaldim ben asla vermem
konuşup duruyor anca beni sinir etmeye çalışıyor
eşimle anlaştik en fazla 2 hafta kalicaklar sonra esim biletlerini alip gondericek

Ankaralilar bu arada

sende onu sinir et madem bidaha oyle derse sanada lohusa taciyla geceligi aldim lohusa serbetide yaptirayimmi de o anlar

Kayinvalideniz cokta yasli degil yani kendi isini yapabilir bir rahatsizligi yoksa.
Normal dogum olursa 2 haftaya bile kalmaz ayaklanirsin, ama toparlanmak icin tabikide zaman lazim sonucta 9 ay hamilelik ve dogum stresi agrisi vs vs cektikten sonra hemmen toparlanamassin. Bol dinlen odanda uzan yemene icmene kendine bebeginle ilgilen, gerisini dusunme.

eşinizin babasıyla da zor olur, kendi babanızla da zor olur. hasta degilsin ayaklanırsın diyen cok olmuş. hasta degilsiniz tabi. 2 haftaya fiziksel olarak oldukca toparlanmıs da olabilirsiniz (ki kisiden kisiye degisir, ben iki gune koştum falan diyenleri anlayamiyorum. herkes birebir aynı süreci yasamiyor, bedenler farklı vs.) ama olay sırf bu değil ki. beden toparlansa da kafa cok başka. uykusuzluk, hormonlar, emzirme, dikiş. kendimden örnek verirsem, gayet nopnormal dogum yaptim, 3 tane dikişim vardı sadece. ama memelerim mahvoldu mesela. hep açık gezdim. kafam desen bi milyon. sedece bebeğime odaklıydım. odaya geçip emzirmek çok bunaltıcı olabilir cunku yeni doğan memeye yapışık bir varlık. max 2 3 saatte bir emzirmen lazım. uyuyorsa uyandırıp. ama bebek o kadar beklemiyor zaten genelde. saatlerce memede olmak ister. hayatinda tek bildigi varlik annesinin koynunu ister. emer dinlenir emer uyur memede. odada hapis kalmak hic iyi bir fikir degil. rahat kıyafetlerle salonda yayılıp tv izleyip bir seyler atıştırıp, akşam eşle sohbet muhabbet emzirmek varken evde kıyafetine dikkat etmek, odalara kapanmak neden?
hizmet konusuna gelince sakın, sakın düşünmeyin bile nolur. 2 haftalik lohusa kimseye hizmet falan etmez. böyle bir sey bekleyen varsa herkes onu ayıplar sizi değil. siz bebeğinize lazımsınız, sütünüz lazim. anne sütünü en en çok arttıran sey dinlenmek uyumak. bebek uyudukca uyuyun. sağlıkla gelsin bebeğiniz

20 günden sonra inşallah öyle yapicam
Ama annemde kalirsam eşim bizimle kalamaz işyeri anneme çok uzak cünkü

Kendi evimize işyeri 5 dakika

Eşim evimizde kalsa ben bebegimle anneme gitsem bunu duyan kvde eşimle evimde kalır (bunu hic istemem)

Ne yapsam ne etsem bilmiyorum valla

Odanızdan çıkmayın zaten normal doğum bile olsa insanın dinlenmeye uykuya ihtiyacı oluyor. Eşinizin ailesi size yardıma gelecektir herhalde. Sakın kendinizi yormayın. Odanızda olacağınız için arada salona çıktığınızda kayınbaba sorun olmaz. Yemekleri de kayınvalideniz hazırlasın eşiniz de yardımcı olsun. Şimdiden söyleyin eşinize. Ben de doğumdan sonra annemde kalacaktım eşim problem edince sadece 5 gün kalabildim evime geldim. Kayınvalidem kayınbabamla geldi iki üç gün kaldılar sonrasında yalnız olmak daha çok işime geldi çekiniyor insan ne olursa olsun. Annenizin verdiği Bakımı da rahatlığı da veremiyorlar.

Normal doğumsa çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum, sezeryan olsa sürekli yatakta yatacağın için zor olurdu ama. Onlar da torununu merak ediyor haklı olarak. Lohusa kadından da çok bir hizmet beklemezler heralde.

Lohusalikla kp alakasi olmaz, dogum normal olursa zaten ertesi gun normal hayata donersiniz.Yalniz 15 gunluk bebekle duzenli yemek ve ev isi pek olmaz.Bebeginiz huysuz bir bebek degilse gunun neredeyse tamamini zaten uyuyarak gecirecek ,bebek uyurken kv onun yaninda bekleyip aglayinca siz gelene kadar idare eder sizde yemek yaparsiniz.Ama hic belli olmuyor iste saati duzeni olmaz, mesela gece uyumazsaniz siz sabah onlarin kahvalti saatinde kalkamazsiniz.

Faydası olmayacak kimse gelmesin yeni doğum yapmış annenin yanına gerçekten sinir oluyorum . Sezeryan oldum annem olmasa halim ne olurdu bilmem. Senin ne şekilde doğum yaparsan yap yardima ihtiyacın var. Temizlik,yemek diye kendini paralama bebeğini emzir ve bulabildiğin her fırsatta uyu. Sağlıkla kucağına al inşallah

Rahat olun az bir sure sizin o halinizle kimse sizden hizmet beklemez simdiden kolay dogum olur insallah rabbim bir avazda kurtarsin. Ben sezeryandim hic yatmadim hep ayaktaydim iki dogumumdada normal dogum olursa dogum yaptiqiniz an kalkiyo olcaksiniz vede iki haftaya hersekilde toparlanmis olcaksiniz.Ev islerinide rahatlikla yapabilirsiniz.Emzirme konusu biraz zor olur oda odaniza gecersiniz.Guzel gunler gecirirsiniz umarim stres yapmamaya ozen gosterin sutunuz kesilir.

Ben 2. Haftadayken konsolosluk ve pasaport işlemlerini tek başına tren vs ile giderek halletmiş, 1 hafta sonrada bebekle birlikte uçakta seyahat ediyor idim Herşey yolunda devam ederse neden kalkamayacağınızı anlayamadım şuan..
Tabi bende evde birilerinin olmamasını tercih ederim de.. beklediğiniz gibi bir durum olmayacak.

siz yoğun bakimlik oldunuz diye o da olacak diye bir sey yok. hamile bir kadını korkutmanın manası nedir?
Korkutmak mı?iyi misiniz?
Karşınızda kendini nelerin beklediğini zaten bilen plasenta previa bir hamile var. Dönün tekrar okuyun ilk mesajımı. Ben de plasenta previa olmama rağmen çok çabuk ayağa nasıl kalktığımı anlattım.

kendileri yapacak canmm begenmiyorlarsa lolantaya gidecekler

Şu doğumu bizim kadar abartan var mı acaba?
Dünyanın en doğal hadisesini abartmak nasıl komik oluyor bilemezsiniz.
15 güne kalkıp rutininize başlayamıyorsanız -hele ki normal doğumda- ciddi sağlık sorununuz var demektir. Zaten bakıma muhtaçsınıdır o yüzden kimse sizden hizmet beklemez.
Düğün ayrı tantana, doğum ayrı tantana, annelik ayrı tantana...
Hayatı kendine zehir etmek ve yaşadığı anı kaçırmak böyle bir şey işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…