Lohusalıkta kayınbabanın gelmesi

Bence dusuncelilermis.hemen de gelebilirlerdi.sen biraz toparlaninca gelecekler iste.annen de ilk gunler ne guzel yaninda olacakmis.2 hafta sonra hicbir sorun kalmaz ki zaten.benim ilk dogumumda ozel bir durum soz konusuydu ama ikinci dogumumda 4-5 gun sonra artik hicbir sikintim kalmamisti yani.2 hafta sonra yatip durmazsin ki yatakta zaten kalkarsin.kp inden utanacak bir durumun olmaz normal yasantin olur zaten.is yemek diye de kendini paralamazsin oldugu kadar olur ayip olur diye dusunme yani

Merhaba, benim de doğumumda annem ve babam geldi şehir dışından. Emzirme konusu sıkıntı oluyor gerçekten, kendi baban bile olsa yanında emziremiyorsun. Ama bence bu konularla hiç ne kendi kafanı ne eşinin kafasını yor, hamileliğin son haftalarını stresli geçirme, sağlıklı doğsun bebeğin sen de iyi ol da bırak emzirme işi dert olsun alır kucağına yatak odasında emzirirsin. Biz ikinciyi istiyoruz olmuyor maalesef. İkinci bebeği doğursam hiçbir şeyi takmıycam.

Bu kv kp doğuma gelse bi dert gelmese ayrı bi dert
Napsın kp ayrı şehirdeymiş kv de yalnız gelemiyo kadını kapıdan bırakıp geri gitsin 10 gün sonra geri mi gelsin almaya. İnanın onlarda rahatsız oluyo başka bi ev, bebek, lohusa bi kadın... lütfen bebeğinizin ilk günlerinin tadını çıkarın. İyileşmeye odaklanın can sıkmaya değer şeyler değil bu konular. Yemek konusuna gelince yardım istemekten çekinmeyin.sağlıklı bir doğum olur inşallah

Bebeğinizi alıp odanızda emzirirsiniz. Kayınvalide ile kayınpedere verir onlar ilgilenirken azıcık uyursunuz. Lohusalıkta en çok uykuya ihtiyaç duyacaksınız. Kayınvalide kendi evinde yemek temizlik yapmıyor mu? Bir zahmet sizin evinizde de yapabilir. Siz sadece bebeğinizle ilgilenin. Ayrıca gelenler de torun görmeye geliyor. Dış kapının mandalı değil. Gelmesinler demeyi hoş bulmuyorum.

Öfff ne cahil insanlar var. Böyle insanlar yüzünden hamilelik stresli geçiyor. Süt gelmiyor vs vs. Kocamızı dogurdu diye tüm aptal hareketlerine katlanmsmızı bekliyorlar

Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Atalarımız çok güzel bir söz söylemiş, şöyle ki; "ben eşeğim diyene semer vuran çok olur".....

Sen ben nasıl yemek yapacağım, hizmet edecegim diye bir düşünce içine girersen herkes senden yemekte bekler, hizmette....lohusa evine yemek ve hizmet beklemeye gelinmez...lohusanin evine gelen, yemekte yapar, temizlikte, hizmette....

Yukarıda alıntıladığım cümleni sakın ola simdiden eşine karşı kullanıpta onu beklenti içine sokma..hatta eşine, "ben bebekle ilgilenirken, annen yemekleri kendi istedigi gibi yapsın " tarzinda konuş sürekli...

Ayrica bebekler ilk iki ayda annenin kucağından hemen hemen hiç inmezler, sürekli meme emerler, günde 8-10 kere altlarının değişmesi gerekir...sen zaten ancak bebek bakımınla ilgilenebilirsin....

yok ben illa yemek yapıp hizmet edecem dersen bebeğini ihmal edersin...

Emzirirken yatak odama geçersin, uzanarak emzirme yöntemini kullanirsan kimse sana gel yanımızda emzir de demez...yatarak emzirebiliyorum der, geçersin....

Doguma bu kadar az zaman kala hic olmayacak seye kafayi takmissiniz.
Kayinpederin gelmedigi , sehirlerarasi ise kalmadığı doğum mu olur ?
Torunu yani adamın.
Emzirmek icin oda degistireceksiniz sadece.
Hasta değilsiniz sonuçta sadece bir dogum . Ben sezaryenlerden sonra ayni gun ayağa kalktim. Abartilacak bir sey yok. Rahat olun.
Emzirme örtüsüyle her yerde de emzirdim.

Kolay gececek diye kendinizi sartlandirirsaniz o hüzne uğramazsınız. Kendinizi doğum yaptim diyerek hasta moduna sokarsaniz depresyondan çıkamazsınız.
Iki çocuk doğurdum 3 çocuk yetiştirdim.
Çalışan bir kadinim.
Iki dogumumda da dikislerim agrimayacak dedim.
Ah vah diyecek kadar da agrimadi.
Hayata pozitif bakın cok faydasını görürsünüz

Valla ben de 2 sezaryen oldum. Kimseye ihtiyacım olmadi. 3.gün duşumu tek başıma alacak kadar rahattım. Ama hep kendi kendimi telkin etmistim
Sadece bir günde geçecek. Acı ağrı olmayacak diye

Kalkmam mümkün değil diye sartlamayin kendinizi. Cok ama cok kolay olacak deyin. Büyütülecek bir ağrısı yok. 2.gun cok rahat yürüyüp 3. 4. Gün tek başınıza duş alabilirsiniz.
Iyi düşünün iyi olsun. Alti üstü bir sezaryen

Valla ben de 2 sezaryen oldum. Kimseye ihtiyacım olmadi. 3.gün duşumu tek başıma alacak kadar rahattım. Ama hep kendi kendimi telkin etmistim
Sadece bir günde geçecek. Acı ağrı olmayacak diye
Dimi aynen öyle , rahata alışınca hep biri gelsinde iş yapsın diye bekliyor çoğu insan

Hiç canını sıkma. Sen çocuğunu al uyuyunca sen de uyu. Uyanınca altını değiştir emzir. Zaten hemen geri uyur. Sen de deliksiz uyuyamadığın için bitkin düşersin. O uyudukça sen de uyu. Arada kalk bi şeyler atıştır. Yine uyu:) uykuya çok ihtiyacın olacak.
Benim ikiz olduğu için 6 ay kv ile kaldık. Kb da vardı bi süre. Ben daha erken yalnız kalmak istedim o gücûm vardı ama sanki kv yi istemediğim için yalnız kalmak istiyorum diye düşündükleri için açıkça demedim. Zaten 6 aylıkken görümcem doğum yaptı öyle gitti. Yoksa bir yıl kalırdı heralde. Ama ben fırsata çevirdim durumu. Madem yalnız yapamıyorum diye yanımda kalıyo .hiç bi şeye elimi sürmedim .çocuklarım uyudukça uyudum. Süt sağdım. Deli gibi sütüm oldu. Biraz azaldığını hissedince hemen yatıyodum. Artıyodu. İşime yaradı anlicağın.
Bi de ben salonda yatıyodum bebekler kuvözdeyken ilk iki hafta. Kb mutfakta yemek yerdi beni rahatsız etmemek için. Kv bi gün bana sormadan bişey olmaz gel dedi adama benim yattığım odaya sofra kurdu tv de orda diye. Ben de yatak odasına gittim orda yattım. Sonra bi daha da yapmadı öyle. Zaten kb sabah çıkıp akşam geliyodu. Geziyodu hep.

Çok katılıyorum. Kolayı zorlaştırıyouz.

Kv. Kendi evini temizleyip yemeğini yapmiyor mu ? 65 yaş bunlari yapamayacak bir yaş degil.Gelince yardim etmesi lazim.Etmeyecekse de yemeği abartmayin,kendinize ne hazirliyorsaniz onu yapin.Çeşit isteyen girsin yapsin.

Ben oturduğum yerden buram buram terliyodum. Sanki maraton koşmuşum gibi. Agrı sızı olmayabilir ama vücut normal değil ki.

Tatlim keske normal sezeryan olsa ama benim hayati tehlikem var. Previa totalisim ve Allah korusun plasentamin rahme yapisip rahmimin alinma ihtimali var Previa ameliyatlarinda yogun bakim sureci uzun oluyor ve ameliyatta 20-30 unite bile kan gerekebiliyor. Bu sekilde ne kadar kolay toparlanabilirim bilmiyorum ins dedigin gibi olur Allah buyuk ❤

Herkesin dogumdan sonraki iyilesme sureci farkli fiziksel ve psikolojik olarak ben sezaryen oldum 1 haftada ancak kendime geldim ve evde gercekten rahat olmak istedim cunku salkim sacak yatiyorsunuz gogusler zaten ayri dert bebegi emzirseniz kalkip baska odaya gecmeye haliniz olmuyor hani biraz sikintili bir surec oyuzden bende kendime gelene kdr esim disinda baska erkek istemedim evde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…