- 10 Ağustos 2018
- 940
- 822
- 23
- 43
- Konu Sahibi inciliboncuklu
-
Yine sizinkiler 10 gün kalıcaklarmiş dua et
Benim kvler
Doğumdan 2 ay önce gelip
Bebek 6 aylik olana kadar yanimda kalmayı planlıyor :)
Bebekte onun odasında olucakmış o bakicakmış :)
Şimdiden bana bunları defalarca söylüyerek stresini yaşatiyolar
Yakında büyük bi kavga cikicak gibime geliyor bu konuyla ilgili...
Atalarımız çok güzel bir söz söylemiş, şöyle ki; "ben eşeğim diyene semer vuran çok olur".....Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Bunlardan biri benim ama kp benim olduğum odaya rahat olayım diye gelmezdi kv çocuğa bakardı sırf benim dinlenmem için benim 40 çıkana kadar kvyle yattım ben ve çok rahat ettim emzirdim verdim gazını falan hep halletti Allah razı olsun belki seninki de yapar belli mi olur
Doguma bu kadar az zaman kala hic olmayacak seye kafayi takmissiniz.Merhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Kolay gececek diye kendinizi sartlandirirsaniz o hüzne uğramazsınız. Kendinizi doğum yaptim diyerek hasta moduna sokarsaniz depresyondan çıkamazsınız.Tüm dünya biliyor tip kabul ediyor. Annelik hüznü bunun adı. Ağır depresyona kadar yolu var. Bizim kulturde de lohusa ve 40 gün sürer demişiz. Aslında süresiz kadın ne zaman iyileşir iyi hissederse. Sizinki belki kolay geçti ama herkesin ki kolay geçecek diye bir şey yok.
Valla ben de 2 sezaryen oldum. Kimseye ihtiyacım olmadi. 3.gün duşumu tek başıma alacak kadar rahattım. Ama hep kendi kendimi telkin etmistimDoğum yaptıktan sonra 40 gün yatmayacaksınız heralde emzirmek içinde odanıza geçersiniz gözünüzde büyütmeyin daha hiç birşey olmadan ,2 Doğum yaptım kimse 1 gece bile kalmadı ihtiyaçta duymadım
Kalkmam mümkün değil diye sartlamayin kendinizi. Cok ama cok kolay olacak deyin. Büyütülecek bir ağrısı yok. 2.gun cok rahat yürüyüp 3. 4. Gün tek başınıza duş alabilirsiniz.Benimde dogumuma sehir disindan kayinvalidem, kayinpederim, gorumcem vs gelicek kalicaklar. Ben planimi yaptim Allah nasip ederse dogumdan sonra bebekte bende yatak odasinda duracagiz. Cunku sezeryan olacagim kalkmam mumkun degil. Bebeginde yanimda durmasi lazim. Yemekleri de kendileri yaparlar ben o halde wc ye bile zor gidecegim cunku. Kp utanirmiyim bilmiyorum bence o cekinmeli ve farkli bir odada oturmali.
Dimi aynen öyle , rahata alışınca hep biri gelsinde iş yapsın diye bekliyor çoğu insanValla ben de 2 sezaryen oldum. Kimseye ihtiyacım olmadi. 3.gün duşumu tek başıma alacak kadar rahattım. Ama hep kendi kendimi telkin etmistim
Sadece bir günde geçecek. Acı ağrı olmayacak diye
Hic anlayamiyorum neden bizim toplumda dogum oldugunda cumbur cemaat ususuyor insanlar.
Normal dogum olacakmis zaten. Anneniz gidene kadar biraz toparlanirsiniz. Esinizin ailesi de en azindan dogumdan 1 ya da 1.5 ay geçince gelip birkac gun kalip donebilir. Her seyi abartili yasiyoruz.
Aynen. Allah razı olsun. Bende bebek yemek nasıl uğraşacağım diye düşünüyordum :)) deyin
Hizmet bekleyen çay çorba bekleyen insanlarla, uykusuz uykusuz bebek bakımı yemek çay kahve 3 öğün vs zor olmaz mı?
Baska bir uyeye de yazdim size de yazayim, dogum bu belli olmaz. Belki siz cok kolay atlattiniz dogumu ama, pek cok kadin ciddi sağlık sıkıntısı geciriyor, fiziksel olarak sağlıklı olunsa dahi ruhi boyutu bambaska, cocuga bakmak, uykusuzluga alismak, kan degerlerini korumak. Lohusayken insan alingan olur, is yapmak istemez vs... Zaten kontrollu olmasi gereken de o değil cevredekiler. Benim kuzenlerim bebek gormeye geldi, yemeklerini kendileri yapti, bulasigi da yikayip gittiler. Olmasi gereken de budur zaten, cevre anlayisli olacak, dogum yapan kadindan bu beklenemez.
Kalkmam mümkün değil diye sartlamayin kendinizi. Cok ama cok kolay olacak deyin. Büyütülecek bir ağrısı yok. 2.gun cok rahat yürüyüp 3. 4. Gün tek başınıza duş alabilirsiniz.
Iyi düşünün iyi olsun. Alti üstü bir sezaryen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?