Lohusalıkta kayınbabanın gelmesi

Yemek hazırlamayacaksınız, hizmet de etmeyeceksiniz eşiniz dışarıdan yemek söylesin
 
Annemde bizde kaldı 40 gun yemek temızlık hep uaptı sagolsun. Bizimkilerdr sehır dısında oldukları ıcın bır kac gun bızde kaldılar ılk gunden ıtıbaren ınan coook cok zordu resmen yatak odasına hapis gıbı kalmostım. Birde üstüne gelen giden akrabalar konusmalar gulusmeler sinirlerim tepeme cıkıyordu halıyle kucucuk odadan cıkamayoçınca :/
 
Canim 2 ay once doğum yaptım. Bence ikisi de gelmesin sadece annen gelsin. Inan çok zor oluyor. Zaten psikolojin bazen eşini bile kaldiramiyo. Zorlanirsin bi de yaşlılar diyosun. Yardım etmeyeceklerse gelmesinler. Gelecklersede en fazla iki gün kalsınlar eşinle konus
 
Bunlara şimdiden takip takip kendinize dünyayı dar etmeyin. Herşey tahmin ettiğinizden cok farkli gelişebilir. Bana bakacak dediğiniz anneniz size veya bebeğe bakmayıp yük haline bile gelebilir.

Nasıl bir lohusalik geçireceginizi tamamen bebeğin mizacı belirleyecek. daha 40 ı çıkmadan ortalarda hopbidi hopbidi dolasabilirsiniz veya banyo bile yapmaya fırsat bulamadan haftalarca yatak odasından cikamayabilirsiniz.
 
Hasta değilsiniz ki sadece doğum yapacaksınz. Herkesin dilinde bir lohusa lohusa.... 15 gün sonra da 3 ay sonra da gelseler emzirirken odanıza geçersiniz ne var ki bunda.
Tüm dünya biliyor tip kabul ediyor. Annelik hüznü bunun adı. Ağır depresyona kadar yolu var. Bizim kulturde de lohusa ve 40 gün sürer demişiz. Aslında süresiz kadın ne zaman iyileşir iyi hissederse. Sizinki belki kolay geçti ama herkesin ki kolay geçecek diye bir şey yok.
 
Aynı durumu yasadim. Doğumdan hemen sonra annem geldi. Bir hafta sonra annem henüz bizdeyken kaynanam ve kayinbabam geldiler. Eşime babasinin gelmesini uygun bulmadığımı çok guvendigim ikna kabiliyetime ve çok guvendigim hosgorusune rağmen anlatamadım. Neyse ki geldiklerinde annem hala bizdeydi. Ben ilk geldiklerinde ve canım istediğinde on dakika kadar yanlarında oturup odama geçtim. Annem kendi evinde ne pisiriyorsa onu pişirdi getirdi. Annem olmasa eşimle kavga etme pahasına bile olsa asla yemek yapmazdim, temizlik de öyle. İlk gün kaynanam işleri ya üstlenir ya da eşim bir gündelikçi bulur dışardan da yemek soylerdi. Çözüm önerisi bile sunmazdim. Bu konuların tamamen dışında kalmayı deneyin, şöyle yapalım böyle yapalım demeyin bile. En fazla çay koyabilirim bile demeyin eşinize. Bebekle ilgilenip toparlanmaya çalışacağınıza ve hiçbir iş yapmayacaginiza sartlayin onu şimdiden. O gün geldiğinde anne babasına mahcup olmamak için tüm yaratıcılığını kullanip bir çözüm bulacaktır emin olun. İzin bile almak zorunda kalsa müdahale etmeyin, size dokunmasın da nasıl biliyorsa öyle halletsin.
 

Hizmet bekleyen çay çorba bekleyen insanlarla, uykusuz uykusuz bebek bakımı yemek çay kahve 3 öğün vs zor olmaz mı?



Ben hem sezaryen hem de normal doğum yaşadım. İlkinde ilk 3 ay cok sıkıntılar cektim ama psikolojik olarak . Size minicik bir beden emanet edilince kolay olması beklenemez zaten ama kv kp işin içine girince işler sanki değişiyor. Birbirlerini idare edebilirler bence. Sonuçta onlar da torun sevgisi tatmak görmek koklamak istiyorlardır. Bir de onların gözünden bakmak lazım diye düşünüyorum. Evladının evladı oluyor ve gidemiyorsun işte u zor olsa gerek. Konu sahibinin eşi kendisi kv hep bir elden bu süreci birbirine destek olarak atlatabilirler.
 
Öncelikle hayırlı doğumlar olsun, sağlıkla al kucağına. Benim kayınvalidem geldi, zaten annemle aynı binadayız ve benimle kalcaktı. Ama k.v sağolsun hastaneden çıkarken eşime "arada kardeşinde gelsin (bizimle aynı şehirde üniversite okuyan kaynım)" dedi ve 5gün ameliyatlı halimle geldi kaldı. Baktım olmuyor gönderdim kayınvalidemi. Şimdiki aklım olsa (o hoo çok şey değişti) ne münasebet gelmesin derdim ki şimdi onlarda teklif edemez, Ne bileyim işte konunu okuyunca eski halime üzüldüm valla.
 
Konudan alakasız ama yorumları okurken güldüm istemsizce. Siz sezeryanı açık kalp ameliyatıyla karıştırmış olmayasınız sakın. Yerimden kalkamıycam,wc ye bile zor giderim falan biraz abartı.
Not: 2 kere sezeryan yapmış biri.
 
Ben doğuma kayınvalideme gittim. Annemide yanıma alıp eşimin memleketinde doğum yaptım. Ev büyük olduğu için sıkıntı yaşamadım ben. Benim kayınvalidemde çok genç değil ama bütün işi kv, annem, kp ve eşim yaptılar. Ben sadece emzirdim ve bebeğin altını değiştirdim. Bebeği yıkamayı bile onlar yaptı. Bende 2 hafta kaldım orada. Sonra normal düzenime geçtim sıkıntısız. İş düzeni nasıl olacak baştan konuşun eşinizle. Temizlik için bir yardımcı gelebilir, yemeği falan 2 hafta sonra yapar hale gelirsiniz. Siz yemeği yaptıktan sonra kayınvalidenize rica edersiniz geri kalanı zaten yemeğin yanına, çorba, pilav vs yapar mısın diye. Bulaşıklarıda eşiniz hallederse rahat bir düzen olur
 
Aynı durumdayız benimde kp ve KV gelecek kendime gelmeden misafir ağırlamak fikri boğuyor beni şimdiden bakalım ne yapacagiz
 
bu konu özellikle dikkatimi çekti çünkü bende hamileyim ve benimde doğumdan sonra kv ve kp gelecek muhtemelen bi kaç ay kalacaklar henüz belli değil. Hiç sizin düşündüğünüz açıdan düşünmemiştim . Bence bu konuyu şimdi hiç açmayın ama doğumdan sonra zaten bunları yapmaya haliniz kalmicak anneniz zaten size bakmaya geliyo anneniz varken bişey yapmayın ki anneniz gittikten sonra eşiniz annen buradayken onlara yapiyodun ama vs diyemesin. Sonraki süreci de eşiniz düşünsün temizlik ve yemeği eşiniz halletsin o halde yapamazsınız hem misafir agirlayip hem çocuk bakamazssiniz geceleri bile uyuyamayacağınız bi dönem neticede dinlenmeye ihtiyacınız var .
 
Eşinize söyleseniz ailesi ile konuşsa. Sonuçta lohusa olarak rahat olmak isteyeceksiniz. Evde bırakın kayınpederinizi babanızı bile istememeniz normal. Şimdiden sağlıkla alın evladınızı kucağınıza.
Konudan ayrı olarak bir sorum olacak. Sadece selam sabahımın olduğu komşumunda yakında doğumu var. Hediye olarak boyasız nakışlı organik bir yenidoğan seti aldım. Ayrıca bir borcam sütlü tatlı yapmayı planlıyorum. Uygun olur mu? Rahatsızım o yüzden içeri girmeyi planlamıyorum. Anneye de bebeğe de sıkıntı yaşatmak istemem. Kapıdan vermeyi planlıyorum. Bunu dile getiricem zaten. Başka yapmam gereken birşey var mıdır?
 
Benim de ayni sekilde olmustu. Doguma annem geldi sonra esimin annesi babasi. Babasi salonda oturup duruyordu zaten. Dogumdan 2 hafta sonra toparlanmis olursun. Al bebegini gir odana emzir. Sen kimseye yemek hazirlamak zorunda degilsin. Kendi evlerinde karinlarini nasil doyuruyorlarsa senin evinde de onu yapacaklar. Lohusa evinde misafirlik olmaz
 
Aynı b.kun laciverti eş bende var resmen babası sırf gezmek için gelmek istedi o da gelme diyemedi ne işi var sanki gelse bi işin ucundan tutacak diye çok soylnedim ama bi işe yaramadı o yüzden önce insanın eşi onu düşünmeli o düşünmuyorsa milletin dusuncesizligini biz çekeriz boyle
 
Yorumlarin hepsini okumadim sadece sunu merak ediyorum esine baban geldiginde bebekli halimle nasıl hizmet edeceğim dediğinde cevabi ne oluyor? Yemin ederim acayip merak ettim
 
Merhaba, öncelikle sağlıkla kavuşun inşallah bebeğinize...
Bende sezaryen oldum ve ilk gün ayağa kaldırdıktan sonra doğru düzgün oturnadim ilk kalkış biraz zor oluyor sadece ve yürüdükçe agriniz açınız hafifliyo.
Çok yatmayı seven bir yapım yok belki de o yüzdendir bilmiyorum 40 gün yatan arkadaşım da oldu ama Dr tavsiyesi hareket edebildiğin kadar et dedi ve 6. Gün kontrole çağırıyordu rahmin ciddi anlamda toparlanmış kasların iyi durumda dedi ama dediğim gibi çok hareket ettim o yüzden sezaryen diye sartlanmayin ilk 1 hafta filan dikiş yeriniz aciyo yatıp kalkarken filan illaki zor oluyor ama inanın en fazla 1 hafta ...
Siz bol bol enziriyo olacaksınız zaten yatak odasından çıkmayın zaten bebeğiniz sürekli kucaginizda olacak stres yapmayın kimseyi umursamayin ve inanın sanslisjniz ilk 15 gün yoklar bu büyük avantaj ..

Gelince de eşiniz düşünsun yemek işini çünkü ne yapsaniz yaranamayacaksiniz nasılsa benim kv ve görünce geldi ama keşke gekmeselerdi kadın lihusaligiminda içine etti keşke 15 gün hiç olmasaydı
 
Malesef öyle biz çektik hala atamıyorum içimden. Çok iyi anladınız beni.
 
Kv 65 yaşında ama çok mu yaşlı canım hani normalde nasıldır sen gittiğinde ya da sana geldiğinde yemek filan sen mi yaparsın? Mesela ben yapmıyorum genelde malzemeleri çıkarıyorum eşim senin yemeklerini daha çok sever özlemiştir sen yap diyip ordan uzaklaşıyorum özellikle çocuktan sonra . Yani zaten lohusa insandan hizmet beklenmez. Bebek görme misafirlik için geliyorlarsa gelip hemen dönmeleri lazım. Misafirlik 10 gün olmaz. Bi işe faydamız olsun diyorlarsa da o zaman sana iş bırakmayacaklar. Eşinle konuşacaksın, baktın kv yemek filan yapmıyor o söyleyecek şu yemeği yap diye. Temizliği de yani bilmiyorum lohusa halinle senden beklemezler bi süpürge tutarlar eşin annesiyle diyorum . Senden sürekli meme isteyecek bir bebek olacak evde rahat olman lazım ama çok düşüncesizler genel olarak erkek aileleri. Benim babam hastaneden çıktığımda eve döndü , kendi babamız düşünüyor rahatsız etmeyim diye ama onlar düşünmezler .
 
Benim doğuma gideceğim gece ailesi gelip bizde kalacaktı ki zaten evleri yakın bize, sabah hastaneye gelmeleri daha mantıklıydı. Kendi ailem de uzaktan gelecekti. G*t kadar ev nasıl sığacağız nerde yatacağız bu kızın da son gece kendine göre hazırlığı stresi olur diyen olmadı. Mecbur ben eşime söyledim artık, onlar sabah gelsinler diye . O kadar akılsızca davranıyorlar ki bazen.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…