- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi inciliboncuklu
-
Yemek hazırlamayacaksınız, hizmet de etmeyeceksiniz eşiniz dışarıdan yemek söylesinMerhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Canim 2 ay once doğum yaptım. Bence ikisi de gelmesin sadece annen gelsin. Inan çok zor oluyor. Zaten psikolojin bazen eşini bile kaldiramiyo. Zorlanirsin bi de yaşlılar diyosun. Yardım etmeyeceklerse gelmesinler. Gelecklersede en fazla iki gün kalsınlar eşinle konusMerhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Bunlara şimdiden takip takip kendinize dünyayı dar etmeyin. Herşey tahmin ettiğinizden cok farkli gelişebilir. Bana bakacak dediğiniz anneniz size veya bebeğe bakmayıp yük haline bile gelebilir.Merhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Tüm dünya biliyor tip kabul ediyor. Annelik hüznü bunun adı. Ağır depresyona kadar yolu var. Bizim kulturde de lohusa ve 40 gün sürer demişiz. Aslında süresiz kadın ne zaman iyileşir iyi hissederse. Sizinki belki kolay geçti ama herkesin ki kolay geçecek diye bir şey yok.Hasta değilsiniz ki sadece doğum yapacaksınz. Herkesin dilinde bir lohusa lohusa.... 15 gün sonra da 3 ay sonra da gelseler emzirirken odanıza geçersiniz ne var ki bunda.
Baska bir uyeye de yazdim size de yazayim, dogum bu belli olmaz. Belki siz cok kolay atlattiniz dogumu ama, pek cok kadin ciddi sağlık sıkıntısı geciriyor, fiziksel olarak sağlıklı olunsa dahi ruhi boyutu bambaska, cocuga bakmak, uykusuzluga alismak, kan degerlerini korumak. Lohusayken insan alingan olur, is yapmak istemez vs... Zaten kontrollu olmasi gereken de o değil cevredekiler. Benim kuzenlerim bebek gormeye geldi, yemeklerini kendileri yapti, bulasigi da yikayip gittiler. Olmasi gereken de budur zaten, cevre anlayisli olacak, dogum yapan kadindan bu beklenemez.
Hizmet bekleyen çay çorba bekleyen insanlarla, uykusuz uykusuz bebek bakımı yemek çay kahve 3 öğün vs zor olmaz mı?
Tüm dünya biliyor tip kabul ediyor. Annelik hüznü bunun adı. Ağır depresyona kadar yolu var. Bizim kulturde de lohusa ve 40 gün sürer demişiz. Aslında süresiz kadın ne zaman iyileşir iyi hissederse. Sizinki belki kolay geçti ama herkesin ki kolay geçecek diye bir şey yok.
Öncelikle hayırlı doğumlar olsun, sağlıkla al kucağına. Benim kayınvalidem geldi, zaten annemle aynı binadayız ve benimle kalcaktı. Ama k.v sağolsun hastaneden çıkarken eşime "arada kardeşinde gelsin (bizimle aynı şehirde üniversite okuyan kaynım)" dedi ve 5gün ameliyatlı halimle geldi kaldı. Baktım olmuyor gönderdim kayınvalidemi. Şimdiki aklım olsa (o hoo çok şey değişti) ne münasebet gelmesin derdim ki şimdi onlarda teklif edemez, Ne bileyim işte konunu okuyunca eski halime üzüldüm valla.Merhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Konudan alakasız ama yorumları okurken güldüm istemsizce. Siz sezeryanı açık kalp ameliyatıyla karıştırmış olmayasınız sakın. Yerimden kalkamıycam,wc ye bile zor giderim falan biraz abartı.Benimde dogumuma sehir disindan kayinvalidem, kayinpederim, gorumcem vs gelicek kalicaklar. Ben planimi yaptim Allah nasip ederse dogumdan sonra bebekte bende yatak odasinda duracagiz. Cunku sezeryan olacagim kalkmam mumkun degil. Bebeginde yanimda durmasi lazim. Yemekleri de kendileri yaparlar ben o halde wc ye bile zor gidecegim cunku. Kp utanirmiyim bilmiyorum bence o cekinmeli ve farkli bir odada oturmali.
bu konu özellikle dikkatimi çekti çünkü bende hamileyim ve benimde doğumdan sonra kv ve kp gelecek muhtemelen bi kaç ay kalacaklar henüz belli değil. Hiç sizin düşündüğünüz açıdan düşünmemiştim . Bence bu konuyu şimdi hiç açmayın ama doğumdan sonra zaten bunları yapmaya haliniz kalmicak anneniz zaten size bakmaya geliyo anneniz varken bişey yapmayın ki anneniz gittikten sonra eşiniz annen buradayken onlara yapiyodun ama vs diyemesin. Sonraki süreci de eşiniz düşünsün temizlik ve yemeği eşiniz halletsin o halde yapamazsınız hem misafir agirlayip hem çocuk bakamazssiniz geceleri bile uyuyamayacağınız bi dönem neticede dinlenmeye ihtiyacınız var .Merhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Aynı b.kun laciverti eş bende var resmen babası sırf gezmek için gelmek istedi o da gelme diyemedi ne işi var sanki gelse bi işin ucundan tutacak diye çok soylnedim ama bi işe yaramadı o yüzden önce insanın eşi onu düşünmeli o düşünmuyorsa milletin dusuncesizligini biz çekeriz boyleBen 3 günlük doğum yaptığımda gelmişti kv ve kp normal yapmıstım doğumu.rezillikti resmen sadece bu kadar diyorum hatırladıkça o günlerde yaşadıklarımı hala sinirlenirim bozuluyor ve hala eşimle tartışma sebeplerimin arasındardır babana gelme diyemedin diye. İmkanınız varsa kırmadan söyleyin daha gec gelsinler veya kp gelmesin uygun değil gelmesi
Malesef öyle biz çektik hala atamıyorum içimden. Çok iyi anladınız beni.Aynı b.kun laciverti eş bende var resmen babası sırf gezmek için gelmek istedi o da gelme diyemedi ne işi var sanki gelse bi işin ucundan tutacak diye çok soylnedim ama bi işe yaramadı o yüzden önce insanın eşi onu düşünmeli o düşünmuyorsa milletin dusuncesizligini biz çekeriz boyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?